Turné čtyř můstků, Bischofshofen, kvalifikace (kon.)
konec
Turné čtyř můstků, Bischofshofen, kvalifikace

Pondělí 05.01.2015, 16:30Turné čtyř můstků
     
    Z dnešní kvalifikace je to všechno. Děkujeme Vám za pozornost a u zítřejšího závodu opět u online přenosů na shledanou. (18:03:34)
     
    Dnešní kvalifikace je u konce! Souboj dvou velkých kamarádů Michael Hayböck – Stefan Kraft na turné bude mít zítra finále a dnes to bylo také o nich. Vítězem může být jen jeden a ve svých rukách to má Kraft, který zítra bude míst náskok bezmála dvaceti bodů.

    V dnešní kvalifikaci uspěla i trojice českých skokanů, z nichž se nejvíce vedlo Janu Maturovi, který skončil na dvanáctém místě. Do závodu se dostal i předvakvalifikovaný Roman Koudelka a Jakub Janda, který prošel do zítřejšího závodu jako jeden z posledních a vyzve hodně náročného soupeře.
    Michael Hayböck
     
    75
    Lídr světového poháru Michael Hayböck skáče ještě o metr dál než Kraft! 137,5 metrů a skvělé známky znamenají vítězství v kvalifikaci!
    Stefan Kraft
     
    74
    Stefan Kraft skáče výborně! 136,5 metrů v kvalifikaci a jde do vedení!
    Roman Koudelka
     
    73
    Roman Koudelka v kvalifikaci neskáče povedený skok. Rovných 125 metrů stačí až na dvacáté místo.
     
    73
    Teď je připraven Roman Koudelka.
     
    72
    Anders Fannemel na letošním turné také nebude slavit úspěch, v dnešní kvalifikaci je to pouze 121 metrů a pozice až ve čtvrté desítce.
     
    71
    Peter Prevc v Innsbrucku nepředvedl povedenou kvalifikaci, která ho v závodě možná pár míst stála. Dnes to také není takové a 128,5 metrů stačí na konec první desítky.
     
    70
    Simon Ammann vynechává dnešní kvalifikaci.
    Severin Freund
     
    69
    Jako další Severin Freund. Německá naděje skokanského sportu skočil 132 metrů a dostává i dobré známky, i přesto, že mu nevyšel odraz.
     
    68
    Gregor Schlierenzauer dnes kvalifikaci nevynechává a zapisuje v ní skok dlouhý 129 metrů a bude rád, pokus se vejde do první desítky.
    Noriaki Kasai
     
    67
    Noriaki Kasai včera třetí v Innsbrucku a dnes dvaačtyřicetiletý skokan opět skvěle! 135,5 pro japonského matadora.
     
    66
    Předkvalifikovanou desítku načíná Richard Freitag. 130,5 metrů pro Freitaga stačí nakonec na čtvrté místo průběžně.
     
    65
    Posledním závodníkem, který musel skočit na postup je Jernej Damjan. Stylové známky nejsou špatné a ani skočených 126 metrů.

    Jakub Vais