SP v alpském lyžování, slalom mužů 1. kolo, Záhřeb Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | SP v alpském lyžování, slalom mužů 2. kolo, Záhřeb Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.)
konec
SP v alpském lyžování, slalom mužů 2. kolo, Záhřeb

Vítěz: M. Hirscher (AUT)

Úterý 06.01.2015, 18:10Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (19:05:13)
    Hattrick v Záhřebu! Už potřetí se Marcel Hirscher radoval z vítězství na tomto světovém poháru:

     
    Konečné pořadí:

    1. Marcel Hirscher (AUT) 1:55,96
    2. Felix Neureuther (GER) +0,81
    3. Sebastian-Foss Solevaag (NOR) +1,04
    4. Mattias Hargin (SWE) +1,39
    5. Alexandr Chorošilov (RUS) +1,46
    6. Axel Bäck (SWE) +1,59
    7. Stefano Gross (ITA) +1,67
    8. Fritz Dopfer (GER) +1,68
    9. Jean-Baptiste Grange (FRA) +2,01
    10. Daniel Yule (SUI) +2,24
    11. Jens Byggmark (SWE) +2,27
    12. Anton Lahdenperae (SWE) +2,65
    13. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +2,84
    14. Markus Larsson (SWE) +3,05
    15. Filip Zubčič (CRO) +3,10
    ---
    22. Adam Žampa (SVK) +12,65
     
    Marcel Hirscher (AUT) potvrdil roli jasného favorita pro 2. kolo a dojel si v Záhřebu pro suverénní vítězství. Druhý Felix Neureuther (GER) může být také spokojený, posunul se totiž o dvě příčky dopředu. A stupně vítězů se nakonec trošku překvapivě týkaly i Sebastiana-Fosse Solevaaga (NOR), jenž zajel výborně druhé kolo!
     
    Závod skončil.
     
    1
    Tady jsme neměli o čem diskutovat... Marcel Hirscher (AUT) pořád navyšoval svůj náskok, a i když na prudším svahu mírně ztratil, dojel do cíle v součtu obou kol s luxusním náskokem 81 setin. Záhřeb patří tomuhle slalomáři.
     
    2
    Mattias Hargin (SWE) byl rychlejší po dvou mezičasech než Neureuther, jenže poslední část trošku zpackal. Bude nejhůře čtvrtý. Stupně vítězů mu asi utečou, protože Hirscher by si neměl nechat nic ujít. Harginova ztráta se zastavila na hodnotě 0,58 sekundy.
     
    3
    To je velká škoda! David Chodounsky (USA) skončil po prvním kole hodně překvapivě na třetím místě, jenže během 2. kola v polovině trati neprojel jednu z branek. Takže cíl záhřebské sjezdovky bohužel neuviděl.
     
    4
    Felix Neureuther (GER) se v cíli raduje, dostal se na první příčku o 23 setin! A hodil tak rukavici ještě dalším třem slalomářům. Vecpe se na stupně vítězů?
     
    5
    Ani jeden z velkých favoritů Fritz Dopfer (GER) se před Solevaaga nedostal! Už na druhém úseku byl pomalejší než Nor. Vejde se do první desítky, protože je pátý. Ale s výsledkem nemůže být moc spokojený. Němec má určitě na víc.
     
    6
    Alexandr Chorošilov (RUS) potvrdil, že se pomalu a jistě blíží do užší světové slalomářské špičky. Málem se dostal na první místo, nebýt chyby v poslední části trati. Každopádně se ztrátou 0,42 sekundy a průběžným druhým místem bude opět v první desítce.
     
    7
    Stefano Gross (ITA) byl po celou dobu o pár setinek pomalejší než vedoucí Nor. Závěr trati však tak dobře nezvládl, nakonec je průběžně až třetí díky ztrátě 0,63 sekundy.
     
    8
    Sebastian-Foss Solevaag (NOR) nasadil všem favoritům pěknou metu. Jeho celkový čas za dvě kola 1:57,00 bude těžkým oříškem pro všechny. Dostal se na čelo o 55 setin sekundy!
     
    Průběžné pořadí:

    1. Axel Bäck (SWE) 1:57,55
    2. Jean-Baptiste Grange (FRA) +0,42
    3. Daniel Yule (SUI) +0,65
     
    9
    Daniel Yule (SUI) v prvním kole rozhodně překvapil. Trať pro druhé kole přitom stavěl Švýcar Locher, takže mu měl slalom plně vyhovovat. To se však nedá říct po projetí cílem. Je třetí o 65 setin za vedoucím Bäckem.
     
    10
    Henrik Kristoffersen (NOR) patřil mezi úzkou špičku favoritů. Už první kolo ale naznačilo, že záhřebská sjezdovka není nic pro něj. Neporadil si s několika posledními brankami a nakonec závod nedokončil.
     
    11
    Axel Bäck (SWE) útočil na první pozici, na druhém úseku byl rychlejší o 3 setiny než Francouz Grange. Poslední úsek mu vyšel ještě lépe, a nakonec na první pozici poskočil díky náskoku 42 setin!
     
    12
    Jean-Baptiste Grange (FRA) jel na prvním úseku o sekundu rychleji než Byggmark, pak trošku zpomalil, ale nakonec se mohl radovat z průběžného vedení. Vytvořil si náskok 26 setin!

    Patrik Sandev

    bahis siteleri