Pobř. slonoviny – Guinea 1:1 (kon.) | Mali – Kamerun 1:1 (kon.)
konec
Mali
1:1 (0:0)
Kamerun
Úterý 20.01.2015, 20:00 • Nuevo Estadio de Malabo, Malabo • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer, vítám vás u online přenosu z Afrického poháru národů. Na programu jsou zápasy skupiny D. Ve druhém hraném utkání změří síly Mali a Kamerun. Zápasem Vás bude provázet Libor Kucza.
     
    Mali se ve své přípravě na šampionát potkalo v posledním hraném utkání s Jihoafrickou republikou. Zápas skončil lépe pro JAR, které vyhrálo 3:0.
     
    Kamerun také sehrál poslední zápas s Jihoafrickou republikou, zápas však skončilo nerozhodně 1:1.
     
    Poslední vzájemné utkání ovládl Kamerun. Nutno však dodat, že se sehrálo už v roce 2011.
     
    Úvodní sestavy:

    Mali: S. Diakité – Tamboura, Diawara, S. Coulibaly, Wagué – Sylla, Kéita, N´Diayé – M. Yatabaré, S. Yatabaré, Sako
    Náhradníci: Berthé, D. Diakité, I. Coulibaly, O. Coulibaly, M. Traoré, Doumbia, Diarra, Wagué, Diaby, Konaté, Maïga, A. Traoré, Samaké

    Kamerun: Ondoa – Bedimo, Chedjou, N´Koulou, Oyongo – Enoh (17. Kom), Moukandjo, Lóe – Choupo-Moting, Aboubakar, Salli
    Náhradníci: Assembé, Kweuke, Bagnack, Etoundi, M´Bia, Kom, Ekeng, Abogo, Guihoata, N´Jie, Djeugoue, Mandjeck

    Rozhodčí: Sikazwe – Dos Santos, Godisamang.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Kamerunu se dlouhým nákopem snažili posunout kupředu, ovšem posléze byli zastaveni. Bude se vhazovat z pravé strany hrací plochy.
     
    2
    Oyongo o několik málo chvil později poslal centr do velkého vápna, kde ale byli dominantní borci ve žlutém, kteří se následně dlouhým odkopem osvobodili.
     
    2
    Oyongo o několik málo chvil později poslal centr do velkého vápna, kde ale byli dominantní borci ve žlutém, kteří se následně dlouhým odkopem osvobodili.
     
    5
    Hosté jsou v úvodu duelu jednozančně aktivnějším celkem, avšak Mali nadále odolává.
     
    6
    Sylla se velmi horlivě dral po balonu, což nakonec znamená nedovolený zákrok. Hlavnímu arbitrovi tento počin neunikl.
     
    7
    Bedimo se z trávníku zvedla jen velice obtížně, za pomoci lékařů putuje za postranní čáru. Uvidíme, zda bude schopen v zápase pokračovat.
     
    8
    Prakticky poprvé se fotbalisté Mali podívali kupředu. Sako ihned vybojoval rohový kop. Jak s ním domácí naloží?
     
    9
    Příliš úspěšně ne, Kéita se dle sudího ocitl v ofsajdovém postavení, a tak se o rozehrávku postará brankář Ondoa.
     
    10
    Sako se dostal do obrovské příležitosti, když dostal přihrávku do velkého vápna. Z levé strany ale nechal vyniknout Ondou, který excelentním zákrokem ránu vyrazil na rohový kop.
    Sako vyslal nepříjemnou střelu!
     
    11
    Po standardní situaci nastal velký zmatek, neboť se po centru natahoval Mustapha Yatabaré. Domácí útočník ale na balon nedosáhl, a tak bude následovat odkop od branky.
     
    12
    Zdálo se, že přijde na řadu střídání, ovšem Kamerunští si celou akci zřejmě rozmysleli, nadále tak pokračují v totožné sestavě.
     
    13
    Po delší době je u balonu opět Kamerun, který kombinuje na útočné polovině. Co borci v zelených trikotech vymyslí?
     
    14
    Hosté pouze vhazovali, z čehož nevyvstalo žádné větší nebezpečí. Mali se poté vydalo do protiútoku, který byl ale ihned po přechodu poloviny hrací plochy zpomalen.
     
    15
    Sylla se dral po Sakově centru, ovšem nedosáhl na něj. Tak přece jenom se zřejmě bude střídat, za postranní lajnou je připraven hostující Kom.
     
    17
    Kamerun střídá. Místo Enoha naskočí do hry Kom. Jak se tato změna projeví na hře hostí?
     
    18
    Tak to byla další velmi zajímavá sitauce, hlavičku hostí nakonec vytěsnil brankář Diakité. Na řadě tak je další rohový kop.
     
    19
    Standardní situace v podání Oyonga ale pouze prolétla velkým vápnem, hrát tak mohou opět fotbalisté Mali. Dlouho však ne, neboť míč pouze odkopli ke kamerunským borcům.
     
    20
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která přinesla poměrně aktivní fotbalovu podívanou. Ani jeden z celků se však nedokázal gólově prosadit.
     
    21
    Mali je opět na útočné polovině, konkrétně bude vhazovat z levé strany. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    22
    A další centr z levé strany, který se v poklidu stáhl ze vzduchu Ondoa. Hostující brankář poté uklidnil hru, s rozehrávkou nikam nepospíchá.
     
    23
    Střela z úhlu, kterou vyslal Choupo-Moting, domácí nezaskočila, neboť byla velice nepřesná. Mali se tak postará o výkop od branky.
     
    24
    Bude se poprvé žlutit. Za stáhnutí soupeře na trávník dostává karetní napomenutí N´Diaye (MLI).
     
    25
    Volný kop se ale Kamerunu vůbec nepovedl, domácí se ubránili v naprosté pohodě.
     
    26
    Hosté nadále kombinují, momentálně ale na vlastní polovině. Stále čekáme na branku, která by ještě více rozproudila utkání. Nutno však podotknout, že na stadionu panuje vynikající atmosféra.
     
    27
    Sako vedl rychlý protiútok,který skončil velkou možností. Domácí útočník se po levé straně protáhl až do zakončení, které ač bylo z velkého úhlu, nadělalo Ondoovi značné potíže. Brankář Kamerunu si ale poradil.
    Sako neproměnil další skvělou možnost!
     
    28
    Kamerun opět převzal iniciativu a tlačí se do ofenzivy. Zatím se mu ale nedaří nikterak vážněji zahrozit. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    29
    Hraje se převážně v okolí středového kruhu, kde ani jednomu z mužstev žádné komplikace nehrozí.
     
    30
    Ani po půlhodině hry jsme se úvodní branky nedočkali. Především Mali ale mělo dvě dobré příležitosti, leč Sako v obou selhal.
     
    32
    Mali neustále útočí po levé straně, nyní se o rozruch postaral Mustapha Yatabaré. Ondoa ale balon opět vytěsnil na rohový kop. Jak s ním domácí naloží?
     
    33
    Ondoa se pustil do vzdušného souboje s Waguém. Nakonec vyšel jako vítěz, avšak z trávníku se příliš lehce nezvedl, zřejmě utržil drobný šrám.
     
    34
    Opět Mustapha Yatabaré. Tentokráte se ale Malijský forvard ocitl v ofsajdu, s čímž příliš nesouhlasí. Verdikt pomezního arbitra ale žádné diskuze nepřipouští.
     
    35
    Kamerun se chtěl posunout kupředu pomocí dlouhého centru, ovšem ten skončil v zámezí. Kamerun tak bude vhazovat na vlastní polovině.
     
    36
    A další ofsjad na domácí straně. Kamerunu zatím sázka na ofsajdovou past přináší ovoce, leč otázkou je, kterak tomu bude nadále.
     
    37
    Tentokráte se vydal do ofenzivy Sambou Yatabaré, který ale na pravé straně selhal. Již od prvních minut je patrné, že levá strana bude v podání Mali více vytěžována, respektivě působí průchodnějším dojmem.
     
    38
    Tempo hry momentálně určuje Mali, který se prdukým centrem ale nedokázalo prosadit, načež se Kamerun mohl vydat do rychlého protiúoku. Ten měl ale taktéž jepičí život.
     
    39
    Po vskutku lehkovážné defenzivní činnosti ze strany Mali se dostal k hlavičce Moukandjo. Středopolař Kamerunu byl ale tísněn protihráčem, a tak nemohl optimálně zakončit. Následovat tak bude odkop od branky.
     
    40
    První poločas se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. Sledujeme vynikající fotbalovou podívanou, která ale zatím postrádá jediné, branky.
     
    41
    Kéita operoval na levé straně, ovšem centr se mu nepovedl. O uvedení balonu do hry se tak postará Ondoa.
     
    41
    Salif Coulibaly zastavil nedovoleným zákrokem Aboubakara, za což je nařízen volný kop pro Kamerun. Zahrozí hosté?
     
    42
    Nikoliv. Salliho centr chtěl zužitkovat Moukandjo, leč ani tentokráte hostující záložník nezakončil přesně. Bude se znovu kopat od branky.
     
    43
    Průnik Mali po levé straně eliminoval pozorný Kom, který zastavil prudký centr. O vhazování se postará Tamboura. Zdá se, že půjde o dlouhý aut.
     
    44
    Sambou Yatabaré si ale v souboji s Ondoou pomohl faulem, čehož si všiml hlavní sudí. Rozehrávat tak bude Kamerun. Co ještě přinese závěr první půle?
     
    45
    Mali operuje v nebezpečné zóně, avšak Kamerun si svá zadní vrátka zatím hlídá bez větších problémů. K základní hrací době prvního poločasu se bude nastavovat rovná minuta.
     
    45+1
    Ještě v závěru se hosté pokoušli o ofenzivu, ale Salif Coulibaly centr odvrátil. V první půli se již s největší pravděpodobností nic nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. K vidění byl vskutku vynikající fotbal, ovšem branky jsme se nedočkali. Více příležitostí k jejímu vstřelení ale měli domácí, především pak Sako. Na světelné tabuli ale nadále svítí bezbrankový stav. Jak se bude klání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 3:1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mustapha Yatabaré se pokusil hned v úvodu poločasu vydat do ofenzivy, v čemž mu ale zabránil hvizd pomezního arbitra, který spatřil ofsajd.
     
    47
    Aboubakar zkusil své štěstí z poměrně výrazné vzdálenosti, připravil si balon na pravou nohu a vypálil. Balon ale zamířil zhruba dva metry vedle pravé tyče.
     
    48
    Kamerun zahrával volný kop, který neměl vůbec špatní parametry. Před Aboubakarem ale zasáhl Sylla, a tak nemohl hostující útočník patřičně zakončit.
     
    49
    Ve druhé půli je zatím o něco lepším celkem Kamerun. Uvidíme, zda hostům toto zlepšení vydrží i v následujících minutách.
     
    50
    Sambou Yatabaré si potáhl míč po pravé straně a odcentroval. Ondoa ale neměl problém si kulatý nesmysl stáhnout ze vzduchu a ihned rozehrát.
     
    51
    Sako u levé postranní lajny velice rychle přišel o balon, Kamerun má k dispozici autové vhazování.
     
    52
    Kamerun kombinuje na vlastní polovině, přičemž se postupným útokem posouvá kupředu. Nyní jej ale zastavuje postavení mimo hru.
     
    53
    Po zblokovaném centru z pravé strany hrací plochy následovat rohový kop, ovšem ten se Kamerunu příliš nezdařil.
     
    54
    Hosté jsou ve druhém poločase skutečně velice aktivní. Pokud to takto půjde dále, je pouze otázkou času, kdy se ujmou vedení. Mali se nejspíše zapomnělo v kabině.
     
    55
    Domácí to zkusili pomocí dlouhého nákopu za obranu, avšak to u pomezního arbtira neprošlo. Odpískáno je tak postavení mimo hru.
     
    56
    Yatabaré s číslem sedm na zádech, tedy Mustapha, svůj centr z pravé strany příliš protáhl. Ondoa se tak postará o výkop. Stále čekáme na úvodní branku utkání.
     
    57
    Hosté budou mít kvalitní možnost, neboť byl Salli faulován těsně před velkým vápnem. Defenziva Mali zřejmě zažije velmi horké chvilky.
     
    58
    Chedjou se rozběhl a vypálil. Stoper Kamerunu mířil do levého horního růžku, avšak zakončit přesně se mu nepodařilo. Balon zamířil těsně nad. Bude se tak kopat od branky.
     
    59
    Mali se po delší době opět podívalo na útočnou polovinu, kde ale o míč vzápětí přišlo. V prvním poločase byl k vidění bezpochyby kvalitnější fotbal.
     
    60
    Sako se prodíral po levé straně, avšak posléze skončil na zemi. Vše se událo ve velkém vápně, ve vzduchu tak visel pokutový kop. Hlavní sudí ale zůstává naprosto klidný.
     
    62
    Salli se pokusil projít kupředu individuálně, což se mu ale nepodařilo, obrana Mali zapracovala výborně.
     
    63
    Moukandjo se pokusil zakončit z pravé strany, ovšem ani tentokráte se Kamerun do vedení nedostane. Stále sledujeme bezbrankový duel.
     
    64
    Po Komově faulu rozehrávalo Mali volný kop, který byl ale příliš přetažený. Kamerun tak má k dsipozici autové vhazování na vlastní polovině.
     
    65
    Tamboura zůstal po vzdušeném souboji ležet na hrací ploše. Dle výrazu to s obráncem Mali nevypadá vůbec dobře, opakovaný závěr poté odhalil tvrdý střet koleno na koleno.
     
    66
    K obráncu se seběhli lékaři domácí celku, kteří se jej snaží dát dohromady. Na pokračování v zápase to ale zatím příliš nevypadá, jednalo se skutečně o tvrdý zákrok.
     
    67
    Tamboura nakonec odchází po svých. Následující okamžiky ukáží, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    68
    Tentokráte se stal obětí tvrdého střetu Lóe. Taktéž hostující borec se ale zdá být v pořádku.
     
    69
    Rohový kop v podání Mali Kamerunu příliš starostí nenadělal, hrát tak mohou opět hosté. Utkání se pomalu, ale jistě chýlí do své závěrečné části.
     
    70
    Na hrací ploše se začíná stále více přitvrzovat, tentokráte se do sotrého souboje zapojil Oyongo. Mali bude rozehrávat volný kop z poměrně velké vzdálenosti.
     
    71
    Mali právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro zlepšující se Kamerun velký šok, domácí jdou do vedení. Rozehrávka volného kopu v podobě centru z levé strany doputovala až do velkého vápna, kde číhal SAMBOU YATABARÉ. Útočník Mali posléze pravačkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Klání tak dostává nový náboj.
    Sambou YATABARÉ - 1:0
    Gólová oslava týmu Mali.
     
    72
    Domácím po brance narostla křídla, fotbalisté ve žlutém jsou nyní směrem dopředu mnohem odvážnější. Kamerun je viditelně otřesen.
     
    73
    Salli sprintoval za dlouhým balonem, leč ten nakonec uhájil obránce Diakité. Následovat tak bude odkop od branky Mali.
     
    74
    Sako se pokusil protáhnout mezi dvěma obránci Kamerunu, leč nakonec si pomohl nedovoleným zákrokem pro Oyongovi. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    75
    Kamerunu se nedá upřít snaha, o tom žádná. Borci v zeleném ale zatím selhávají ve finální fázi. Nyní je navíc po dalším souboji ošetřován Moukandjo, který utržil zásah do hlavy. Zcela jistě ale bude v pořádku.
     
    76
    Na hrací ploše jsou k vidění stoupající emoce, především fotbalisté Kamerunu působí poněkud nervózním dojmem.
     
    77
    Centr do velkého vápna Mali nadělal brankáři Diakitému menší starosti, ovšem nakonec se nic zvláštního neudálo. Mali nadále hájí svůj těsný náskok.
     
    78
    Kamerun střídá. Trávnák opouští Kom, kterého nahradí Etoundi. Zajímavostí je, že Kom přišel do hry taktéž ze střídačky, když v sedmnácté minutě střídal Enoha.
     
    79
    K prvnímu střídání zřejmě dojde také na straně Mali, za postranní čárou se již chystá jeden z bojovníků.
     
    80
    Je tomu skutečně tak. Dnes již dohrál N´Diayé, přičemž atmosféru duelu okusí Doumbia.
     
    81
    Kamerunu již příliš mnoho času na vyrovnání nezbývá, do konce základní hrací doby utkání zbývá pouhých devět. Co dramatiké klání přinese?
     
    82
    Momentálně se hraje převážně v okolí středového kruhu, což pochopitelně více vyhovuje Mali.
     
    83
    Sylla vehementně reklamuje úder do obličeje od Aboubakara, ovšem hlavní sudí nic, co by bylo v rozporu s reguelmi neviděl, a tak může hra nadále pokračovat.
     
    84
    Kamerun právě vstřelil branku!
    Vynikající akce v podání Kamerunu. Lóe z poměrně velké vzdálenosti dobře viděl nabíhajícího AMBROISE OYONGA, který se tváří v tvář Diakitému nemýlil. Stav je tak nerozhodný, závěr zápasu je skutečně strhující.
    Ambroise OYONGO - 1:1
     
    85
    Hosté jsou na koni, nyní se z velké vzdálenosti snažil prosadit Choupo-Moting. Svou dělovku ale mezi tři tyče nenasměroval, následovat bude pouze odkop od branky.
     
    86
    Domácí opět střídají. Místo Mustaphy Yatabarého naskočí do hry Maïga.
     
    87
    Další akce se Kamerunu příliš nepodařila. Gólman Diakité ale s rozehrávkou příliš nepospíchá. Je si dobře vědom toho, že je třeba především uklidnit hru.
     
    88
    Hosté se stále snaží projít kupředu, ovšem Mali se přece jenom o něco více zaměřilo na defenzivu.
     
    89
    Do konce základní hrací době již zbývají pouze sekundy, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný stav.
     
    90
    Domácí dostali v závěru možnost v podobě volného kopu, fauloval Lóe. Jak Mali s touto možností naloží? K základní hrací době jsou nastaveny čtyři minuty.
     
    90+2
    Tak to je neskutečné! Seydou Keita se postavil k balonu a vypálil. Ondoa tvrdou ránu vytěsnil pouze k Sambouovi Yatabarému, který jej doklepl do branky. Po výbuchu radosti ale následovalo vystřízlivění, domácí útočník zakončoval z ofsajdu. Opakovaný záznam potvrdil regulérnost výroku.
     
    90+3
    Aboubakar hledal Koma, který se ale taktéž objevil v ofsajdu. Rozehrávat tak bude Mali.
     
    90+4
    Domácí naposledy střídají. Místo Samboua Yatabarého zasáhne do hry Armand Traoré.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Druhá půle sice nebyla příliš kvalitní, avšak branek jsme se dočkali. O něco lepším mužstvem byl Kamerun, tudíž bylo paradoxem, že se vedení zásluhou Samboua Yatabarého ujali domácí. V závěru klání ale vyrovnal Ambroise Oyongo. Navzdory dramatickému finiši vydržel stav 1:1 až do posledního hvizdu sudího Sikazweho.

    Oba celky si tak rozdělily jeden bod. Zajímavý je tedy pohled na tabulku skupiny D, kde mají všechny čtyři ekipy bod a totožné skóre 1:1. Následující průběh šampionátu tak slibuje drama. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: (21:56:04)

    Libor Kucza

    Branky: 71. Yatabaré – 84. Oyongo

    Karty:   24. N´Diaye (MLI)


    Mali: S. Diakité – Tamboura, Diawara, S. Coulibaly, Wagué – Sylla, Kéita, N´Diayé (80. Doumbia) – M. Yatabaré, S. Yatabaré, Sako
    Náhradníci: Berthé, D. Diakité, I. Coulibaly, O. Coulibaly, M. Traoré, Doumbia, Diarra, Wagué, Diaby, Konaté, Maïga, A. Traoré, Samaké

    Kamerun: Ondoa – Bedimo, Chedjou, N´Koulou, Oyongo – Enoh (17. Kom, 78. Etoundi), Moukandjo, Lóe – Choupo-Moting, Aboubakar, Salli
    Náhradníci: Assembé, Kweuke, Bagnack, Etoundi, M´Bia, Kom, Ekeng, Abogo, Guihoata, N´Jie, Djeugoue, Mandjeck

    Rozhodčí: Sikazwe – Dos Santos, Godisamang
    bahis siteleri