SP v severské kombinaci - skoky HS134, VdF Vítěz: E. Andersen (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Val di Fiemme Vítěz: B. Gruber (AUT) (kon.)
konec
SP v severské kombinaci - skoky HS134, Val di Fiemme

Vítěz: E. Andersen (NOR)

Pátek 30.01.2015, 11:15Klasické lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:32:42)
     
    Výsledky (pro běh neplatné – budou použity ty z provizorního kola):

    1. Espen Andersen (NOR) 112,8
    2. Christoph Bieler (AUT) 111,1
    3. Wilhelm Denifl (AUT) 109,9
    4. Mario Seidl (AUT) 107,4
    5. Gasper Berlot (SLO) 107,1
    6. Thomas Kjelbotn (NOR) 106,7
    7. Manuel Faisst (GER) 106,3
    8. Maxime Laheurte (FRA) 104,7
    9. Sepp Schneider (AUT) 101,2
    10. Marjan Jelenko (SLO) 100,0
    11. Wolfgang Bösl (GER) 99,7
    12. Tomaz Druml (AUT) 99,5
    13. Harald Lemmerer (AUT) 98,8
    14. Jörgen Graabak (NOR) 98,3
    15. Tim Hug (SUI) 98,0
    ---
    31. Tomáš Slavík (CZE) 66,5
    Miroslav Dvořák (CZE) DNS
    I nejslavnější česká běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová je přítomna světovému poháru v severské kombinaci ve Val di Fiemme:

     
    Skokanskou část absolvoval pouze Tomáš Slavík, který by měl na téhle skutečnosti vydělat, protože soutěžní skok se mu vůbec nepovedl a naopak provizorní kolo celkem ano. Těsně předtím, než se ke slovu měl dostat Miroslav Dvořák, jury závody zrušila. Druhý jmenovaný Čech si mohl pozici pouze vylepšit, protože dopoledne nezaskákal naopak moc dobře.
     
    Nejlepším po této skokanské části byl Espen Andersen (NOR), nicméně jeho výkon mu byl platný jako mrtvému zimník. Na druhou stranu těžko říci, jak by vše dopadlo, kdyby mohli startovat závodníci na konci startovní listiny, kde jsou ti nejlepší. Tam by se zřejmě našel někdo, kdo by ho překonal.
     
    Počasí nedovolilo dokončit skoky posledních 13 závodníků, a to i díky časovým důvodům. Jury se tak rozhodla, že pro běh, který začne ve 13:30, budou použity výsledky z provizorního kola.
     
    Závod skončil.
     
    Počasí opět zkomplikovaly tempo závodu. Snad již nebudeme čekat tak dlouho na další skok. Zrovna ve chvíli, kdy má skákat Miroslav Dvořák.
     
    36
    Jörgen Graabak (NOR) se dostal na 14. místo se skokem dlouhým 113,5 metrů. To je určitě slušný výkon pro Nora. Ztrátu nebude mít nijak velkou v běžecké části.
     
    35
    Magnus Krog (NOR) a jeho výkon 76,7 bodů je dosti slabým výkonem. Nor musí věřit, že rozhodně lépe zaběhne. Což ovšem určitě umí.
     
    34
    Philipp Orter (AUT) skočil průměrně, konkrětně na značku 108,0 metrů. Řadí se až do třetí desítky. Vše ale může nahnat v běžecké části.
     
    33
    Taylor Fletcher (USA) nemůže být spokojený, i když je hlavně slušným běžcem. Výkon 65,6 bodů ho řadí na chvost průběžného počasí.
     
    32
    Po krátké pauze pokračoval v závodech Wilhelm Denifl (AUT). A přestávka jako by mu rozhodně prospěla! Doplachtil na značku 121 metrů a získal 109,9 bodů. Je třetí.
     
    Opět je závod na chvilku přerušený, pořadatelé čekají, až se umoudří počasí. Sněží opravdu dost.
     
    31
    Tim Hug (SUI) zaskákal vlastně průměrně, na první desítku jeho výkon nestačí. Celkově získal 98,0 bodů a je na 13. příčce.
     
    30
    Manuel Faisst (GER) atakoval stotřicetimetrovou hranici! Konkrétně na ní nedosáhl jen o dva metry. Získal na své konto 106,3 bodů a je na šesté příčce.
     
    Skok Bielera jako by vystrašil jury, která znovu posouvá nájezd, tentokráte o dvě okna níže na číslo 13. Pořadatelé mezitím dávají do kupy stopu, závod je na chvilku přerušený.
     
    29
    Christoph Bieler (AUT) skočil 131,0 metrů! Suverénně nejdelší skok těchto závodů. Měl ale velké problémy na dopadu. Takže se díky menšímu bodovému zisku dostal na druhou příčku za Andersena.
     
    28
    Maxime Laheurte (FRA) skočil 117,5 metrů. vlastně podobně jako jeho týmový kolega před pár okamžiky. Získal 104,7 bodů, což mu dopomohlo na slušnou pátou pozici.
     
    27
    Sebastien Lacroix (FRA) umí zaskákat lépe, to tedy určitě ano. I když délka 118,5 metrů není špatným výsledkem, Francouz chtěl určitě doplachtit dále. Celkově je desátý.
     
    26
    Gasper Berlot (SLO) a jeho 123,5 metrů je rozhodně slušným výsledkem. Dostal se na průběžné třetí místo, získal na své konto 107,1 bodů.
     
    25
    Samuel Costa (ITA) do závodu nezasáhl.
     
    24
    Mario Seidl (AUT) skočil 122,5 metrů a zařadil se na přední příčky! Určitě může být spokojený, v běhu bude mít slušnou pozici.
     
    23
    Harald Lemmerer (AUT) skočil lehce nadprůměrný skok, délkou měřil 119 metrů, což nebylo špatné, ale nebyl úplně nejlépe hodnocený. Získal 98,8 bodů.
     
    22
    Nájezdové okno číslo 15 Lukasovi Runggaldierovi (ITA) vůbec nesedlo. Skočil někde na úrovni Čecha Slavíka, před něj se dostal zhruba o nějaké tři body. Ital je na chvostu tabulky.
     
    Poslední dva skoky byly zřejmě tak dlouhé, že donutily FIS snížit nájezdové okno zpět na patnáctku. Uvidíme, jak tohle rozhodnutí závodům prospěje.
     
    21
    A také Espen Andersen (NOR) skočil naprosto stejně jako Jelenko! Jen o tři metry mu unikla 130-metrová hranice. Se ziskem 112,8 bodů se dostává na první místo. Uvidíme, na jak dlouho.
     
    20
    Výborný skok Marjana Jelenka (SLO)! Ten skočil na značku 127,0 metrů. Měl však velké odečty. Takže ani délka tohoto skoku ho dopředu na čelo neposunula. Každopádně Slovinec může být určitě spokojený.
     
    19
    Tobias Haug (GER) do závodu nenastoupil.
     
    18
    Tomaz Druml (AUT) skočil na značku 120 metrů! Jenže měl nějaké odečty za vítr i nájezdové okno. Takže se před Bösla neprocpal.
     
    17
    Adam Loomis (USA) skočil 11 metrů. Není to špatný výsledek, ale ani ne nejlepší. Je to zkrátka šedý průměr.
     
    16
    Armin Bauer (ITA) může být relativně spokojený na to, za jakých podmínek skákal. Výkon 92,4 bodů patří rozhodně k těm lepším.
     
    15
    Thomas Kjelbotn (NOR) dnes skočil nejdelší skok dosavadního průběhu závodu! Doplachtil na značku 125,5 metrů a právem se dostal na první místo před Schneidera.
     
    14
    Tohle byl dost zdařený výkon! Sepp Schneider (AUT) skočil 119 metrů, to je rozhodně dlouhý skok. Bodový zisk 101,2 mu zaručuje vedoucí pozici.
     
    13
    Kail Piho (EST) předvedl dost nepovedený skok. Skočil o pět metrů více než poslední Ward, to je ale asi tak všechno, co bychom k tomuto skoku mohli říct.
     
    12
    Geoffrey Lafarge (FRA) skočil někde na úrovni našeho Tomáše Slavíka, a i když Francouz skočil dokonce méně než Čech, byl lépe bodově ohodnocený. Získal jen 71,6 bodů, ale dostal se před Slavíka.
     
    11
    Matti Herola (FIN) nebude úplně spokojený. Výkon 87,6 bodů ho zařadí někam do druhé poloviny pořadí.
     
    10
    Wolfgang Bösl (GER) doplachtil na značku 117,5 metrů a dostal se díky svému skoku do průběžného vedení! Celkově atakoval hranici sta získaných bodů, konkrétně mu tohle číslo nevyšlo o tři desetinky.
     
    9
    Philipp Blaurock (GER) skočil 113 metrů, bodově se s výsledkem 92,0 zařadil na průběžné první místo. Zřejmě na něm ale dlouho nevydrží.
     
    8
    Jussi Salo (FIN) skočil 110 metrů, bodově by ohodnocen tak nějak průměrně. Průměrný výsledek pro něj rovněž značí průměrnou pátou příčku průběžného pořadí.
     
    7
    Dominik Schwaar (GER) se spustil z můstku a neskočil ideálně sotva překonat stometrovou hranici. Na své konto získal 77,5 bodů.
     
    Jury rozhodla o tom, že nájezdové okno se posune o jeden stupínek výše, tedy na nájezdové okno 16. Co nevidět by se mělo pokračovat v závodech.
     
    Máme tu menší komplikaci, Schwaar nemůže na můstek kvůli stopě, která je opět dosti zasněžená. Pořadatelé dělají co můžou, aby dali vše do pořádku.
     
    6
    Truls Sönstehagen Johansen (NOR) nezaskákal rovněž nejlépe a v běhu startovat ze zadních pozic. Cekov získal 86,8 bodů.
     
    5
    Tomáš Slavík (CZE) si představoval určitě něco lepšího. Délka 101 metrů a bodový zisk 66,5 bodů ho řadí na průběžnou předposlední příčku. Horší už je pouze Ward, který svůj skok úplně pokazil.
     
    4
    Karl-August Tiirmaa (EST) zaskákal opravdu velmi solidně. Doplachtil na značku 118 bodů, zajistil si 90,5 bodů a tedy i první místo.
     
    3
    Michael Ward (USA) nebude vůbec spokojený. Vítr mu dělal dost starostí, naprosto ho dostal dolů. Celkově získal jen 40,7 bodů a je samozřejmě na posledním místě.
     
    2
    Mattia Runggaldier (ITA) skočil o něco lépe než jeho krajan Maierhofer před pár okamžiky. Délka skoku 115 metrů pro něj není vůbec špatným výsledkem.
     
    1
    Manuel Maierhofer (ITA) dopadl na značku 105,0 metrů, což není určitě nejlepší výsledek. Ital ovšem především sbírá zkušenosti.
     
    Závod začal.
     
    Na můstku jsou již skokani přece jenom připraveni, ti budou skákat z nájezdového okna číslo 15.
     
    Ve Val di Fiemme nám hustě sněží. Stopa na skokanském můstku tedy stále není čistá, ani dopad není ideální. Uvidíme, jak si s celou situací poradí FIS.
     
    Start závodu bude malinko opožděn, skokanská část začne zhruba o deset minut později než bylo plánováno, tedy v 11:10.
     
    Startovní listina:

    1. Manuel Maierhofer (ITA)
    2. Mattia Runggaldier (ITA)
    3. Michael Ward (USA)
    4. Karl-August Tiirmaa (EST)
    5. Tomáš Slavík (CZE)
    6. Truls Sönstehagen Johansen (NOR)
    7. Dominik Schwaar (GER)
    8. Jussi Salo (FIN)
    9. Philipp Blaurock (GER)
    10. Wolfgang Bösl (GER)
    11. Matti Herola (FIN)
    12. Geoffrey Lafarge (FRA)
    13. Kail Piho (EST)
    14. Sepp Schneider (EST)
    15. Thomas Kjelbotn (NOR)
    16. Armin Bauer (ITA)
    17. Adam Loomis (USA)
    18. Tomaz Druml (AUT)
    19. Tobias Haug (GER)
    20. Marjan Jelenko (SLO)
    21. Espen Andersen (NOR)
    22. Lukas Runggaldier (ITA)
    23. Harald Lemmerer (AUT)
    24. Mario Seidl (AUT)
    25. Samuel Costa (ITA)
    26. Gasper Berlot (SLO)
    27. Sebastien Lacroix (FRA)
    28. Maxime Laheurte (FRA)
    29. Christoph Bieler (AUT)
    30. Manuel Faisst (GER)
    31. Tim Hug (SUI)
    32. Wilhelm Denifl (AUT)
    33. Taylor Fletcher (USA)
    34. Philipp Orter (AUT)
    35. Magnus Krog (NOR)
    36. Jörgen Graabak (NOR)
    37. Miroslav Dvořák (CZE)
    38. Ilkka Herola (FIN)
    39. Francois Braud (FRA)
    40. Alessandro Pittin (ITA)
    41. Bryan Fletcher (USA)
    42. Lukas Klapfer (AUT)
    43. Magnus Hovdal Moan (NOR)
    44. Mikko Kokslien (NOR)
    45. Bernhard Gruber (AUT)
    46. Jan Schmid (NOR)
    47. Johannes Rydzek (GER)
    48. Fabian Riessle (GER)
    49. Eric Frenzel (GER)
    Ve Val di Fiemme je vše připraveno. Snad nebude závodníky zlobit počasí:

     
    Co se české účasti týče, palce můžeme držet Tomášovi Slavíkovi i Miroslavovi Dvořákovi, který by opět mohl zabojovat o elitní desítku.
     
    Areál Trampolino Dal Ben přivítá na velkém můstku HS134 celkem 49 závodníků. Chybět nebude ani naprostý suverén Eric Frenzel, který zvítězil pětkrát v řadě – třikrát triumfoval v Seefeldu, dvakrát pak v Sapporu. Celkově Němec vyhrál sedmkrát, překonat ho dokázali pouze Johannes Rydzek, Mikko Kokslien, Lukas Klapfer, Magnus Moan a Jason Lamy-Chappuis. Poslední jmenovaný ovšem závody ve Val di Fiemme neabsolvuje.
     
    Světový pohár v severské kombinaci bude pokračovat dnešním závodem jednotlivců ve Val di Fiemme. Původně se měl svěťák konat v Liberci příští týden, FIS ale nakonec závody přesunula právě do Itálie, a to navíc o týden dříve. Svaz lyžařů ČR totiž požádal Mezinárodní lyžařskou federaci o zrušení, neboť v ten samý termín se konají také biatlonové závody v Novém městě na Moravě, a zřejmě by tak vznikl problém s pokrytím televizního přenosu ze strany České televize.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:15.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri