Manchester Utd. – Burnley 3:1 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Everton 1:0 (kon.)
Stoke – Manchester City 1:4 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | West Brom – Swansea 2:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
1:0 (0:0)
Everton FC
Středa 11.02.2015, 20:45 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Za velkých ovací je ze hry stažen Willian, střelec pravděpodobně vítězné branky uvolňuje místo dalšímu vysokému stožáru do defenzivy Chelsea, Gary Cahillovi.
    WILLIAN - 1:0
     
    89
    Chelsea právě vstřelila branku!
    A domácí dokázali přesilovku bleskově využít! Ramiresův nákop do pokutového území Ivanović nadrazil vysoko do vzduchu, Howard vyrazil míč na hranici pokutového území, odkud se do balónu opřel WILLIAN a po jeho přízemní ráně k bližší tyči již propuká euforie na Stamford Bridge naplno!
     
    88
    Dalšími žlutě potrestanými fotbalisty po velké předchozí strkanici jsou na obou stranách Fábregas, Ramires a McCarthy.
     
    88
    Na hřišti se strhla obrovská mela, po které je za druhou žlutou kartu vyloučen Gareth Barry!
     
    74
    Hostující lodivod Roberto Martinez připravil dvojité střídání, Lennona nahrazuje Mirallas a Gibsonovi přepustil místo na hřišti talentovaný Ross Barkley.
     
    70
    První změny v domácí jedenáctce, debutanta v základní sestavě Cuadrada nahrazuje Cesc Fábregas a Drogba vstupuje do hry místo Rémyho.
    Petr Čech vytáhl perfektní zákrok a zachránil tak Chelsea od inkasování!

     
    68
    Petr Čech světovým zákrokem zachránil Chelsea!

    Po rohu Ovieda se míč oklikou vrátil na levé křídlo k Američanovi, jenž si všiml v těsné blízkosti domácí branky naprosto osamoceného Lukaka, jeho ránu ale Čech dokázal neskutečně vykopnout! To byla více než stoprocentní příležitost Lukaka, kterou Čech dokázal bravurně zneškodnit!
     
    63
    Z následného přímého volného kopu prověřil Howarda Nemanja Matič a americký brankář musel tentokrát vytáhnout skvělý zákrok aby vytěsnil ránu mimo svoji svatyni a udržel nadále čisté konto!
     
    58
    Hazard svými dravými průniky vybojoval dnes již druhou žlutou kartu pro soupeřova hráče. Tentokrát si ji na konto připisuje Seamus Coleman, pro kterého je to druhé karetní napomenutí v sezóně.
     
    46
    Z útrob stadiónu se na pažit londýnského stadiónu již nevrátil Muhamed Bešić, kterého na hřišti nahradil James McCarthy, ten se do akce vrací po zranění kolenní šlachy.
     
    32
    Howard měl opět plno práce, tentokrát s nepříjemnou tečovanou ránou Hazarda, před dobíhajícími domácími fotbalisty, lačnícími po dorážce ale dokázal odražený míč napodruhé zkrotit a ukrýt do svých rukavic.
     
    24
    Cuadrada nedovoleně zastavil Gareth Barry a dobrých pět hráčů Chelsea úspěšně lobovalo u sudího Mosse za žlutou kartu pro zkušeného středopolaře
     
    19
    Na skvělý Azpilicuetův centr si naběhl obranou zcela zapomenutý Hazard a k obrovskému štěstí hostů zblízka před téměř odkrytou polovinou Howardovy branky nedokázal míč ze vzduchu zasáhnout!
     
    15
    Lennona ostře poslal k zemi César Azpilicueta a španělský bek vidí v ruce sudího Mosse žlutý vykřičník.
     
    13
    Na vysoký Azpilicuetův centr si naskočil Loic Rémy a jeho hlavičku k tyči skvělým zákrokem zneškodnil Tim Howard!
     
    8
    Při prvním rychlém kontru hostů Barkley připravil obrovskou příležitost pro Romela Lukaka a poté, co pomezní rozhodčí Brooks zřejmě přehlédl jeho těsný ofsajd, tak Chelsea zachránil skvělým zákrokem Petr Čech, jenž už téměř gólovou ránu stačil vykopnout nad branku!
     
    6
    K další ráně zpoza pokutového území napřáhl Willian a jeho pumelice byla vskutku povedená! Nakonec ale o pár decimetrů také přeletěla hostující branku a byť Howard opět zasahovat nemusel, měl tentokrát pořádně namále.
     
    5
    Coleman přišel o míč na útočné polovině a jeho zaváhání musí hasit Muhamed Bešić nedovoleným zákrokem na bleskově pronikajícího Hazarda, za což si Bosňan vykoledoval žluté napomenutí.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 89. Willian

    Karty:   15. Azpilicueta (CHE), 88. Ramires (CHE), 88. Fàbregas (CHE) – 5. Bešić (EVE), 24. Barry (EVE), 58. Coleman (EVE), 88. McCarthy (EVE)   88. Barry (EVE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 14:3.
    Chelsea FC: Čech – Ivanović, Terry (C), K. Zouma, Azpilicueta – Matić, Ramires – Cuadrado (70. Fàbregas), Willian (90+2. Cahill), E. Hazard – Rémy (70. Drogba).
    Náhradníci: Courtois – Aké, Cahill, Luís, Fàbregas, Loftus-Cheek, Drogba.

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Oviedo – Bešić (46. McCarthy), Barkley (74. Gibson), Barry – Lennon (74. Mirallas), R. Lukaku, Naismith.
    Náhradníci: Robles – Alcaraz, Garbutt, Gibson, McCarthy, Koné, Mirallas.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – John Brooks, Edward Smart
    bahis siteleri