Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

Pátek 13.02.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za pozornost a hezký zbytek dne. (13:24:00)
     
    Odpověď Luboše Urbana na otázku, jestli nebylo ve hře angažování exbudějovického Milana Nitrianského ze Slavie: "Nebylo. Měli jsme o něj zájem už loni, ale sám nám to odmítl. Navíc jsme měli zprávy, že jeho pozice v kabině nebyla ideální. Nebylo by to šťastné řešení, aby se sem vracel. Navíc jeho platové podmínky jsou pro nás nepřijatelné. A vzhledem k tomu, že jsme angažovali Tomáše Janotku, tak bychom byli sami proti sobě, kdybychom přiváděli dalšího pravého beka."
     
    Odpověď Martina Vozábala na otázku čtyř dorostenců v kádru A-týmu: "Všichni čtyři dostali hodně prostoru, nejvíc za poslední dobu. Nezklamali, ale nemůžeme si myslet, že ligu zachráníme s dorostenci. Aktuálně nejsou na soupisce, ale to je jen papír. Může se stát, že někteří s námi pojedou třeba do Plzně. Ale potřebujeme, aby hráli. Ne, aby seděli na lavičce."
     
    Odpověď Martina Vozábala na aktuální zdravotní stav hráčů: "Nejvíc mě mrzí absence mladíků Hály a Fundy. Jsou to naši kluci, kteří se nemohou ještě zapojit plně do tréninků. Až se uzdraví, tak nemohou hned naskočit do hry. Musí se dostat zpět do formy. To samé platí i pro Jaroslava Machovce, který by už příští týden měl trénovat naplno. Problémy mají i Chrien s Novákem, kteří už by měli zítra v Teplicích na chvíli naskočit. Problémy má i gólman Fryšták, ale máme tři brankáře, takže se s tím zatím dokážeme vypořádat."
     
    Odpověď Luboše Urbana na otázku, že se Dynamu prakticky rozpadla záloha: "Je pravda, že se nám záloha skoro rozpadla. Po podzimu jsme si sedli, hodně hráčů jsme probírali. Nemáme zdvojené všechny posty, ale věřím, že jsme mužstvo dobře doplnili."
     
    Je čas na otázky novinářů.
     
    Luboš Urban o volbě kapitána: "Chtěli jsme za kapitána Jihočecha se zkušenostmi. Proto jsme zvolili Jirku. Obrovsky nám pomohl i po psychické stránce a v závěru podzimu jsme uhráli hodně bodů."
     
    Nový kapitán Dynama Jiří Kladrubský: "Zvládl jsem po zdravotní stránce bez větších potíží celou přípravu. Občas jsem musel kvůli kolenu vynechat, ale musím zaklepat, že koleno drželo."
     
    "V Plzni nemáme co ztratit. Už jsme dokázali překvapit, ale i propadnout. Věřím, že v Plzni propadák nepřijde, ale důležitý zápas nás čeká pak doma s Brnem. Pak jedeme do Boleslavi a čeká nás doma Jihlava. Začátek jara musíme zvládnout! Náš cíl je jasný – chceme se zachránit. Mužstvo je zkušené a věřím mu. Vyprazdňuje se nám marodka, začínáme trénovat na přírodní trávě a ještě chybí více jak týden do startu ligy," pokračoval ve svém komentáři Luboš Urban.
     
    Pokračuje trenér Luboš Urban v hodnocení přípravy: "V přípravě jsme odehráli řadu zápasů, s některými jsem spokojen, s některými méně. Hned od úvodu nás trápila velká marodka, ale zapojili jsme mladé hráče, kteří nezklamali. V Tipsport lize jsme uhráli historicky nejlepší výsledek v historii českobudějovického fotbalu. Přesto jsme v některých zápasech nepůsobili nejlepším dojmem. Mrzí mě porážka s Pardubicemi, to by se nemělo stávat. Takovou "předgenerálku" jsme odehráli před týdnem ve Vídni, kde to mělo už parametry. Ale hráli jsme na přírodní trávě, našel jsem plno pozitiv. Příprava tolik neřeší, zažil jsem různé průběhy sezony po úspěšné i neúspěšné přípravě. Mužstvo jsme v rámci možností doplnili a do příštího pátku, kdy se uzavírá přestupní období, chceme sehnat ještě jednoho hráče."
     
    Úvodní slovo si vzal Martin Vozábal: "Co se týče odchodů, tak profesionální kariéru ukončil Ondra Herzán. Jakuba Horu si Plzeň stáhla a vyobchodovala. O Štěpána Koreše jsme neměli už zájem. David Brunclík pro nás odvedl dobré služby, ale přišel čas pro mladší. Jan Vošahlík se vrátil do Slavie a jednali jsme o jeho pokračování u nás, ale jeho platové podmínky byly neakceptovatelné. Na hostování naopak přišli Chrien, Janotka, Pešek a Varadi."
     
    Aleš Strouha uvedl tiskovou konferenci a přivítal všechny přítomné.
     
    Příchody: Martin Chrien (Plzeň-hostování), Tomáš Janotka (Olomouc-hostování), Adam Varadi (Olomouc-hostování), Jakub Pešek (Sparta-hostování).

    Odchody: Ondřej Herzán (konec kariéry), Jakub Hora (Plzeň – návrat z hostování), Jan Vošahlík (Slavia – návrat z hostování), Štěpán Koreš (Slavia – návrat z hostování), David Brunclík (Ml. Boleslav – návrat z hostování).
     
    Vítejte při sledování tiskové konference SK Dynamo České Budějovice před startem jarní části SYNOT ligy. Ta proběhne v pátek od 13 hodin v tiskovém středisku na Střeleckém ostrově. Zúčastní se jí hlavní trenér A-týmu Luboš Urban, sportovní manažer Martin Vozábal, člen A-týmu Jiří Kladrubský a PR & Media manažer Aleš Strouha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Pavel Kortus ml.

    bahis siteleri