Tour of Oman (kon.)
konec
Tour of Oman

sk Sobota 21.02.2015, 10:30Cyklistika
     
    Dnes sme sa teda pretekania nedočkali a tak nám ostáva dúfať, že zajtra to bude iné. 6. etapa bude dlhá 133,5 kilometra a mala by končiť hromadným dojazdom, napriek tomu, že na trati sa nachádzajú 2 menšie stúpania. Verme, že Peter Sagan bude finišovať s najlepšími a že mu bude priať aj šťastie. To je už odo mňa všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (13:25:28)
     
    To, že sa dnes nebude pretekať je škoda hlavne pre Petra Sagana, ktorému sa v minulosti v etape s cieľom pri Ministerstve Bývania zvyklo dariť a mohol sa dnes nakopnúť. Taktiež sú sklamaní aj favoriti na celkové prvenstvo, ktorý dnes chceli zosadiť z trónu Vallsa. Ten už má prakticky isté prvenstvo.
     
    Vyzerá to tak, že dnes sa nakoniec pretekať kvôli vysokým teplotám a vetru nebude.
     
    Dnes to je fakt etapa plná chaosu! Preteky boli zastavené a organizátori diskutujú o podmienkach.
     
    Cyklisti sú už na trati dnešnej skrátenej etapy a teplota 41 stupňov je veľmi nepríjemná pre každého jedného. Práve preto prišla ešte jedna úprava od organizátorov a to, že sa pôjdu len 2 okruhy namiesto troch.
     
    5.etapa Tour of Oman odštartovala!
     
    Celkovo bude upravená piata etapa dlhá 95 kilometrov. Dĺžka jedného okruhu bude 29,5 kilometra a v závere k tomu ešte musíme pripočítať cieľový úsek pri Ministerstve Bývania. Neutralizovaná zóna bude dlhá 10 kilometrov.
     
    Tak podľa posledných informácii už konvoj s cyklistami dorazil na posunutý štart. Pôjdu sa 3 a pol kola. Prvá polovica bude neutralizovaná.
     
    Celý konvoj sa presúva k okruhu, ktorý by sa mal prejsť trikrát. Verme, že dnešná etapa nakoniec odštartuje aspoň v okresanej forme.
    Silný vietor a piesková búrka zapríčinili, že dnešná etapa ešte stále neodštartovala.

     
    V 5.etape by mali byť rozhodujúce záverečné kilometre, kde budú môcť favoriti na celkové poradie získať potrebné sekundy. Pretekárov čaká na posledných 60 kilometroch štyrikrát kopec Bousher Al Amerat s dĺžkou stúpania 3,2 kilometra a priemerným prevýšením 6,8%. Vrchári budú môcť hlavne na tom poslednom stúpaní ukázať čo v nich v úvode sezóny je a potom by mohla menšia skupinka doraziť po zjazde do cieľa. Nechajme sa prekvapiť a verme, že nás čaká zaujímavý súboj o prvenstvo.
     
    Príjemné športové sobotné dopoludnie všetkým fanúšikom kvalitnej svetovej cestnej cyklistiky. Dnes pokračuje Tour of Oman svojou predposlednou 5.etapou, ktorá nesie označenie zvlnená. Moje meno je Martin Platko a ja vás budem sprevádzať etapu zo Sawadi do Ministry of Housing Trať dlhá 151 kilometrov by mala mať svoj cieľ naplánovaný na 12:25 SEČ. Uvidíme, čo nám cyklisti ponúknu v dnešnom dojazde, včera to bolo veľmi napínavé a nakoniec sa z víťazstva na Green Mountain tešil Valls, ktorý si dnes oblečie červený dres.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:30.

    Martin Platko

    bahis siteleri