Salzburg – Grödig 3:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
3:1 (1:1)
SV Grödig
Neděle 01.03.2015, 16:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní jediný zápas rakouské Tipico Bundesligy je za námi! FC Red Bull Salzburg dokázal v domácím prostředí porazit SV Grödig 3:1!

    Začátek prvního poločasu byl opravdu zajímavý. Už po půl minutě se v Red Bull Arene slavilo, když se prosadil Marcel Sabitzer. Domácí poté mačkali Grödig, výborné šance měli Soriano a Djuricin. Výborně ale zatím chytá hostující gólman Stankovic. Ve 40. minutě přišlo to, co nikdo nečekal. Caleta-Car lehce zaváhal a Tomi se dostal do samostatného úniku, který chladnokrevně proměnil.

    Do druhé půle nenastoupil Salzburg tak aktivně jako do té první. Nicméně v 59. minutě se domácí dočkali vedoucí branky. Přesnou střelou k tyči se prosadil Nady Keita. Poté Salzburg pokračoval v územní převaze a hostující SV nepouštěl prakticky k ničemu. V 78. minutě předvedl velkou hrubku gólman Stankovic, který doslova nabídl branku Marcelu Sabitzerovi, který dal opravdu lehký gól.

    Domácí Salzburg si tak připsal další vítězství a na první příčce má náskok devíti bodů před duem Rapid – Altach!

    STATISTIKY ZÁPASU

    Držení míče – 63% – 37%
    Střely na branku – 8 – 1
    Střely mimo – 8 – 4
    Rohové kopy – 4 – 3
    Ofsajdy – 3 – 4
    Zásahy gólmanů – 0 – 5

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:28:09)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Soriano to zkusil opravdu z velké dálky, Stankovice ale nepřekvapil, neboť míč letěl vysoko nad!
     
    90+3
    Z pravé strany odcentroval Minamino, který ve vápně našel hlavu Soriana, ten ale hlavičkoval ze záklonu a nedokázal dát hlavičce dostatečnou razanci.
     
    90+3
    Keita si teď zahrával, když si předkopl míč ve středu pole. Mále mu jej vystihl Gschweidl, naštěstí pro domácí ale střelec jedné branky situaci zvládl.
     
    90+1
    Brauer šel do souboje se Sabitzerem hodně tvrdě a střelec Salzburgu zůstal ležet na trávníku. Hostující hráč mu ale kolegiálně pomohl vstát a Sabitzer může pokračovat ve hře.
     
    90
    Budou se nastavovat čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Salzburg kontroluje hru na své polovině, dopředu se již moc nežene.
     
    88
    U postranní čáry byl teď nepříjemě dohrán Ulmer Potzmannem, rozhodčí ale tento zákrok zjevně nepostřehl, neboť hru pustil dál.
     
    87
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Tomi, přichází Gschweidl.
     
    86
    Salzburg se drží na polovině svého soupeře. Do kombinace se zapojuje celý tým, kromě gólmana Gulácsiho.
     
    85
    Síly na trávníku se vyrovnají. Po faulu na Keitu dostává druhou žlutou kartu Strobl, který je druhým vyloučeným hráčem v dnešním zápase!
     
    84
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Martschinko, přichází Lucas Henrique.
     
    83
    Rozehrávky se ujal Soriano, který našel pěkným centrem na zadní tyči Caletu-Cara, tomu ale chybělo pár kroků k tomu, aby míč zasáhl.
     
    82
    Salzburg ale i o deseti dokázal udržet míč na polovině soupeře. Minamino si udržel míč před Stroblem a ten jej fauloval.
     
    81
    Červenou kartu teď dostává Ankersen a Salzburg bude necelých deset minut dohrávat o deseti.
     
    79
    Tomi teď velmi ostře zajel do Hintereggera, domácí hráč stihl uskočit, ale rozhodčí i tak dává žlutou kartu!
     
    79
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Lazaro, přichází Minamino.
    Marcel SABITZER - 3:1
     
    78
    Salzburg právě vstřelil branku!
    3:1! Martschinko posílal zpětnou přihrávku ke gólmanu Stankovicovi, ten si ale nepříliš dobře zpracoval míč a MARCEL SABITZER mu jej vypíchl a dává jeden z nejlehčích gólů své dosavadní kariéry. Jedenáctá branka v této sezóně pro toho mladého Rakušana!
     
    77
    Ankersen to zkusil z velké dálky a nebyl to dobrý nápad. Míč šel úplně mimo!
     
    76
    Ilsanker teď šel do hlavičkového souboje, problém byl že Tomi ne. Domácí hráč proto nepříjemně spadl na záda, chvilku si poležel ale měl by být v pořádku.
     
    75
    Nutz se ujal rozehrávky rohové kopu, jeho centr ale odvrátila domácí obrana za vápno. Tam se ale do míč opředů Stobl, jehož rána nebyla špatná, nicméně mířila mimo.
     
    74
    Hosté teď šli do přečíslení, po levé straně jej táhnul Huspek, který poslal míč do vápna na Tomiho. Výborný obranný zákrok ale předvedl Hinteegger, který míč odehrál na roh.
     
    72
    Sabitzer postupoval po pravé straně, proti sobě měl Martschinka. Vybojoval alespoň rohový kop. Exekuce se ujal Soriano, který ve vápně našel hlavu Sabitzera. jeho hlavička ale mířila nad branku.
     
    71
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Djuricin, přichází Pires.
     
    70
    Volný přímý kop za faul Calety-Cara rozehrával Nutz, jeho slabý centr ale ani nedošel do vápna.
     
    69
    Hodně nepříjemně se teď srazil Caleta-Car s Martschinkem, lépe na tom je evidentně domácí hráč. Hostující hráč je stále ošetřován.
     
    68
    Lazaro se snažil něco vymyslet na pravé straně, proti sobě měl ale Stobla, který mu nenechal ani centimetr prostoru. Nakonec Lazaro zahrál míč do zámezí.
     
    67
    Huspek se snažil přidal další branky ke svým čtyřem z podzimu, nabral rychlost ve středu pole a před vápnem vypálil. Jeho ránu ale obětavě zablokoval Hinteregger.
     
    65
    Přihrávku od Ilsankera špatně zpracoval Hinteregger a Tomi už se dostával k míči. Chybu svého kolegy ale napravil Caleta-Car, který byl španělský útočník následně faulován.
     
    64
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Maak, přichází Hart.
     
    64
    Do kombinace se teď na polovině Salzburgu dostali i hosté. Brauer si narazil s Stroblem a hledal na pravé straně Handleho, na toho byl míč příliš dlouhý.
     
    Držení míče – 75% – 25%
     
    62
    Maakovo odkop zachytil Hinteregger, který zakládá útok domácího týmu.
     
    61
    Salzburg nemá dost a opět se žene do útoku. Po levé straně jej táhne Sabitzer, ten se snažil protalčit míč do vápna pro Soriana. Míč ale zachytil Maak, který jej razantně odkopl.
    Nady KEITA - 2:1
     
    59
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A je tu vedoucí branka Salzburgu! Jako bych přivovlal! Soriano teď krásně přiklepl do vápna míč pro NABYHO KEITU, který přesnou střelou k tyči posílá domácí FC do vedení. Pro tohoto útočníka je to druhý gól ve dvou zápasech!
     
    58
    Hinteregger si předkopl míč a byl u něj dříve Huspek, domácí stoper tak musel faulovat.
     
    57
    Salzburg zatím nemá takový tlak, jaký jsme očekávali. Přecijen stav 1:1 asi není přesně to, co si před zápasem představoval.
     
    55
    Lazaro dostal míč od Ankersena a snažil se narazil si s Sorianem. Přihrávku španělského útočníka ale zachytil Ione Cabera.
     
    54
    Míč od Calety-Cara nenašel ani Soriana, ani Djuricina. Balón doletěl pouze do rukavic Stankovice, který bude rozehrávat.
     
    53
    Na pravou stranu dostal ideální míč do běhu Handle, který udělal pár rychlých kroků a už hledal na levé straně Martschinko. Levý obránce měl ale za sebou více než 40 metrový sprint a střela se mu příliš nepovedla.
     
    52
    Potznann vhodil dlouhý aut z pravé strany do vápna na hlavičkujícího Tomiho, míč ale prošel až k Hintereggerovi, který míč odkopl.
     
    51
    K rozehrání standardní situace se postavil Nutz, jeho centr ale hravě odvrátila domácí obrana. Keita poté táhl útok domácích, kdy poslal míč na levou stranu k Lazarovi. Potzmann si ale svůj "rajón" pohlídal.
     
    50
    Ilsankerovi teď začal unikat Huspek, a tak ho stáhl k zemi. Následovat mohla jedině žlutá karta.
     
    49
    Brauer byl zády k brance a snažil se najít Handelho, měl ale proti sobě dvojici protihráčů a míč poslal do zámezí.
     
    48
    Ilsanker poslal velmi těžkou přihrávku pro Ankersena, ten ale míč dokázal proti dvojici protihráčů udržea rozehrál na Keitu.
     
    47
    Hra se teď na malou cvhilku přerušil, neboť hlavní rozhodčí měl nějaký problém se svým dresem. Ten hravě vyřešil čtvrtý rozhodčí u postranní čáry.
     
    46
    První střídání provedl domácí Salzburg. Za Schweglera přichází do hry Ankersen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Začátek prvního poločasu byl opravdu zajímavý. Už po půl minutě se v Red Bull Arene slavilo, když se prosadil Marcel Sabitzer. Domácí poté mačkali Grödig, výborné šance měli Soriano a Djuricin. Výborně ale zatím chytá hostující gólman Stankovic. Ve 40. minutě přišlo to, co nikdo nečekal. Caleta-Car lehce zaváhal a Tomi se dostal do samostatného úniku, který chladnokrevně proměnil. Před druhým poločasem tak máme vyrovnaný stav!

    STATISTIKY PRVNÍHO POLOČASU

    Držení míče – 70% – 30%
    Střely na branku – 6 – 1
    Střely mimo – 3 – 1
    Rohové kopy – 3 – 2
    Zásahy brankářů – 0 – 5

    Druhý poločas v Red Bull Arena začne přibližně v 17:30.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Schwegler byl opět faulován. Martschinko ale tentokrát podklouzl a pravý obránce domácích před něj přepadl.
     
    43
    Exekuce se ujal Soriano, který to zkusil přímo. Jeho rána ale trefila Tomiho ve zďi. Míč se ale odrazil ke španělskému kanonýrovi zpět a ten vyslal další střelu.Tu zablokoval Strobl!
     
    42
    Strobl teď vidí žlutou kartu za stáhnutí Lazara, souboj byl těsně před vápnem, takže z toho je zajímavá standardka pro domácí!
    TOMI - 1:1
     
    40
    Grödig právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Salzburg měl míč pod kontrolou na polovině soupeře a míč odkopl Maak dopředu. Tam se k němu blížil Caleta-Car, ten ale podklouzl a TOMI mířil sám na Gulácsiho. Vrátit se ještě pokoušel Hinteregger ale Tomi si zakončení výborně načasoval a poslal míč k tyči!
     
    38
    Na ofsajdovém lajně teď čekal na míč Tomi, kterému poslal míč Brauer. Španělský útočník si ale nedával dostatečný pozor a nacházel se v ofsajdu.
     
    37
    Schwegler dnes opravdu "dostává", opět byl atakován Martschinekem, ten už by za své zákroky měl vidět kartu. Hlavní arbitr ji ale ani v tomto případě neudělil.
     
    36
    Ilsanker se snažil vybojovat rohový kop na levé straně, do skluzu s ním šel Potzmann, který dostal míč do zámezí. Pomezní ale viděl dotyk domácího hráče a bude se odkopávat od branky Stankovice.
     
    35
    Salzburg opět drží míč na svých kopačkách, Grödig je zatažený v obranném bloku a vyčkává.
     
    33
    Volný přímý kop rozehrál Soriano, který ve vápně našel Hintereggera, ten si ale míč zpracovával příliš dlouho a následně jej ztratil.
    Výborný zákrok Stankovice
     
    32
    Další superšance domácích! Po levé straně opět prošel Sabitzer, který předložil míč na malé vápno k Sorianovi. Výborný zákrok ale předvedl Stankovic. Hra pokračovala a v rohu hřiště Martschinko sestřelil Keitu.
     
    31
    Teď se ale domácí musí bránit kombinaci Grödigu. Ulmer i Ilsanker raději odkopli míč do zámezí.
     
    29
    Domácí FC se už dostal na dostřel branky Stankovice. Nebyl by to ale Salzburg, kdyby jeden z hráčů nechtěl vymyslet něco navíc. Proto Soriano prostrkával míč na Ulmera, na toho byl ale míč příliš dlouhý.
     
    28
    Schwegler rozehrával míč a při odkopu ho zasáhl do kopačky Martschinko. Hodně zákeřný zákrok se obešel bez karty.
     
    27
    Salzburg zatím jasně ovládá tento zápas, je daleko více na míči, vede 1:0 a další tři branky už mohl přidat. Schweglerovi se teď sice nepovedlo přenesení hry na Sabitzera, Salzburg si ale dobrým napadáním dostal k míči zpátky.
     
    26
    Sabitzer se na levé straně prosadit nedokázal a tak zase domácí zařadili "zpátečku" a míč putoval až ke Gulácsimu.
     
    25
    Keita teď uklidňuje situaci a posílá míč až ke Gulácsimu, který ale pohotově rozehrává zpět na stopery.
    Střela Djuricina skončila na břevně
     
    24
    Další fotbalová paráda! Schwegler dokázal dostat míč na hranici vápna k Djuricinovi, který se opřel do míče vší silou, a ten skončil na břevně!
     
    23
    Domácí hráči teď zahnali gólmana Stankovice, za míčem se hnal Djuricin. Stankovic ale situaci zvládl a rozehrál na Potzmanna.
     
    22
    Huspek vybojoval na levé straně první rohový kop pro hosty. Rozehrávky se ujal Nutz, který našel na na hranici vápna Brauera. Střední záložník SV to zkusil z voleje, jeho rána se ale dá označit za hodně nepovedenou!
     
    21
    Caleta-Car teď ve středu pole zajel do Nutze, žlutou kartu neudiěl, ale varování od rozhodčího si poslechl.
     
    19
    Nutz si dokázal poradit i proti dvojici protihráčů a poslal míč na Handleho, který pohotově odcentroval do vápna. Nejvýše vyskočil Tomi, jeho hlavička ale mířila mimo a Gulácsi nemusel zasahovat.
     
    18
    Hinteregger s pozice obránce výbrně četl hru a našel za obranou Soriana, ten vstřelil nádherný gól, když přeloboval Stankovice. Problém je, že v době přihrávky Hintereggera stál v ofsajdu.
     
    17
    Na míč od Keity si výborně naběhl Ulmer, který nezazmatkoval a poslal míč na hranici vápna k Sorianovi. Ten však pouze napálil bránícího Ione Cabreru.
     
    15
    Na pravé straně si Potzmann výborně pohlídal nabíhajícího Sabitzera, který se k míči nedostal. Následuje odkop od branky Stankovice.
     
    14
    Po kombinaci na pravé straně se dostal k centru Lazaro, ten ale zachytil Ione Cabera, který rozehrál velmi konstruktivně na Huspeka, ten měl proti sobě Hintereggera a na toho si nepříišel.
     
    13
    Salzburg je opět usazený na polovině Grödigu, míč teď putuje od Schweglera až k Ulmerovi.
     
    12
    Ve středovém kruhu teď Schwegler dohrál Martschinka, zatím se to obešlo bez karty, ale rozhodčí dává domácímu hráči jasné upozornění.
     
    10
    I na druhé straně hosté zahrávali standardku. Té se ujal Nutz, který nerozehrál špatně, nicméně jeden z hráčů hostů se při náběhu nacházel v ofsajdu a pomezní to dobře postřehl.
     
    9
    Na pravé straně zajel Martschinko velmi ostře do Lazaro a domácí rozehrávali standardní situaci. Té se ujal Sabitzer, který našel na zadní tyči Hintereggera, ten byl ale v záklonu a jeho hlavička nebyla dostatečně razantní.
    Výborný zákrok Stankovice
     
    8
    No tak Salzburg do zápasu opravdu vlétl! Z levé strany odcentroval Sabitzer, který našel na malém vápně nohu Djuricina! Proti jeho ráně ale výborně zareagoval Stankovic!
    Střela Soriana
     
    7
    Aktivní Sabitzer opět postupoval s míčem po levé straně, proti sobě měl ale Potzamanna, který ho dokázal odzbrojit. Poté ale špatně přihrál a míč se od Djuricina dostal až ke Sorianovi, který přízemní střelou Stankovice nepřekonal!
     
    5
    Salzburg se dostal do kombinace na malém prostoru, Ulmer ale pokazil lehkou přihrávku a míče se zmocnili hosté. Následně byl faulován Potzmann a SV bude rozehrávat volný přímý kop.
     
    4
    Akce Salzburgu šla opět přes levou stranu. Ulmer zakombinoval se Sabitzerem, který poslal centr do vápna, na ten se chystal naskočit Djuricin. Špatně ale zkoordinoval pohyb a míč pouze proletěl vápnem.
     
    2
    Hosté se pokoušeli o okamžitou odpověď, po levé straně táhl útok Grödigu Huspek, který ve vápně hledal Nutze. Jeho přihrávku ale zachytil Caleta-Car.
    Marcel SABITZER - 1:0
     
    1
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak to je snový úvod pro Salzburg! Hned po nějakých 28 vteřinách se domácí prosazují. Ulmer poslal míč na Soriana, který uviděl nabíhajícího MARCELA SABITZERA, který to zkusil z velkého úhlu a propálil Stankovice!
     
    1
    Úvodní výkop obstaralo duo Soriano -Djuricin, míč putoval na stopera Hintereggera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Ulmer, Hinteregger, Ćaleta-Car, Schwegler – Sabitzer, Keita, Ilsanker, Lazaro – Soriano, Djuricin
    Náhradníci: Felipe Pires, Valon Berisha, Ankersen, Ramalho, Laimer, Minamino, Walke

    SV Grödig: Stankovic – Martschinko, Ione Cabera, Maak, Potzmann – Strobl, Brauer – Huspek, Nutz, Handle – Tomi
    Náhradníci: Kerschbaum, Emmanuel, Djuric, Lucas Henrique, Strasser, Hart, Gschweidl

    Rozhodčí: Ouschan – Heidenreich, Baumann (vš. AUT).
     
    Hezké nědělní odpoledne! Rakouská fotbalová Bundesliga má o tomto víkendu naplánováno 22. kolo. My se společně zaměříme na utkání FC Red Bull Salzburg proti SV Grödig. Úvodní výkop je naplánován na 16:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FC RED BULL SALZBURG

    Salzburg byl už před sezónou pasován na nějvětšího kandidáta na titul a tuto roli zatím plní na jedničku. Momentálně je na prvním místě se ziskem 42 bodů. Za ním je duo Rapid – Altach, které ztrácí 6 bodů a v případě dnešní výhry Salzburgu bude ztráta už devítibodová! Tým ze severu Rakouska může těšit produktivita. Za 21 kol nastřílel už 612 branek, což je průměr skoro tří branek na zápas! Sakzburg v týdnu vypadl z Evropské ligy, nejdříve prohrál na půdě Villarrealu 1:2, což se zdálo jako dobrý výsledek. Poté o víkendu v hodně obměněné sestavě remízoval v Riedu 2:2. Ve čtvrtek přišel den D, kdy se hrála odveta. Salzburg vedl od 18. minuty po brance Djuricina, Villareal ale vyrovnal ještě do poločasu. Salzburg ale stále držel naději na postup. Ta zhasla po dvou slepených brankách ve druhém poločase. Salzburg se tak může věnovat ligové soutěži a zisku titulu.

    Suveréním lídrem gólových tabulek v Rakousku je Jonathan Soriano, tento Španěl nasázel už 21 branek a má průměr jedné branky na zápas!
     
    SV GRÖDIG

    Grödig zatím nezažívá příliš povedenou sezónu. V tabulce mu patří až osmé místo se ziskem 24 bodů. Je ale nutno říci, že má SV má k dobru ještě dva zápasy. Aktuální ztráta na pohárové příčky činí devět bodů. Poslední ostré utkání odehrál Grödig loni v prosinci, kdy prohrál nejtěsnějším rozdílem 0:1 na půdě Austrie Vídeň. V přípravě se ale SV dařilo, nejprve remízoval s Machačkalou 1:1. V dalším zápase ale dokázal porazit ukrajinskou Oděsu 2:1. V poslední přípravném utkání zdolal Innbruck jasným poměrem 4:0. Nyní ale bude hrát utkání po necelých třech týdnem, takže uvidíme, v jaké formě se Grödig nachází.

    Nejlepším střelcem Grödigu je Rakušan Daniel Schütz, který nastřílel 4 branky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Jan Havlovic

    Branky: 1. Sabitzer, 59. Keita, 78. Sabitzer – 40. Tomi

    Karty:   50. Ilsanker (SLZ) – 42. Strobl (GRD), 79. Tomi (GRD)   85. Strobl (GRD)   81. Ankersen (SLZ)


    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Ulmer, Hinteregger, Ćaleta-Car, Schwegler (46. Ankersen) – Sabitzer, Keita, Ilsanker, Lazaro – Soriano, Djuricin (71. Pires)
    Náhradníci: Felipe Pires, Valon Berisha, Ankersen, Ramalho, Laimer, Minamino, Walke

    SV Grödig: Stankovic – Martschinko (84. Lucas Henrique), Ione Cabera, Maak (64. Hart), Potzmann – Strobl, Brauer – Huspek, Nutz, Handle – Tomi (87. Gschweidl)
    Náhradníci: Kerschbaum, Emmanuel, Djuric, Lucas Henrique, Strasser, Hart, Gschweidl

    Rozhodčí: Ouschan – Heidenreich, Baumann (vš. AUT)
    bahis siteleri