SP v alpském lyžování - kombinace ženy, SuperG Vítěz: Anna Fenningerová (AUT) (kon.) | SP v alpském lyžování - obří slalom mužů 1. kolo Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.)
SP v alpském lyžování - obří slalom mužů 2. kolo Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | SP v alpském lyžování - kombinace ženy, slalom, Ba Vítěz: Anna Fenningerová (AUT) (kon.)
konec
SP v alpském lyžování - obří slalom mužů 2. kolo, Ga-Pa

Vítěz: M. Hirscher (AUT)

Neděle 01.03.2015, 13:30Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:36:25)
    Marcel Hirscher zářil radostí. Vždyť druhého Felixe Neureuthera porazil o 3,28 sekundy:

     
    Konečné pořadí:

    1. Marcel Hirscher (AUT) 2:43,23
    2. Felix Neureuther (GER) +3,28
    3. Benjamin Raich (AUT) +3,44
    4. Ted Ligety (USA) +3,56
    5. Alexis Pinturault (FRA) +3,68
    6. Carlo Janka (SUI) +4,29
    7. Roberto Nani (ITA) +4,40
    8. Leif Kristian Haugen (NOR) +4,40
    9. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +4,61
    10. Tim Jitloff (USA) +4,80
    11. Fritz Dopfer (GER) +4,80
    12. Matts Olsson (SWE) +4,81
    13. Henrik Kristoffersen (NOR) +4,91
    14. Thomas Fanara (FRA) +4,97
    15. Kjetil Jansrud (NOR) +5,13
    Celkově 94. pódiové umístění získal Benjamin Raich. Ten včera oslavil 37. narozeniny a nadělil si ten nejlepší dárek. Mimochodem, Marcel Hirscher bude slavit narozeniny zítra:

     
    Marcel Hirscher nenechal nikoho na pochybách a dojel si v dnešním závodu pro vítězství, které stvrdil luxusním náskokem před tři sekundy na domácího závodníka Felixe Neureuthera. Třetí nakonec skončil veterán Benjamin Raich, u nějž se takovýto úspěch rozhodně nečekal. Průběžným pořadím se po nepříliš povedeném prvním kole posunul Ted Ligety, který skončil čtvrtý, naopak Fritz Dopfer a Matts Olsson druhé kolo nezvládli a propadli se až do druhé desítky.
     
    Závod skončil.
     
    31
    Ne! Jestli si někdo myslel, že Marcel Hirscher (AUT) pojede na jistotu, aby se dostal do cíle, tak se mýlil. Rakušan dojel do cíle s náskokem 3,28 sekundy! To je opravdu nevídané, opravdu famózní číslo. Zasloužené první místo, není o tom pochyb. Tohle byl prostě výkon hodný vedoucího závodníka obřího slalomu.
     
    30
    Velezkušený Benjamin Raich (AUT) se pustil do druhého kola se vší vervou. A ve svých 37 letech může slavit umístění na bedně! I když to vypadalo, že tomu tak nebude, v závěru zrychlil a na Neureuthera ztratil jen 16 setin. Je druhý.
     
    29
    Alexis Pinturault (FRA) nepřekonal Neureuthera, a to o 4 desetiny sekundy. V tuto chvíli má Němec jisté pódium. Francouz zabojoval alespoň o první pětku, v tuhle chvíli je třetí za Ligetym.
     
    28
    Fritz Dopfer (GER) možná přijde i o první desítku. Druhé kolo se mu vůbec nevydařilo. A ztráta 1 sekundy a 52 setin sekundy mu určuje osmou příčku. Rozhodně nebude spokojený se svým výsledkem z Ga-Pa.
     
    27
    Domácí publikum je na nohou! Felix Neureuther (GER) jel parádně, dokonce disponoval náskokem 88 setin sekundy na vedoucího Ligetyho. Takový sice do cíle nepřivezl, ale i tak může být spokojený. První místo si vysloužil za čas 2:46,51, disponuje konečným náskokem 28 setin.
     
    26
    Matts Olsson (SWE) udělal velkou chybu na jednom úseku trati a dost zpomalil. Naprosto ztratil rytmus, pak se mu těžko vracelo do závodu. Do cíle dojel se ztrátou 1,25 sekundy a propadl se na sedmé místo. Švéd byl možná až příliš přemotivovaný.
     
    25
    Roberto Nani (ITA) nezajel úplně čistý slalom. Některé branky dost podjížděl, pozdě se do nich vešel. Jeho ztráta 79 setiny je vlastně zasloužená, aktuálně mu určuje třetí pozici.
     
    24
    Aktuální mistr světa Ted Ligety (USA) hodil všem závodníkům rukavici! Druhé kolo zajel výborně, především pak poslední část trati. Tam neuvěřitelně zrychlil. A nakonec předskočil Janku o 73 setin sekundy.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Carlo Janka (SUI) 2:47,52
    2. Leif Kristian Haugen (NOR) +0,11
    3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,32
     
    23
    Posledním mužem před nejlepší osmičkou byl Carlo Janka (SUI). Svůj náskok si celkem slušně hlídal, branky projížděl velmi čistě, vybíral si i ideální stopu. Vedoucího Haugena nakonec porazil o 11 setin a dostal se na první příčku.
     
    22
    Leif Kristian Haugen (NOR) jel po celou dobu vyrovnaně a nakonec si asi zasloužil posun na první místo. Muffata-Jeandeta porazil o 21 setin sekundy. Nor zajel opravdu slušně, může být spokojený.
     
    21
    Kjetil Jansrud (NOR) pojal tenhle obří slalom dost zvláštním způsobem. V jeho jízdě bylo vidět, že využívá prvků jako při rychlostních disciplínách. Pro něj je každý bod důležitý, jel trošku na riziko, což se mu vyplatilo. V jednu chvíli málem upadl, ale vše ustál. Nakonec se dostal do cíle se ztrátou 52 setin sekundy, nejhůře bude patnáctý.
     
    20
    Thomas Fanara (FRA) se na první místo nedostal. Pátý muž celkového pořadí v obřím slalomu ztratil celkem 36 setin sekundy a je až čtvrtý. Pořadím se propadne o pár příček dozadu.
     
    19
    Tommy Ford (USA), to bylo jedno z největších překvapení v prvním kole. Druhé však tolik dobře nezvládl. Přesto v cíli vypadá spokojeně, byť ztráta 1,02 sekundy mu určuje aktuálně až jedenáctou pozici.
     
    18
    Victor Muffat-Jeandet (FRA) zajel velmi dobře první polovinu trati, pak ale začal dost chybovat a málem vše skončilo pádem. V cíli se nakonec objevil na prvním místě, o 13 setin přece porazil dosud vedoucího Jitloffa.
     
    17
    Henrik Kristoffersen (NOR) jednu z branek dost podjel, celkově těch drobných chybiček bylo dost, takže se na první místo nakonec nedostal. Konkrétně disponuje ztrátou 17 setin a je druhý.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Tim Jitloff (USA) 2:47,97
    2. Philipp Schörghofer (AUT) +0,53
    3. Manuel Pleisch (SUI) +0,56
     
    16
    Marcus Sandell (FIN) nejel technicky moc povedenou jízdu, to tedy opravdu ne. Ztráta 1,07 sekundy a průběžné deváté místo je vlastně logickým vyústěním. Fin se druhým kolem spokojený být nemůže.
     
    15
    Mathieu Faivre (FRA) byl sice na dvou měřených úsecích stále nejrychlejší, jenže pak mírně zpomalil, až se do cíle dostal se ztrátou 61 setin sekundy. Aktuálně je na páté příčce.
     
    14
    Tak tohle se Italovi moc nepovedlo. Davide Simoncelli (ITA) ztratil v součtu obou časů na Jitloffa 1,16 sekundy a je až devátý. Přitom to po prvním kole vypadalo celkem slibně.
     
    13
    Stefan Luitz (GER) se mohl spolehnout na podporu domácího publika, nakonec však ani on neatakoval vedoucí příčku Jitloffa. Se ztrátou sedmi desetin se dostal na pátou pozici. Němec asi bude mírně zklamaný.
     
    12
    Dustin Cook (CAN) po prvním kole také určitě malinko překvapil, ve druhém kole sám sebe výrazněji nezklamal. Ztratil 59 setin sekundy, dostal se na čtvrtou příčku, což není pro tohohle Kanaďana špatný výsledek.
     
    11
    Philipp Schörghofer (AUT) se dostal na druhou příčku, za vedoucím Američanem zaostal o 53 setin sekundy. Rakušan zajel asi tak, jak očekával.
     
    10
    Gino Caviezel (SUI) nezajel úplně dobrý slalom, nakonec se jeho ztráta vyšponovala na 88 setin sekundy. Konečným pořadím se bude spíše propadat dolů.
     
    9
    Manuel Pleisch (SUI) byl určitě rád, že dojel, že získal nějaké body do světového poháru. Na vedoucího Jitloffa nestačil, ale se ztrátou 56 setin se dostal na hezké druhé místo. Švýcar může být spokojený.
     
    8
    Tim Jitloff (USA) se dostal do vedení, a to o 56 setin sekundy. Alespoň částečně si tak napravil reputaci po nepříliš vydařeném prvním kole. Možná že by mohl zaútočit na první patnáctku.
     
    7
    Thomas Mermillod-Blondin (FRA) závod nedojel, což je určitě škoda. Jakýkoli úspěch by tenhle zkušený Francouz určitě potřeboval. Podjela mu vnitřní lyže, kterou hodně zatížil, a na trať se již vrátit nedokázal.
     
    6
    Alexander Andrienko (RUS) udělal chybu a nevešel se do jedné z branek, a i když se vrátil na trať, pravděpodobně během svého počínání porušil pravidla, takže by jeho čas nakonec neměl být klasifikován.
     
    5
    Florian Eisath (ITA) se dostal na druhou příčku, nakonec zaostal za svým reprezentačním kolegou o 33 setin sekundy.
     
    4
    Sjezdovka v Ga-Pa evidentně Andreovi Ballerinovi (ITA) prostě sedí. Už v 1. kole překvapil a i nyní zajel velmi povedenou jízdu. I když se možná objevil párkrát v záklonu, vždy se z problémů dostal, a nakonec je první o 51 setin sekundy.
     
    3
    Tak nakonec ani Žan Kranjec (SLO) se na první místo nedostal. Slovinský mladík ale může být celkově určitě spokojený, ztratil en 5 setin sekundy a je aktuálně druhý.
     
    2
    Massimiliano Blardone (ITA) nestačil na první místo, v součtu obou časů byl horší o 66 setin sekundy.
     
    1
    Christoph Nösig (AUT) udělal vše pro to, aby zajel co nejlepší výsledek. Nakonec zaznamenal čas 2:49,22. Uvidíme, na jaké umístění nakonec bude stačit.
     
    Závod začal.
     
    Startovní listina:

    1. Christoph Nösig (AUT) +4,79
    2. Massimiliano Blardone (ITA) +4,79
    3. Žan Kranjec (SLO) +4,54
    4. Andrea Ballerin (ITA) +4,53
    5. Florian Eisath (ITA) +4,50
    6. Alexander Andrienko (RUS) +4,38
    7. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) +4,17
    8. Tim Jitloff (USA) +4,15
    9. Manuel Pleisch (SUI) +4,12
    10. Gino Caviezel (SUI) +4,11
    11. Philipp Schörghofer (AUT) +4,05
    12. Dustin Cook (CAN) +3,86
    13. Stefan Luitz (GER) +3,76
    14. Davide Simoncelli (ITA) +3,75
    15. Mathieu Faivre (FRA) +3,70
    16. Marcus Sandell (FIN) +3,56
    17. Henrik Kristoffersen (NOR) +3,30
    18. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +3,19
    19. Tommy Ford (USA) +3,13
    20. Thomas Fanara (FRA) +3,01
    21. Kjetil Jansrud (NOR) +3,00
    22. Leif Kristian Haugen (NOR) +2,89
    23. Carlo Janka (SUI) +2,85
    24. Ted Ligety (USA) +2,84
    25. Roberto Nani (ITA) +2,78
    26. Matts Olsson (SWE) +2,75
    27. Felix Neureuther (GER) +2,20
    28. Fritz Dopfer (GER) +2,18
    29. Alexis Pinturault (FRA) +2,15
    30. Benjamin Raich (AUT) +1,99
    31. Marcel Hirscher (AUT) 1:23,28
     
    Trať pro 2. kolo bude stavět N. Rainer ze Švédska, jenže tahle země má ve nyní ve hře jen jednoho závodníka, a to Mattse Olssona, který je na průběžně šestém místě. Uvidíme, jestli mu postavený obří slalom bude nakonec tak vyhovovat, aby se posunul například na stupně vítězů.
     
    Na startu druhého kola nakonec uvidíme o jednoho závodníka navíc, neboť Nösig s Blardonem zaznamenali v první jízdě naprosto stejný čas. Vše se bude muset obejít bez české a slovenské účasti.
     
    Rakušan Marcel Hirscher si v prvním kole tohoto obřího slalomu dělal, co chtěl, zajel naprosto fantastické 1. kola a disponuje náskokem 2 až 3 sekund na ostatní spolufavority. Pokud opravdu výrazně nepokazí 2. kolo nebo nepokazí jednu z branek a dojede do cíle, mělo by být o vítězi již teď rozhodnuto. Druhý je trošku překvapivě Hirscherův reprezentační kolega Benjamin Raich, třetí pak Francouz Alexis Pinturault.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Patrik Sandev

    Statistiky
    Startovní listina:

    1. Christoph Nösig (AUT) +4,79
    2. Massimiliano Blardone (ITA) +4,79
    3. Žan Kranjec (SLO) +4,54
    4. Andrea Ballerin (ITA) +4,53
    5. Florian Eisath (ITA) +4,50
    6. Alexander Andrienko (RUS) +4,38
    7. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) +4,17
    8. Tim Jitloff (USA) +4,15
    9. Manuel Pleisch (SUI) +4,12
    10. Gino Caviezel (SUI) +4,11
    11. Philipp Schörghofer (AUT) +4,05
    12. Dustin Cook (CAN) +3,86
    13. Stefan Luitz (GER) +3,76
    14. Davide Simoncelli (ITA) +3,75
    15. Mathieu Faivre (FRA) +3,70
    16. Marcus Sandell (FIN) +3,56
    17. Henrik Kristoffersen (NOR) +3,30
    18. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +3,19
    19. Tommy Ford (USA) +3,13
    20. Thomas Fanara (FRA) +3,01
    21. Kjetil Jansrud (NOR) +3,00
    22. Leif Kristian Haugen (NOR) +2,89
    23. Carlo Janka (SUI) +2,85
    24. Ted Ligety (USA) +2,84
    25. Roberto Nani (ITA) +2,78
    26. Matts Olsson (SWE) +2,75
    27. Felix Neureuther (GER) +2,20
    28. Fritz Dopfer (GER) +2,18
    29. Alexis Pinturault (FRA) +2,15
    30. Benjamin Raich (AUT) +1,99
    31. Marcel Hirscher (AUT) 1:23,28
    bahis siteleri