Slovan Bratislava – Nitra 5:2 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
5:2 (0:1)
FC Nitra
sk Úterý 03.03.2015, 17:30 • Pasienky, Bratislava • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Belasí už majú za sebou prvý jarný zápas, keď v jarnej premiére nastúpili v piatok doma proti Žiline. Napriek zlepšenému výkonu a množstvu šancí prehrali 0:2 a tak sa im vidina majstrovského titulu znovu vzdialila. Slovan absolvoval vydarenú zimnú prípravu, vhodne sa posilnil, a v 10 prípravných zápasoch si pripísal 5 výhier, 2 remízy a 3 prehry. Forma tímu by teda mala byť dobrá, aj herný prejav bol v porovnaní s jesennou časťou lepší, body to v lige zatiaľ neprinieslo.

    O to môže byť dôležitejší Slovnaft cup – belasí síce strácajú na 3.priečku zaručujúcu pohárovú Európu 2 body, sezóna bez trofeje by ich ale zrejme veľmi sklamala. Je preto pravdepodobné, že tréner Chovanec nebude šetriť kľúčových hráčov a vyšle na ihrisko silnú zostavu. Otáznik pri štarte visí nad Dobrotkom (ten v piatok nehral pre chorobu) a Oršulom, ktorý mal problémy s členkom.
     
    FC NITRA

    Minuloročný účastník najvyššej súťaže sa po turbulentnom letnom období, kedy sa riešila otázka budúcnosti klubu, stabilizoval a na jeseň podával v DOXXbet lige vyrovnané a kvalitné výkony. Mužstvo vedené trénerom Michalom Hippom sa v tabuľke ligy drží na 4.mieste a nemal by mu uniknúť do nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy. V kádri nájdeme viacerých zaujímavých hráčov – talentovaného brankára Patrika Hippa, skúseného obrancu Mareka Kostolániho či kanoniera Henricha Benčíka. Pre Nitru je to prvý zápas po zimnej príprave, v ktorej odohral tím spod Zobora 12 zápasov, v nich zaznamenal 4 víťazstvá, 6 remíz a 2 prehry.
     
    Vzájomné zápasy

    Mužstvá v minulých sezónach proti sebe súperili v najvyššej súťaži. Aj vzhľadom na to, že Nitra v týchto sezónach bojovala o záchranu a v roku 2014 vypadla, je bilancia na strane Slovana. Pamätný je zápas z jesene 2012 – Nitra vtedy bola potrestaná za udalosti v pamätnom zápase s Trnavou (inzultácia rozhodcu ešte vtedy hráčom Nitry Soumahom) odčítaním troch bodov, zápas na Slovane sa však odohral. Získať teda mohol výhrou jedine Slovan, Nitra by si aj v prípade bodového zisku pripísala do tabuľky nulu. Ponúkame prehľad vzájomných duelov:

    Sezóna 2013/2014:
    Slovan – Nitra 5:0 (Fořt 2, Vittek 2, Bagayoko)
    Nitra – Slovan 1:2 (Mikuš – Niňaj, Žofčák)
    Slovan – Nitra 2:1 (Kolčák, Fořt – Cleber)

    Sezóna 2012/2013:
    Slovan – Nitra 5:2 (Halenár 2, Gorosito, Hlohovský, Peltier – Boszorád, Cleber)
    Nitra – Slovan 0:3 (Žofčák, Halenár, Pauschek)
    Slovan – Nitra 4:0 (Halenár, Kuzmák, Kolčák, Grendel)
     
    Cesta do 5.kola Slovnaft cupu

    Slovan si v nahustenom jesennom programe zahral proti súperom z nižších súťaží a pomerne hladko postúpil. Krásny zápas zohral s druholigovým lídrom v Skalici, kde padlo 8 gólov.

    Modranka – Slovan 1:5 (Mészáros 2, Štefánik, Žofčák, Jakúbek)
    FK Pohronie – Slovan 0:4 (Mészáros 2, Halenár, Bagayoko)
    Skalica – Slovan 3:5 (Vittek 2, Bagayoko, Kolčák, Kubík)

    Nitra takisto začínala od 2.kola, narazila na dva treťoligové a jeden druholigový tím. Nitrania si počínali suverénne, inkasovali len raz a v 4.kole v derby zdolali rivala zo Serede.

    Vrbové – Nitra 0:3 (Kolmokov 2, Mišura – vlastný)
    Topoľčany – Nitra 0:2 (Boszorád, Ivančík)
    Nitra – Sereď 2:1 (Boszorád, Kováč)
     
    Dohrávka 5.kola Slovnaft cupu prináša súboj úradujúceho majstra s Nitrou, ktorá ešte v minulej sezóne účinkovala v najvyššej súťaži a v pohári sa prezentuje výbornými výkonmi – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka na to, aby ste utorkový večer venovali aj sledovaniu zápasu Slovan – Nitra. Domáci po zimnej obrode predviedli v prvom jarnom zápase dobrý výkon, proti Žiline ale odišli z trávnika po prehre 0:2 bez bodu. Pre Nitru je to jarná premiéra, dnešní hostia svojho súpera dobre poznajú a určite sa pokúsia o prekvapenie. Pre oboch je to dôležitý zápas – zisk Slovenského pohára je pre Slovan momentálne určite reálnejší, než titul v lige, hostia zase chcú dobre vstúpiť do jari a nadviazať na vydarené pohárové výsledky. V utorok od 17:30 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Jablonský – Peltier, Simovič, Štefánik, Kubík – Ďuriš – Zreľák
    Náhradníci: Perniš (NB), Niňaj, Čikoš, Mészáros, Gašparovič, Čermák, Lásik Tréner: Jozef Chovanec

    FC Nitra: Hipp – Kolmokov, Kostoláni (C), Kotora, Harbuľák – Kemlage, Petráš, Ivančík, Rakovan – Paukner – Benčík
    Náhradníci: Stránský (NB), Urblík, Šmehyl, Fábry, Kotrík, Dubeň, Drgoňa Tréner: Michal Hipp

    Rozhodca: Hrčka – Poláček, Kováč.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítam pri sledovaní zápasu 5.kola Slovnaft cupu medzi bratislavským Slovanom a FC Nitra. V Bratislave dnes panuje slnečné veterné počasie, je však pomerne príjemne. Pozrime sa zatiaľ na jednotlivé zostavy – v domácom celku nastali oproti piatku dve zmeny, keď Perniša v bráne vymenil Krnáč a Soumaha v útoku Ďuriš. Hosťujúci tréner Hipp postavil svoju stabilnú silnú základnú zostavu s kapitánom Kostolánim či skúseným útočníkom Benčíkom. Favorit je jasný – domáci sú v tabuľke Fortuna ligy na 6.mieste, hostia v tabuľke DOXXbet ligy na 4.mieste. Napriek tomu to môže byť veľmi zaujímavý večer, ja vám z pozície komentátora prajem príjemný športový zážitok.
     
    Pasienky sa zatiaľ zapĺňajú veľmi pomaly, nekryté tribúny sú takmer prázdne, diváci sa zoskupili aspoň na hlavnej, krytej tribúne. Mužstvá vyjdú na trávnik v krásnej scenérii zapadajúceho slnka a svetelných lúčov zo zapnutých reflektorov umelého osvetlenia.
     
    Mužstvá vychádzajú na ihrisko! Domáci v tradičnej belasej farbe dresov, hostia netradične v červenom.
     
    Po úvodnom rozlosovaní sa ešte menia strany, Slovan bude hrať sprava-doľava, hostia zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan sa po úvodnom výkope pokúsil o svoju prvú akciu, keď Jablonský nakopol loptu dopredu na Ďuriša, ten mal pred vybiehajúcim Hippom k lopte ďaleko a tak prvý raz zasiahol brankár hostí.
     
    2
    Prvý raz pri lopte aj Nitra, jej kombinácia sa skončila v strede ihriska. Je to zatiaľ opatrné, oba tímy sa oťukávajú a lopta sa presúva v obrane Slovana.
     
    3
    Zreľák sa pekne uvoľnil pred šestnástkou, miesto strely z dobrej pozície ešte hľadal oblúčikom nabiehajúceho Kubíka, ktorý loptu už na hracej ploche nestihol.
     
    4
    Belasí to skúšajú dlhými prihrávkami za obranu, túto poslal po zemi Štefánik, pred Ďurišom zasiahol Hipp, ktorý sa napriek mladému veku prezentuje veľmi skúsene.
     
    5
    Veľká šanca Nitry, hostia mohli otvoriť skóre! Paukner si prebral dlhú prihrávku za obranou, spracoval si loptu okolo stojaceho Salátu a zo šestnástky prudko strieľal pod brvno, Krnáč loptu len očami vytlačil tesne nad bránu! Nitra mohla viesť!
     
    6
    Slovan dnes často útočí cez nakopávané lopty, obrana Nitry je pozorná – ako aj teraz, keď Štefánik hľadal vpredu Ďuriša, pred ním odhlavičkoval kapitán hostí Kostoláni.
     
    7
    Pekná akcia domácich, keď Simovič pekným oblúčikom našiel na pravej strane šestnástky Zreľáka, ten ešte hlavou dával pred bránu Ďurišovi, pred ktorým v poslednej chvíli zasiahol Hipp!
     
    8
    Nitra mala k dispozícii rohový kop a po centri skákal v strede šestnástky Petráš, v hlavičkovom súboji s Gorositom ťahal za kratší koniec.
     
    9
    Slovan zatiaľ hrá akoby v hernom kŕči a robí hrubé chyby v rozohrávke. Jednu predviedol Kubík, keď na niekoľko metrov nenahral na čiare stojacemu Jablonskému. Pri lopte tak hostia.
     
    10
    Druhý roh Nitry, po ktorom sa znovu nepresadil Petráš a Slovan tak mohol založiť rýchly brejk! Šprint cez celé ihrisko popri pravej postrannej čiare predviedol Peltier a na konci pekne centroval do šestnástky, avšak presne medzi spoluhráčov Zreľáka so Simovičom a preto Hipp s prehľadom center skrotil do svojich rukavíc.
     
    11
    Prvú žltú kartu za faul v strede ihriska vidí hráč Nitry Michal Rakovan.
     
    12
    Nitra dala gól!
    Tak to je neuveriteľné, Nitra sa v úvode ujíma vedenia! Slovan si pasivitou tento gól doslova vykoledoval, naopak, hostia si za úvodnú aktivitu gól zaslúžili! Pri bránkovej čiare sa krásne uvoľnil Paukner, ktorý prudko strieľal spred päťky, tento pokus ešte Krnáč vyrazil. K odrazenej lopte sa však na protiľahlej strane šestnástky dostal PATRIK KEMLAGE a krížnou strelou nedal Krnáčovi šancu!
     
    13
    Obrovská radosť na strane Nitry, tá predvádza jednoduchú, ale účinnú hru a to dnes na Slovan zatiaľ platí. Teraz sú na ťahu domáci, ktorí toho zatiaľ veľa nepredviedli.
     
    14
    Evidujeme nepresný center z kopačky Kubíka, ktorý hľadal pred bránou svojich spoluhráčov, svoj pokus ale nasmeroval mimo dosiahnuteľného priestoru pre hlavičku a aj mimo troch žrdí.
     
    15
    Vzrušenie v šestnástke Nitry, Ďuriš si tam prebral peknú kolmicu a z pravej strany šestnástky miesto strely ešte prihrával voľnému Kubíkovi, nebezpečnú prihrávku v poslednej chvíli zablokoval obranca hostí!
     
    16
    Hipp kraľuje vzdušnému priestoru pred svojou bránou, kam dnes Slovanisti posielajú množstvo centrovaných lôpt. Brankár hostí teraz zasiahol pred nabiehajúcim Zreľákom.
     
    17
    Belasí zostávajú pri lopte, prebíjajú sa cez obranný val Nitry. Po priťuknutí Peltiera strieľal z otočky v šestnástke Zreľák, jeho pokus bol zablokovaný.
     
    18
    Pekná akcia Slovana, prvý raz sa tu ozval potlesk. Simovič pekným oblúčikom našiel na úrovni bieleho bodu Štefánika, ten sa s loptou obtočil, miesto strely ešte pätičkou hľadal Zreľáka, čo vystihol dobre postavený Kotora.
    Aktuálny pohľad na trávnik v Bratislave.
     
    19
    Následne tu bola akcia Zreľáka, ktorý sa sám vyhnal zo streleckej pozície a tak ešte z uhla aspoň centroval do šestnástky, tam bola spleť hráčov v červených dresoch, ktorí loptu odvrátili do bezpečia.
     
    20
    Zo strany domácich je to statické, kombinujú najmä na obrannej polovici a v strede ihriska. Naopak, Nitra získala náskok a momentálne veľmi umne bráni, pričom stále sú hrozbou jej brejkové príležitosti.
     
    21
    Štandardka Nitry na jej útočnej polovici z cca 35 metrov, prízemný center zastavila sformovaná obrana Slovana. Po ďalšom faule je tu ďalšia štandardná situácia pre hostí.
     
    22
    Center do šestnástky odhlavičkoval Saláta, odrazenú loptu potom napriek veľkému náprahu netrafil veterán Benčík. Máme za sebou polovicu prvého polčasu, stav je nanajvýš prekvapujúci.
     
    23
    Za neprimerane tvrdé dohratie súboja na útočnej polovici vidí útočník hostí Henrich Benčík žltú kartu.
     
    24
    Simovič odkopával loptu a pritom so šťastím vysunul dopredu Zreľáka, proti nemu vyštartoval ďaleko z brány Hipp a zachránil odkopom do outu. Brankár hostí je v čítaní hry naozaj skvelý a pri výbehoch veľmi istý.
     
    25
    Slovan hrá stále bez myšlienky a staticky. Nitrania ani nemajú toľko práce s bránením náskoku, keď si belasí loptu prihrávajú len medzi stopérmi v obrane.
     
    26
    Sledujeme nesúrodú fázu hry, keď sa tímy realizujú v osobných súbojoch v strede ihriska. Tam práve putuje lopta, momentálne je častejšie na kopačkách hráčov hostí, ktorí držia hru na svojej útočnej polovici.
     
    27
    Nitrania sa na moment usadili na útočnej polovici, ich snaha ale skončila pri veľmi nepresnom centri Benčíka. Vykopáva tak Krnáč, ktorý sa pokúsi založiť prvú skutočne nebezpečnú akciu domácich.
     
    28
    Zatiaľ sa to Slovanu nepodarilo, v blížiacom sa konci prvej polhodiny nevyslal strelu na bránu. Momentálne hra znovu v strede ihriska, Nitra dobre bráni s deviatimi hráčmi.
     
    29
    A tak to belasí skúsili dnes tradične nakopnutou loptou dopredu, ku ktorej sa síce Peltier nedostal, loptu však pred ním len vyboxoval Hipp a Zreľák sa takmer dostal k zaujímavému zakončeniu, odrazenú loptu si však nespracoval.
     
    30
    Na opačnej strane zaútočila nitrianska útočná dvojica Paukner – Benčík, prvý menovaný tam bol tvrdo zastavený Kotulom a pýtal si za to pokutový kop, Hrčka jeho prosby nevyslyšal.
     
    31
    Tak trochu hádzanárske obliehanie brány v podaní Slovana, Štefánik však centrom nenašiel nikoho zo spoluhráčov a ani v následnej skrumáži sa Slovanisti nepresadili. Nitrania dnes v obrane zatiaľ neurobili jedinú chybičku.
     
    32
    Hnev na bratislavských tribúnach, Peltier totiž na jeden meter neprestrčil loptu Zreľákovi, za čo si vyslúžil nahnevanú reakciu fanúšikov, ktorých sa tu dnes veľa nezišlo.
     
    32
    Jablonský, ktorý bol s loptou už na bránkovej čiare priťukol späť Kubíkovi, na jeho pretiahnutý center na zadnú žrď Hipp nedosiahol. Stále je to bez vyloženej šance v podaní belasých.
     
    33
    Štandardka Nitry, a znovu to vyzeralo v šestnástke nebezpečne. Paukner na dvakrát centroval, oba pokusy napokon s námahou odvrátil Saláta do outu.
     
    34
    Ďalšia štandardná situácia Nitry, dobre mierený center do šestnástky odhlavičkoval pozorný stopér Gorosito. Slovan tak mohol založiť rýchly brejk.
     
    35
    Protiútok sa skončil pri Peltierovi, ktorý s loptou postupoval popri postrannej čiare, popritom sa s ňou ale dostal do outu. Reakcia divákov na seba nenechala dlho čakať, a zrejme si domyslíte, že nebola pozitívna.
     
    36
    Signál Slovana zo štandardky, Štefánik centroval na ľavú stranu k Zreľákoví, ktorý vracal hlavou znovu do stredu šestnástky, kde už sa Saláta nedokázal presadiť.
     
    37
    Veľmi pekná akcia Nitry, hostia aj v menšom počte hráčov vedia pekne zaútočiť – Benčík na ľavej strane prenechal loptu Pauknerovi, ten sa popri Salátovi prepracoval až pred šestnástku a odtiaľ strelou preveril Krnáča, ten pokus smerujúci do stredu brány kryl.
     
    37
    Prvá veľká šanca Slovanu, mohlo byť vyrovnané! Po centri z pravej strany hlavičkoval úplne sám pred päťkou Zreľák, v náročnej pozícii chrbtom k bráne mieril zblízka tesne nad!
     
    38
    Následne vzrušenie v šestnástke Nitry, kde najprv na zem padli po podozrivých zákrokoch Ďuriš aj Zreľák, ani jeden zo súbojoch nevyhodnotil rozhodca ako penaltový.
     
    39
    Slovan sa nechytil ani po šanci Zreľáka, stále je to veľmi statické, keď kombinácie končia nakopávanými loptami dopredu. Blíži sa záver polčasu, Nitra zaslúžene vyhráva.
     
    40
    Teraz hostia dokonca v dlhšej fáze hry na útočnej polovici, v malom počte hráčov sa snažia preľstiť domácu obranu. Napokon zo snahy rezultoval center Ivančíka, ktorý počas letu prekročil bránkovú čiaru.
     
    41
    Simovič sa pokúsil zmeniť nepriaznivý priebeh strelou z 30 metrov, lopta mu absolútne nesadla a mieril vysoko nad bránu Hippa. Ten si zachytal pri výbehoch a sťahovaní centrov, priamej strele nečelil.
     
    42
    Brejk Slovana, Peltier vysunul na ľavej strane Jablonského a ten pekne našiel v šestnástke Ďuriša, útočník domácich bol proti presile obrancov osamotený a tak nedôraznou hlavičkou poslal loptu do rukavíc hosťujúceho brankára.
     
    43
    Sledujeme úplný záver polčasu, na Pasienkoch však nič nové. Domáci stále v bezmyšlienkovitých kombináciách, ktoré končia neúspešnými nakopávanými loptami.
     
    44
    Po faule je tu štandardka Slovana z osi ihriska vo vzdialenosti 25 metrov, skúsi Štefánik priamu strelu?
     
    45
    Štefánik poslal pekný oblúčik na pravú stranu šestnástky, kde hlavičkoval v súboji s Hippom Zreľák, lopta z hlavy útočníka domácich mierila tesne mimo brány!
     
    45
    V úplnom závere polčasu prvá strela na bránu v podaní Slovana, keď sa po centri zo štandardky vo vzdušnom súboji presadil Saláta a hlavičkoval k pravej žrdi, Hipp spoľahlivo zasiahol.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas zápasu 5.kola Slovnaft cupu, po ktorom druholigová Nitra vyhráva nad úradujúcim majstrom 1:0! Dovolím si však povedať, že zaslúžene. Hostia do zápasu vstúpili výborne, prvé Pauknerove varovanie ešte domáci nebrali vážne, až ich potrestal gólom Kemlage. Slovan sa potom dlho trápil a príležitosti si vypracoval až v závere polčasu, jedna strela na bránu je však na vyrovnanie málo. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, máme zarobené na dramatickú zápletku a možno aj veľké prekvapenie. Pri začiatku druhej polovice zápasu sa na vás teším od 18:30.
     
    Štatistiky po 1.polčase:
    Strely celkom: 4:3
    Strely na bránu: 1:2
    Žlté karty: 0:2
     
    Oba tímy už opäť na ihrisku, o niekoľko sekúnd sa začne druhý polčas. V zostavách mužstiev neevidujeme oproti začiatku ani jednu zmenu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Slovan sa po nevydarenej rozohrávke Nitry dostal k lopte, v prvej minúte druhého polčasu sa podobne ako v prvej polovici cez sformovanú obranu neprepracoval.
     
    47
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané, domáci tím veľmi rýchlo po začiatku druhého polčasu strieľa dôležitý vyrovnávajúci gól! Simovič krásnym dlhým pasom až od ľavej postrannej čiary našiel na protiľahlom rohu šestnástky TOMÁŠA JABLONSKÉHO a ten z voleja umiestnil loptu k bližšej žrdi!
     
    48
    Okamžite mohla na opačnej strane udrieť Nitra, keď po centri cez celú šestnástku hlavičkoval na pravej strane Kemlage, v záklone trafil len hornú sieťku Krnáčovej brány.
     
    49
    Simovič posielal dlhý center do šestnástky z ľavej strany, Hipp si tam postrážil priestor v strede šestnástky a spoľahlivo zasiahol.
     
    50
    Na opačnej strane štandardka Nitry, po ktorej prízemný center odvrátil dobre postavený múr belasých.
     
    51
    Hra získava lepšie tempo, teraz po dlhej kolmici z hĺbky ihriska vybehol až za hranicu šestnástky Hipp a spred Ďuriša loptu odpálil do bezpečia.
     
    52
    Slovan dal gól!
    Domáci veľmi rýchlo otáčajú stav a dostávajú sa do vedenia! Akciu začal Zreľák, ten prakticky z hranice bránkovej čiary prihral späť pred šestnástku na Kotulu. Pravý obranca domácich prudko vystrelil k žrdi, Hipp vyrazil len pred seba, kde bol dobre postavený FILIP ĎURIŠ a prudkou strelou pod brvno nedal padajúcemu Hippovi šancu!
     
    53
    Tak zrazu tu máme úplne inú situáciu, domáci počas 5 minút vďaka dvom vydareným akciám zvrátili skóre vo svoj prospech. Uvidíme, ako zareaguje Nitra.
     
    54
    Nitrania už začínajú napádať vyššie vo väčšom počte hráčov, určite nechcú stratiť dobre rozohraný zápas. Momentálne pri lopte Slovan.
     
    55
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Ďuriš, prichádza Karol Mészáros.
     
    56
    Útočný faul v podaní Zreľáka, Nitrania môžu rozohrávať akciu z vlastnej obrannej polovice. Teraz bude Nitra tímom, ktorý musí tvoriť, uvidíme, ako to hostia zvládnu.
     
    57
    Po rozohraní štandardky centroval z ľavej strany strelec gólu Kemlage, Krnáč dobre čítal hru a pred päťku loptu kryl do svojho náručia.
     
    58
    Obrovská šanca hostí, tí mohli vyrovnať! Ivančík pekne nacentroval cez celú šestnástku, kde na ľavej strane ešte Paukner sklepol späť Benčíkovi, ktorý zakončoval z priestoru medzi jedenástkou a šestnástkou, Krnáč veľmi dobre zasiahol a vyrazil tvrdú Benčíkovu strelu!
     
    59
    Nitra po inkasovaných góloch aktívnejšia v ofenzíve, hostia sa skutočne napriek rýchlej strate vedenia vzdať nechcú. Momentálne sledujeme dobrý, rýchly futbal z oboch strán.
     
    60
    Jablonský sa pokúsil odcentrovať do šestnástky, jeho pokus nebol úspešný. Máme za sebou hodinu hry, skóre sa nám v druhom polčase dvakrát menilo a otočilo na stranu Slovana.
     
    61
    Slovan na rozdiel od úvodnej polovice pekne kombinuje, z hranice bránkovej čiary po vysunutí centroval na protiľahlú stranu Mészáros, Kubík v tam dobrej streleckej pozícii netrafil loptu vôbec dobre a tak zo šance zišlo.
     
    62
    Krásny futbalový moment! Domáci zahrávali priamy kop z cca 25 metrov z ľavej strany, do lopty sa oprel Gorosito a strela ponad múr sa odrazila od brvna späť do hry!
     
    64
    Slovan dal gól!
    Je tu tretí gól domácich, tí v druhom polčase totálne zvrátili dej zápasu a odskakujú na rozdiel dvoch gólov! Tento gól rezultoval z dlhého tlaku domáceho tímu – najprv sa tam na päťke z otočky nepresadil Peltier, k odrazenej lopte sa dostal SAMUEL ŠTEFÁNIK a napriek zásahu Hippa ju umiestnil k bližšej žrdi!
     
    64
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Marián Kolmokov, prichádza Šimon Šmehyl.
     
    65
    Slovan získal potrebnú hernú pohodu, je na veľmi dobrej ceste k očakávanému víťazstvu. V druhom polčase hrá domáci tím výrazne lepšie, než v tom prvom, a je to badať aj na skóre.
     
    66
    Belasí stále na útočnej polovici, momentálne po faule na prenikajúceho Simoviča zahrávajú štandardku z cca 30 metrov.
     
    67
    Signál zo štandardky úspešný nebol, k odrazenej lopte sa ale dostal Jablonský a centroval do stredu šestnástky, loptu skrotil vo výskoku Hipp.
     
    68
    Hra stále na útočnej polovici belasých, zdá sa, že sú na najlepšej ceste za postupom do štvrťfinále Slovnaft cupu. Čaká nás však ešte niečo cez 20 minút a stať sa môže čokoľvek.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Michal Rakovan, prichádza Jozef Urblík.
     
    70
    Po dlhšej dobe v útoku Nitrania, po centri sa tam do dobrej pozície dostával Paukner, rozhodca už ale medzitým signalizoval postavenie mimo hru.
     
    71
    Domáci získali hernú pohodu, vychutnávajú si výrazný náskok a držia loptu na svojich kopačkách. Slovan momentálne kombinuje hlavne na svojej polovici, nikam sa neponáhľa.
     
    72
    Slovan dal gól!
    A je tu štvrtý gólový zásah v podaní domáceho tímu! Po dlhšej rozohrávke v obrane vyslal Gorosito dopredu dlhý pas, ten si na hranici ofsajdu prebral KAROL MÉSZÁROS a rutinérsky obstrelil vybiehajúceho brankára Hippa!
     
    73
    Nitrania sa napriek trojgólovému manku pokúsili o útok, zdalo sa, že tam bol Paukner faulovaný, situácia napokon končí odkopom Krnáča od svojej vlastnej brány.
     
    74
    Lopta poskakovala v šestnástke Nitry, postupne ju tam netrafili Peltier ani Zreľák, a tak dobrá možnosť ostala bez zakončenia v podaní domáceho mužstva.
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Lukáš Gašparovič.
     
    76
    Nitrania stále sympaticky bojujú, do odrazenej lopty zo štandardky sa teraz oprel Kostoláni, mieril ale len do stredu brány, kde stál pripravený Krnáč.
     
    77
    Striedajúci Mészáros dnes už strelil gól a je naozaj aktívny, táto kombinácia so spoluhráčmi na útočnej polovici mu ale nevyšla. Slovan však ostáva pri lopte.
     
    78
    Predsa len prišiel náznak šance v podaní domácich, keď o centrovanú loptu v šestnástke bojoval na ľavej strane Mészáros, proti dvojici obrancov neuspel.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Ivančík, prichádza Miloš Fábry.
     
    79
    Hra postupne stráca tempo, o víťazovi a postupujúcom tíme je v podstate rozhodnuté. Herne dominuje Slovan, ktorý sa cez postupné kombinácie snaží prepracovať do ďalších šancí.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Slobodan Simovič, prichádza Richard Lásik.
     
    81
    Práve striedajúci Lásik skákal na center z rohového kopu, takmer sa aj presadil, proti bol dobre postavený stopér Kotora, ktorý zabránil Slovanu v pridaní piateho gólu.
     
    82
    Hostia mohli znížiť! Benčík sa uvoľnil v šestnástke a nebezpečne vystrelil, tečovanú strelu vytiahol spod brvna fantastickým zákrokom Krnáč!
     
    83
    Benčík bol faulovaný v šestnástke po rohovom kope, je z toho pokutový kop pre Nitru!
     
    83
    Nitra dala gól!
    Hostia v závere znižujú a upravujú skóre! MATÚŠ PAUKNER si postavil loptu na biely bod a s prehľadom ju umiestnil k pravej žrdi, zatiaľčo Krnáč sa už hádzal na opačnú stranu!
     
    84
    Nitrania po góle aktívne vybehli a napádali rozohrávku Slovana, zrejme ešte cítia šancu na zdramatizovanie záveru zápasu. Momentálne sa však hrá na ich obrannej polovici.
     
    85
    Lásik svojou chybou v strede ihriska založil brejk hostí, dvojica Nitranov ale túto príležitosť nezvládla a tak zasiahol vracajúci sa obranca.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 756 divákov.
     
    86
    Nitra po vstrelenom góle ožila a vo väčšom počte hráčov atakuje rozohrávku domácich, tí si ale počínajú skúsene a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    87
    Nepresná prihrávka v podaní Jablonského, Nitrania tak pri lopte a môžu založiť útočnú akciu. Na prípadný zázrak a vyrovnanie im už ale ostáva veľmi málo času.
     
    88
    Zreľák si na hrote spracoval dlhú loptu a dával spoluhráčom do druhej vlny, spoľahlivo tam zasiahli vracajúci sa obrancovia hostí.
     
    89
    Tak Nitru zrejme opustili túžby po záverečnom nápore, zápas sa totiž dohráva v strede ihriska. Pri lopte navyše momentálne belasí.
     
    90
    Pravý obranca Slovana Kotula vyslal nebezpečný center na prednú žrď, Hippovi tam ešte clonili Mészáros so Zreľákom, brankár hostí si cez nich našiel cestu k lopte a vyboxoval do bezpečia!
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Slovan dal gól!
    Domáci zakončujú zápas nádherným gólom! Mészáros si potiahol loptu až k bránkovej čiare na pravej strane a perfektnou spätnou prihrávkou našiel pred päťkou SAMUELA ŠTEFÁNIKA, ktorý strelou pomedzi nohy brankára upravil na 5:2!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám veľmi zaujímavý zápas 5.kola Slovnaft cupu, ktorý priniesol dramatickú zápletku, množstvo gólov a krásne futbalové momenty. Po prvom polčase sa zdalo, že Nitra môže na Pasienkoch uspieť a pripraviť domácim veľké prekvapenie, Slovan tieto ambície v druhom polčase zmazal. V priebehu 5 minút sa ujal vedenia, aby následne pridal ďalšie tri góly a zvíťazil vysoko 5:2. Pochvalu si za výkon zaslúžia aj hostia, ktorí sa napriek nepriaznivému vývoju druhého polčasu nevzdali a v závere ešte znížili. Do štvrťfinále pohára postupuje Slovan, ktorý sa predstaví na pôde Trenčína. Nitrania sa môžu pripravovať na jarný štart druhej najvyššej súťaže.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 7:6
    Strely na bránu: 6:5
    Žlté karty: 0:2
     
    Hodnotenie trénera Slovana Jozefa Chovanca:

    ,,Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Po tom prvom som v kabíne musel zvýšiť hlas, hrali sme totiž veľmi slabo. V druhom polčase sa hra zlepšila, pridali sme aj góly, stále sa však musíme zlepšovať, tento výkon by v ligovom zápase v Zlatých Moravciach na výhru nestačil. Máme dvoch kvalitných brankárov, a preto dnes chytal Krnáč, nehľadal by som za tým nič iné. Musíme sa pripraviť na ďalšie zápasy nasledujúce v rýchlom slede."

    Hodnotenie trénera Nitry Michala Hippa:

    ,,V prvom polčase sme podali veľmi dobrý, koncentrovaný výkon. No po ňom akoby sme sa už videli vo štvrťfinále, náš výkon sa zhoršil a inkasovali sme 5 gólov. Slovan bol dnes výborný v efektivite, táto prehra je pre nás podľa mňa trochu krutá."
     
    S konštatovaním, že bratislavský Slovan zdolal v gólovo bohatom zápase Nitru 5:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:20:49)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 47. Jablonský, 52. Ďuriš, 64. Štefánik, 72. Mészáros, 90+1. Štefánik – 12. Kemlage, 83. Paukner (pen.)

    Karty:   11. Rakovan (NIT), 23. Benčík (NIT)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Jablonský – Peltier (75.Gašparovič), Simovič (80.Lásik), Štefánik, Kubík – Ďuriš (55.Mészáros) – Zreľák
    Náhradníci: Perniš (NB), Niňaj, Čikoš, Mészáros, Gašparovič, Čermák, Lásik Tréner: Jozef Chovanec

    FC Nitra: Hipp – Kolmokov (64.Šmehyl), Kostoláni (C), Kotora, Harbuľák – Kemlage, Petráš, Ivančík (78.Fábry), Rakovan (69.Urblík) – Paukner – Benčík
    Náhradníci: Stránský (NB), Urblík, Šmehyl, Fábry, Kotrík, Dubeň, Drgoňa Tréner: Michal Hipp

    Rozhodčí: Hrčka – Poláček, Kováč

    Diváci: 756
    bahis siteleri