Trenčín – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HK Poprad
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 06.03.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prajeme vám príjemný piatkový večer a vítame vás pri sledovaní play-off 2015! V dnešnom siedmom hracom dni sa odohrajú dva štvrťfinálové zápasy. Trenčín sa bude doma snažiť znížiť stav série proti Banskej Bystrici a pod Tatrami sa rozhodne, kto z dvojice Poprad – Zvolen bude po treťom zápase vo vedení.

    1. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 3:4 (1:1, 2:1, 0:2), stav série 0:1
    Góly a asistencie: 15. Michal Chovan (Obdržálek), 25. L. Jurík (Michal Chovan, F. Fekiač), 33. Škvaridlo (Juraško, Bortňák) – 12. Fabian, 31. Matis (Štrauch), 44. Kroták, 45. Gríger (T. Sýkora, S. Takáč)

    Úvodné stretnutie série medzi Zvolenom a Popradom prinieslo skvelé útočné predstavenie oboch mužstiev a 7 gólov. 
    Prvá tretina bola vyrovnaná ako herne, tak výsledkovo. Skóre duelu otvoril v 12. minúte Štefan Fabian, keď vybojoval puk v strednom pásme a ľahkou strelou švihom spoza obrancu Ťavodu prekonal gólmana Šimka. O tri minúty neskôr však už bolo vyrovnané. Puk do jazdy dostal Michal Chovan a pekným forhendovým blafákom nedal šancu na úspech Kostúrovi. 
    V úvode druhej tretiny prevzali do svojich rúk iniciatívu domáci, ktorí sa v 25. minúte zásluhou kapitána Lukáš Juríka dostali prvýkrát v zápase do vedenia. Po strelenom góle Zvolenčania ožili a vypracovali si viacero šancí na zvýšenie svojho náskoku, ale gólman Kostúr tlaku HKM odolával. Na opačnej strane sa však do jednej z mála šancí počas druhej časti hry dostali hostia a okamžite potrestali zmätky v defenzíve Zvolena, pred Šimkom sa najlepšie zorientoval Matúš Matis. Bryndziari však ešte raz do záveru druhej tretiny strhli vedenie opäť na svoju stranu. V 33. minúte nahodil puk na popradskú bránu Juraško a tesne pred Kostúrom ho tečoval Tomáš Škvaridlo. 
    Tretiu tretinu naplno ovládli Popradčania, ktorí otočili výsledok vo svoj prospech a víťazstvo už do konca stretnutia nepustili z rúk. O vyrovnávajúci gól sa postaral výkonmi stále "mladík" Arne Kroták, ktorý sa v 44. minúte pri vlastnom oslabení dostal do úniku a prekonal zvolenského brankára. Netrvalo dlho (presne 83 sekúnd) a po ďalších zmätkoch vo zvolenskej obrane dostal popradských kamzíkov do rozhodujúceho vedenia Dávid Gríger. Zvolenčania sa nezmohli v závere zápasu na žiadny výraznejší tlak a tak si hostia pohodlne postrážili síce tesné, ale o to dôležitejšie úvodné víťazstvo celej štvrťfinálovej série. 

    2. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 2:1 (1:0, 0:0, 1:1), stav série 1:1
    Góly a asistencie: 19. L. Jurík (Michal Chovan, Obdržálek), 53. Michal Chovan (Obdržálek, Hraško) – 46. Fabian (S. Takáč)

    Druhé stretnutie pod Pustým hradom už nebolo na góly bohaté, no zato sme boli svedkami kvalitného hokeja popretkávaného množstvom gólových šancí a pekných akcií.
    Videli sme iba tri presné zásahy, a to dva z hokejok Zvolenčanov a jeden od popradských hokejistov. Zápas sa začal v jemnom tempe, tímy nechceli opäť zo začiatku nič riskovať. Domácim hokejistom sa naskytla prvá väčšia šanca v priebehu 14. minúty, keď bol v možnosti strelenia čistého gólu Petr Obdržálek, ale jeden z Popradčanov ho fauloval, a tak mohol Obdržálek poslať svoj tím do vedenia formou samostatného nájazdu. Bránu však netrafil a stav ostal nezmenený. To však neplatilo dlho, keďže na konci predposlednej minúty prvej tretiny sa „bryndziari“ blysli ukážkovou kombináciou, v ktorej Chovan prihrával pred bránu Juríkovi a ten z prvej prekonal Kostúra.
    V priebehu druhej časti hry sa snažili hostia hneď v úvode vyrovnať, keď ukázal svoj pekný individuálny pohyb s pukom Arne Kroták, ale v blafáku skvelého Baroša neprekonal. Následne mali Popradčania možnosť na vyrovnanie v početnej prevahe o dvoch hráčov, no v nej zase Tomáš Sýkora triafal z tesnej blízkosti iba žŕdku zvolenskej svätyne. V závere dvadsaťminútovky ešte výrazne pohrozil aj Hvila, ale Baroš opäť šikovne vymrštil svoj betón a nedal šancu popradskému útočníkovi.
    Tretia tretina bola teda dokonalým rozuzlením zápasu, v ktorej padli dva góly. Hosťom sa podarilo vyrovnať v priebehu 46. minúty, keď Fabian nenápadnou strelou od modrej čiary prekvapil brankára Baroša. Po vyrovnávajúcom góle sa tempo hry upokojilo a znovu sa hralo rýchlo po vedúcom góle Zvolena, ktorý strelil v priebehu 53. minúty Michal Chovan, keď svojou hokejkou šikovne tečoval delovku z hokejky Petra Obdržálka. Kamzíci v závere poriadne tlačili a dusili domácich v pásme, no nenašli druhýkrát v zápase recept na bravúrneho brankára Samuela Baroša, ktorý bol v ten deň mužom Zvolena priamo pri čine. Poprad teda ani v power-play nevyrovnal, Zvolenčania neskórovali do prázdnej brány, a tak Zvolen po víťazstve 2:1 vyrovnal stav série na 1:1.

    Termíny série:
    2.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP 
    3.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
    6.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    7.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    9.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
    11.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    13.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP

    Všetky štatistiky zákldnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Zvolena do štvrťfinále:
    Zvolenskí "Bryndziari" zažili v porovnaní s predchádzajúcou sezónou oveľa vydarenejšiu základnú časť. Kým v ročníku 2013/14 obsadili hokejisti HKM až konečné siedme miesto, teraz sa im podarilo prebojovať do prvej štvorky, aj keď takmer až do posledného kola o ňu zvádzali boj predovšetkým so svojím štvrťfinálovým súperom – Popradom.
    Treba povedať, že Zvolenčania nemali počas dlhodobej časti sezóny výraznejšie výkonnostné výkyvy.
    Pozitívom je aj skutočnosť, že vedenie nemuselo pod Pustým hradom ani jedinýkrát meniť trénerov a počas celého ročníka koučoval Zvolenčanov tandem Josef Turek – Ivan Černý.
    Ako som už spomínal, zvolenskí rytieri obsadili s 99 bodmi na konte dobré 4. miesto a navyše, ovládli individuálne štatistiky celej ligy. Najproduktívnejším hráčom a zároveň najlepším nahrávačom sa stal Kamil Brabenec, kráľom strelcov Radovan Puliš a ligovým obrancom vládol Peter Hraško.
    Čo sa týka pohybov v kádri, viac sa hovorilo o odchodoch ako príchodoch. Smerom dnu prišla pred sezónou dvojica Petr Obdržálek a Martin Sloboda. Ku koncu sezóny prišiel do Zvolena Lukáš Popela (Prešov) a formou striedavých štartov brankár Samuel Baroš. Naopak, počas sezóny opustili Zvolen dvojica Slovincov – Andrej Hebar a Damjan Dervarič. Pod Pustým hradom dlho nepôsobili ani Slavomír Tomko, či Tomáš Varholík. Matej Síkela absolvoval krátkodobé hosťovanie v Žiline, ale na konci prestupového obdobia sa vrátil späť pod Pustý hrad.
    Zvolenčania sa vyznačovali svojou obrovskou ofenzívnou silou, veď strelili až 175 gólov, čo ich radí za Nitru a Banskú Bystricu na tretie miesto. Treba však dodať, že naopak, veľkou slabinou je obrana, čo dokumentuje až 161 inkasovaných gólov. Viackrát ťahali puk zo svojej siete iba brankári Piešťan, Skalice a Žiliny.
    Výhodou pre Zvolen môže byť, že minimálne v 1. kole play-off bude mať výhodu domáceho prostredia v prípadnom siedmom dueli.

    Cesta Popradu do štvrťfinále:
    Od prvej sezóny v extralige patria popradskí hokejisti ku každoročne postupujúcim tímom do vyraďovacej fázy. Nestalo sa tak iba jediný raz, a to v sezóne 2008/2009, keď kamzíci museli hájiť svoje pôsobenie v našej najvyššej súťaži formou baráže. Poprad však ešte nikdy nedvihol nad hlavu titul Majstra Slovenska v hokeji. Podarilo sa mu dvakrát dostať do finále, a to v sezónach 2005/06 a 2010/11, no vtedy ich dokázala poraziť Žilina, respektíve Košice. Podtatranci teda stále čakajú na svoj prvý triumf.
    Tento rok, rovnako ako predošlý, ukončili základnú časť na piatom mieste. Nazbierali dokopy 98 bodov. Pohybovali sa v tabuľke aj vyššie, dokonca v novembri sa na istý čas ocitli aj na prvom mieste, ktoré si delili s majstrovskými Košicami o skóre. Postupne však mierne upadala jesenná forma a Popradčania sa ocitli až na záverečnej piatej priečke. Najproduktívnejším hráčom základnej časti sa stal Tomáš Sýkora, ktorému sa podarilo nazbierať 47 bodov za 24 gólov a 23 asistencií. Medzi dôležitého muža v popradskom tíme sa považuje aj gólman Kostúr, ktorý patrí medzi najlepších v lige, aspoň v základnej časti tomu tak bolo. Podľa priemeru obdržaných gólov (2.11 na zápas) a úspešnosti zásahov (rovných 92%) sa ocitol na 5. pozícii, no napríklad podľa počtu shootoutov sa umiestnil na tretej priečke a najlepší bol v počte víťazných zápasov, keď ich v základnej časti nazbieral presne 26. Hokejisti spod Tatier sa nepovažujú za veľkého favorita na zisk pohára, ale so Zvolenom môžu odohrať zaujímavé a aj dobré zápasy.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Sýkora, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Gríger, Stals, Matis

    HKm Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Sloboda – Pichnarčík, F. Fekiač – Popela, Pokovič – Jaroš, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Bortňák, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Síkela

    Rozhodca: J. Konc, Jura – Gajan, Smrek.
     
    Zmeny v zostavách oproti predošlému zápasu
    Poprad: Zmena sa udiala na dvoch postoch. Do zostavy sa vrátili už vyliečení hráči Ľuboš Bartečko, ktorý dnes bude hrať v prvom útoku a Daniel Brejčák, ktorý sa zaradil do tretej obrany ku Jaroslavovi Kasíkovi.
    Zvolen: U hostí nastala len jediná zmena, a to v štvrtej obrane. Jána Ťavodu nahradil Lubor Pokovič.
    Rozcvička je v plnom prúde
     
    Popradské publikum začína na štadióne vytvárať peknú atmosféru, podľa našich informácií by mal na zimný štadión doraziť aj nejaký počet zvolenských fanúšikov. Momentálne je však v sektore hostí iba ochrankár.
     
    Na ľadovú plochu práve nastupujú domáci hokejisti, po nich na ľad nastupujú aj zvolenskí hráči.
     
    Ešte však budeme svedkami štátnej hymny Slovenskej republiky.
     
    Všetko je pripravené na začiatok stretnutia.

    Dámy a páni, prajeme vám pekný hokejový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia zvíťazil domáci Paukovček, následne sa Popradčania snažili o prvý útok. Sýkora nahadzoval z ľavého kruhu, ale Baroš bezpečne puk zachytili vo svojej výstroji.
     
    00:31
    Sloboda nahadzoval zo stredného pásma smerom do útočného, táto situácia však znamená zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje do obranného pásma Zvolena.
     
    00:55
    Paločko si chcel na pravom kruhu vytvoriť pozíciu smerom na os ihriska, následne však bezpečný Sloboda zabránil situácii.
     
    01:24
    Daniel Brejčák sa šikovne natlačil spoza brány pred bránkovisko, no tam ho dokázali zvolenskí obrancovia účinne ubrániť a nedovolili mu zakončiť.
     
    01:52
    Boltun potiahol akciu domácich po pravej strane, následne nahadzoval puk pred bránu, kde sa snažil hľadať Hvilu, ale ten sa ocitol už v postavení útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    02:18
    Gríger bol za bránou Zvolena obsekávaný Síkelom, následne už hlavní rozhodcovia dostatočne dobrý výhľad na puk, a tak hru prerušili.
     
    02:49
    Bartečko nepresne prihrával na Sýkoru, potom sa puku zmocnil hosťujúci Pichnarčík a hostia pokračujú v rozohrávke spoza Baroša.
     
    03:20
    Michal Chovan poslal z obranného pásma puk von cez všetky čiary. Nedokázali sa ho dotknúť Podkonický a ani Škvaridlo, a tak to v tomto prípade znamená zakázané uvoľnenie.
     
    03:29
    Prvá nebezpečná situácia! Takáč sa odpútal od ľavého mantinelu a natlačil sa pred bránu, kde sa následne ešte snažil dorážať Paločko, ale spoľahlivý Baroš puk prikryl!
    Šanca Popradu
     
    03:54
    Bryndziari poslali puk von cez všetky čiary až ku brankárovi Kostúrovi, ktorý pre istotu prikryl kus čiernej gumy pod svoju lapačku. Vhadzuje sa po jeho ľavici.
     
    04:25
    Matej Síkela sa dokázal šikovne spoza brány natlačiť až pred Kostúra, pred ktorého následne smerovali aj ďalší hráči, no napriek ťažkostiam dokázal domáci gólman skrotiť puk a prikryť ho.
     
    04:46
    Tomáš Sýkora sa dostal k možnosti na zakončenie smerom z pravého kruhu, ale jeho strela smerovala na pleksisklo.
     
    05:06
    Igor Jaroš mal teraz možnosť na prekvapenie brankára Kostúra, keď sa dostal ku strele z ľavej strany, ale pozorný gólman Popradu vyrazil puk svojimi betónmi.
     
    05:59
    Obojstranné vylúčenie! Hosťujúci Petr Obdržálek dostáva dve minúty za podrazenie a domáci Samuel Takáč taktiež dve minúty, ale za filmovanie.
     
    06:18
    Jaroslavovi Kasíkovi sa otvoril priestor v medzikruží, vyslal na brankára Baroša prudkú strelu švihom, no hosťujúci gólman ju dokázal zachytiť do svojho náručia.
     
    06:18
    Na ľade sa to začína poriadne priostrovať. Práve po predchádzajúcej šanci sa odohrala menšia pästná výmena medzi hosťujúcim Emilom Baginom a domácim Lukášom Hvilom. Obaja dostávajú dve minúty za hrubosť.
     
    06:37
    A teraz dokonca po pár sekundách hry začali mať priamo hre nejaké strkanice Lukáš Paukovček a Kamil Brabenec. Po chvíli ich však čiarový rozhodca od seba oddelil a zaobchádza sa to bez trestov.
     
    07:01
    Mário Kurali si vytvoril priestor na hornej časti pravého kruhu a vypálil príklepom, no svojou delovkou trafil iba hornú žŕdku!
     
    07:20
    Poprad dal gól!
    Domáci sa zmocňujú vedenia v tomto zápase! Zvolenskí hráči maximálne zle rozohrali, keď prihrávka smerovala do priestoru medzikružia, kde ju zachytil ARNE KROTÁK a jednoduchou strelou ku ľavej žrdi posiela domácich do vedenia!
    Bez asistencie.
    KROTÁK - 1:0
     
    08:00
    Michal Chovan sa snažil okamžite niečo podniknúť, zrýchlil na ľavý kruh a následne strieľal, ale domáci brankár Kostúr vyrazil puk svojím betónom. Následne už oba tímy hrajú s piatimi hráčmi.
     
    08:31
    Daniel Brejčák perfektne našiel spoza brány v medzikruží Dávida Grígera, no tomu strela z prvej nesadla a namieril to iba mimo brány!
     
    08:48
    Poprad si zahrá presilovú hru. Michal Pichnarčík dostáva menší trest za hákvovanie.
     
    09:02
    Radovan Puliš získal puk v obrannom pásme a poslal puk po mantineli cez všetky čiary.
     
    09:34
    Bartečko tentokrát stratil puk v útočnom pásme, okamžite sa ho zmocnil Lukáš Jurík, ktorý prekorčuľoval celé ihrisko až do zakončenia z ľavej strany, no následne mieril vedľa.
     
    10:20
    Kroták našiel po šírke ihriska Lukáša Hvilu, no jeho zakončenie smerovalo iba na hokejku Fekiača. Zvolenčania však následne nevyhodili puk.
     
    10:48
    Podarilo sa im to až teraz, keď Krotákov neúspešný strelecký pokus poslal cez všetky čiary Michal Juraško. Zvolen už následne hrá s piatimi hráčmi.
     
    11:33
    Makovský pochybil v rozohrávke, puku sa za bránou zmocnil Obdržálek, ktorý okamžite prihrával pred bránu na Juríka, ale jeho následné zakončenie smerovalo iba mimo brány!
     
    11:48
    Poprad bude hrať ďalšiu presilovku. Petr Obdržálek dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    11:58
    Rapáč nahodil z pravého kruhu smerom pred bránu, kde bol Bartečko pripravený na teč, ale napokon Baroš nemusel zasahovať.
     
    12:57
    Domáci hokejisti vymysleli šikovnú kombináciu, keď Paločko spoza brány prihral na pravý kruh Krotákovi, ten dával po šírke plochy Hvilovi, lenže jeho strelu dokázal Baroš vyraziť hokejkou na ochrannú sieť.
    Šanca domácich
     
    13:12
    Michal Juraško vybojoval puk v súboji s Paločkom a následne oslobodil svoj tím vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    13:30
    Poprad bude hrať 18 sekúnd početnú prevahu o dvoch hráčov. Lukáš Jurík odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    13:32
    Momentálne sa ešte nevhodilo, Arne Kroták si niečo stále vysvetľuje s hlavným rozhodcom Koncom, pravdepodobne šlo o chybný čas na časomiere.
     
    13:52
    Zvolen hrá so štyrmi hráčmi. Puk je v obrannom pásme Popradu, ktorý tam posiela čerstvé sily.
     
    14:45
    Kamil Brabenec nahodil zo stredného pásma puk iba takou žabkou na Kostúra, ktorý už pre istotu pred nebezpečným Pulišom ponechal puk bezpečne vo svojej lapačke.
     
    15:03
    Mário Kurali vyskúšal brankára Baroša prekvapiť nahodením puku z modrej čiary, Baroš však bezpečne puk zastavil vo svojej výstroji aj napriek slabému rozhľadu.
     
    15:07
    Domácim sa zatiaľ v priebehu skrátenej presilovej hry o jedného korčuliara nedarí usadiť sa v útočnom pásme. O niekoľko sekúnd už Jurík naskočí na ľadovú plochu.
     
    15:28
    V týchto chvíľach sa neštandardne do menšej bitky pustil Andrej Podkonický a ikona Arne Kroták. Obaja odchádzajú na trestnú lavicu a dostávajú menšie tresty za hrubosť.
     
    15:32
    Jakub Makovský vypálil od modrej čiary poriadnu delovku, avšak Baroš nemusel zasahovať, keďže strela bola tečovaná na ochrannú sieť.
     
    16:07
    Opäť sme mali možnosť vidieť menšiu strkanicu pri zvolenskej brány, keď sa do šance natlačil Paločko, následne ho zozadu schmatol Juraško a snažil sa ho vyhnať z bránkoviska. Situáciu vyriešili čiaroví rozhodcovia a vhadzuje sa po Barošovej pravici.
     
    16:13
    V týchto chvíľach už hlavní rozhodcovia nerobili kompromisy a vylučovali. Michal Chovan po fyzickom navážaní do Dávida Grígera dostáva dve minúty za krosček.
     
    17:08
    Radoslav Suchý vypálil od modrej čiary, následne sa jeho zakončenie snažili spred brány dorážať Rapáč s Bartečkom, no ani jednému sa nepodarilo prekonať Baroša, ktorý aj so šťastím odolal.
     
    17:51
    Poprad dal gól!
    Domáci získavajú dvoj-gólový náskok! Kasík rozohral akciu na ľavé krídlo, kde našiel Takáča. Ten pokračoval do útočného pásma a šikovnou prihrávkou pred bránkovisko nahral do pohybu DÁVIDOVI GRÍGEROVI, ktorý ľahkým doklepnutím puku zvyšuje vedenie domácich!
    Asistencie: Samuel Takáč, Jaroslav Kasík.
    GRÍGER - 2:0
     
    18:47
    Domáci sa v týchto chvíľach budú musieť brániť. Ľuboš Bartečko dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    18:52
    Peter Hraško otestoval pozornosť gólmana Kostúra strelou príklepom od modrej čiary, domáci brankár však s prehľadom vyrazil strelu do rohu klziska.
     
    19:57
    Lukáš Hvila na záver tretiny predviedol pekný ťah na bránu, keď najprv z pravého kruhu naznačil strelu, posunul si puk na dlhšiu stranu a až tak vystrelil. Baroš však odolal!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V priebehu prvej dvadsaťminútovky sme videli prevažnú aktivitu Popradčanov, ktorí nenechávali Zvolenu veľa možností na realizovanie sa v útočnom pásme. Poprad strelil dva góly, keď v priebehu 8. minúty otvoril skóre Kroták a o päť minút neskôr zvyšoval vedenie kamzíkov Gríger.
    Druhá tretina začína približne o 17:58.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 2:0
    Vylúčení na dve min.: 4:7
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 21:6
    Úspešnosť brankárov: 100%:90.5%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    Zvolenskí hokejisti začali druhú tretinu ešte so skrátenou presilovou hrou, no zo začiatku druhého dejstva sa domáci pozorne bránia a puku sa snažia držať mimo nebezpečnej zóny.
     
    21:12
    Brabenec nabil Juraškovi na ľavý kruh, ktorý následne vypálil poriadne prudký projektil, ale namieril ho iba mimo brány. Následne sa domáci dopustili icingu.
     
    21:30
    Opäť je tu zakázané uvoľnenie Popradu. Po nepodarenej Hraškovej strele, ktorá smerovala len do chráničov Richarda Rapáča vyhodili puk kamzíci opäť.
     
    21:57
    Zvolen mohol znížiť! Poprad sa dopustil chyby v striedaní, puk na pravom kruhu získal Michal Chovan a snažil sa ho servírovať pred bránu, kde mu korčuľoval Lukáš Jurík, ale ten napokon nedosiahol na puk, a tak nezakončil!
     
    22:26
    Tomáš Škvaridlo sa dostal ku streleckému pokusu z pravého kruhu, následne však svoj projektil poslal iba mimo brány popradského mužstva.
     
    23:04
    Matej Síkela sa dokázal šikovne uvoľniť na útočnej modrej čiare, následne dostal peknú prihrávku a šiel prakticky sám na Kostúra, ale strelou z pravého kruhu trafil iba pripraveného Kostúra, ktorý bezpečne zachytil puk vo svojej výstroji.
    plné tribúny
     
    23:27
    Mário Kurali sa šikovne uvoľnil a vytvoril si priestor na pravom kruhu, keď sem prišiel z modrej čiary, ale jeho následnú strelu dokázal Baroš bezpečne vyraziť svojím ramenom.
     
    24:19
    Zvolen dal gól!
    Bryncdziari strieľajú dôležitý kontaktný gól! Radovan Puliš potiahol akciu cez stred ihriska, následne v medzikruží prenechal na hokejku KAMILA BRABENCA, ktorý v plnej rýchlosti obkorčuľoval domácich hráčov a šikovným a pekným forhendovým blafákom prekonal Kostúra!
    Asistencia: Radovan Puliš.
    BRABENEC - 2:1
     
    25:13
    Stals prihrával v útočnom pásme Dávidovi Grígerovi, tomu sa však akosi zamotal puk pod nohami a následne už nedokázal strieľať.
     
    25:36
    Zvolen dal gól!
    Dokonalý obrat zvolenských hokejistov! Podkonický mal puk na hokejke v rohu klziska, následne ho prenechal, zobral si ho na čepeľ DALIBOR BORTŇÁK, ktorý sa natlačil pred Kostúra a po niekoľkých dorážkach dokázal pretlačiť puk do brány!
    Asistencia: Andrej Podkonický.
    BORTŇÁK - 2:2
     
    26:47
    Ľuboš Bartečko mohol poslať svoj tím znovu do vedenia, keď získal puk v obrannom pásme, hostia prepadli a Bartečko smeroval sám na bránu po ľavej strane, ale následnou strelou trafil Baroša iba do jeho výstroje!
     
    27:02
    Radovan Puliš strieľal z hornej časti ľavého kruhu okamžite po vhadzovaní, Kostúr však bol pozorný a hokejkou vyrazil puk na zadný mantinel.
     
    28:08
    Po menšej šermovačke o puk v obrannom pásme Popradu sa puk odrazil ku brankárovi Kostúri a ten celú situáciu upokojil ľahkým prikrytím puku.
     
    28:24
    Domáci hokejisti už smerovali do rýchleho protiútoku, no ich úmysly im prekazili rozhodcovia, ktorí odpískali prihrávku rukou.
     
    29:02
    Popradčania v týchto chvíľach vyvinuli menší tlak na hostí, keď ich zatlačili v pásme, no napokon nič vážne z toho nebolo. Hra bude v útočnom pásme domácich pokračovať aj naďalej, pretože Zvolen zaznamenal zakázané uvoľnenie.
     
    29:49
    Gríger stratil puk v útočnom pásme pri mantineli, následne sa o rýchly ťah na bránu pokúsil Matej Síkela, no nič produktívne sa mu nepodarilo vytvoriť. Hra sa sťahuje pred Baroša kvôli icingu.
    Pohľad z redakčného miesta
     
    30:05
    Hlavní rozhodcovia opäť pískajú prihrávku rukou, po jej zaznamenaní sa bude vhadzovať po pravej ruke brankára Matúša Kostúra.
     
    30:21
    Takáč našiel spoza brány šikovnou prihrávkou Paločka pred bránkoviskom, no tomu sa podarilo nastreliť iba pripravený betón brankára Samuela Baroša!
     
    30:58
    Poprad bude hrať v početnej prevahe. Zvolenský obranca Emil Bagin dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    31:19
    Petrovi Hraškovi sa podarilo získať puk, následne ho poslal von cez všetky čiary a odišiel striedať. Poprad musí začať spoza Kostúra.
     
    32:03
    Hvila smeroval po pravom krídle do útočného pásma, nič dobré sa mu však nepodarilo vymyslieť. Dokonca stratil puk, ktorý zachytil Pokovič a vyhodil ho cez všetky čiary.
     
    32:43
    Po ďalšej nevydarenej popradskej prihrávke v útočnom pásme sa puku zmocnil Brabenec, ktorý ho bezpečne vyviezol na útočnú modrú čiaru a potom poslal do útočného pásma.
     
    33:15
    Za hákovanie na Samuela Takáča, ktorý sa dostal do priameho ťahu na bránu, nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie práve pre hráča s číslom 49!
     
    33:15
    Takáč naznačil najprv strelu príklepom, snažil sa Baroša roztiahnuť do ľavej strany, ale jeho následne zakončenie bezpečne zvolenský brankár zachytil.
    Trestné strieľanie Takáča
     
    33:43
    Sýkora potiahol akciu Popradu po pravom krídle, následne pekne prihral na opačnú stranu Arnemu Krotákovi, ktorý však trafil Baroša iba priamo do výstroje.
     
    34:32
    Kapitán Popradu Kroták sa už dostával do dobrej pozície pred bránkoviskom, v poslednej chvíli mu však puk dokázal vypichnúť obranca Martin Ďaloga.
     
    35:26
    Radovan Puliš hľadal z pravej strany nakorčuľovaného Igora Jaroša pred bránou, dobre a účinne tam však vtedy zasiahol popradský obranca Brejčák.
     
    35:39
    V týchto chvíľach sa odohrala ďalšia potýčka, už asi tretia vážnejšia v tomto zápase, no zatiaľ to nemá až také veľké grády. Na tresty v týchto chvíľach čakáme.
    Potýčka
     
    35:39
    Richard Rapáč (Poprad) dostáva 2+10 minút za hrubosť, ďalší Popradčan Brejčák dostáva dve minúty za hrubosť a za hostí odchádza na trestnú lavicu Kamil Brabenec a Emil Bagin – obaja dve minúty za hrubosť.
     
    35:48
    Z rohu klziska dokázal Sýkora šikovne nahrať do medzikružia, kde si našiel priestor Ľuboš Bartečko, no následne Baroš perfektným reflexívnym zákrokom vyrážačkou odstavil puk do bezpečia!
     
    36:39
    Takáč s Fabianom si v týchto chvíľach mierne nerozumeli, keďže prvý menovaný dával prihrávku v útočnom pásme do toho priestoru, kde Fabian nebol. Puk teda skončil už za modrou čiarou.
     
    37:27
    Jaroslav Kasík poslal puk von z obranného pásma cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie z toho napokon nie je. Hraško rozohráva spoza Baroša.
     
    38:38
    Ľuboš Bartečko sa šikovne natlačil spoza brány pred Baroša, následne však bekhendom nedokázal prekvapiť mladého gólmana.
     
    39:11
    Matúš Paločko sa s pukom dostal do zakončenia po ľavom krídle, ale jeho strela švihom nebola pre Baroša veľkou hrozbou, keďže zvolenský gólman ju poľahky zachytil v lapačke.
     
    39:29
    Druhá popradská formácia vytvorila peknú akciu, na ktorej začiatku bol Kroták, ktorý posunul na ľavý kruh Takáčovi a ten krížnou prihrávkou našiel v medzikruží Paločka, no jeho zakončenie Baroš spoľahlivo zneškodnil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa podarilo Zvolenčanom šikovné dorovnanie stavu stretnutia, keď najprv v 25. minúte znižoval Brabenec a hneď minútu na to vyrovnal Bortňák.
    Tretia dvadsaťminútovka začne približne o 18:49.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 2:2
    Vylúčení na dve min.: 6:11
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 33:16
    Úspešnosť brankárov: 87.7%:94:4%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Tretia tretina začala v pokojnom tempe a aj atmosfére. Zvolenskí hokejisti sa ale dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa bude vhadzovať po pravici gólmana Baroša.
     
    41:00
    Arne Kroták sa snažil niečo vymýšľať s pukom, keďže sa s ním pohyboval v okolí modrej čiary, napokon nahadzoval smerom na bránu, ale Jurík zblokoval jeho snahu.
    Zvolenskí fanúšikovia
     
    41:46
    Lukáš Hvila sa uvoľnil na modrej čiare, napriahol svoju hokejku a nebezpečne vypálil, no jeho delovka smerovala iba na pleksisklo.
     
    42:13
    Hostia sa dostali do zaujímavej možnosti, keď puk na pravý kruh dostal Bortňák, ktorý ho adresoval na ľavú stranu Podkonickému, ale ten už zakončoval iba na Kostúrovu vyrážačku.
     
    42:48
    Šikovný a dravý Matúš Paločko vykorčuľoval spoza brány, dostal sa pred bránkovisko, ale odtiaľ dokázal forhendom vystreliť iba mimo vzdialenejšej žrde.
     
    43:10
    Frederik Fekiač vystrelil príklepom od modrej čiary, no Kostúr aj za pomoci svojich spoluhráčov upratal puk mimo nebezpečnej zóny.
     
    43:12
    Presilovku si zahrá Zvolen. Brankár Matúš Kostúr dostáva dve minúty za podrazenie. Na trestnú lavicu za neho odchádza Matúš Paločko.
     
    43:42
    Podkonický vymyslel z pravého kruhu šikovnú krížnu prihrávku na Dalibora Bortňáka, no ten to nemal na strelu z prvej, keďže mu puk ešte pred hokejkou skočil, a tak Zvolenčania rozohrávali cez obrancov.
     
    44:46
    Hraško s Chovanom si hodnú chvíľu prihrávali puk na modrej medzi sebou, následne došiel kus čiernej gumy k Petrovi Obdržálkovi na ľavý kruh, ale jeho strelu Kostúr bezpečne vyrazil na ochrannú sieť.
     
    45:24
    Poprad už je v tejto chvíli v plnom počte, bryndziarom sa teda nepodarilo využiť presilovku a prípadne sa dostať do vedenia.
     
    46:02
    Tomáš Sýkora si našiel priestor na pravom kruhu a strelou švihom vystrelil. Mám pocit, že puk sa obtrel o vzdialenejšiu žrď!
     
    46:47
    Lukáš Hvila získal puk v rohu klziska a okamžite s prehľadom ho posielal pred bránkovisko, kde číhal Peter Boltun, no ten v podstate z prvej trafil iba Baroša!
     
    47:27
    Pred útočnou modrou čiarou prenechal Takáč puk Paločkovi, ktorý si vyprekladal po ľavej strane a zakončoval, no Baroš bezpečne zastavil puk vo svojej výstroji.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3098 divákov.
     
    48:04
    Lukáš Jurík vypálil príklepom od modrej čiary, no jeho prudké zakončenie sa odrazilo iba od betónu gólmana Kostúra.
     
    48:43
    Zvolenčania dokončili svoju akciu nepodareným pokusom od Hraška, následne oba tábory odišli prestriedať. Kurali rozohráva akciu.
     
    49:03
    Pred bránkoviskom sa priestor otvoril Lukášovi Hvilovi, ktorý mohol opäť strieľať, a tak aj urobil, no namieril mimo brány.
     
    49:25
    Na opačnej strane sa ku streleckému pokusu dostal Dalibor Bortňák, no jeho strela z pravého kruhu skončila bezpečne v náručí popradského gólmana.
     
    50:17
    Mário Kurali sa snažil pravdepodobne prekvapiť brankára Baroša strelou zo stredného pásma, ale jeho príklep skončil iba vysoko nad bránou.
     
    50:41
    Tomáš Sýkora sa bekhendom natlačil po ľavej strane a snažil sa akýmsi spôsobom prekonať Baroša, avšak v tejto možnosti na neho nenašiel dostatočne dobrý recept.
     
    51:24
    Zvolenčan Lukáš Jurík zo stredného pásma iba nahodil do útoku, Kostúr bezpečne zachytil puk a podržal ho hokejkou pre svojich spoluhráčov.
     
    52:02
    Škvaridlo si vytváral streleckú možnosť na ľavom kruhu, snažil sa uvoľniť cez Kuraliho, avšak nepodarilo sa mu to a puk získali domáci hráči.
     
    52:58
    Paukovček vykorčuľoval za nahodeným pukom po ľavej strane, posúval ho pred bránu, kde bol pripravený Sýkora, ale ten nedokázal kus čiernej gumy zasiahnuť.
     
    53:25
    Brejčák prenechal na modrej čiare Richardovi Rapáčovi, ktorý bez akéhokoľvek váhania vystrelil na bránu. Samuel Baroš však bol pripravený a strelu v náručí zachytil.
     
    53:41
    Takáč krásne našiel spoza brány pred bránkoviskom Arneho Krotáka, no ten zoči-voči Barošovi stroskotal a nedokázal puk zakončiť do brány!
     
    54:07
    Ďalšia obrovská šanca pre popradského kapitána! Tentokrát mu ju pripravil Paločko, ktorý prihrával krížne pred pravú žrď, no Kroták následne bekhendom trafil iba bočnú sieť bránky!
     
    54:58
    Bryndziari budú hrať v početnej výhode. Radoslav Suchý dostáva dvoj-minútový trest za podrazenie.
     
    55:05
    Emil Bagin bez váhania pálil od modrej, Kostúr vyrazil puk hokejkou do rohu klziska, kde ho získal Hvila a ten oslobodil svoj tím.
     
    55:44
    Usilovný Lukáš Hvila vytiahol puk z obranného pásma, dostal sa napokon až na útočnú modrú čiaru, ale potom triafal iba do náručia gólmana Baroša.
     
    56:06
    Popradskí hokejisti sa v týchto chvíľach opäť bezpečne oslobodili vyhodením puku až ku Barošovi.
     
    56:49
    Michal Juraško nahodil od modrej čiary puk priamo na bránu, Kostúr však bol stopercentne pripravený, a tak strelu zachytil do svojej výstroje.
     
    57:03
    Poprad už v týchto chvíľach hrá v plnom počte. Po zakázanom uvoľnení Zvolena sa teda vhadzuje po ľavej ruke brankára Baroša.
     
    57:11
    Tomáš Škvaridlo poľahky švihom nahodil na Kostúra od modrej čiary, brankár Popradu si s týmto pokusom poradil bez problémov a hra bola prerušená.
     
    58:09
    Arne Kroták získal puk už v strednom pásme, následne omylom vnikol do útočnej tretiny, kde ešte bol Paločko. Znamená to teda postavenie mimo hry.
     
    58:24
    Domáci nepredviedli úspešnú rozohrávku, čo znamená, že sa bude po icingu vhadzovať po ľavici brankára Kostúra.
     
    58:28
    Poprad bude hrať v závere tretej tretiny presilovú hru. Michal Chovan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    58:36
    Juraško získal puk, následne ho posunul do stredného pásma na Juríka, ktorý už vyhodil až ku Kostúrovi.
     
    59:08
    Domácim sa ani na druhýkrát nepodarilo úspešne rozostaviť sa v útočnom pásme. Skúšajú to teda do tretice.
     
    59:55
    Poprad je ešte v útočnom pásme, ale pravdepodobne to na zakončenie pred klaksónom už nebude vyzerať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sa nepodarilo nikomu rozhodnúť, po úprave ľadovej plochy teda stretnutie bude pokračovať v predĺžení, ktoré bude premiérovým v tohtoročnom play-off.
     
    Štatistiky po tretej tretine:
    Góly: 2:2
    Vylúčení na dve min.: 9:12
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 45:27
    Úspešnosť brankárov: 92.7%:95.5%
     
    Hokejisti oboch mužstiev prichádzajú na ľad, o malú chvíľu sa začne predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:07
    Popradskí hokejisti začínajú predĺženie ešte s krátkou presilovou hrou, ktorá im bude stačiť na to, aby sa dostali do útočného pásma.
     
    60:28
    Michal Juraško sa zmocnil puku v obrannom pásme, následne už vylúčený zvolenský hráč naskočil na ľad, avšak hostia sa dopustili icingu.
     
    60:48
    Daniel Brejčák získal puk na modrej čiare a následne vystrelil smerom na Baroša. Brankár hostí však bezproblémovo zachytil puk vo svojom náručí.
     
    61:31
    Domáci hokejisti sa mohli dostať do prečíslenia, keď Paukovčekovi korčuľoval po pravom krídle Hvila, ale prvý menovaný stratil puk za sebou.
     
    62:22
    Bartečko nahodil z rohu klziska pred bránu, kde číhal Peter Boltun, ale napokon domáci nič pútavé nevymysleli.
     
    62:48
    Nebezpečnú strelu z ľavého kruhu vyslal na bránu Tomáš Škvaridlo, brankár Kostúr však dokázal bezpečne prikryť strelu pod lapačkou.
     
    62:58
    Tentokrát skúšal pozornosť popradského gólmana aj Martin Sloboda, no jeho strelecký pokus z modrej čiary Kostúr bezpečne uchopil v lapačke.
     
    63:23
    Paločko prenechal puk na útočnej modrej čiare Krotákovi, ktorý sa uvoľnil smerom na os ihriska, ale jeho následná strela bola nepresná.
     
    64:09
    Obdržálek vystrelil z ľavého kruhu, Kostúr iba vyrazil do priestoru bránkoviska, kde bol nablízku iba Jurík, ale ani ten napokon nedokázal puk skôr dopraviť do brány. Makovský proti nemu bezpečne defenzívne zasiahol hokejkou.
     
    65:03
    Popradskí hokejisti získali puk a svoju útočnú akciu začínajú spoza brány.
     
    65:19
    Daniel Brejčák vyskúšal Baroša nenápadnou strelou od modrej čiary, no brankár Zvolena si počal dobre a strelu vyrazil.
     
    66:04
    Daniel Brejčák tentokrát vyhodil puk iba cez všetky čiary, icing však z toho napokon nie je. Rozohrávajú Zvolenčania.
     
    66:28
    Hvila skúšal prekvapiť Baroša strelou z ostrého uhla, no napokon nemusel Baroš zasahovať, keďže puk na ochrannú sieť zblokoval Bagin.
     
    66:48
    Makovského rozohrávka, ktorú Rapáč tečoval, skončila iba na ochrannej sieti. Hra sa presúva do stredného pásma.
     
    67:30
    Mohlo byť rozhodnuté! Kasík perfektnou prihrávkou na útočnú modrú čiaru našiel v medzere Ľuboša Bartečka, no jeho samostatné zakončenie brankár Baroš bravúrne zneškodnil!
     
    68:16
    Škvaridlovi sa nepodarilo spracovať prihrávku od Juraška, následne teda môžu domáci začať pokojne z obranného pásma.
     
    68:52
    Matúš Paločko vypálil príklepom od modrej čiary, brankár Baroš však s istotou zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    69:03
    Domáci sa dostali do obrovskej šance! Kurali vypálil od modrej čiary, Baroš vyrážal pred seba. Puku sa zmocnil Takáč, ktorý dával ešte na druhú stranu lepšie postavenému Hvilovi, lenže ten trafil iba Barošov betón!
     
    69:24
    Hostia vyhodili puk z obranného pásma priamo až do obranného pásma domácich, čo znamená zakázané uvoľnenie.
     
    69:44
    Do ďalšej obrovitánskej šance sa dostal aj Richard Rapáč, ktorý si pred bránkoviskom položil Baroša, ale neprestrelil ho!
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Skončilo sa predĺženie, v ktorom mal Poprad viacero dobrých šancí, ale nepodarilo sa mu Baroša prekonať. O malú chvíľu začnú samostatné nájazdy, v ktorých sa definitívne rozhodne.
     
    Začínajú domáci hokejisti.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Arne KROTÁK nepremieňa.
     
    1. série
    0:1
    Michal CHOVAN premieňa.
    Michal CHOVAN
     
    2. série
    0:1
    Matúš PALOČKO nepremieňa.
     
    2. série
    0:1
    Lukáš JURÍK nepremieňa.
     
    3. série
    0:1
    Dávid GRÍGER nepremieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HKm Zvolen.
    Autorom víťazného gólu je MICHAL CHOVAN.
     
    Koniec zápasu.
     
    Napokon rozuzlenie prichádza až v samostatných nájazdoch, v ktorých o výhre Zvolena rozhodol Michal Chovan. Zvolen sa teda ujíma vedenia v sérii 1:2.

    O malú chvíľu vám prinesieme hlasy od trénerov z pozápasovej tlačovej konferencie.
     
    Hlasy z tlačovky

    Josef Turek (tréner HKm Zvolen): Odohrali sme výborný zápas proti ťažkému súperovi. Prvá tretinu sme boli pod tlakom, ťažko sa nám hrali. Do druhej tretiny sme prišli ako nový tím, dostali sme sa rýchlymi gólmi do zápasu a boli sme radi za to, že sa nám podarilo vyrovnať, i keď sme chceli zápas otočiť v náš prospech. Tretina tretina bola vyrovnaná a aj predĺženie. Baroš nás výborne podržal v závere pri nájazde Bartečka. S výkonom tímu som spokojný.

    Milan Jančuška (tréner HK Poprad): Ťažko sa hodnotí takto zbabraný zápas. Veľmi dobrá prvá tretina z našej strany. Druhá tretina bola nešťastná, urobili sme hrubé individuálne chyby. V závere druhej tretiny sme sa znovu dostali do zápasu, mali sme veľa šancí a aj veľa presilových hier, no nevyužili sme ich. Škoda, musíme dať hlavy hore a zajtra vyhrať.
     
    Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok piatkového večera. (20:10:57)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 8. Kroták, 18. Gríger (Takáč, Kasík) – 25. Brabenec (Puliš), 26. Bortňák (Podkonický), rozh. náj. Michal Chovan

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Arne Kroták (POP)
    0:1   Michal Chovan (ZVO)
    2. série:
    0:1   Matúš Paločko (POP)
    0:1   Lukáš Jurík (ZVO)
    3. série:
    0:1   Dávid Gríger (POP)


    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Sýkora, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Gríger, Stals, Matis
    HKM Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Sloboda – Pichnarčík, F. Fekiač – Popela, Pokovič – Jaroš, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Bortňák, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Síkela

    Rozhodčí: J. Konc, Jura – Gajan, Smrek

    Diváci: 3098
    bahis siteleri