Boston – Tampa 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – Dallas 3:5 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Detroit – Columbus 1:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:2 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Colorado – New Jersey 2:1 (2:1 po s.n.) | Vancouver – Los Angeles 0:4 (kon.)
Arizona – Chicago 1:2 (kon.) | San Jose – Nashville 2:0 (kon.)
po s.n. (2:0)
Boston Bruins
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Tampa Bay Lightning
Pátek 13.03.2015, 00:05 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Boston Bruins.
    O vítězství Bostonu v nájezdech rozhodl BRAD MARCHAND!
     
    64:26
    Tampa ale zůstala usazená v útočném pásmu a Johnson našel pěknou přihrávkou Kučerova mezi kruhy. Jeho střela z první prolétla těsně vedle Raskovo branky!
     
    63:59
    Steven Stamkos teď dostává desetiminutový trest za nesportovní chování a oslabuje tak svůj tým před případnými nájezdy!
     
    62:52
    Stamkos zatáhl puk do rohu kluziště a mezi kruhy našel volného Kučerova, který vystřelil z první. Rask ale dokázal puk vytlačit do ochranné sítě! Důležitý zákrok finského gólmana!
     
    62:11
    Do úniku se teď na druhé straně dostal Hedman, který se dostával do zakončení. Za záchranou brzdu zatáhl Bartkowski a míří na trestnou lavici.
     
    62:04
    Pastrňák byl teď ve dvou výborných příležitostech! Nejdříve "vykoupal" Hedmana a šel na Bishopa, na toho ale nevyzrál. Hra ale pokračovala a Bartkowski našel Pastrňáka znovu. Česká kometa této sezóny ale ani naprodruhé Bishopa nepřekonala!
     
    60:51
    Na trestnou lavici zamířil domácí Kelly, ale i hostující Killorn a bude se tak hrát 3 na 3!
     
    60:23
    Killorn si teď z boku najel před Raska a zakončil. Finský gólman měl co dělat, aby skákavý puk udržel před brankovou čárou! Nakonec to ale zvládl.
     
    58:57
    Tak i Tampa mohla dnešního utkání rozhodnout. Chára zaváhal u mantinelu a k puku se dostal Killorn, který objel branku a krásnou přihrávkou našel Callahana. Tomu ale na poslední chvíli zablokoval hokejku Hamilton a útočník hostů nedokázal zakončit!
     
    57:49
    Další velká šance domácích! Bergeron vypálil z mezikruží a Bishop puk srazil za branku. Tam byl ale velmi rychle Marchand, který kotouč vrátil před branku. Bishop musel být hodně pozorný, aby si puk nesrazil do své branky!
     
    57:11
    Krug si najel do pásma na výbornou přihrávku od Lucice, jeho bekhendový blafák ale nedotáhl do úspěšného konce! Bishop výborně zasáhl!
     
    54:06
    Boyle ztratil kotouč na modré čáře. Lucic si najel do pásma a našel mezi kruhy Pastrňáka, který pohotově vypálil. Bishop ale Tampu zachránil!
     
    50:54
    Bude se ale vylučovat a Bruins si zahrají přesilovku! Na trestnou lavici míří Andrej Šustr za faul na Erikssona.
     
    50:54
    Tak to může domácí mrzet! Kelly krásně prostrčil puk do úniku na Soderberga, který udělal kličku Bishopovi a zvedl puk do horních pater branky. Bohužel pro domácí ale trefil pouze tyč!
    Vladislav NAMESTNIKOV - 2:2
     
    48:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Bruins byli v posledních minutách opět velmi pasivní a přichází trest! Střelu Barberia od modré Rask pouze vyrazil před sebe a na brankovišti byl velmi pohotový VLADISLAV NAMESTNIKOV, který kotouč dorazil za záda Raska! Asistence: Mark Barberio, Andrej Šustr.
     
    47:37
    Šustr nahodil puk bekhendem před branku, ten tečoval Drouin a z pravé strany dorážel Boyle. Rask se ale velmi rychle dokázal přemístit a jeho střelu vyrazil!
    Patrice BERGERON - 2:1
     
    42:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    A Bruuins se dostávají do vedení! Zpoza branky se dostal puk až na modrou, kde stál PATRICE BERGERON, který se opřel do puku a ten skončil v síti! Bishop na jeho střelu nedokázal zareagovat! Asistence: Dennis Seidenberg.
     
    39:23
    Slabou střelu Hedmana si dokázal mezi kruhy zpracovat Steven Stamkos a pohotově vystřelil zápěstím. Po jeho střele ale Raskovi opět pomohla tyčka!
     
    37:34
    Po nepřesné rozehrávce Bruins se dostal k puku Hedman, který najel do pásma a našel mezi kruhy najetého Killorna. Jeho rána z první trefila tyč!
     
    32:55
    Spooner posílal puk před branku na teč, ten se ale odrazil od Hedmana k Bergeronovi, který vypálil z první. Jeho rána ale prolétla těsně mimo! Bishop se pouze ohlédl!
     
    32:09
    Bude se vylučovat. Garrison ošklivě narazil Seidenberga na hrazení a půjde si na dvě minuty odpočinout. Domácí borec má navíc roztřené obočí a je tam krev. Rozhodčí ale nechávají dvouminutový trest.
     
    21:27
    Velmi dobré střídání první formace hostů. Callahan míchal s pukem na pravé strany. Počkal si na ideální moment a přihrál před branku na Stamkose, ten ale vystřelil těsně mimo!
     
    15:52
    Hosté se ale vzápětí budou muset bránit. Na trestnou lavici míří Brandan Morrow a Boston má ideální možnost vzít si vedení zpět!
    Steven STAMKOS - 1:1
     
    15:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Soderberg nedokázal proměnit jasnou šanci a uděrilo na druhé straně! Puk se na modré dostal k Chárovi, který udělal kličku navíc a puk "namazal" na hokejku STEVENA STAMKOSE, který si najel před brankou a přesnou střelou do růžku nedal Raskovi šanci! Bez asistence.
     
    11:52
    Do úniku se dostal Brown, byl ale těsně bráněn Bartkowkim a jeho zakončení chyběla razance. Navíc Rask puk dokázal vyrazit!
     
    09:58
    Další velká šance hostů! Od modré vypálil Hedman, jeho střelu před branku ještě dorazil Filppula. Rask ale výborně zasáhl betonem! Následná dorážka Stamkose z levé strany mířila pouze do tyče!
     
    09:23
    Johnson našel mezi kruhy Namestnikova, který lehce tečoval puk a Rask měl velké problémy puk vyrazit. Na brankovišti navíc stál Kučerov. Domácí orbana ale nakonec situaci zvládla!
     
    08:49
    Na trestnou teď míří domácí Ericsson, který bránil Bishop až příliš a dostává dvě minuty!
    David PASTRŇÁK - 1:0
     
    07:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    A Boston svůj tlak dokázal využít! Ve středním pásmu vyrobil obrovskou chybu při rozehrávce Namestnikov a k puku se dostal Spooner, který si vyčkat a v ideální momemnt poslal puk před branku na DAVIDA PASTRŇÁKA, který puk dostal do sítě bruslí! Dle mého názoru ale o úmysl nešlo. Gól již potvrdil i video rozhodčí a Bruins se dostávají do vedení! Asistence: Ryan Spooner, Milan Lucic.
     
    07:46
    A další hráč domácí odchází do kabiny. Tentokrát je to Daniel Paille, který schytal zásah pukem do obličeje od Hedmana!
     
    06:05
    Od modré vystřelil Krug, Bishop vyrazil puk před sebe a k dorážce se dostal Soderberg. Hostující gólman ale pokryl i dorážku!
     
    05:24
    Tampa se zatím vůbec nemůže dostat do zápasu. Bergeron si opět udělal v útočném pásmu to, co si usmyslel. Objel branku a snažil se překvapit Bishopa, ten se ale stihl přesunout.
     
    02:29
    Další velká šance Bruins! Na levé křídlo dostal puk Bergeron, který vystřelil z první. Bishop byl úplně mimo pozici, nicméně zasahovat nemusel, neboť puk šel těsně mimo!
     
    01:57
    Od modré teď nepřesně vypálil Krug, Bishop šel pro puk za branku, puk se ale odrazil přímo před branku. Naštěstí pro domácí tam byl nejdříve Garrison a puk odpálil pryč!
     
    01:29
    A máme tu první vyloučení! Barberio fauloval Spoonera a míří na trestnou lavici!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 8. Pastrňák (Spooner, Lucic), 43. Bergeron (Seidenberg), rozh. náj. Marchand – 16. Stamkos, 49. Namestnikov (Barberio, Šustr)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Bergeron (BOS)
    1:0   Kučerov (TBL)
    2. série:
    1:0   Pastrňák (BOS)
    1:0   Drouin (TBL)
    3. série:
    2:0   Marchand (BOS)


    Boston Bruins: Rask (Svedberg) – Chára, Hamilton, Bartkowski, Seidenberg, Krug, McQuaid – Marchand, Bergeron, Smith – Lucic, Spooner, Pastrňák – Kelly, Soderberg, Eriksson – Paille, Campbell, Talbot
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Nesterov, Garrison, Šustr, Barberio – Killorn, Stamkov, Callahan – Drouin, Johnson, Kučerov – Morrow, Filppula, Brown – Angelidis, Boyle, Namestnikov

    Rozhodčí: Rehman, Rooney – Heyer, Miller

    Diváci: 17565
    bahis siteleri