Boston – Tampa 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – Dallas 3:5 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Detroit – Columbus 1:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:2 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Colorado – New Jersey 2:1 (2:1 po s.n.) | Vancouver – Los Angeles 0:4 (kon.)
Arizona – Chicago 1:2 (kon.) | San Jose – Nashville 2:0 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Los Angeles Kings
Pátek 13.03.2015, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jonathan Quick (LAK) (19 zásahů)
    2. Justin Williams (LAK) (1 + 1)
    3. Anže Kopitar (LAK) (1 + 1) (05:35:39)
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (0 + 0, čas na ledě 16:28, 3 střely)
    Marián Gáborík (LAK) (1 + 0, čas na ledě 15:53, 2 střely)
    Andrej Sekera (LAK) (0 + 0, čas na ledě 16:26, 0 střel)
     
    Nakonec celkem jednoznačný průběh mělo utkání mezi Vancouver Canucks a Los Angeles Kings. V první polovině zápasu tlačily oba celky, pak si ale vzali duel do své režie hosté. Nejen, že nakonec soka z Kanady těsně přestříleli v počtu zakončení na bránu, hlavně směrem dozadu plnili Králové všechny funkce správně. Jonathan Quick udržel čisté konto a může se radovat. Stejně jako celý tým, jelikož Los Angeles dnes činí další důležitý krok v cestě za play-off, které nemá zdaleka jisté. Navíc výhra ve Vancouveru může Kaliforňanům dodat tolik potřebné sebevědomí. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Ještě jedno vyloučení před koncem zápasu, ale to už je spíše formální trest, který výsledek neovlivní. Domácí hokejista Derek Dorsett (VAN) inkasuje od rozhodčího dvě minuty za krosček.
     
    59:01
    Drew Doughty byl nucen blokovat střelu před Jonathanem Quickem. Nejednalo se o nikterak těžkou práci, přesto musel být bek Los Angeles důsledný.
     
    58:12
    Už se rozběhly poslední dvě minuty nejen třetí třetiny, ale s velikou pravděpodobností také celého utkání. Kotouč za brankou Eddieho Lacka, ale nikdo z Kings se jej nesnažil dopravit do sítě.
     
    57:27
    Vyhození Vancouver přes všechny čáry, někdo z hostujících obranců ale zasáhl do dráhy kotouče. Takže zakázané uvolnění se pískat nebude.
     
    56:38
    Canucks ještě bojují o puk u vlastní branky, ve ztichlé aréně ale pravděpodobně tuší, že na body nedosáhnou. Ani Kings už ale nesrští aktivitou, s výsledkem budou pravděpodobně spokojeni.
    Marián GÁBORÍK - 0:4
     
    55:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že dnes na konci utkání uvidíme na kostce v Rogers Areně poměrně jasný výsledek. V poslední pětiminutovce se ještě trenéři Vancouver Canucks odhodlali zariskovat a odvolali brankáře. Jenže sotva se gólman Kosatek odporoučel z brankoviště, už se Kings radují ze čtvrté trefy. Byl to slovenský šikula MARIÁN GÁBORÍK, kdo neměl žádnou těžkou úlohu, když dopravil pryž do nekrytého zařízení Canucks. Asistence: Anže Kopitar, Trevor Lewis.
     
    55:12
    Tanev se vydal na útočný výlet, ale nebyl nikým ze spoluhráčů podpořen, takže jeho šance byla rázem pryč. Postavení mimo hru Vancouver Canucks.
     
    54:59
    Lapačka Jonatha Quicka si s přehledem našla letící kotouč do brankoviště. Pohoda je na brankáři Los Angeles jasně vidět.
     
    54:26
    Už kotouč na hokejkách Daniela a Henrika Sedina. Bratrská výměna v útočné třetině ale ovoce nepřinesla, kotouč nakonec v prostřední třetině.
     
    53:40
    Králové se snaží zůstat co nejdále od své branky, přeci jen by rádi Jonathanu Quickovi dopřáli čisté konto. Proti je ale Radim Vrbata, český útočník si připsal další střelu na branku.
     
    53:08
    Vancouver sice už nehraje přesilovou hru, přesto ještě malou chvíli zůstal v útočné třetině. Pak si na druhé straně pro jistotu Eddie Lack připsal zákrok lapačkou.
     
    52:47
    Los Angeles Kings v plném počtu, ani další přesilovka Kosatek brankou nekončí. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    52:30
    Za chvíli bude po domácí přesilovce, Jake Muzzin už se na trestné lavici pomalu chystá k návratu na ledvou plochu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 17. Toffoli (Williams, Muzzin), 24. Williams (McNabb, Shore), 41. Kopitar, 56. Gáborík (Koptar, Lewis)


    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Sbisa, Hamhuis, Corrado, Stanton – Kassian, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Burrows, Vey, Dorsett – Hansen, Horvat, McMillan
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, Sekera, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodčí: Watson, Hebert – Lazarowich, Rody

    Diváci: 18 663
    bahis siteleri