Boston – Tampa 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – Dallas 3:5 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Detroit – Columbus 1:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:2 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Colorado – New Jersey 2:1 (2:1 po s.n.) | Vancouver – Los Angeles 0:4 (kon.)
Arizona – Chicago 1:2 (kon.) | San Jose – Nashville 2:0 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Los Angeles Kings
Pátek 13.03.2015, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Už nikoho asi nepřekvapí v posledních letech, že obhájce Stanley Cupu z Los Angeles si nebere první postupové pozice do vyřazovacích bojů. Kings se nacházejí také letos na přelomu zimy a jara v těsnosti přechodu do play-off, bez šance nejsou ani jejich úhlavní rivalové San Jose Sharks. Celkově devátá družina Západní konference ale v žádném případě nemůže polevit, tři předchozí klání ze čtyř Los Angeles zvládlo. Kings v nich přemohli třeba Colorado nebo Montreal. Dnešní soupeř z Pacifické divize ale zůstává ještě větší výzvou. Jak se Králům bude dařit v Kanadě?
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Budou mít fanoušci Kosatek na konci základní části radost? Proměnlivá forma Vancouveru ani letos nezajišťuje klidné myšlenky pro trenéry Canucks, ale pokud udrží modrobílí nastavené tempo, dost možná je uvidíme minimálně v prvním kole play-off. Přestože situace v Pacifické divizi činí vyrovnané rozdíly mezi jednotlivými mančafty, Vancouveru aktuálně náleží druhá nelepší příčka. Lepší jsou jen Anaheim Ducks. Vše ale ještě může být úplně jinak. Canucks obě dvě poslední utkání zvládli, navíc velice důležitá. Zejména odveta proti San Jose Sharks, v níž kanadská organizace zvítězila těsným poměrem 3:2. Poté ještě Kosatky doma udolaly Arizona Coyotes. Dnes mají znovu k dispozici domácí prostředí.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se potkaly hned v samotném úvodu kalendářního roku 2015. Také letos v lednu se hrálo ve Vancouveru, duel ale těsným poměrem 3:2 pro své barvy získali Los Angeles Kings.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (25 + 23)
    Marián Gáborík (LAK) (20 + 17)
    Andrej Sekera (LAK) (2 + 18)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Duel mezi Vancouver Canucks a Los Angeles Kings může zase trošku zamíchat nejen tabulkou Západní konference, ale zejména pořadím v Pacifické divizi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Sbisa, Hamhuis, Corrado, Stanton – Kassian, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Burrows, Vey, Dorsett – Hansen, Horvat, McMillan

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, Sekera, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Na prvním buly zápasu se lépe vedlo mužstvu Los Angeles Kings, hned se muži v bílých trikotech pokusili o zahajovací útočný výpad.
     
    00:25
    Ale Eddie Lack má kus černé gumy v lapačce, první zásah domácího gólmana a vzápětí se chystá nové vhazování.
     
    00:45
    N druhé straně už se skvěla druhá formace Vancouver Canucks. Nejdříve střílel Nick Bonino, aby se o chvíli později snažil překvapit Quicka Radim Vrbata. Ale skóre zůstává bez branek.
     
    01:03
    Hosté posílají kotouč na zakázané uvolnění, vhazování po pravé ruce Jonathana Quicka.
     
    01:28
    Na další ránu z dálky už si gólman Kings takový pozor dávat nemusel. Zaprvé na ni dobře viděl, za druhé se řadila k těm méně přesným.
     
    02:16
    Jeff Carter už hledal spoluhráče na levé straně před brankou, ale trefil pouzer prvního bránícího hokejistu. Následně se Canucks daří otočit hru.
     
    02:45
    Také obránce Andrej Sekera toužil zahrozit z dálky, ale byl ještě příliš daleko na to, aby si sám vystačil proti dvě mužům v modrých dresech a brankáři.
     
    03:18
    Eddie Lack si odvážně povyjel z branky a zahrál s pukem, okamžitě hledat své spoluhráče. A podařilo se, kanadský klub s klidem rozehrál.
     
    03:58
    Hraje se skoro bez přerušování, hra plyne a kotouč létá z jedné strany na druhou. Na větší příležitost ale stále čekáme, gólmani se doposud nemuseli moc činit.
     
    04:28
    Nový pokus Jeffa Certera o pecku z pravé strany, ale ani teď nebyl jeden z Králů úspěšný. Už si hledal místečko do útočné třetiny Henrik Sedin.
     
    04:36
    Nový pokus Jeffa Certera o pecku z pravé strany, ale ani teď nebyl jeden z Králů úspěšný. Už si hledal místečko do útočné třetiny Henrik Sedin.
     
    05:40
    Bude se poprvé v zápase vylučovat. A jsou to domácí hokejisté, kdyo musí jít do oslabení. Luca Sbisa (VAN) je hlavním rozhodčím zápasu trestán za hrubost.
     
    07:12
    Přesilovka asi zatím není úplně podle představ Los Angeles, jen dvě střely na bránu, pak už se podařilo domácím vyhodit.
     
    08:48
    Teď už má práci také na druhé straně hrací plochy Jonathan Quick. Domácí kompletní a zahajovací početní výhoda střetnutí končí bez využití.
     
    08:57
    Jake Muzzin okamžitě po skončení komerční přestávka získal buly pro svůj tým, pak se vydal dopředu. Jeho pokus z dálky Lack s přehledem zastavuje.
     
    09:28
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, muži v modrém si úplně nerozuměli v rozehrávce a čeká je opětovné vhazování před vlastním brankářem.
     
    09:38
    A zase práce pro Jonathana Quicka, teď na ránu z mezikruží moc dobře viděl, protože brankáři z Kalifornie nikdo nestínil. A to se vždycky gólmanům kotouče chytají daleko snadněji.
     
    09:50
    Hodně kouskovaná desátá minuta hry. Opět kus černé gumy pod lapačkou jednoho z ochránců svatyně, hráči tak mají alespoň čas oddechnout po rychlém začátku.
     
    10:25
    Sekera sice na hranici útočného pásma těsně vybojoval kus černé gumy pro své barvy, ale jeho spoluhráči už si tak dobře nevedli. Může znovu hrát Vancouver.
     
    11:10
    Toffoliho rychlý pokus z otočky za levém kruhem. Eddie Lack si na něj počíhal, zařizuje vhazování. My budem pokračovat hned poté, co skončí komerční pauza.
     
    11:23
    Na vhazování před Lackem úspěšnější mužstvo Los Angeles, hráči v bílé barvě trikotů se už nějakou chvíli drží v pásmu. Ale se zakončením jsou na tom Králové o něco hůře.
     
    12:05
    Až nyní se podařilo Kosatkám vyhodit, jejich formace tak mohla dostřídat a poslat na led čerstvé síly. Pak už se dokonce domácí pokusili o útok.
     
    12:50
    Radim Vrbata chtěl ukázat, jak dobrou formu v této sezóně má. Ale ani jemu se samotnému nepodařilo přejít přes defenzívu soka, jeho akce skončila ještě na modré čáře.
     
    13:18
    První vyloučení také z řad Los Angeles Kings. Brayden McNabb (LAK) byl donucem opustit hru a usednout na trestnou lavici za podražení. První přesilovka Vancouveru.
     
    13:49
    Daniel a Henrik Sedinové už si vyměňují kotouč kolem klece soupeře, ale snaží se hledat i volné obránce, aby případně mohli pálit z dálky.
     
    14:25
    Kings sice vyhodili, hráči v modrém se ale brzy vracejí s kotoučem zpátky před Jonathana Quicka. Tahle početní výhoda ale asi nebude patřit mezi nejnebezpečnější.
     
    15:15
    Už jen pár vteřinek a vyloučený McNabb bude zpátky na ledě, druhá polovina přesilové hry se Vancouveru vůbec nepodařila, hraje se za domácí klecí.
     
    15:36
    Navíc je tu komplikace pro Canucks. Právě jejich hráč totiž nyní usedne na trestnou lavici. Derek Dorsett (VAN) se podle všeho provinil sekáním soupeře.
     
    15:53
    Také Kosatky hned na úvod svého oslabení vyhazují kotouč přes všechny čáry až do bezpečí, přestože Kings jsou draví a drží puk na hokejkách v pásmu hodně často.
     
    16:22
    Drew Doughty a jeho střela nedaleko modré čáry, opět se ale nejednalo o moc přesné zakončení na zařízení. Eddie Lack jen sledoval dráhu puku.
     
    16:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale mužstvo z Kalifornie raduje z využití přesilové hry. Nejdříve hodně nepřesností a špatných nahrávek, po novém přechodu do útočné třetiny již ale nebylo hostujícímu kádru moc co vytknout. Sotva se totiž Los Angeles Kings dostali s kotoučem za modrou útočnou čáru, hledali ostatní hokejisté na levé straně výborně postaveného jedince jménem TYLER TOFFOLI. Šikovný forvard obdržel přesnou přihrávku od Williamse a zavěsil kus černé pryže pod víko klece Eddieho Lacka. Asistence: Justin Williams, Jake Muzin.
    Tyler TOFFOLI - 0:1
     
    17:35
    Už nezbývá moc času do konce zahajovací dvacetiminutovky, Vancouver se přesto snaží něco s nevýhodným výsledkem udělat. Nyní konkrétně bratři Sedinové.
     
    18:08
    Hamhuisův pokus hodně z dálky, Jonathan Quick si proti němu s klidem na duši povyjel. Za malou chvíli následuje nové buly.
     
    18:45
    Bonino a Vrbata spolu dnesh hodně rychle kombinují v útočné třetině, před malou chvílí to znovu převedli. Zakončujícím mužem celé akce byl ale Edler, jenž našel výstroj soupeřova gólmana.
     
    19:13
    Už běží poslední minuta první třetina, po postavení mimo hru se vhazuje na modré čáře, blíže brance Eddieho Lacka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Jedinou branku nabídla první perioda mezi celky Vancouver Canucks a Los Angeles Kings. Hosté se ujali vedení díky brance v přesilové hře, postaral se o ni šikovný mladík Tyler Toffoli. Na další akce si počkejme do následující části.
     
    Střely na branku v první třetině

    Vancouver Canucks: 9

    Los Angeles Kings: 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Také na první vhazování ve druhé třetině si lépe nechali dařit muži Los Angeles. Útočil ale domácí Hamhuis střelou z dálky.
     
    20:42
    Marián Gáborík si udělal místo podél levého mantinelu a pokusil se překvapit Eddieho Lacka. Slovenskému útočníkovi ale rána úplně nesedla, mířila vedle.
     
    21:18
    Už znovu Vancouver, konkrétně rozehrával Bonino na Vrbatu. Do celé akce se ještě zapojil Edler, ani ani tentokráte se dobrého zakončení nedočkáme.
     
    22:02
    Také jako na samotném startu utkání, také nyní hra hodně rychly plyne. Ještě se v prostřední periodě nepřerušovalo, a to napomáhá rychlejšímu střdání.
     
    22:45
    Regehr si dal na modré čáře pozor, aby zbytečně neztratil puk. Ještě chtěl posunout na nachystaného Nolana. Ale to už znovu hráli na druhou stranu Canucks.
     
    23:11
    Snadná práce pro Eddeiho Lacka. Gólman Kosatek ještě mohl rozehrávat, ale pro jistotu a klid jeho celku raději zařídil nové buly.
     
    23:59
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nové komplikace pro domácí Vancouver Canucks jsou na světě hned na samotném startu druhého dějství. Kings se bez váhání přesunuli přes modrou útočnou čáru, v pásmu soupeře si pak dělali skoro vše, co se jim zalíbilo. Od hranice útočné periody Los Angeles vytáhlo kotouč až k brankovišti, tam stál připravený zakončovat do z části odkrytého zařízení JUSTIN WILLIAMS. Ještě těžší situace pro Canucks, Králové naopak mohou najednou hrát daleko s větším klidem na hokejkách. Asistence: Brayden McNabb, Nick Shore.
    Justin WILLIAMS - 0:2
     
    24:40
    Bonino a Vrbata si už hledali prostor na brankovišti a zkusili dnes poprvé překonat Quicka. Ale gólman Kings zůstává i kousek před polovinou základní hrací doby bez chyby.
     
    25:28
    Když už se Canucks přesunuli s kotoučem skoro před branku, nebylo jim znovu přáno v zakončení. Quick ani zasahovat nemusel, protože puk k němu nedoletěl.
     
    26:14
    Stoll zachytil ve střední třetině kotouč pro Los Angeles, hned hledal volnéh spoluhráče vepředu. Ale Kings nikam spěchat nemusejí.
     
    26:50
    Už také Burrowsův pokus z dálky, na který gólman Králů neviděl. Muška Kosatek dnes ovšem prozatím hodně strádá, jen málokterý puk jde přímo na branku.
     
    27:12
    Následuje komerční přestávka, pokračujeme hned po jejím konci.
     
    27:42
    Shorovo nahození přes všechny čáry. Bylo ale jetě tečované, takže se o zakázané uvolnění nejednalo. Kings se tak alespoň na chvíli osvobodili..
     
    28:09
    Canucks i nadále drží soka pod optickým tlakem. Ale jinak nejsou tolik nebezpeční, většina střel stále nenajde svůj správným směr, popřípadě jen Quickovu náruč.
     
    28:48
    Sbisa ještě hledal na pravé straně Henrika Sedina, druhý jmenovaný pálil z první. Avšak Jonathan Quick svým betonem připraven zasáhnout.
     
    29:35
    Domácí zpátky v útočné třetině, na modré čáře pro ně získal kus černé a neposedné pryže Tanev. Když pak někdo z Canucks vypálil, lapačka Quicka znovu v permanenci.
     
    30:01
    Přehoupli jsme se do druhé poloviny základí hrací doby, po vstřelé brance se Kings přestali ubírat dopředu. Vancouver by toho klidně mohl využít.
     
    30:38
    Máme tu ve druhé třetině šarvátku. Domácí Derek Dorsett (VAN) se pustil do křížku s hostujícím Cliffordem (LAK). A šlo o pořádně dlouhou bitvu mezi oběma soky. Nakonec jsme asi neviděli jasného vítěze, ale jisté je, že oba dostanou tresty za rvačku.
     
    30:59
    Už se po komerční přestávce znovu začalo hrát, nyní stále ve středním pásmu. Za několik okamžiků ale určitě čekejme šanci na jedné či druhé straně.
     
    31:35
    Kings nemohli najít cestu z obranné třetiny, tak jen kotouč vyhodili. To jim teď může stačit, přeci jen hosté drží náskok o dvě branky.
     
    32:15
    Brayden McNabb nerozehrál zrovna dobře do pásma, kotouč získali Canucks. Jenže také obránci Vancouveru chybovali, takže z toho málem byla hostující šance.
     
    32:54
    Dustin Brown a jedna z jeho prvních větších šancí dnešního duelu. Zatím moc na ledě vidět není, ale teď málem překvapil Eddieho Lacka.
     
    33:15
    Na druhé straně hrací plochy musel být ostražitý Drew Doughty, jenž se snažil čistit prostor před Jonathanem Quickem. Gólman Kings nakonec puk přidržel.
     
    33:58
    Hamhuis udělal vše proto, aby se soupeř nedostal s kotoučem až do zakončení na Lackovu klec. Povedlo sel, ale nedále zůstávají Kings v pásmu.
     
    34:33
    Kassian a jeho dobrá šance, když zůstal uvolněný na pravém křídle. Jenže neměl po ruce nikoho ze spoluhráčů, musel tak přenechat puk mužům v bilých trikotech.
     
    35:25
    Teď zase Los Angeles sevřelo Kosatky opticky do jejich pásma. Králové si sice nahrávali tam a zpátky, k zakončení ovšem nedošlo. Canucks se pak osvobodili.
     
    36:23
    Radim Vrbata neměl moc času na rozmyšlenou, a tak kotouč nahodil o mantinel tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Sekera pak rozehrál touš pro Kings.
     
    37:26
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé třetině, hned po jejím konci samozřejmě budeme pokračovat. Ještě předtím si Lack připsal zákrok.
     
    38:04
    Kotouč za brankou Los Angeles, tam se jej snažil do výhodné pozice dostat Henrik Sedin. Jeho bratr Daniel čekal před brankou, ale nahrávku neobdržel.
     
    38:35
    Andrej Sekera na obranné modré čáře vyřešil problémy pro Los Angeles, vyhazuje alespoň do středního pásma.
     
    39:18
    Už běží poslední minuta prostřední části, kotouč u klece Vancouveru, kde se snažil Eddieho Lacka překvapit střelou bez přípravy McNabb.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Dnešní zápas plyne hodně rychle, zejména druhá třetina potom utekla jako voda. Po čtyřiceti minutách hry má o dvě branky navrch Los Angeles, Kings vstřelili druhý gól díky trefě Justina Williamse. Více už v závěrečném dějství.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Vancouver Canucks: 7

    Los Angeles Kings: 10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Na úvodním buly ve třetí třetině uspěli hráči Los Angeles, hned se Kings vydávají kupředu.
     
    40:25
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pro Los Angeles začátek třetí třetiny jako z nejkrásnější hokejové pohádky. Ještě v zahajovací minutě závěrečné dvacetiminutovky se totiž Kings dostávají do vedení o tři zásahy, stačila jen chvilka malé nepozornosti domácí defenzívy. A pochopitelně také špetka štěstí, kterou střelec gólu ANŽE KOPITAR potřeboval. Šikovný Slovinec neměl na levém kruhu moc místa ke střele. Přesto zakončil a kotouč proplachtil Eddiemu Lackovi kolem pravé ruky do sítě. Canucks teď mají zase těžší úlohu, pokud dnes ještě chtějí pomýšlet na body. Bez asistence.
    Anze KOPITAR - 0:3
     
    40:56
    Znovu jsou Kings v pásmu, Greene prověřil pozornost Eddieho Lacka. Ale nyní si byl gólman Vancouver Canucks poměrně jistý.
     
    41:24
    Andrej Sekera ukazuje, že v dresu Kings si také rád zaútočí. Neměl ale blízko po ruce nikoho do kombinace, takže musel střílet z velice nevýhodné pozice.
     
    41:59
    Horvat cítil, že jeho tým je pod menším tlakem. A navíc formace Canucks potřebovala vystřídat, takže domácí kotouč vyhodili.
     
    42:35
    Vancouver se nemůže otřepat a založit útočnou akci, další kotouč končí pouze vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    42:58
    Anže Kopita už znovu na ledě, teď ale hledal autor předchozí branky parťáka ze Slovenska Mariána Gáboríka. Nakonec má vše pod kontrolou Eddie Lack.
     
    43:28
    Hosté už docela dlouhý časový úsek v pásmu soupeře, Jeff Carter ještě hledal na modré čáře čekajícího Doughtyho. To už se ale Kosatky osvobodily.
     
    44:10
    Nick Bonino a Radim Vrbata, tahle dvojice dnes ukazuje, že si herně docela sedí. Ale stejně jako zbytek týmu, ani oni nemohou najít recept na gól.
     
    44:50
    Williams už hledal krásně dopředu rozjetého Clifforda, ale druhému jmenovanému jen těsně skočil puk přes hokejku. Jinak by nejspíš uháněl sám na branku.
     
    45:46
    Znovu Kings aktivní směrem dopředu, nebojí se rozhodně o svůj výsledek a za každou cenu se snaží získat pásmo. Vancouver po technické nepřesnosti v postavení mimo hru.
     
    46:23
    Jeff Carter poctivě vypomáhal v obranné třetině, proti němu se důrazně postavil Henrik Sedin. Úspěšnější v souboji o puk ale hokejista Los Angeles.
     
    46:54
    Edler už si na modré čáře chystal hokejku na střelu, ale jeho nápřah nakonec zbytečný. Kings získali puk a okamžitě vyhodili alespoň do střední třetiny.
     
    47:50
    Nolan už je s pukem kousek od Eddieho Lacka. Jenže z hráčů Los Angeles jako jediný zůstal v útočné třetině, takže neměl moc šancí si vytvořit nějakou dobrou příležitost.
     
    48:23
    Horvat sice v pásmu soupeře dělal neplechu, jenže důrazný byl také Slovák Andrej Sekera. Ten ukázal svou důslednost a obral soupeře o pryž v dobrou chvíli.
     
    49:08
    Tanev a jeho povedené střídání, jako jeden z mála teď měl síly na to, aby se s kotoučem dostal až před Jonathana Quicka. Nakonec vystřelil, ale jen těsně nad horní tyčku.
     
    49:44
    Tyler Toffoli si sám vypracoval šanci, aby se následně dostal až do zakončení. Z prostoru kousek vedle pravého kruhu ale netrefuje, minul horní tyčku Vancouveru jen o několik centimetrů.
     
    50:25
    Daniel Sedin a jeho střela po přípravě. Ale Jonathan Quick dnes výborný. I před další komerční přestávkou živí naději na čisté konto.
     
    50:40
    Poprvé v rámci posledního dějství se bude vylučovat. A je z toho přesilovka pro Vancouver, Jake Muzzin (LAK) se podle soudu rozhodčího provinil hákováním soupeře.
     
    51:15
    Drew Doughty ale získal puk na hokejku a okamžitě vyhazuje z obranné třetiny Los Angeles. I tady jde vidět, v jaké pohodě dnes muži z Kalifornie dnes hrají.
     
    51:51
    Sice se na chvíli Canucks propracovali s pukem až k Jonathanu Quickovi, jenže výborná práce Tylera Toffoliho poslala kotouč opět až skoro k Lackovi.
     
    52:30
    Za chvíli bude po domácí přesilovce, Jake Muzzin už se na trestné lavici pomalu chystá k návratu na ledvou plochu.
     
    52:47
    Los Angeles Kings v plném počtu, ani další přesilovka Kosatek brankou nekončí. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    53:08
    Vancouver sice už nehraje přesilovou hru, přesto ještě malou chvíli zůstal v útočné třetině. Pak si na druhé straně pro jistotu Eddie Lack připsal zákrok lapačkou.
     
    53:40
    Králové se snaží zůstat co nejdále od své branky, přeci jen by rádi Jonathanu Quickovi dopřáli čisté konto. Proti je ale Radim Vrbata, český útočník si připsal další střelu na branku.
     
    54:26
    Už kotouč na hokejkách Daniela a Henrika Sedina. Bratrská výměna v útočné třetině ale ovoce nepřinesla, kotouč nakonec v prostřední třetině.
     
    54:59
    Lapačka Jonatha Quicka si s přehledem našla letící kotouč do brankoviště. Pohoda je na brankáři Los Angeles jasně vidět.
     
    55:12
    Tanev se vydal na útočný výlet, ale nebyl nikým ze spoluhráčů podpořen, takže jeho šance byla rázem pryč. Postavení mimo hru Vancouver Canucks.
     
    55:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že dnes na konci utkání uvidíme na kostce v Rogers Areně poměrně jasný výsledek. V poslední pětiminutovce se ještě trenéři Vancouver Canucks odhodlali zariskovat a odvolali brankáře. Jenže sotva se gólman Kosatek odporoučel z brankoviště, už se Kings radují ze čtvrté trefy. Byl to slovenský šikula MARIÁN GÁBORÍK, kdo neměl žádnou těžkou úlohu, když dopravil pryž do nekrytého zařízení Canucks. Asistence: Anže Kopitar, Trevor Lewis.
    Marián GÁBORÍK - 0:4
     
    56:38
    Canucks ještě bojují o puk u vlastní branky, ve ztichlé aréně ale pravděpodobně tuší, že na body nedosáhnou. Ani Kings už ale nesrští aktivitou, s výsledkem budou pravděpodobně spokojeni.
     
    57:27
    Vyhození Vancouver přes všechny čáry, někdo z hostujících obranců ale zasáhl do dráhy kotouče. Takže zakázané uvolnění se pískat nebude.
     
    58:12
    Už se rozběhly poslední dvě minuty nejen třetí třetiny, ale s velikou pravděpodobností také celého utkání. Kotouč za brankou Eddieho Lacka, ale nikdo z Kings se jej nesnažil dopravit do sítě.
     
    59:01
    Drew Doughty byl nucen blokovat střelu před Jonathanem Quickem. Nejednalo se o nikterak těžkou práci, přesto musel být bek Los Angeles důsledný.
     
    59:49
    Ještě jedno vyloučení před koncem zápasu, ale to už je spíše formální trest, který výsledek neovlivní. Domácí hokejista Derek Dorsett (VAN) inkasuje od rozhodčího dvě minuty za krosček.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nakonec celkem jednoznačný průběh mělo utkání mezi Vancouver Canucks a Los Angeles Kings. V první polovině zápasu tlačily oba celky, pak si ale vzali duel do své režie hosté. Nejen, že nakonec soka z Kanady těsně přestříleli v počtu zakončení na bránu, hlavně směrem dozadu plnili Králové všechny funkce správně. Jonathan Quick udržel čisté konto a může se radovat. Stejně jako celý tým, jelikož Los Angeles dnes činí další důležitý krok v cestě za play-off, které nemá zdaleka jisté. Navíc výhra ve Vancouveru může Kaliforňanům dodat tolik potřebné sebevědomí. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (0 + 0, čas na ledě 16:28, 3 střely)
    Marián Gáborík (LAK) (1 + 0, čas na ledě 15:53, 2 střely)
    Andrej Sekera (LAK) (0 + 0, čas na ledě 16:26, 0 střel)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jonathan Quick (LAK) (19 zásahů)
    2. Justin Williams (LAK) (1 + 1)
    3. Anže Kopitar (LAK) (1 + 1) (05:35:39)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 17. Toffoli (Williams, Muzzin), 24. Williams (McNabb, Shore), 41. Kopitar, 56. Gáborík (Koptar, Lewis)


    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Sbisa, Hamhuis, Corrado, Stanton – Kassian, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Burrows, Vey, Dorsett – Hansen, Horvat, McMillan
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, Sekera, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodčí: Watson, Hebert – Lazarowich, Rody

    Diváci: 18 663
    bahis siteleri