Lovosice – Přerov 40:20 (kon.) | Litovel – Zlín 28:24 (kon.) | Zubří – Dukla 30:27 (kon.)
Karviná – Jičín 32:18 (kon.) | Plzeň – Frýdek-M. 25:19 (kon.)
konec
HK FCC Město Lovosice
40:20 (18:11)
Sokol HC Přerov
Sobota 14.03.2015, 18:00 • SH Chemik, Lovosice • Chance Extraliga mužů
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z toho zápasu s konstatováním výhry a postupu Lovosic do play-off vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (19:45:18)
     
    Přerov se ujal vedení jen na začátku zápasu (0:1) a od té doby začal tahat za kratší konec. Lovosice přebraly herní převahu a začaly svému sokovi postupně unikat. Po první polovině prvního poločasu byl stav utkání už 10:5 a čekalo se, kdy domácí navýší svůj náskok na deset branek. Na to si museli diváci i hráči Lovosic počkat do 28. minuty, kdy Hes zařídil v tu dobu vedení Lovců 17:7. Poté se ale vkradla do rukou domácích Lovosic nervozita a dělalo jim problém zpracování míče. I kvůli tomuto faktu se Přerov přiblížil na rozdíl sedmi branek. Stejným rozdílem nakonec první poločas skončil (18:11). Při vstupu do druhého poločasu se branky stříleli jak na běžícím pásu, vždy ze strany na stranu. Lovosice ale nedovolily Přerovu nikterak zdramatizovat zápas. Ve 38. minutě měly náskok znovu deseti branek. Ale ani desetibrankový náskok Lovosice nezastavil a nadále kráčely mílovými kroky k důležitému vítězství. Na brankách domácích se podíleli opravdu všichni hráči, kteří do zápasu nastoupili. Již tradičně vstřelil velký počet branek Jiří Motl, který nakonec kompletoval výhru Lovosic o 20 branek. Celkově se Lovosice prosadily čtyřicetkrát a velkou měrou tak přehrály oslabený Přerov, který v základní části nedokázal uhrát ani jeden bod a končí tak po dvaadvaceti zápasech na posledním místě.
     
    Milan Berka, asistent trenéra .A.S.A. Lovosice: "Samozřejmě dnes převládá velká spokojenost, s těmito dvěma body jsme počítali. Dnes se nám dařilo již od samotného začátku zápasu, kdy jsme odskočili velmi rychle na rozdíl pěti šesti branek. Snažili jsme se pošetřit nějaké síly před blížícím se play-off a proto jsme rozložili zatíženost na všechny hráče. Jsme spokojeni i s produktivitou střelby i dvěma body. Soupeřovi brankáři odvedli perfektní práci, stejně jako ti naši."
     
    Richard Buček, vedoucí týmu Sokol Přerov: "Výsledek víceméně odpovídá dnešním rozložení sil. Hráli jsme hodně oslabeni, protože nám chyběli někteří hráči. Hráči odehráli, na co měli fyzickou kondici. Lovosice byly minimálně o dvě výkonnostní třídy lepší. U nás můžu pochválit oba brankáře i hráče za bojovnost a za to, že dali do zápasu opravdu vše. Gratuluji Lovosicím k zaslouženému vítězství."
     
    Fanoušci Lovců děkují hráčům Lovosic k dnešnímu vítězství mohutným potleskem. Následuje "hymna" Lovců, kterou si hráči společně s diváky zpívají.
     
    60
    Konec zápasu. (40:20)
     
    60
    Střela Hradila už dnešní skóre nikterak neupraví, Hrdlička úspěšně zakročil. (40:20)
     
    60
    Střela hostujících hráčů se štěstím doputovala do lovosické brány. (40:20)
     
    60
    Čtyřicátá branka přeci jen přichází a od koho jiného, než domácího miláčka a českého reprezentanta Jiřího Motla. (40:19)
     
    60
    Probíhá poslední minuta dnešního zápasu. (39:19)
     
    59
    Motl zařídil Lovosicím již celkově devětačtyřicátou branku. Diváci se dožadují "čtyřicítky". (39:19)
     
    59
    Lovosická obrana nejprve zblokovala střelu Přerovských a následně míč vyškrábl Hrdlička za brankovou čáru. (38:19)
     
    58
    Malého zakončení z hranice šesti metrů nebylo přesné. Míč orazítkoval pouze zadní horní tyč brány. (38:19)
     
    58
    Ani první střela Jiřího Motla, ani následné technické zakončení toho stejného hráče se mezi tři tyče Přerova nevešlo. (38:19)
     
    57
    Přerov hraje v plném počtu. (38:19)
     
    57
    Lovosičtí si užívají dnešní zápas a je to přehlídka jedné pěkné branky za druhou. Nyní při úniku Motla s Malým zakončoval akci druhý jmenovaný. Motl nejprve naskočil do brankoviště soupeře, poslal míč na Malého, který už se tu dobu také nacházela ve vzduchu nad brankovištěm. Míč následně poslalo pravé křídlo Lovosic do brány Přerova. (38:19)
     
    56
    Toho dokázal velmi rychle využít Jiří Motl, který si naběhl do trháku a když adresoval míč, už si věděl rady v zakončení. (37:19)
     
    55
    Současně s brankou přichází dvouminutové vyloučení pro Milana Janečka (PRV). (36:19)
     
    55
    Jiří Motl si připisuje v dnešním zápase další branku i přes blok protihráče. (36:19)

    Josef Cestr

    HK FCC Město Lovosice
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Sokol HC Přerov
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkem 0/0 0 0 0 0
    Rozhodčí: Pavel Blanar, Michael Haramul
    Delegát: František Táborský
    Diváci: 760
    bahis siteleri