Bonusia Ostrava – Vítkovice 1:7 (kon.) | Olomouc – Chodov 1:16 (kon.) | Židenice – Ne 2:8 (kon.)
Liberec – Bohemians - NE 8:0 (kon.)
konec
K1 Florbal Židenice
2:8 (1:2, 1:3, 0:3)
Ne
Sobota 14.03.2015, 17:00 • SH SportPoint Brno • Play-off Extraligy žen
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Čtvrtfinálové souboje jsou zpět. Extraliga žen minulý víkend otevřela boje o Superfinále, do nichž mimo jiné zasáhly též výběry Židenic a Herbadentu. Dnes má tahle florbalová válka naplánovanou třetí dílčí bitvu.
     
    SOKOL ŽIDENICE EUROCOMPANIES

    Brněnské družstvo s poklidem proplulo základní částí a i když obsadilo nadějnou pátou pozici, zrovna euforická radost v řadách červených nezavládla, neboť vysoce favorizovaný Herbadent Praha volil pro čtvrtfinále právě Židenice. Silný protivník dokázal kvality potvrdit i na bojišti, kde domácí nebyly schopny připravit překvapující odpověď. Sokol tak v letošním play-off prozatím provází bilance 2 zápasy – 2 prohry, což pouze výmluvně naznačuje, jakým směrem by se pravděpodobně měl upírat dnešní duel.
     
    HERBADENT PRAHA 11 SJM

    Z předešlých konstatování je zcela zřejmé, že Pražanky nebudou chtít zaváhat ani tentokrát. Dlouhodobou extraligovou soutěž ovládl Herbadent ziskem 64 bodů a herní pohodu mu Židenické žádným způsobem nezkazily, ba došlo dokonce k opačnému procesu, během něhož hostující hráčky srazily brněnské sebevědomí o pár úrovní níže. Domácí družina sice nic nevzdává a hodlá Praze ještě pořádně ztížit cestu mezi čtyři nejlepší, přesto viditelná výhoda v podobě sériového vedení 2:0 stojí při ženském kolektivu z české metropole.
     
    PLAY-OFF BODOVÁNÍ – ŽIDENICE

    1. Andrea Dernerová – 2 body (1+1)
    2. Jessica Zlámalová – 1 bod (1+0)
    3. Veronika Rozenbergová – 1 bod (1+0)
     
    PLAY-OFF BODOVÁNÍ – HERBADENT

    1. Zuzana Hubáčková – 5 bodů (3+2)
    2. Eliška Krupnová – 5 bodů (1+4)
    3. Monika Slavíková – 4 body (3+1)
     
    Na hřiště nastupují červeně oděné ženy Židenic, po jejich boku se již řadí také Pražanky v černém.
     
    Úvodní sestavy:

    EUROCOMPANIES Brno Židenice: Příleská (Kouřilová) – Rozenbergová, Svobodová, Hyksová, Babáčková, Švecová, Veletová, Dundelová, Miklíková, Pravcová, Indrová, Drápalová, Valehrachová, Zlámalová, Dernerová, Obrovská

    Herbadent Praha 11 SJM: Kuchyňková (Červová) – Hubáčková, Pilíková, Krupnová, Primusová, Nordinová, Sádková, Steinbachová, Billá, Slavíková, Kubíšová, Košturiaková, Čapková, Ferencová, Kleinová, Polívková

    Rozhodčí: Jan Drška, Jiří Meisner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Okamžitě po vyhraném buly proběhla domácí hráčka blokem Herbadentu, ale pozorná defenziva stihla zakročit důrazným způsobem.
     
    00:35
    Mohlo se zdát, že se u mantinelu zrodí útočná akce židenické party, ovšem Sádková zpracovala skákavý míček a zpacifikovala protivnici.
     
    01:00
    Příleská byla na své pozici a lapila letící dělovku. Tu skryla v bezpečí výstroje a poklidně rozehrála dopředu.
     
    01:50
    O průnik podél pravého hrazení se snažila Hyksová, stopku jí vystavila pohotová členka pražského výběru.
     
    02:30
    Na středu hrací plochy děrovaný předmět odskočil od hole Brňanky a tvořit mohl Herbadent. Praha přenesla dění do útoku a trápí obranu.
     
    03:13
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Florbalistky domácích nepokryly volný prostor a zkušené Pražské reagovaly gólově. Martina Čapková stála na úrovni brankové čáry, když překvapivě vyslala pas přes značnou část palubovky na nabíhající ALEXANDRU FERENCOVOU, jež úlohu splnila s přesností. Asistence: Martina Čapková.
     
    04:32
    Chvilkový nápor červených končí poté, co nejdříve Kuchyňková a potom také obránkyně zachytily všechny letící míčky a počaly samy procházet k brankovišti Sokolu.
     
    05:24
    Krásná a zároveň rychlá kombinace nabídla palebné místo pro Košturiakovou, její projektil však žádné vážné nepříjemnosti Příleské nenadělal.
     
    06:32
    Židenice právě vstřelily branku!
    Rozdíl je nulový. Hlavní přísadou podařené protiakce bylo vypíchnutí Dernerové na ose hřiště, díky němuž zmiňovaná hráčka najednou pádila úplně sama vstříc Kuchyňkové. Útočnice ještě vyšperkovala situaci nahráním JANĚ ŠVECOVÉ, která si věděla rady. Asistence: Andrea Dernerová.
     
    08:09
    Ofenzivní nátlak hostujících pokračuje. Tentokrát měla k dispozici pražská družina standardní situace ze zajímavé vzdálenosti, přesto nesklidila ovoce.
     
    08:20
    Dotírající útočnice Židenic získala kulatý předmět na čepel a toužila jej zasunout po zemi za záda brankářky, jenže ta reflexivně vykopla nohou!
     
    09:39
    Tvrdý zákrok domácí party u středové čáry dovolil Herbadentu uvést míček do pohybu. Obranná linie zareagovala podle norem.
     
    09:56
    Obětavou hrou se prezentovala Hubáčková, která bojovala ze všech sil, i když věděla, že získat děrovaný předmět zpět pod kontrolu bude velmi těžké.
     
    10:57
    Levou polovinu brány trefovala útočící hráčka Prahy, ale výskok do potřebné zóny provedla Příleská a zneškodnila jedovku.
     
    11:26
    Polívková úřadovala nedaleko boční síťky. Proti maskované ženě nemohla vyzrát, ta totiž ucpala i tu nejmenší mezírku.
     
    11:44
    Průchod Židenic ukončil zásah pražské hole při polovině hracího prostoru. Následně je nucena domácí brankářka dvakrát vyrážet či chytat.
     
    12:43
    Střelecký pokus z vcelku beznadějného úhlu neudělal Kuchyňkové žádné neřešitelné problémy. Míček opouští území ohraničené mantinely.
     
    13:16
    Daleké nahození bránící florbalistky Herbadentu plachtí do rohu. Zde se dění zásluhou červených nebude dále rozvíjet.
     
    14:17
    Odražená palba hostujícího týmu nešla správným směrem. Příleská stojí na čáře a sleduje, jak spoluhráčky vyváží daleko od kasy.
     
    14:54
    Snahu Pražanky zastavila hlídačka domácí svatyně. Vyhozením zkušeně oddálila centrum hlavních událostí.
     
    15:15
    Vypálení Sokolu letělo až příliš přesně, za Kuchyňkovou cinká branková konstrukce! Herbadent s bleskovou rychlostí uklidňuje.
     
    16:09
    Švecová byla faulována v brankovišti Prahy a diváci budou svědky trestného střílení. Proti Kuchyňkové pojede ze středu Kamila Pravcová.
     
    16:09
    Pravcová přehazovala míček z jedné strany na druhou, avšak ve finále nedokázala přízemním dělem překonat hbité dlaně gólmanky.
     
    16:09
    Denisa Billá (Herbadent) je vyloučena na 2 minuty za blokování hole.
     
    17:15
    Akce Brňanek prozatím celek hostů likviduje znamenitě. Když neodehraje některá bránící florbalistka, zákrok ukáže Kuchyňková.
     
    17:52
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Pěkné branky dosáhla MONIKA SLAVÍKOVÁ. Ta unikla židenické defenzivní síle, natrefila břevno a právě od něj skočila rána mezi tyče. Příleská nemohla vůbec nic dělat. Asistence: Martina Čapková.
     
    19:15
    Šance si generuje zejména tým hostů. Brno zažívá perné chvíle, ale se ctí je odráží a prokazuje vlastní kvalitní schopnosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Židenice: 6
    Herbadent: 9
     
    Úvodních dvacet minut je nyní kompletně minulostí. Stálý nápor vyvíjel Herbadent, na druhou stranu však i Sokol dokázal v určitých chvílích zahnat Prahu do kouta a potom dosti solidně hrozil u brankoviště.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Odražená nahrávka znemožnila Herbadentu vytvořit ofenzivní možnost. Defenzivní hráčky kombinačním postupem ukrajují vzdálenost od Kuchyňkové.
     
    21:08
    Blok hostujících zamezil útočnicím brněnského klubu propálit maskovanou oporu v brankovišti Pražanek.
     
    21:58
    Příleská našla ten pravý prostor, postavila se do brankářského postoje a odrazila všechny potenciální potíže.
     
    22:23
    Pravcová při útočné fázi vybojovala faul. Následující standardní situace však nesplňovala nutné parametry k úspěšnému zakončení.
     
    23:27
    Uklidnění poměrů převzala do vlastních rukou Svobodová. Došla s kulatým předmětem za klec a nahodila dopředu.
     
    23:54
    Kolegyni před brankou hledala Dernerová pěknou zadovkou, ovšem čekající hráčka netrefila příchozí dodávku v podobě pasu.
     
    23:56
    Herbadent právě vstřelil branku!
    ELIŠKA KRUPNOVÁ působila nejaktivnějším dojmem, udělala si kýžené místo a i když se Příleská mocně rukama natahovala, nestačila ani konečky prstů odrazit mimo vymezenou zónu. Bez asistence.
     
    24:08
    Monika Dundelová (Židenice) je vyloučena na 2 minuty za sekání.
     
    24:43
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru s velkou dávkou přehledu využívá MARTINA ČAPKOVÁ. Křižná přihrávka od Slavíkové splnila svůj účel a brankařka se přesunovala úplně zbytečně. Asistence: Monika Slavíková.
     
    26:14
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Nešťastný okamžik pro Sokol. Hostující hráčky rozložily defenzivní val Židenic a ELIŠKA KRUPNOVÁ vystřelila. Děrovanému předmětu ještě dodala nechtěný směr bránící Dernerová a teď to vypadá pro domácí ještě o kus hůře. Asistence: Tereza Pilíková.
     
    28:27
    Do poměrně otevřené obrany pelášila útočná formace domácího celku. Rychlý návrat hostující sestavy ale ustál situaci.
     
    29:36
    Brňanky skvěle zpomalily postup Pražanek. Další chvíle nabídly pouze faul hostujících a Příleská může zůstat v relativním klidu.
     
    30:03
    Obrovská přenechala míček ke střelbě spoluhráčce u mantinelu. Pokus měl potřebnou razanci, Kuchyňková lapuje do rukavic.
     
    30:37
    Hodně špatné vyhození Herbadentu mohlo přinést Brnu nadějnou akci. Míček totiž získala nabíhající florbalistka, až poslední obránkyně zvládá tlak.
     
    31:31
    Nepřesný výpal z domácí dílny orazítkoval zadní část hrazení. Kuchyňková není nucena provádět prezentaci brankářského umu.
     
    31:58
    Židenice pomocí několika šťastných odrazů došly do ofenzivní fáze, za klecí Herbadentu však útok končí.
     
    32:57
    Nekompromisně šla do souboje Babáčková, přesto se míček u její hole neobjevil a Kuchyňková tentokrát zůstává v klidovém režimu.
     
    33:49
    Tlak řízený Švecovou ve finále ukončilo vysoké přestřelení. Následně se díky bleskové kooperaci probojovaly černé dopředu.
     
    34:50
    Akce Prahy měla myšlenku, ovšem vyjetá Příleská zneškodnila dělovku a zachránila alespoň malou šanci pro brněnský tým.
     
    35:53
    Kuchyňková lehla k zemi, natáhla se na čáru velkou příležitost Židenických nenechala pokračovat dalším tlakem.
     
    36:25
    Židenice se chtěly nastěhovat na útočnou půlku, ale šikovné černé obraly domácí ofenzivně laděnou florbalistku, čímž výhoda červených nabrala nechtěného závěru.
     
    36:44
    Výborné zachycení Příleské pomohlo domácí partě! Děrovaný předmět skoro došel za čáru, jenomže maskovaná nespoléhala na náhodu.
     
    37:39
    Ztráta židenického družstva nedaleko od půlicí čáry dovolila týmu Herbadentu zaútočit. Teprve nesmlouvavá dvojka obránkyň klidní.
     
    38:38
    Židenice právě vstřelily branku!
    Propad hostujících florbalistek přinesl tutovou šanci pro sokolskou organizaci. Andrea Dernerová našla naprosto nepokrytou JANU ŠVECOVOU, jejíž bekhendové zamíření rozvlnilo síť uvnitř kasy. Asistence: Andrea Dernerová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Židenice: 8 (14)
    Herbadent: 15 (24)
     
    Otevřený florbal nabízel velké množství možností jak před domácím brankovištěm, tak také nedaleko pražského území. Efektivita stála při Pražankách, jež překlopily výsledek jasně ve svůj prospěch.
     
    Dnešní utkání sleduje 156 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hyksová z první posílala tvrdé dělo směrem na Kuchyňkovou, rána ovšem cestičku mezi tyčky nebyla schopna nalézt.
     
    40:56
    Mantinel ovládala Svobodová, po jejímž zásahu opouští míček polovinu Židenic. Hostující se velice rychle vrací zpátky.
     
    41:56
    Síly ke střele sbírala Kubišová, její vytočení ale neproběhlo ideálně a dělovka plachtí hodně vedle.
     
    42:31
    Bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Sokolu. Gólovým trestem může udeřit Linda Hyksová.
     
    42:31
    Hyksová nezamíchala Kuchyňkovou podle představ. Míček nemohl za její záda projít a bude se vylučovat.
     
    42:31
    Barbora Sádková (Herbadent) je vyloučena na 2 minuty za hru v malém brankovišti.
     
    44:20
    Domácí začínají od nuly. Blokující zástupkyně Prahy likvidují veškeré vznikající snažení židenických bojovnic.
     
    44:43
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Dorážka hostům vyšla. DOMINIKA STEINBACHOVÁ napoprvé zasáhla gólmanku, jenže ihned potom kulatý předmět míří do plně odkryté brány. Asistence: Martina Čapková.
     
    45:46
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Neskutečná situace zvyšuje rozdíl mezi soupeři! Billá hbitě vybídla MONIKU SLAVÍKOVOU, ta obešla protihráčky a nebála se ani maskované Příleské. Také ji poslala na druhou stranu a nádherně se prosadila přízemním výpalem. Asistence: Denisa Billá.
     
    48:06
    V posledních minutách jsou hojně k vidění časté ztráty Židenic. Sokol zbytečně přichází o míčky a Praha je nahazuje kolem klece.
     
    48:52
    Nedovolený zákrok na Dernerovou dovolil židenickému kolektivu ulevit brankářce. Postup Herbadentu však zapřičinil další sérii problémů.
     
    49:50
    Indrová chce udržet míček co nejdéle ve své moci. Napadání pražských hráček ovšem nelze jen tak vzdorovat.
     
    50:58
    Valehrachová přetavila správné postavení před brankovištěm v důležité vyhození, díky němuž získává Příleská několik chvilek klidu navíc.
     
    51:51
    Oblouček Pilíkové proletěl příliš vysoko. Žádná její spoluhráčka jej nezvládla usměrnit tam, kam by se jim to hodilo.
     
    52:26
    Založení ofenzivní akce chtěla provést Miklíková, ale kulatý předmět pouze odevzdala protivnici.
     
    53:26
    Hostující střídají. Po výměně hráček dochází k postupnému útoku, jemuž ženy Brna nechávají prozatím volný průběh.
     
    53:57
    Židenický brejk zničila rozklekem Kuchyňková. Bekhendová rána neznamenala komplikaci pražské situace.
     
    54:33
    Jitka Drápalová (Židenice) je vyloučena na 2 minuty za nedovolené vrážení.
     
    55:02
    Projektil letící z úctyhodné vzdálenosti zneškodňuje Příleská. Další příchozí pokus razítkuje mantinel.
     
    55:45
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Brankářka Brna je se svým zásahem značně nespokojená. Vypadalo to, že DENISA BILLÁ nakonec nepropašuje střelu za čáru, jenže všechno je jinak. Bok Příleské udal míčku nesprávnou trajektorii a Herbadent je ještě o stupeň veselejší. Asistence: Eliška Krupnová.
     
    56:18
    Strážkyně domácí kasy několikrát vyrazila kvalitní zakončení soupeřících florbalistek. Defenziva nejspíše už mírně rezignovala.
     
    59:12
    Útočí Herbadent. Vysunutá linie domácího týmu sice odvrátila nebezpečí, přesto je stále znát z obránkyň Sokolu nervozita.
     
    59:59
    Závěr základní hrací doby ještě přinesl štiplavé vypálení Židenic, to však jde těsně vedle pravé části konstrukce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČKY UTKÁNÍ

    Židenice: Martina Valehrachová
    Herbadent: Martina Čapková
     
    Je konec. Herbadent potvrdil v uzavírací periodě, že stále existuje výrazný výkonnostní rozdíl právě mezi ním a domácími zástupkyněmi. Praha tak vede 3:0 v sérii a postupové karty drží pevně v rukou.
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Židenice: 6 (20)
    Herbadent: 16 (40)
     
    To je pro tuhle chvíli vše. Jsem rád, že jste sledovali dnešní online přenos a budu se zítra těšit u 4. utkání čtvrtfinálové série. Pěkný zbytek dne a na shledanou! (19:02:32)

    Tadeáš Mima


    Hledáme zpravodaje pro tým K1 Florbal Židenice. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým Ne. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 7. Švecová (Dernerová), 39. Švecová (Dernerová) – 4. Ferencová (Čapková), 18. Slavíková (Čapková), 24. Krupnová, 25. Čapková (Slavíková), 27. Krupnová (Pilíková), 45. Steinbachová (Čapková), 46. Slavíková (Billá), 56. Billá (Krupnová)


    K1 Florbal Židenice: Příleská (Kouřilová) – Rozenbergová, Svobodová, Hyksová, Babáčková, Švecová, Veletová, Dundelová, Miklíková, Pravcová, Indrová, Drápalová, Valehrachová, Zlámalová, Dernerová, Obrovská
    Ne: Kuchyňková (Červová) – Hubáčková, Pilíková, Krupnová, Primusová, Nordinová, Sádková, Steinbachová, Billá, Slavíková, Kubíšová, Košturiaková, Čapková, Ferencová, Kleinová, Polívková

    Rozhodčí: Jan Drška, Jiří Meisner

    Diváci: 156
    bahis siteleri