SP v alpském lyžování - slalom žen 1. kolo Vítěz: F. Hansdotterová (SWE) (kon.) | SP v alpském lyžování - obří slalom mužů 1. kolo Vítěz: H. Kristoffersen (NOR) (kon.)
SP v alpském lyžování - slalom žen 2. kolo Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | SP v alpském lyžování - obří slalom mužů 2. kolo Vítěz: H. Kristoffersen (NOR) (kon.)
konec
SP v alpském lyžování - obří slalom mužů 1. kolo, Méribel

Vítěz: H. Kristoffersen (NOR)

Sobota 21.03.2015, 10:00Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.
     
    STARTOVNÍ LISTINA

    1. Felix Neureuther (GER)
    2. Fritz Doprfer (GER)
    3. Marcel Hirscher (AUT)
    4. Ted Ligety (USA)
    5. Thomas Fanara (FRA)
    6. Alexis Pinturault (FRA)
    7. Benjamin Raich (AUT)
    8. Gino Caviezel (SUI)
    9. Tim Jitloff (USA)
    10. Carlo Janka (SUI)
    11. Leif Kristian Haugen (NOR)
    12. Henrik Kristoffersen (NOR)
    13. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    14. Florian Eisath (ITA)
    15. Roberto Nani (ITA)
    16. Kjetil Jansrud (NOR)
    17. Marcus Sandell (FIN)
    18. Davide Simoncelli (ITA)
    19. Mathieu Faivre (FRA)
    20. Stefan Luitz (GER)
    21. Philipp Schoerghofer (AUT)
    22. Matts Olsson (SWE)
    23. Giovanni Borsotti (ITA)
    24. Christoph Noesig (AUT)
    25. Filip Zubčič (CRO)
     
    Pro závodníky to bude v této sezóně celkově osmý ořbí slalom. O zisku malého kříšťálového globu z této disciplíny je již rozhodnuto, stal se jím Rakušan Marcel Hirscher. Druhý je průběžně domácí Alexis Pinturault z Francie. Na třetí pozici Ted Ligety z USA.

    POŘADÍ SP OBŘÍHO SLALOMU
    1. Marcel Hirscher (AUT) 640 b.
    2. Alexis Pinturault (FRA) 455 b.
    3. Ted Ligety (USA) 422 b.
    4. Thomas Fanara (FRA) 270 b.
    5. Fritz Dopfer (GER) 266 b.

    Situace v celkovém pořadí světového poháru je ale velmi zamotaná. Na vedoucí pozici je Rakušan Marcel Hirscher. Druhý Kjetil Jansrud na něj ztrácí 34 bodů. Vzhledem k tomu, že Hirscher je v obřím slalomu lepší, lze očekávat, že náskok Rakušana v tomto závodě naroste. Člověk ale nikdy neví, Hirscher může chybovat a hned by byl boj o velký kříšťálový glób zajímavější.

    POŘADÍ SVĚTOVÉHO POHÁRU
    1. Marcel Hirscher (AUT) 1298 b.
    2. Kjetil Jansrud (NOR) 1264 b.
    3. Alexis Pinturault (FRA) 924 b.
    4. Felix Neureuther (GER) 816 b.
    5. Hannes Reichelt (AUT) 760 b.
     
    Do dnešního závodu nastoupí opravdová špička v této disciplíně. Česká republika ani Slovensko dnes bohužel nebudou mít na startu žádného závodníka. O účast mohl zabojovart Ondřej Bank, nebýt ošklivého pádu na mistrovství světa.
     
    Hezké sobotní dopoledne! Světový pohár v alpském lyžování je ve svém finále, to se v letošním roce koná ve francouzském Méribel. Dnes je na programu obří slalom mužů. První kolo je naplánováno na 10:00 a kolo druhé na 12:30. U textových přenosů se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Závod právě začal!
     
    1
    Jako první se na trať vydal Němec Felix Neurether, ten jel od prvních bran velmi čistou jízdu. V polovině traťi mu ale podjela lyže a Neurether končí!
    Pád Neureuthera
     
    2
    Na trať se vydal další Němec Fritz Dopfer. I on jel velmi dobrou jízdu, bez chyb. Do cíle dorazil v čase 1:08,68 a pochopitelně se řadí na první pozici.
     
    3
    Velký favorit dnešního závodu Marcel Hirscher se pustil do závodu hodně zostra. Začátek trati mu vyšel a byl rychlejší. Poté ale udělal pár menších chyb a do cíle dorazil se ztrátou 89 setin! To je hozená rukavice pro Jansruda!
     
    4
    I Američan Ted Ligety patří mezi velké favority dnešního závodu. S dnešní jízdou ale spokojen nebude, jeho ztráta na Doprfera se navýšila až na 81 setin a v cíli mu to stačí na průběžné druhé místo.
     
    5
    Thomas Fanara předváděl v "obřáku" velmi dobré výkony. I s dnešní jízdou může být spokojen, nebýt větší chyby v horní pasáží, mohl by Fanara pomýšlet výše, než na druhou pozici. Ztráta na Dopfera činí 66 setin sekundy.
     
    6
    Další Francouz Alexis Pinterault jel od začátku velmi opatrně. V jeho jízdě nebyla vidět potřebná agresivta a postupně ztrácel desetinky sekundy. V cíli mu to zatím stačí až na páté místo! Ztráta na Dopfera činí 1,06 sekundy.
     
    7
    Ani rakouské legendě Benjaminu Raichovi se jízda nepovedla dle představ. Do cíle doraziĺ na průběžně posledním místě se ztrátou 1,53 sekundy.
     
    8
    První Švýcar v tomto závodě Gino Gaviezel předvedl hodně nevyrovnanou jízdu. Horní pasáž byla výborná a Gaviezel atakoval čas Dopfera. Spodní pasáž se ale Švýcaru vůbec nepovedla a měl co dělat, aby se udržel v brankách. Do cíle dorazil se ztrátou 1,39 a je z toho šesté místo.
     
    9
    Další Američan Tim Jitloff se svou jízdou spokojen také nebude, Začátek byl výborný, na prvním mezičase vedl o 39 setin. Poté ale přišly malé chybičky a Jitloff dojel do cíle se ztrátou 1,66 a řadí se na poslední osmé místo.
     
    10
    První desítku závodníků uzavřel Švýcar Carlo Janka. Ani jemu se však jízda nepovedla, na Dopfera ztratil 1,41 sekundy a řadí se až na sedmé místo. Dopfer stále první!
     
    11
    Nor Leif Kristian Haugen zajel velmi dobré první kolo. V průběhu trati to vypadalo, že bude atakovat čas Dopfera. Nakonec se tak nestalo, Haugen ale dojel se ztrátou 58 setin sekundy a řadí se na druhé místo!
     
    12
    20 letý Nor Henrik Kristoffersen zajel velmi dobrou jízdu. Už od prvního mezičasu vedl a svou ztrátu udržel až do cíle! Dopfera porazil o osm setin sekundy a řadí se na první místo!
     
    13
    Další domácí závodník Victor Muffat-Jeandet umí zajet "obřák" mnohem lépe. Dnešní jízda se mu příliš nepovedla, na trati dělal chyby, což se projevilo i na jeho ztrátě. Do cíle dorazil na poslední dvanácté pozici se ztrátou 1,75 sekundy.
     
    14
    Florian Eisath z Itálie začal velmi opatrně, což mu vydrželo až do cíle. Ztráta 1,33 sekundy ho řadí až na osmé místo.
     
    15
    Hned po Eisathovi vjel na trať jeho krajan Roberto Nani. Ani Nani ale nezajel příliš povedenou jízdu. Do cíle dojel se ztrátou 1,24 sekundy se řadí na osmé místo.
     
    Následuje krátká přestávka, hned po ní se na trať vydá Kjetil Jansrud!
     
    16
    Kjetil Jansrud potřeboval zajel velmi dobrý výsledek, aby si vytvořil dobrou pozici do druhého kola. To se mu však vůbec nepovedlo, na Kristoffersena ztratil přes dvě vteřiny a řadí se na poslední místo!
     
    17
    Jediný Fin v dnešním závodě Marcus Sandell může výt se svou jízdou spokojen. Ještě na třetím mezičase ztrácel Sandell pouhých 75 setin. Ve spodní pasáži ale přišly nějaké chyby a do cíle dojel Sandell se ztrátou 1,33 sekundy, to mu stačí na průběžnou devátou pozici.
     
    18
    Ital Davide Simoncelli spokojen s jedenáctým místem zřejmě nebude, nicméně ztráta 1,40 sekundy není nikterak závratná a Simoncelli se může ve druhém kole vyšvihnout do TOP 10.
     
    19
    Poslední domácí závodník Mathieu Faivre se svou jízdou příliš spokojen nebude. Ztráta na Kristoffersena činí 1,70 sekundy, což stačí na průběžné patnácté místo.
     
    20
    Stefan Luitz z Německa jel na umístění v TOP 5. V polovině trati ale udělal velkou chybu a dnešní závod pro něj končí! Luitz je již druhým Němcem, který dnešní závod nedokončil!
     
    21
    Jízda Philippa Schoerghofera povedená nebyla. Jeho ztráta se v cíli vyšplahala na 1,78 sekundy. Rakušan se tak řadí až na osmnácté místo.
     
    22
    Švéd Matts Olsson může být s jízdou v prvním kole spokojen. Ztráta na Kristoffersena činila 1,40 sekundy a Olsson se řadí na jedenácté místo.
     
    23
    Posledním italský závodníkem v prvním kole byl Giovanni Borsotti. Jeho jízda byla ale stejně "povedená" jako ta Jansrudovo. Borsotti ztratil 2,25 sekundy a řadí se na poslední místo.
     
    24
    Christoph Noesig z Rakouska dopadl podobně jako Borsotti. Jeho ztráta se dostala až skoro ke třem sekundám a Noesig střídá Borsottiho na posledním místě.
     
    25
    Posledním závodníkem prvního kola byl mladý Chorvat Filip Zubčič. Tomu se jízda vcelku povedla a s časem může být spokojen. Ztráta na Kristoffersena 1,77 sekundy a devatenácté místo.
     
    První kolo právě skončilo!
     
    VÝSLEDKY PRVNÍHO KOLA OBRŘÍHO SLALOMU MUŽŮ
    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:08,60
    2. Fritz Dopfer (GER) +0,08
    3. Leif Kristian Haugen (NOR) +0,66
    4. Thomas Fanara (FRA) +0,74
    5. Ted Ligety (USA) +0,89
    6. Marcel Hirscher (AUT) +0,97
    7. Alexis Pinturault (FRA) +1,14
    8. Roberto Nani (ITA) +1,24
    9. Marcus Sandell (FIN) +1,33
    10. Florian Eisath (ITA) +1,33
    11. Matts Olsson (SWE) +1,40
    12. Davide Simoncelli (ITA) +1,40
    13. Gino Caviezel (SUI) +1,47
    14. Carlo Janka (SUI) +1,49
    15. Benjamin Raich (AUT) +1,61
    16. Mathieu Faivre (FRA) +1,70
    17. Tim Jitloff (USA) +1,74
    18. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,75
    19. Filip Zubčič (CRO) +1,77
    20. Philipp Schoerghofer (AUT) +1,78
    21. Kjetil Jansrud (NOR) +2,10
    22. Giovanni Borsotti (ITA) +2,25
    23. Christoph Noesig (AUT) +2,75
    Felix Neureuther a Stefan Luitz závod nedokočili
     
    První kolo obřího slalomu je za námi. Nejlépe ho zvládl Nor Henrik Kristoffersen, který předčil Němce Fritze Dopfera o 8 setin sekundy. Na třetí pozici je zatím další Nor Leif Kristian Haugen. Průběžný vedoucí muž světového poháru Marcel Hirscher je zatím na šesté pozici a bude ztrácet 97 setin sekundy. Naopak Kjetil Jansrud první kolo úplně pokazil a průběžně je až 21. se ztrátou 2,10 sekundy.

    To je zatím z mé strany vše a ve 12:30 se na vás budu těšit u textového onlajnu z druhého kola! (10:55:46)

    Jan Havlovic

    Statistiky
    STARTOVNÍ LISTINA

    1. Felix Neureuther (GER)
    2. Fritz Dopfer (GER)
    3. Marcel Hirscher (AUT)
    4. Ted Ligety (USA)
    5. Thomas Fanara (FRA)
    6. Alexis Pinturault (FRA)
    7. Benjamin Raich (AUT)
    8. Gino Caviezel (SUI)
    9. Tim Jitloff (USA)
    10. Carlo Janka (SUI)
    11. Leif Kristian Haugen (NOR)
    12. Henrik Kristoffersen (NOR)
    13. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    14. Florian Eisath (ITA)
    15. Roberto Nani (ITA)
    16. Kjetil Jansrud (NOR)
    17. Marcus Sandell (FIN)
    18. Davide Simoncelli (ITA)
    19. Mathieu Faivre (FRA)
    20. Stefan Luitz (GER)
    21. Philipp Schoerghofer (AUT)
    22. Matts Olsson (SWE)
    23. Giovanni Borsotti (ITA)
    24. Christoph Noesig (AUT)
    25. Filip Zubčič (CRO)
    VÝSLEDKY PRVNÍHO KOLA OBRŘÍHO SLALOMU MUŽŮ
    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:08,60
    2. Fritz Dopfer (GER) +0,08
    3. Leif Kristian Haugen (NOR) +0,66
    4. Thomas Fanara (FRA) +0,74
    5. Ted Ligety (USA) +0,89
    6. Marcel Hirscher (AUT) +0,97
    7. Alexis Pinturault (FRA) +1,14
    8. Roberto Nani (ITA) +1,24
    9. Marcus Sandell (FIN) +1,33
    10. Florian Eisath (ITA) +1,33
    11. Matts Olsson (SWE) +1,40
    12. Davide Simoncelli (ITA) +1,40
    13. Gino Caviezel (SUI) +1,47
    14. Carlo Janka (SUI) +1,49
    15. Benjamin Raich (AUT) +1,61
    16. Mathieu Faivre (FRA) +1,70
    17. Tim Jitloff (USA) +1,74
    18. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,75
    19. Filip Zubčič (CRO) +1,77
    20. Philipp Schoerghofer (AUT) +1,78
    21. Kjetil Jansrud (NOR) +2,10
    22. Giovanni Borsotti (ITA) +2,25
    23. Christoph Noesig (AUT) +2,75
    Felix Neureuther a Stefan Luitz závod nedokočili
    bahis siteleri