Žižkov – Sokolov 4:2 (kon.) | Kolín – Frýdek-Místek 0:3 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
4:2 (1:0)
FK Baník Sokolov
Neděle 22.03.2015, 10:15 • FK Viktoria Žižkov, Seifertova • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Krásné nedělení dopoledne ze Žižkova, kde se v rámci 19. kola Fotbalové národní ligy představí jediný pražský zástupce soutěže – FK Viktoria Žižkov – proti západočeskému týmu FK Baník Sokolov. Souboj dvou mužstev, které se drží v nejvyšších patrech druholigové tabulky začíná na stadionu pod žižkovským vysílačem v 10:15 a v podrobném online přenosu vám jej přiblíží Jiří Čihák.
     
    FK Viktoria Žižkov

    V táboře Žižkovských zatím žádné velké nadšení z jarních výsledků nevládne. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského čekají na výhru – i s remízou v posledním podzimním kole s Pardubicemi – už tři zápasy. Domácí jarní premiéru překazili Viktorii před dvěma týdny fotbalisté Zlína, kteří si z Prahy odvezli všechny body po vítězství 2:1. V minulém kole Žižkov zajížděl na půdu druhého Varnsdorfu, s nímž si po bezbrankové remíze body rozdělil. Varnsdorfští tak nadále zůstávají jediným týmem, který před domácím publikem v této sezoně FNL ještě neprohrál.

    „Chceme podat výkon, na který jsou naši fanoušci z podzimních domácích zápasů zvyklí,“ cituje trenéra Trpišovského oficiální klubový web. Viktoria na podzim v devíti domácích kláních zaváhala jen třikrát, počtvrté pak v už zmiňovaném zápase se Zlínem. Proti Sokolovu budou domácí postrádat kapitána Marcela Šťastného a Marka Opluštila, jež do hry nepustí zdravotní problémy.
     
    FK Baník Sokolov

    Po rekordním podzimu, který západočeský tým zakončil na třetí pozici se ziskem 28 bodů, přišel tvrdý direkt hned v prvním jarním utkání proti Olomouci. Tým trenéra Daniela Šmejkala totiž na Hané schytal debakl 0:7. Vhod proto přišel Sokolovu následný domácí zápas s posledním Kolínem, který baníkovci vyhráli 3:0.

    Kromě jiného si Sokolov na jaře zvyká i na hru bez nejlepšího střelce Marka Červenky, jenž se se sedmi góly na kontě vrátil do pražské Slavie, odkud v Baníku hostoval. Jako náhradu si trenér Šmejkal vyhlédl Vojtěcha Přeučila s ligovými zkušenostmi z Dukly či Jihlavy. O motivaci Sokolovských rozhodně není třeba dlouze hovořit. V případě výhry se mohou Západočeši bodově dotáhnout na druhý Varnsdorf, pokud by však v Praze prohráli, jejich místo v tabulce by převzal právě Žižkov, jenž na Baník aktuálně ztrácí dva body.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Jen z jediného utkání na domácí půdě vyšel Sokolov letos bodově naprázdno. Právě Viktoria Žižkov na stadionu ve Slovenské ulici dokázala vyhrát v 5. kole Fotbalové národní ligy, o hubeném vítězství rozhodl jedinou brankou zápasu Radek Voltr, který zatím jako jediný dokázal za Žižkov skórovat i na jaře.
     
    Příjemné dopoledne ze Žižkova, kde se již za necelou čtvrthodinu rozehraje utkání 19. kola Fotbalové národní ligy mezi domácí bViktorií Žižkov a hostujícím Baníkem Sokolov. Postavení v tabulce slibuje zajímavý souboj. Hosté se mohou v případě vítězství dotáhnout na druhé místo tabulky, domácí naopak vyhlíží první jarní tři body, jež by je v tabulce vynesly právě před dnešního soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Pokorný – Dressler, Souček, Karafiát, Hovorka, Bartošák – Súkenník, Podrazký (C), Folprecht – Marek, Voltr
    Náhradníci: Holý, Bazal, Trnka, Černý, Hašek, Vondra, Reiter

    FK Baník Sokolov: Belaň – Blažek, Hofmann, Vondráček, Urma – Vaněček, Čada, Přeučil, Pouček – Šamánek, Dvořák II.
    Náhradníci: Dvořák I., Machek, Vrtělka, Kratochvíl, Kucalas, Dřížďal, Kosak

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Pavel Vlasjuk, Lucie Ratajová.
     
    Poněkud zachmuřené počasí zatím na tribuny žižkovského stadionu nepřilákalo velké množství diváků. Hráči obou mužstev již pod vedením rozhodčího Pavla Fraňka nastupují na trávník, drtivá většina sedaček však nadále zůstává neobsazená.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Žižkovští rozehráli dnešní zápas, hned v úvodu se ovšem provinili útočným faulem, po němž sudí Franěk přisoudil míč Sokolovu.
     
    2
    Josef Marek táhl míč kupředu, balon si ale příliš předkopl a následně fauloval bránícího obránce.
     
    3
    Hosté rozehráli první rohový kop zápasu, v pokutovém území balon odhlavičkoval do bezpečí Radek Voltr.
     
    3
    Jakub Blažek ostře sestřelil na polovině hřiště Radka Voltra, který svůj pád doprovodil hlasitým řevem. Rozhodčí Franěk zatím nechal žlutou kartu v kapse.
     
    4
    Viktoriáni však standardní situace nedokázali využít, a tak se mohl dopředu vydat hostující Sokolov.
     
    5
    Centr sokolovského Poučeka z levé strany skončil v zámezí.
     
    6
    Dresslerův centr propadl k zadní tyči na Bartošáka, ten však spolupráci dvou krajních beků zakončil jen střelou do blokujícího obránce.
     
    7
    První nebezpečí pro žižkovskou branku si připravil sám brankář David Pokorný, který nepovedeným odkopem vyzval ke střele Lukáš Poučeka. Jeho pokus před domácím brankářem nepříjemně zaplaval, nadvakrát jej ale Pokorný dokázal zkrotit.
     
    9
    A také Žižkov ukázal své ofenzivní možnosti! Súkenník zprava krásně odcentroval do pokutového území, kde se do míče hlavou položil kapitán Miroslav Podrazký, brankář Belaň balon zastavil na brankové čáře!
     
    10
    Folprecht chtěl patičkou narazit míč Bartošákovi, Blažek tento úmysl vystihl.
     
    11
    Oproti poslednímu domácímu zápasu se Žižkovští v úvodu tlačí daleko více dopředu. Další střelu teď vyslal směrem k sokolovské brance stoper Ondřej Karafiát, jeho pokus obrana opět zablokovala.
     
    12
    Voltrův centr zleva vyústil v první rohový kop Viktorie.
     
    13
    Karafiátův centr od rohového praporku posunul před Podrazkým mimo pokutové území brankář Belaň.
     
    14
    Sokolov se po několika minutách, kdy byl sevřen tlakem domácích, dostal na útočnou polovinu a snaží se o ohrožení brankáře Pokorného.
     
    15
    Jakub Dvořák chtěl centrem v krkolomné pozici najít spoluhráče před brankou, s balonem se ale dostal do autu.
     
    16
    U míče jsou opět viktoriáni, kteří postupně od brankáře Pokorného zakládají útočnou akci.
     
    17
    Bartošák z levé strany hledal lehkým obloučkem osamoceného Voltra, před ním však včas zasáhl Hofmann.
     
    18
    Rohový kop domácích tentokrát rozehrál Miroslav Podrazký, odražený míč vracel směrem k Belaňově bráně Folprecht, opět ale vytloukl bloky disciplinovaných obránců Baníku.
     
    20
    Podrazkého dlouhý míč hledal nabíhajícího Voltra, výborně však z pokutového území vyběhl brankáře Belaň, který před nabíhajícím útočníkem odehrál míč hlavou do autu.
     
    21
    Hosté rozehrávali na polovině Žižkovu autové vhazování, míče se ale rychle zmocnil kapitán viktoriánů Podrazký, jenž dlouhým nákopem okamžitě hledal urostlého forvarda Marka.
     
    22
    Stoper Hofmann teď trochu za hranou pravidel bránil útočníka Vitkorie Marka, sudí Franěk ale evidentní držení za dres nezaznamenal.
     
    23
    Igor Súkenník z pravé strany našel nabíhajícího Radka Voltra, jeho střela byla tečovaná na třetí rohový kop Viktorie.
     
    24
    Krafiát prodloužil Podrazkého centr do nebezpečného prostoru před Belaňovou bránou, po zásahu jednoho z bránících Sokolovanů si Žižkov roh zopakuje.
     
    25
    Další rohový kop rozehrál Bartošák, ani z něj ale žádný gól žižkovští fotbalisté nevytěžili. Po ruce Vaněčka před pokutovým územím ale Podrazký rozehraje nebezpečnou standardní situaci z levé strany.
     
    26
    Sokolovská obrana úplně zapomněla na Lukáš Bartošáka, kterému Podrazký ideálně přihrál na hranici pokutového území, domácí bek ale zamířil levačkou jen do středu brány.
     
    27
    V šanci se na druhé straně ocitl Rostislav Šamánek, nepohlídal si ale ofsajdové postavení.
     
    28
    Rohový kop měli k dispozici také baníkovci, Podrazký však centrovaný míč z pokutového území rázně odkopl do bezpečí.
     
    30
    V souboji dvou patnáctek fauloval sokolovský Čada domácího Folprechta. Domácí mají k dispozici další standardní situaci.
     
    31
    Po krátké rozehrávce pálil jen do blokujícího Poučeka Dressler.
     
    32
    Lukáš Pouček dohrál brankáře Davida Pokorného, za což si vysloužil první žlutou kartu zápasu.
     
    33
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Po rychlém protiútoku se přesně trefil JOSEF MAREK, který se sice na první pohled dostal z ideální střelecké pozice po dobrém skluzu Hofmanna, i z otočky ale domácí útočník dokázal z osmnácti metrů přesně zamířit k levé tyči Belaňovy brány!
     
    35
    Sokolov se pokusí o odpověď ze standardní situace.
     
    36
    Jistotou dnes rozhodně neoplývá brankář Viktorie David Pokorný, nyní neudržel skákavou střelu Vojtěcha Přeučila, dorážející Šamánek stál, naštěstí pro Žižkov, v postavení mimo hru.
     
    37
    Voltr si na hranici pokutového území pěkně narážel s Markem, po zpětné přihrávce si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    38
    Josef Marek mohl jít se Súkenníkem do přečíslení dva na jednoho, rozhodčí Franěk mu ale odpískal faul na bránícího Vondráčka, který pravděpodobně od domácího útočníka dostal ránu do obličeje.
     
    40
    Radek Voltr si chtěl v pokutovém území vylepšit svou pozici kličkou přes Vaněčka, ten jeho úmysl vystihl.
     
    41
    V dalším souboji Vaněčka s Voltrem už je vítězem domácí hráč, který pro červenobílé barvy vybojoval zajímavou standarndí situaci.
     
    42
    Z velkého úhlu zkusil přímo ohrozit Belaně Podrazký, brankář Baníku se ovšem nachytat nenechal a do svých rukavic schoval i následnou střelu Tomáše Součka.
     
    43
    Několik vteřin teď drží míč Sokolovští, kteří trpělivou kombinací na polovině soupeře hledají cestičku k Pokorného bráně.
     
    44
    Noha Radka Voltra byla v souboji s Davidem Vaněčkem hodně vysoko, za faul si domácí útočník od rozhodčího Fraňka vysloužil žlutou kartu.
     
    45
    Kapitán Baníku David Čada měl na hlavě vyrovnání, po přímém volném kopu hlavičkoval jen těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je na Žižkově minulostí. Domácí tým je zatím aktivnější a po přesné trefě Josefa Marka z 33. minuty zaslouženě vede nad Sokolovem o jeden gól. Rozdíl ve skóre mohl být výraznější, kdyby své dobré příležitosti proměnili Miroslav Podrazký nebo Lukáš Bartošák, kteří trefovali brankáře Jaroslava Belaně. K vyrovnání měl naopak blízko těsně před přestávkou David Čada, jenž hlavičkoval těsně vedle Pokorného brány.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Šamánek se šikovně nacpal před Podrazkého, který hostujícího útočníka fauloval.
     
    47
    Hosté chtěli hned v úvodu zatlačit na obranu Viktorie, spolupráce zálohy a útoku ale Sokolovu zatím skřípe.
     
    48
    Po faulu Súkenníka na Přeučila vznikla mezi těmito dvěma hráči malá roztržka, rozhodčí Franěk ale oba kohouty včas uklidnil.
     
    50
    Ondřej Karafiát zcela zbytečně ztratil balon a musel faulovat Čadu, který mohl jít do otevřeného prostoru. Druhá žlutá karta pro domácího hráče.
     
    51
    S dlouhým autem do pokutového území si defenziva Žižkovu poradila, po hlavičce Součka míč ukryl do rukavic brankář Pokorný.
     
    52
    Podrazký fauloval před zraky hlavní tribuny Čadu, který svému pádu trochu přidal, což fanoušci ocenili několika peprnými slovy k hostujícímu kapitánovi. Přímého volného kopu ale hosté využít nedokázali, Přeučilův centr skončil v autu.
     
    53
    Podrazkého dlouhý centr do pokutového území Sokolova propadl až k Tomáši Součkovi, který hlavou posunul míč pouze do náruče Jaroslava Belaně.
     
    54
    Josef Marek se na hranici pokutového území skácel k zemi, odpískání faulu si nevymodlil.
     
    56
    Otto Urma parádně prošel po levé strany a na přední tyči našel hlavičkujícího Rostislava Šamánka, sokolovský útočník hlavičkoval v těžké pozici nad branku!
     
    57
    Josef Marek vyrážel do protiútoku po dlouhém pasu od Součka, zastavil ho ofsajd.
     
    58
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Dvořák II., přichází Machek.
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Pouček, přichází Kosak.
     
    59
    trenér hostů Daniel Šmejkal reaguje na nepříznivý vývoj zápasu dvojím střídáním. Nové síly na hřišti by měly ještě více podpořit tlak, o který se Sokolov v posledních minutách snaží.
     
    60
    Radek Voltr se dostal k hlavičce na bránu, zády k brankáři Belaňovi ale nedokázal zamířit přesně.
     
    62
    Dlouhý balon kupředu odehrál hlavou k Pokornému před dotírajícím Šamánkem domácí stoper Karafiát.
     
    64
    Protiútok Viktorie táhl Radek Voltr, na pravou stranu přihrál Patriku Dresslerovi, který se překvapivě pokusil o zakončení, z dálky ovšem bránu přestřelil.
     
    65
    Přihrávku Tomáše Součka zablokoval v pokutovém území rukou Zbyněk Vondráček, domácí rozehrají pokutový kop!
     
    65
    Zbyněk Vondráček dostal za ruku v pokutovém území žlutou kartu.
     
    66
    Žižkov právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil nejlepší domácí střelec ZDENĚK FOLPRECHT, který penaltovým obloučkem napodobil Antonína Panenku a navýšil vedení Viktorie Žižkov!
     
    67
    Sokolov se radující hráče Žižkovu pokusil překvapit rychlým rozehráním, protože ale nebyli všichni domácí hráči na vlastní polovině, sudí Franěk nechal hosty rozehrávku zopakovat.
     
    69
    Baník Sokolov rozehrál rohový kop, jenže střelu na Pokorného branku z něj hostující hráči nevytěžili.
     
    71
    V péči lékařů je po úderu do hlavy Rostislav Šamánek.
     
    72
    Právě Rostislav Šamánek hřiště opouští, se zápasem se pokusí něco udělat jeho náhradník – Miloš Kratochvíl.
     
    74
    Další penalta pro Žižkov! Tomáš Souček vybojoval míč na vlastní polovině, poslal jej na Folprechta, jenž míč ještě prodloužil k Radku Voltrovi, kterého v pokutovém území poslal k zemi brankář Jaroslav Belaň!
     
    74
    Penaltový faul Jaroslava Belaně znamená žlutou kartu pro sokolovského brankáře.
     
    75
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Míč si k pokutovému kopu tentokrát postavil IGOR SÚKENNÍK a přesnou střelou k pravé tyči zvýšil na 3:0!
     
    76
    Střelec první branky Josef Marek přepustil své místo Danielu Černému.
     
    78
    Chybu domácího stopera Hovorky zachraňoval včasným vyběhnutím a následným odkopem brankář Pokorný.
     
    80
    Ojedinělou střelu hostí měl na svědomí střídající Miloš Kratochvíl, z pravé strany trefil připraveného Pokorného.
     
    81
    Ondřej Karafiát přepustí na poslední desetiminutovku místo Josefu Bazalovi.
     
    83
    Ve spolupráci dvou střídajících hostů zakončoval po přihrávce Kratochvíla Kosak, Sokolov rozehraje rohový kop.
     
    84
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Viktoria předvedla po rohovém kopu Sokolova ukázkový protiútok, který táhl Radek Voltr. Domácí útočník kolegiálně počkal na nabíhajícího DANIELA ČERNÉHO a aktuálně nejlepší střelec Juniorské ligy, jenž na Žižkově hostuje z Plzně, zvýšil z hranice velkého vápna na rozdíl čtyř branek!
     
    85
    Se žlutým napomínáním odejde ze zápasu také Jan Kosak.
     
    86
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen dočkali čestného úspěchu, po přihrávce z levé strany se o to postaral VOJTĚCH PŘEUČIL, který zakončoval do opuštěné branky Žižkova.
     
    87
    Poslední střídání v utkání, místo Zdeňka Folprechta přišel Jaroslav Trnka.
     
    88
    Sokolov právě vstřelil branku!
    VOJTĚCH PŘEUČIL teď vyučil brankáře Davida Pokorného z přímého kopu! Střelu ze standardní situace přesně zakroutil na zadní tyč a Pokorný, který očekával centr, na míč nedosáhl!
     
    89
    Stanislav Hofmann vypálil z dvaceti metrů a David Pokorný musel nadvakrát krotit nepříjemnou střelu!
     
    90
    Rozhodčí Pavel Franěk nastavuje dvě minuty.
     
    90+1
    Bartošák se pokoušel zleva procpat balon do pokutového území, přes Blažka se mu to nepodařilo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Žižkov si připisuje první tři body v jarní části Fotbalové národní ligy. O úvodní branku se postaral v prvním poločase Josef Marek, kterého ve druhém dějství v červenobílém dresu napodobili Zdeněk Folprecht a Igor Súkenník, kteří se trefili z pokutových kopů. Svůj první druholigový gól si připsal i Daniel Černý, jenž těžil z výborné práce Radka Voltra. Na pohodlném vítězství Viktorie udělal v závěru kaňku dvěma góly Vojtěch Přeučil, na víc než gólovou korekturu výsledku už to ale hostujícímu Baníku nestačilo.
     
    Ze Žižkova se s vámi loučím. Dobrou chuť k nedělnímu obědu a u sportovních přenosů na portálu Onlajny.com se na vás budu těšit na shledanou. (12:08:46)

    Jiří Čihák

    Branky: 33. Marek, 66. Folprecht (pen.), 75. Súkenník (pen.), 84. Černý – 86. Přeučil, 88. Přeučil

    Karty:   44. Voltr (ZIZ), 50. Karafiát (ZIZ) – 32. Pouček (SOK), 65. Vondráček (SOK), 74. Belaň (SOK), 85. Kosak (SOK)


    FK Viktoria Žižkov: Pokorný – Dressler, Karafiát (81. Bazal), Hovorka, Bartošák – Souček – Súkenník, Podrazký (C), Folprecht (87. Trnka), Voltr – Marek (76. Černý)
    Náhradníci: Holý, Bazal, Trnka, Černý, Hašek, Vondra, Reiter

    FK Baník Sokolov: Belaň – Blažek, Hofmann, Vondráček, Urma – Vaněček, Čada (C), Přeučil, Pouček (58. Kosak) – Šamánek (72. Kratochvíl), Dvořák II. (58. Machek)
    Náhradníci: Dvořák I., Machek, Vrtělka, Kratochvíl, Kucalas, Dřížďal, Kosak

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Pavel Vlasjuk, Lucie Ratajová

    Diváci: 1 156
    bahis siteleri