Boston – Anaheim 2:3 (po pr.) | Buffalo – Arizona 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.)
Washington – New Jersey 3:2 (po pr.) | Carolina – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 1:5 (kon.)
Detroit – San Jose 4:6 (kon.) | Tampa – Nashville 2:3 (kon.) | Toronto – Florida 1:4 (kon.)
Winnipeg – Montreal 5:2 (kon.) | Vancouver – Colorado 1:4 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Colorado Avalanche
Pátek 27.03.2015, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    MITCHELL - 1:4
     
    59:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Už hráli domácí hráči s prázdnou brankou a dokonce se zdálo, že by se mohli okamžitě dostat do útočné třetiny a zkusit s výsledkem ještě něco udělat. Avalanche napoprvé odkrytou klec netrefili, ovšem pak už se nemýlili a čtvrtým zásahem obhajují své dnešní vedení v kanadském městě. JOHN MITCHELL si ještě mohl puk zpracovat na hokejce a v klidu jej poslat od prázdného zařízení. Asistence: Matt Duchene.
     
    57:09
    Nepříjemnost pro Kosatky kousek před koncem základní hrací doby. Canucks jdou totiž do čtyř, Linden Vey (VAN) dostal trest za držení a šance domácích jsou zase menší.
     
    55:20
    Už i hodně smůly mají domácí, Higgins ani Tanev nedokázali dopravit kotouč do skoro z poloviny odkryté svatyně. Ale musíme pochválit i Reta Berru, jenž se hodně rychle přesunuje v brankovišti.
     
    53:53
    Dnes opravdu mnoho vyloučení. Bude pokračovat přesilová hra Vancouver Canucks. Coddy McLeod (COL) inkasuje od hlavního arbitra duelu dvě minuty za podražení.
     
    50:27
    Dobrá šance pro domácí, dnes už podruhé na trestné lavici hostující muž Jarome Iginla (COL). Nyní totiž zamířil odpykat týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    49:45
    Jedna možnost za druhou a Colorado bylo chvíli ve velkém tlaku. Až Jarome Iginla vyhodil kotouč alespoň do středního pásma, aby mohli jeho spoluhráči dostřídat.
    WEBER - 1:3
     
    40:15
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Sotva se rozběhla časomíra ve třetí periodě, Canucks snižují na rozdíl dvou branek. Domácí se totiž trefují ještě v přesilové hře, která započala vyloučením Iginly ve druhé dvacetiminutovce. Asi nikdo nečekal tak rychlý zásah, YANNICK WEBER se prostě pořádně rozjel po pravé straně, napřáhl a vypálil. Rána byla vskutku tvrdá, navíc hodně přesná. Reto Berra si jen těžko mohl na pryž sáhnout, kotouč zaplachtil do horní poloviny klece. Vancouver teď branka asi hodně nakopne. Asistence: Henrik Sedin, Alexander Edler.
     
    38:50
    V závěru druhé části ještě přesilovka pro domácí. Střelec dnešní první branky Jarome Iginla (COL) musí jít pykat za hákování a jeho tým se musí bránit.
    GABRIEL LANDESKOG - 0:3
     
    32:56
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přesilovková akce, krásné nahrávky a je z toho vedení hostujících Colorado Avalanche o tři branky. Dá se říci, že se Kosatky od počátku svého dalšího oslabení vůebc nedokázaly dostat z tlaku, ani nevyhodily kotouč za vlastní polovinu kluziště. A z toho Laviny pochopitelně těžily. Krásnou nahrávku z levé strany před půlku odkryté klece dostal autor zásahu GABRIEL LANDESKOG. Ten si raději ještě trošku zpracoval puk na holi, aby měl jistotu, že správné místo opravdu trefí. Povedlo se mu to. Canucks už ve velkých trablích. Asistence: Alex Tanguay, Ryan O'Reilly.
     
    31:28
    Teď si mohou hokejisté chvilku vydechnout, následuje komerční pauza. Zároveň ale vyloučení, Ronalds Kenins (VAN) podle všeho hákoval soupeře a Canucks čeká nová nepříjemnost.
    ALEX TANGUAY - 0:2
     
    30:16
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Všechny puky, které nám necháte před brankou volné, ty potrestáme! Něco podobného si asi řekli od začátku druhého dějství muži z Colorada, protože podruhé během poměrně krátkého časové rozmezí překonávají Eddieho Lacka v domácí svatyni. Předchozí velikou šanci a skoro samostatný únik gólman Canucks ještě zastavil, ale následně už neměl skoro co udělat. ALEX TANGUAY již celkem bez starostí zasunul kotouč do odkryté sítě Vancouveru a svěřenci Patricka Roye mohou hrát zase více v klidu. Asistence: Zach Redmond, Ryan O'Reilly.
    JAROME IGINLA - 0:1
     
    23:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jeden menší tlak a hned je z toho první radost zápasu, na kterou si diváci v Kanadě museli počkat až do začátku druhé dvacetiminutovky. A šlo spíše o poctivou práci před brankou než o důraz a tvrdou střelu. Nahození z dálky sice nevypadalo nikterak nebezpečně, ale před brankou Lacka zůstal výborně zaparkovaný kanonýr JAROME IGINLA. Hokejista Avalanche ukázkově tečoval kus černé gumy do sítě a nedal brankáři soupeře moc šancí, aby si sáhl na puk. Colorado jde do vedení, i když se jednalo o první větší možnost v periodě. Asistence: Gabriel Landeskog, Tyson Barrie.
     
    18:25
    A bude se už vylučovat také za rvačku. Pořádně se do sebe pustili domácí Derek Dorsett (VAN) a hostující Coddy McLeod (COL). Šlo o tvrdý a rychlý souboj, teď už budou mít oba jedinci šanci vychladnout za katrem.
     
    15:31
    V závěru první třetiny si přesilovku zahrají Colorado Avalanche. Dnes už druhý český hokejista na trestné lavici, teď z řad Vancouver. Radim Vrbata (VAN) vyhodil puk přes mantinel a to jsou dvě minuty.
     
    12:33
    Reto Berra měl až nyní práci, po střele od modré čáry vyklekl ránu betony. Oslabení se pomalu blíží ke konci z pohledu Colorada, Radim Vrbata ještě stihl nastřelit tyčku branky.
     
    10:41
    Také Vancouver Canucks si dnes poprvé vyzkoušejí, jaké je to hrát v početní převaze. Český obránce Jan Hejda (COL) hákoval Daniela Sedina a bude muset do boxu trestoměřičů na dvě minuty.
     
    07:41
    Po několika nahrávkách kolem klece hosté sice dopravili puk do sítě, ale rozhodčí jasně ukazuje, že to nebylo v soudladu s pravidly. Zřejmě pro postavení hráčů v brankovišti.
     
    07:00
    Další komplikace pro Kosatky, domácí jdou pouze do tří mužů. Puk se totiž pri vyhození nedotknul plexiskla a pramení z toho trest za zdržování hry. Jde jej odpykat Christopher Tanev (VAN).
     
    06:18
    Dnes se vůbec poprvé také vylučuje. Na trestnou lavici putuje hokejista v domácím trikotu, takže přesilovku si zahrají Avalanche. Za držení hokejky musí jít pykat Alexander Edler (VAN).

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 41. Weber (H. Sedin, Edler) – 24. Iginla (Landeskog, Barrie), 31. Tanguay (Redmond, O'Reilly), 33. Landeskog (Tanguay, O'Reilly), 59. Mitchell (Duchene)


    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Bieksa, Sbisa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Higgins – Dorsett, Vey, Matthias – Hansen, Horvat, Kenins
    Colorado Avalanche: Berra – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Briere, Hamilton, Caron

    Rozhodčí: Lee, Meier – Cvik, Mach

    Diváci: 18 870
    bahis siteleri