Kazachstán – Island 0:3 (kon.) | Česko – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Izrael – Wales 0:3 (kon.)
Ázerbájdžán – Malta 2:0 (kon.) | Chorvatsko – Norsko 5:1 (kon.) | Nizozemsko – Turecko 1:1 (kon.)
Andorra – Bosna 0:3 (kon.) | Belgie – Kypr 5:0 (kon.) | Bulharsko – Itálie 2:2 (kon.)
konec
Chorvatsko
5:1 (1:0)
Norsko
Sobota 28.03.2015, 18:00 • Maksimir Stadium (Záhřeb) • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
    Daniel PRANJIĆ - 5:1
     
    90+3
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Domácí dávají další branku a druhou v oslabení. Modrič posunul míč do pokutového území na DANIJELA PRANJIĆE, jehož první střelu zablokoval obránce, ale záložník Chorvatska se dostal ke druhé střele, která sice byla ještě tečována a končí v brance.
    Gordon SCHILDENFELD - 4:1
     
    87
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Darijo Srna rozehrál rohový kop a svým centrem mířil do malého vápna, kde si po míč nejvýše doskočil GORDON SCHILDENFELD, který zvyšuje na 4:1. Obrana Norů si opět počínala poněkud laxním způsobem při bránění. Asistence: Darijo Srna.
    Alexander TETTEY - 3:1
     
    81
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Po rychlém protiútoku Norů se do zakončení dostal ALEXANDER TETTEY, který obdržel přihrávku z pokutového území na velké vápno od Sammuelsena, odkud vypálil. Jeho střelu ještě tečoval obránce Vida, takže domácí brankář Subašič byl bez šance. Asistence: Jone Samuelsen.
    Ivica OLIĆ - 3:0
     
    66
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Modrič nacentroval míč do pokutového území, kde se k němu díky laxnímu přístupu dostal IVICA OLIČ, který prodral míč pod brankářem Nylanda, čímž posílá Chorvatsko do tříbrankového vedení. Pro Oliče se jedná o dvacátou branku v národním dresu.
    Ivan PERIŠIČ - 2:0
     
    55
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Z pravé strany posunul míč Srna na IVANA PERIŠIČE, jenž si jej ještě vyměnil s Ivanem Rakitičem, ten se prezentoval krásnou přihrávkou patičkou, Perišič si následně potáhl míč víc na střed a technickou střelou k levé tyči rozvlnil síť. Asistence: Ivan Rakitič.
    Marcelo BROZOVIĆ - 1:0
     
    30
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Olič na hranici velkého vápna přistrčil míč na z druhé vlny nabíhajícího MARCELA BROZOVIČE, který se svou střelou nemýlil a posílá Chorvatsko do vedení, čímž rozveselil domácí kotel fanoušků.

    Jan Thöma

    Branky: 30. Brozović (Olić), 55. Perišič (Rakitić), 66. Olić, 87. Schildenfeld (Srna), 90+3. Pranjić – 81. Tettey (Samuelsen)

    Karty:   69. Ćorluka (CRO) – 32. Linnes (NOR), 35. Elyounoussi (NOR), 35. Nordtveit (NOR), 83. Samuelsen (NOR)   74. Ćorluka (CRO)

    Neproměněná penalta: 69. Elyounoussi (NOR), mimo


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:3.
    Chorvatsko: Subašič – Srna (C), Ćorluka, Vida, Pranjić – Brozović, Modrić – Perišič, Rakitić (76. Schildenfeld), Olić (70. Kramarić) – Mandžukić (88. Badelj).
    Náhradníci: Kalinić, Vargić – Badelj, Halilović, Kramarić, Leovac, Mitrović, Pjaca, Rebić, Sharbini, Schildenfeld, Vrsaljko.

    Norsko: Nyland – Høgli, Forren, Nordtveit, Linnes – Skjelbred (C) (19. Samuelsen), Johansen, Tettey, Møller Dæhli (61. Nielsen) – Elyounoussi (80. Abdellaoue) – Ødegaard.
    Náhradníci: Grytebust, Hansen – Abdellaoue, Gabrielsen, Hedenstad, Henriksen, Hovland, Nielsen, Konradsen, Samuelsen, Singh.

    Rozhodčí: Carballo – Alonson, Yuste – Cebrian
    bahis siteleri