Minnesota – Calgary 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 2:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 4:0 (kon.)
Washington – Nashville 3:4 (kon.) | Boston – NY Rangers 4:2 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Anaheim 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 3:2 (kon.) | Detroit – Tampa 4:0 (kon.)
konec
New York Islanders
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Anaheim Ducks
Sobota 28.03.2015, 18:10 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nejslavnější hokejová liga na světě má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky New York Islanders a Anaheim Ducks. Úvodní buly je v Nassau Coliseum, tedy domovském stánku Isles, naplánováno na 18:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    New York se momentálně nachází na čtvrté příčce Východní konference, přičemž má na svém kontě 93 bodů. V posledním utkání podlehl na domácí půdě Králům z Los Angeles v poměru 2:3.

    Anaheim je společně s Rangers nejlepším celkem celé NHL, doposud posbíral úctyhodných 101 bodů. V předchozím kole vydřel dva body, Boston zdolal 3:2 po prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Anaheim se ihned po úvodním vhazování vydal kupředu, kde řádně zatopil svému protivníkovi. Nejprve však byla zblokována Getzlafova rána, následně neuspěl ani Perry, jehož pokus skončil vysoko nad.
     
    00:44
    Islanders si nerozuměli a poslali puk přes všechny čáry, což znamená zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Neuvirthově pravé ruce.
     
    01:21
    Kačeři jsou stále o poznání aktivnějším celkem, ovšem nyní se do šance nedostali. Nepřesný pas získal do své moci Neuvirth. Další snahu maří postavení mimo hru.
     
    02:08
    Hned první šance Isles byla velice nebezpečná. Kennedy se ocitl na levé straně, kde nebyl nikým ohrožován. Následně však trefil pouze plastron přesunujícího se Andersena.
     
    02:54
    Velká možnost Islanders probrala, utkání je momentálně poměrně vyrovnané. Uvidíme, co přinesou následující minuty tohoto aktivního duelu.
     
    03:36
    Sekáč zkoušel zaskočit Neuvritha z poměrně velkého úhlu, leč snaha se minula účinkem. Hrát může opět Anaheim. Zatím nadále čekáme na úvodní branku.
     
    04:07
    Neuvirthův mizerně rozehraný pas skončil mimo hrací plochy, ovšem stalo se tak s tečí domácího borce, a tak se vylučovat nebude. Anaheim má výhodu buly v útočné třetině.
     
    04:42
    Další obrovská šance domácího celku. John Tavares dostal pas do předbrankového prostoru, kde chytře číhal. Poté však v ideální pozici promáchl.
     
    05:32
    Utkání je velice plynulé. Opticky má o něco více ze hry Anaheim, ovšem již dvě velké možnosti měl New York. Které z mužstev otevře skóre?
     
    06:34
    Perry se tlačil před branku, kde jej ale zastavil domácí obránce. Hosté ale opět okupují útočné pásmo, kde svému sokovi řádně zatápí.
     
    07:10
    Getzlaf kroužil kolem útočného pásma, kde jej ale naštěstí pro domácí odzbrojil pozorný Cizikas. Ochozy se probudily a své miláčky řádně podporují.
     
    08:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté jdou poměrně zaslouženě do vedení. Rakell nejprve vypálil z pozice pravého kruhu, což Neuvirth eliminoval. Následně adresoval pas před branku na PATRICKA MAROONA, který bez okolků poslal Kačery do vedení. Asistence: Rickard Rakell.
    Patrick MAROON - 0:1
     
    09:08
    Po Kennedyho neúspěšném pokusu následuje komerční přestávka. Zatím sledujeme poměrně atraktivní podívanou plnou brankových příležitostí.
     
    09:31
    Getzlaf clonil Neuvirthovi, ovšem rána od modré nakonec mezi tři tyče nezamířila. Islanders se poté osvobodili a vydali kupředu. Tam zabránil pohromě blokující Sekáč.
     
    10:10
    Zakázané uvolnění domácího celku vrací hru před Michala Neuvritha, který je zatím bezpochyby vytíženějším brankářem. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    10:41
    Před Neuvirthem nastal velký zmatek, v němž se ale nejlépe zorientovali domácí hokejisté, kteří tak zabránili velkému nebezpečí.
     
    11:18
    New York momentálně tahá za kratší konec, po obdržené brance je velice pasivní. Uvidíme, zda Anaheim dokáže této převahy využít.
     
    12:30
    Další nebezpečnou ránu vyslal Wagner, Neuvirth musel opět zasahovat. Český brankář ale zatím drží akcie svého celku nad vodou. Následuje další reklamní pauza.
     
    13:23
    Stále pokračuje tlak ze strany Anaheimu, Islanders se z něj nemohou vymanit. Nakonec se ale mužstvo z Long Islandu přece jenom dostalo do středního pásma.
     
    14:16
    Keslerovu ránu z mezikruží Neuvirth opět vytěsnil. Hosté mají momentálně drtivou převahu, což se projevuje také na polomrtvé atmosféře v hale.
     
    15:21
    Nyní se po delší době dostal do šance také domácí celek. Nepříliš ostrou Clutterbuckovu ránu však Andersen vytěsnil. Následně poslali hosté puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    16:55
    Po delší době se domácí soustavně usadili v útočném pásmu. Do žádné větší příležitosti se ale zatím nedostali.
     
    17:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno, domácím se to přece jenom podařilo. LUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ vypálil tvrdě od modré, načež hostující borec změnil směr letu kotouče. Ten poté zapadl za bezmocného Andersena. Asistence: Ryan Strome, Thomas Hickey.
    Lubomír VIŠŇOVSKÝ - 1:1
     
    18:31
    Po ofsajdu v podání Ducks následuje další reklamní pauza. Utkání je opět vyrovnané, a to nejen v oblasti skóre. Jak se bude duel nadále vyvíjet?
     
    19:33
    Hosté velice špatně rozehráli, čehož chtěl využít Kennedy. Briskní ránu ale Andersen bez větších obtíží eliminoval a žádné komplikace nepřipustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně atraktivní podívanou. Více ze hry měli bezpochyby hosté, které poslal do vedení Patrick Maroon. Islanders se ale zásluhou Lubomíra Višňovského podařilo vyrovnat. Jak se bude klání nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 9:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Islanders zahájili druhé dějství velice aktivně, zatím se ale do žádné výraznější šance nedostali. Pouze kombinují v blízkosti Andersena.
     
    21:08
    Boychuk nyní vyslal dvě tvrdé rány od modré čáry. Ani jedna se ale neujala, touš navíc nakonec končí mimo hrací plochu. Vhazovat se bude před Andersenem.
     
    21:46
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté jdou opět do vedení. Nahození od modré čáry posunul domácí zadák nechtěně pouze do míst, kde operoval KYLE PALMIERI. Útočník Anaheimu poté obratně zakončil do odkryté branky. Asistence: Matt Beleskey, James Wisniewski.
    Kyle PALMIERI - 1:2
     
    22:34
    Anaheim je opět na koni. Další nahození však bylo zblokováno do ochranné sítě. Buly bude vhozeno před Neuvirthem, který bude zřejmě ve velké permanenci.
     
    23:41
    Nyní se misky vah převážily opět na stranu Islanders. Hamonicova rána však minula branku, následně se z protiofenzivy neprosadil Perry.
     
    24:48
    Na Andersena se momentálně pálí jako u Verdunu. Ani jeden z projektilů se ale zatím nejal. Nakonec neuspěl ani ostrý pokus Višňovského.
     
    25:47
    Bude se poprvé vylučovat, přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Dvě minuty za hrubost obdržel Patrick Maroon (ANA).
     
    26:55
    Isles se zatím nedostali ke střele, Ducks si počínají velmi obezřetně. Tuto početní výhodu si domácí ekipa v čele s Tavaresem za rámeček zcela jistě nedá.
     
    27:47
    Přesilová hra je u konce, New York prakticky ani jednou nevypálil. Nebezpečí je tak zažehnáno.
     
    28:05
    Po lehkém Neuvirthově zásahu následuje reklamní pauza. Anaheim zatím stále drží těsné vedení, Islanders se příliš nedaří.
     
    28:51
    Po chybě hostující defenzivy se zcela sám na Andersena řítil Cizikas. Domácí borec se ale vyrovnání nedočkal, neboť mi při bekhendovém blafáku utekl kotouč.
     
    29:44
    Jiří Sekáč zkusil své štěstí z velkého úhlu, leč svého krajana nepřekonal. Další akci Kačerů maří postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    30:16
    Islanders si zahrají druhou přesilovou hru. Na trestnou lavici míří hostující Matt Beleskey (ANA). Duel však bude pokračovat po komerční přestávce. Podaří se Ostrovanům vyrovnat?
     
    30:22
    Tak to je velice složitá situace, hosté jdou do tří. Fowler (ANA) vyhodil puk nechtěně přes plexisklo, za což dostává menší trest. Odolají Kačeři?
     
    31:06
    Frederik Andersen se stal hrdinou okamžiku. Nejprve vychytal Tavarese, který mířil do zcela odkryté branky. Následně eliminoval také dorážku Nelsona.
     
    31:53
    Tavares si sjel do střelecké pozice, ovšem z pozice pravého kruhu skulinu mezi Andersenovými betony nenalezl. Brankář je skutečně základním stavením kamenem výkonu Kačerů.
     
    32:30
    Hosté jsou již v plném počtu, toto hrozivé oslabení přečkali bez úhony, a to především díky výborně chytajícímu Andersenovi.
     
    33:44
    Hra se momentálně uklidnila, bojuje se převážně ve středím pásmu. Uvidíme, kterak se bude klání nadále vyvíjet?
     
    34:10
    Další naprosto neskutečný Andersenův zákrok. Před zakončujícím domácím borce zela prázdná brána, ovšem brankář Anaheimu se natáhl a pomocí pravého betonu zlikvidoval téměř jistou branku.
     
    35:12
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Opět se toto otřepané pravidlo potvrdilo. Domácí obrana mírně zaspala, čehož využil unikající ANDREW COGLIANO, který následně výborným blafákem navýšil vedení Kačerů. Asistence: Cam Fowler.
    Andrew COGLIANO - 1:3
     
    36:20
    Tvrdou ránu z levé strany hrací plochy zablokoval Jiří Sekáč. Následně se Kačeři osvobodili vyhozením do středního pásma.
     
    37:11
    Anaheim se snažil využít díry v defenzivě Isles a rychle se vydat kupředu. Zastavil jej ale ofsajd, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu. Stane se tak ale až po komerční přestávce.
     
    37:50
    Další přesilová hra pro Islanders. Francois Beuachemin (ANA) nešťastně vyhodil puk mimo kolbiště, za což pochopitelně dostává dvě minuty.
     
    38:07
    Ostrou ránu Okposa zlikvidoval pozorný Andersen, který si poté raději ponechal kotouč ve své moci. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    38:55
    Tavares pálil z poměrně dobré pozice v mezikruží, odkud ale netrefil branku. Následně Anaheim vyhodil do středního pásma.
     
    39:31
    Hamonic od modré minul, načež se Ducks opět osvobodili. Přesilové hry se dnes Islanders zkrátka vůbec nedaří.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední perioda přinesla opět dvě branky, které ale přišly v podání Anaheimu. Jak první se prosadil Kyle Palmieri, jemuž sekundoval Andrew Cogliano. Dotáhnou Kačeři klání do vítězného konce? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 18:17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Třetí perioda začala v poměrně velkém tempu, ovšem zatím se ani jeden z celků nedostává do střeleckých příležitostí.
     
    41:09
    Tavares dorážel těsně před Andersenem, leč hostující brankář si poradil na výbornou a ránu zneškodnil. Následně raději ponechal touš ve své moci a přerušil hru.
     
    41:55
    Hickeyeho lehké nahození ze značeného úhlu nemělo naději na úspěch. Andersen si na této střele zápěstím smlsnul a následně přerušil hru.
     
    43:48
    Andersen zlikvidoval další nepříliš výrazný pokus Islanders a opět přerušil hru. Tímto způsobem se domácí hokejisté vyrovnání nedočkají.
     
    44:21
    Okposo se chtěl proháčkovat defenzivou Ducks, což se mu ale nepodařilo. Hosté zatím poměrně přesvědčivě hájí nabyté vedení.
     
    45:32
    Po Beleskeyeho nahození se snažil dorážet Ryan Kesler, který ale nebyl úspěšný. Taktéž protiofenziva Islanders však měla více než jepičí život.
     
    46:41
    Hraje se již velice dlouho bez přerušení, avšak zatím bez výraznější brankové příležitosti. Uvidíme, co utkání nadále přinese.
     
    47:26
    Po zakázaném uvolnění v podání hostující ekipy se bude vhazovat po Neuvirthově pravé ruce.
     
    48:25
    Jiří Sekáč se ocitl zcela sám před Neuvirthem, který jej ale výtečným zákrokem vychytal. Následuje reklamní přestávka. Hosté stále úspěšně hájí dvoubrankový náskok.
     
    49:27
    Domácí se hnali do přečíslení, v čemž jim ale zabránilo postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže hostující svatyni.
     
    50:41
    Domácím se neúprosně krátí čas. Nutno však podotknou, že to proti organizované obraně Ducks mají velice obtížné. Ještě ale není konec.
     
    51:48
    Isles neustále operují v útočném pásmu, kde nakonec pálil nebezpečně Boychuk. Ani jeho pokus se ale neujal, hrát mohou opět hosté.
     
    52:36
    Nelson vracel Višňovskému, jehož následná pumelice ale byla zblokována. Na druhé straně musel proti Silfverbergově ráně zasahovat Neuvirth.
     
    53:52
    Opět se hraje velice dlouho bez přerušení, Anaheim zatím bez sebemenších problémů hájí svůj náskok.
     
    54:21
    Další reklamní přestávka, do konce duelu již příliš mnoho času nezbývá. Uvidíme, zda se ještě Isles podaří klání zdramatizovat.
     
    54:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí nakonec přece jenom dramatizují, i když poněkud se štěstím. Hostující zadák za brankou přihrál velice nepřesně na hůl CASEYEHO CIZIKASE, který bleskovou ranou snížil na rozdíl jediné branky. Bez asistence.
    Casey CIZIKAS - 2:3
     
    55:17
    Islanders se horlivě tlačí kupředu, leč zatím se jim nedaří se delší dobu usadit v útočném pásmu. Uvidíme, co přijde nadále.
     
    55:59
    Višňovský vypálil velice tvrdě od modré čáry, což ale pozorný Andersen předpokládal a ránu bez sebemenším potíží zlikvidoval.
     
    56:19
    Tentokráte si navíc domácí hokejisté nerozuměli a poslali touš přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude po Neuvirthově pravici.
     
    56:19
    Sudí ale nakonec po vzájemné domluvě ruší verdikt zakázaného uvolnění a posouvají hru do středového kruhu.
     
    57:23
    Anaheim stále poměrně úspěšně odolává náporu Islanders. Domácím se zatím nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    58:12
    Neuvirth míří na střídačku, Isles to zkouší v šesti!
     
    58:40
    Kesler nyní vyhodil puk mimo hrací plochu, ovšem stalo se tak s pomocí domácího hokejisty, tudíž se nebude vylučovat. Domácí si navíc berou oddechový čas.
     
    59:05
    Hosté vyhazují až do útočného pásma, kde Islanders zahajují další ofenzivní akci.
     
    59:20
    Tentokráte si navíc domácí nerozuměli a poslali puk přes všechny čáry. Neuvirth tak musí znovu do branky.
     
    59:30
    Branka New Yorku je opět prázdná, nyní ale Isles zamířili do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí se v poslední desetiminutovce dostali do vyššího tempa, díky čemuž snížil Cizikas. Více se již ale Isles nepodařilo, a tak Anaheim zvítězil poměrně zaslouženě 3:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 31:24

    Budoucnost Jaromír Jágr v dresu The Florida Panthers by se měla začít projednávat už v nejbližších hodinách. Zůstane Jágr i v příštím roce na jihovýchodě USA?

    Posted by NHL.cz on 28. březen 2015
     
    Československá stopa v utkání:

    Lubomír Višňovský (NYI) 1+0, 2 střely, čas na ledě 19:27
    Michal Neuvirth (NYI) 59 minut, 21 zákroků, 3 góly, 87,5%
    Jaroslav Halák (NYI) – do utkání nezasáhl

    Jiří Sekáč (ANA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:12
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Kyle Palmieri (ANA) 1+0
    2. Andrew Cogliano (ANA) 1+0
    2. Lubomír Višňovský (NYI) 1+0 (20:39:40)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 18. Višňovský (Strome, Hickey), 55. Cizikas – 9. Maroon (Rakell), 22. Palmieri (Beleskey, Wisniewski), 36. Cogliano (Fowler)


    New York Islanders: Neuvirth (Halák) – Boychuk, Leddy, Hamonic, Hickey, Strait, Višňovský – Bailey, Tavares "C", Lee – Okposo "A", Nielsen "A", Kuljomin – Strome, Nelson, Kennedy – Clutterbuck, Cizikas, Martin
    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Beauchemin "A", Lindholm, Despres, Fowler, Vatanen, Stoner – Perry, Getzlaf "C", Sekáč – Palmieri, Kesler "A", Beleskey – Silfverberg, Rakell, Maroon – Wagner, Thompson, Cogliano

    Rozhodčí: O'Halloran, Hebert – Brisebois, Gibbs
    bahis siteleri