Finsko - Česká republika 7:8 (kon.) | Česká republika – Japonsko 8:6 (kon.)
konec
Česká republika – Japonsko

8:6

Neděle 29.03.2015, 19:30Curling - MS mužů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:30.
     
    Českou republiku v čele se skipem Jiřím Snítilem čeká v kanadském Halifaxu jedno z důležitých utkání na mistrovství světa v curlingu. Ve třetím zápase v pořadí přivítá zkušené Japonsko, které povede teprve třicetiletý Jusuke Morozumi. Asijský celek bude přece jenom mírným favoritem. Duel se odehraje na dráze D.
     
    Česko zatím během sobotního hracího dne potvrdilo, že bude nepříjemným protivníkem pro jakékoli mužstvo. Střetlo se totiž se Švýcarskem, se kterým prohrálo až v 11. endu těsně 5:6, aby si následně spravilo chuť proti Finsku, nad nímž nakonec uhrálo vítězství 8:7. Prozatím je Snítilův výběr na děleném pátém místě se třemi dalšími týmy.
     
    Japonsko ve svých dvou zápasech tak trochu překvapilo, ne tolik svými vítězstvími, nýbrž způsobem, jakým souboje s Ruskem (7:4) a se Skotskem (9:3) zvládlo. Obě utkání totiž mělo plně pod kontrolou, a v současné chvíli je na dělené první příčce s Itálií.
     
    Sestavy:

    Česko

    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samiel Mokriš

    Japonsko

    Skip: Jusuke Morozumi
    Third: Tsujoši Jamaguči
    Second: Tetsuro Šimizu
    Lead: Kosuke Morozumi
    Náhradník: Juta Matsumura
     
    Utkání začalo.
     
    Program 4. kola:

    Dráha A: Finsko – Skotsko
    Dráha B: Kanada – Čína
    Dráha C: Norsko – USA
    Dráha D: Česko – Japonsko
     
    1. end
    Souboj Kanady s Čínou, který je jakýmsi trhákem v tuto chvíli, začíná dost obrannářsky. Oba celky si pouze vyhazují kameny z kruhů.
     
    1. end
    Češi mají na začátku výhodu posledního kamene. Uvidíme, jestli budou taktizovat, nebo zaútočí. Moc pravděpodobné to není.
     
    1. end
    Úvodní end mezi Čínou a Kanadou dopadl, jak se předpokládalo. Ani jeden z celků žádný bod neuhrál, tudíž výhoda posledního kamene zůstává na straně Asijatů.
     
    1. end
    Česká republika neztratila výhodu posledního kamene, ale jen za cenu toho, že Japonsko zaznamenalo jedničku. Češi si rozhodně budou chtít napravit reputaci v endu následujícím.
     
    1. end
    Co se duelu mezi Finskem a Skotskem týče, Seveřané urvali jedničku. V utkání mezi Norskem a USA žádný bod naopak nepadl.
     
    Průběžné výsledky po 1. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 1:0
    Dráha B: Kanada – Čína 0:0
    Dráha C: Norsko – USA 0:0
    Dráha D: Česko – Japonsko 0:1
     
    2. end
    Kanada zatím hrála ve druhém endu při výhodě soupeře velmi, velmi dobře. Měla dva kameny v kruzích, přitom jeden z nich byl dobře schovaný za guardem. Jenže tři kameny před koncem se Číňanům podařil parádní double take-out. V tuhle chvíli těžko říci, kdo urve nějaké ty body v tomhle duelu.
     
    2. end
    V duelu Číny s Kanadou jako by se karta obrátila. Číňané disponují dvěma kameny blízko středu. Kanda bude muset hodně zabrat, aby alespoň jeden z nich dostala ven. Jinak může prohrávat o dva body.
     
    2. end
    Číňané nakonec využili dobré pozice, kterou si v celém endu vytvářeli, a získali dvojku proti domácí reprezentaci. Kanada se nakonec v těžké situaci neubránila.
     
    2. end
    Skončil také 2. end duelu mezi Finskem a Skotskem. A seveřané přidali další bod. Vedou už o dva body. Výhoda posledního kamene bude stále na straně Skotska.
     
    2. end
    Ameriačané si v duelu s Norskem vedli podobně jako Číňané v duelu s Kanadou. Při své výhodě uhráli dvojku. Stále jinak čekáme na výsledek z dráhy D, který české fanoušky zajímá nejvíce.
     
    2. end
    Česká republika to zahrála na závěr tohoto endu velmi pěkně! Nakonec se jí podařilo uhrát alespoň dva body, neboť vyrazila žlutý kámen pryč. Jeden japonský přitom zůstal na červeném kruhu, což je trošku škoda, mohla z toho být jinak trojka. Vše bylo velmi, velmi těsné. Tým kolem Jiřího Snítila se tedy ujal vedení 2:1.
    dvojka českého týmu
     
    Průběžné výsledky po 2. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 2:0
    Dráha B: Kanada – Čína 0:2
    Dráha C: Norsko – USA 0:2
    Dráha D: Česko – Japonsko 2:1
     
    3. end
    Kanada oplatila Číně předchozí end. I když se musela poprat s pár guardy, nakonec bez větších problémů uhrála dvojku. A srovnala tak stav na 2:2.
     
    3. end
    USA i nadále pokračuje v získávání bodů a už potřetí v řadě získalo jedničku. Nad Norskem tedy vede 1:0.
     
    3. end
    Skotsko v duelu s Norskem konečně zabralo a získalo dvojku. Takže stejně jako v souboji Kanady s Čínou i nyní je u tohoto utkání průběžný stav 2:2. Třetí end u duelu Česka s Japonskem stále není u konce.
     
    3. end
    Japonci nakonec uhráli při své výhodě jedničku, ale dost těsnou. Na dráze D nám probíhá rozhodně vyrovnaná podívaná, jaká se dala očekávat. Češi jsou soupeři určitě rovnocenným protivníkem.
    Japonsko srovnalo stav s Českou republikou na 2:2
     
    Průběžné výsledky po 3. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 2:2
    Dráha B: Kanada – Čína 2:2
    Dráha C: Norsko – USA 0:3
    Dráha D: Česko – Japonsko 2:2
     
    4. end
    Kanada v duelu s Čínou na úvod postavila dva guardy u centreline. A v tomhle trendu asi bude pokračovat. Není na tom vyloženě špatně. Výhodu posledního kamene mají nyní Číňané.
     
    4. end
    Číňané se dlouho rozmýšleli nad těžkou zkouškou, a to triple take-outem. Ten se podařil jen částečně, spíše se dá hodnotit neúspěšně. Dva kanadské kameny zůstaly v kruzích a budou se těžko vyrážet na jeden pokus. Závěrečný úder za Kanadu bude mít Pat Simmons. Čína bude mít při své výhodě vůbec problém uhrát jedničku.
     
    4. end
    Těsná, opravdu těsná situace! Cang Ťia-liang neměl jinou možnost, než vytlačit kanadský kámen ze středu, jenže to se mu nepodařilo. O centimetry, možná o milimetry získala Kanada bod, a to při výhodě posledního kamene soupeře. Vede už 3:2.
     
    4. end
    Norsku se čtvrtý end podařil. Získalo dvojku a snížilo stav s USA na 2:3. Tohle už je pro severskou zemi vedenou Thomasem Ulsrudem určitě příjemnější zpráva.
     
    4. end
    Čtvrtý end dohráli také Finové a to ve velkém stylu! Celkem v pohodě uhráli trojku a otočili průběžný stav se Skotskem opět na svou stranu. Vedou již 5:2.
     
    4. end
    Jiřímu Snítilovi se poslední kámen nepovedl úplně podle představ. Chtěl získat z výhody více, ale nakonec Češi doslova a dopísmene dometli na své konto alespoň jedničku. Vedou tak nad Japonskem 3:2.
    jen o píď urvala Česká republika alespoň jedničku
     
    Průběžné výsledky po 4. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 5:2
    Dráha B: Kanada – Čína 3:2
    Dráha C: Norsko – USA 2:3
    Dráha D: Česko – Japonsko 3:2
     
    5. end
    Kanada nemá lehkou úlohu. Čínský kámen je ve středu, přičemž ho chrání změť guardů jak žlutých, tak červených. Pat Simmons nebude mít na závěr snadnou pozici.
     
    5. end
    Tohle byl naprosto neuvěřitelný kámen z ruky Pata Simmonse! Paráda, opravdu velká paráda. Číňané disponovali velkou výhodou kamene ve středu, který byl skvěle zakrytý. Jenže o tu přišlo. A to díky světovému take-outu.
    neuvěřitelný take-out ze strany Kanaďana Pata Simmonse
     
    5. end
    I když měla Čína výhodu posledního kamene, naprosto senzační poslední kámen Simmonse jí dostal do kolen. Cang Ťia-liang pak svůj kámen neusměrnil dobře, a tak soupeř díky skvělé hře získal nakonec dvojku. Kanada vede už 5:2.
     
    5. end
    Dohrál se taký 5. end mezi Finskem a Skotskem. Seveřané navýšili náskok díky jedničce už na čtyřbodový rozdíl. USA také získalo jedničku a nad Norskem vede 4:2.
     
    5. end
    Dobrá zpráva pro české fanoušky! Japonsko nevyužilo svou výhodu posledního kamene v endu pátém. I když se konal triple take-out na závěr z japonské strany, kámen ze středu vyražený nakonec nebyl a Čechům byla připsána jednička. Drama na dráze D pokračuje i nadále. Polovina utkání je za námi.
    Češi navýšili vedení na 4:2, Japonci výhodu posledního kamene nevyužili
     
    Průběžné výsledky po 5. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 6:2
    Dráha B: Kanada – Čína 5:2
    Dráha C: Norsko – USA 2:4
    Dráha D: Česko – Japonsko 4:2
     
    6. end
    Kanada hraje s Čínou na jistotu. Jakmile se objeví nějaký kámen v kruzích, je okamžitě vyražen pryč. Cang Ťia-liang a jeho tým bude mít již obrovský problém utkání zvrátit na svou stranu.
     
    6. end
    Duel mezi Kanadou a Čínou se blíží do závěrečné fáze v 6. endu. Simmonsova družina zatím hraje, co potřebuje. Číňané uhrají maximálně jedničku, alespoň to dva kameny před koncem takto vypadá.
     
    6. end
    Skotové dramatizují zápas s Finskem. Stáhli soupeřův náskok díky úspěšné dvojce, konkrétně snížili stav na 4:6.
     
    6. end
    Čína nakonec opravdu uhrála jedničku, jak se předpokládalo. V tuhle chvíli to ale není úplně dobré číslo. Výhodu posledního kamene bude mít nyní Kanada, která vede 5:3.
     
    6. end
    Také Norové dohráli 6. end. Uhráli jedničku a snížili stav na 3:4 se Spojenými státy. Také tenhle duel je pořádně dramatický.
     
    6. end
    Teď už se Japonsku opravdu podařilo využít výhodu posledního kamene. A máme najednou srovnáno na 4:4. Zaznamenalo totiž dva body. Tenhle end Češi určitě pozitivně hodnotit nemůžou.
     
    Průběžné výsledky po 7. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 6:4
    Dráha B: Kanada – Čína 5:3
    Dráha C: Norsko – USA 3:4
    Dráha D: Česko – Japonsko 4:4
     
    7. end
    Američané jsou opět ve větším klidu. Uhráli dva body a vedou už nad Norskem 6:3. Kanada naopak zahrála takticky všechno, jak měla, a díky nerozhodnému výsledku ze sedmého endu si ponechala výhodu posledního kamene do endu dalšího.
     
    7. end
    Dohrál se také sedmý end u duelu mezi Finskem a Skotskem. Finové pokračují v pravidelném získávání bodů a vedou 7:4.
     
    7. end
    Češi nakonec nezvládli výhodu posledního kamene. Jiří Snítil tak trošku závěr endu pokazil a jeho počínání nemělo úspěšný konec. Japonsko získalo jedničku.
    Japonci se ujali vedení 5:4
     
    Průběžné výsledky po 7. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 7:4
    Dráha B: Kanada – Čína 5:3
    Dráha C: Norsko – USA 3:6
    Dráha D: Česko – Japonsko 4:5
     
    8. end
    Kanada v pohodě kráčí k vítězství v zápase proti Číně. Simmons na závěr vyrazil jediný žlutý kámen v kruzích a na nich přitom nakonec zůstaly dva červené, které patří Kanadě. Vede už 7:3. Mohla z toho být i s trochou větší precizností dokonce i trojka.
     
    8. end
    Také Američanům se podařilo navýšit náskok v souboji s Norskem už na čtyřbodový rozdíl. A vedou už 7:3. Finsko hraje se Skotskem stále 7:4, tam v 8. endu žádný z týmů nebodoval.
     
    8. end
    Naprosto fantastický end pro Českou republiku! Uhrála totiž trojku při vlastní výhodě posledního kamene. Japonsko už bude mít hodně těžkou úlohu utkání zvrátit. Výhoda posledního kamene v endu desátém totiž připadá na Snítilův výběr. Češi mají nakročeno dobře ke svému druhému vítězství.
    Češi díky trojce otočili z 4:5 na 7:5 v 8. endu
     
    Průběžné výsledky po 8. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 7:4
    Dráha B: Kanada – Čína 7:3
    Dráha C: Norsko – USA 3:7
    Dráha D: Česko – Japonsko 7:5
     
    9. end
    Čína uhrála jen jedničku a snížila na rozdíl tří bodů. Výhodu posledního kamene by měla mít nyní Kanada, která vede pohodlně 7:4, a tak čtveřice ve složení Cang Ťia-liang, Cou Te-ťia, Pa Te-sin a Wang Ťin-po už nakonec poslední end dohrávat nebude.
     
    9. end
    Skotům se podařilo v duelu s Finskem snížit stav na 6:7, a to díky dvojce. Pořád jsou ve hře o vítězství. Je ale pravda, že budou muset hodně zabrat, neboť výhodu posledního kamene bude mít soupeř.
     
    9. end
    Češi nakonec dokázali uhrát jedničku, ale výhoda posledního kamene zůstává na Japonsku. To ale bude muset zahrát v rozhodující hře opravdu velmi dobře, aby zápas ještě dostalo alespoň do remízy. Navíc bude také pod časovým tlakem.
     
    9. end
    Připomeňme ještě průběžný výsledek z posledního klání, a to na dráze C. Tam se zdálo být vše rozhodnuto, avšak mužstvo kolem Thomase Ulsruda uhrálo trojku a snížilo na rozdíl jednoho bodu. Také tady se může nakonec konat překvapení.
     
    Průběžné výsledky po 9. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 7:6
    Dráha B: Kanada – Čína 7:4 (konec)
    Dráha C: Norsko – USA 6:7
    Dráha D: Česko – Japonsko 8:5
     
    10.end
    Neuvěřitelnou chybu předvedl finský skip Aku Kauste! Ten pokazil v rozhodujícím endu výhodu posledního kamene a závěrečný poslal o kousek dál než byl soupeřův ve středu. Skotsko tak srovnalo stav na 7:7!
    Finsko se díky neúspěšnému poslednímu kameni bude muset poprat o vítězství se Skotskem v extra endu
     
    10.end
    Čechům se podařilo dotáhnout duel s Japonskem do úspěšného konce! Jiří Snítil na závěr vyrazil z kruhů dva ze tří žlutých kamenů, tudíž už soupeři nedal možnost na vyrovnání. Češi poráží dosud neporaženého soka 8:6.
    úspěšný český double take-out a radost z vítězství nad Japonskem
     
    10.end
    Také Norsko mimochodem dokázalo souboj s USA dotáhnout do extra endu. Připomeňme, že za poslední dva endy uhrálo čtyři body. Američané přišli v závěru o naprosto pohodlný náskok!
     
    Průběžné výsledky po 10. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 7:7
    Dráha B: Kanada – Čína 7:4 (v 9. endu)
    Dráha C: Norsko – USA 7:7
    Dráha D: Česko – Japonsko 8:6 (konec)
     
    11.end
    USA nakonec uhrálo v extra endu tři body a vyhrálo nad Norskem 10:7. Norský útok na střed na závěr nebyl úspěšný. Pro seveřany určitě velká škoda, dokázali totiž vše zdramatizovat v endu devátém a desátém, aby jejich počínání vyšlo nakonec vniveč.
    Norové se snažili kámen dorolovat do středu, ale neúspěšně
     
    11.end
    Aku Kauste nakonec napravil chybu z endu desátém a tentokráte ubránil skotské snahy o uhrání jedničky. V extra endu se mu podařil na závěr celkem slušně zahraný take-out, díky němuž Finsko uhrálo tři body a porazilo Skotsko 10:7.
    rozhodující take-out Akua Kausteho v duelu Finska se Skotskem
     
    Utkání skončilo.
     
    Česká republika získala na své konto své druhé vítězství ve skupině, porazit se jí podařilo Japonsko, které do této chvíle ještě neprohrálo. Právě spolu se svým soupeřem okupuje na mistrovství světa v Halifaxu aktuální slušné třetí místo. Klíčovým okamžikem byl end číslo osm, v němž tým Jiřího Snítila uhrál trojku. Na tu již Japonci reagovat nedokázali.
     
    Konečné výsledky 4. kola:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 10:7 (v 11. endu)
    Dráha B: Kanada – Čína 7:4 (v 9. endu)
    Dráha C: Norsko – USA 7:10 (v 11. endu)
    Dráha D: Česko – Japonsko 8:6
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:54:27)

    Patrik Sandev

    bahis siteleri