Montreal – Tampa 3:5 (kon.) | St. Louis – Vancouver 1:4 (kon.) | Chicago – Los Angeles 4:1 (kon.)
Dallas – Calgary 3:5 (kon.) | Colorado – Edmonton 1:4 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:4 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Edmonton Oilers
Úterý 31.03.2015, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Richard Bachman (EDM) (30 zásahů)
    2. Ryan O'Reilly (COL) (1 + 0)
    3. Justin Schultz (EDM) (1 + 0) (05:31:17)
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (0 + 0, čas na ledě 21:21, 1 střela)
    Martin Marinčin (EDM) (0 + 1, čas na ledě 21:14, 1 střela)
     
    Nakonec celkem jednoznačný výsledek, ale původně se jednalo o velice vyrovnaný zápas. Nejen na střely, ale také na šance sledovali diváci smírnou bitvu, Colorado ovšem nedokázalo dnes výborně chytajícího Richarda Bachmana překonat více než jednou. Za těsného stavu 2:1 pak Edmonton Oilers dokázali dvakrát přesně trefit odkrytou klec. I proto dnes v Denveru vítězí v základní hrací době 4:1. Rozhodující puk tedy padl do sítě ve druhé třetině, když se po samostatném úniku prosadil Justin Schultz. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, pravděpodobně také celého utkání. Avalanche už se ani nikam neženou, stejně jako klidní Oilers.
    TAYLOR HALL - 1:4
     
    58:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže Avalanche i nadále nechali svou brankou prázdnou a ještě zkusili vykřesat naději. Avšak situace dopadla velice podobně jako před malou chvilkou. Čtvtý gól Edmontonu poslal do klece Lavin TAYLOR HALL, jehož zásah velice připomínal ten předchozí Nikitinův. I když z dálky, tak s naprosto chladnou hlavou trefil odkryté tři tyče. Je nejspíše už úplně rozhodnuto. Asistence: Andrew Miller, Martin Marinčin.
    NIKITA NIKITIN - 1:3
     
    57:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Risk se nakonec Coloradu velice brzy nevyplatil, Oilers se výrazně přiblížili vítězství, když posílají třetí kotouč do sítě domácích, teď ovšem do odkrytého zařízení mančaftu Patricka Roye. Kotouč po buly ve střední třetině Olejáři převzali na své hole a NIKITA NIKITIN jej nasměroval přímo mezi tři tyče, navíc docela bez problému. Asistence: Andrew Miller.
     
    57:48
    Avalanche už nyní hrají s prázdnou brankou, riskují tedy v šesti mužích v poli. Ještě jedna komerční přestávka, pak uvidíme vyvrcholení celého klání.
     
    56:39
    Kanadský klub přeci jen ukazuje, že se v závěru základní hrací doby nehodlá jen bránit. Semjon Varlamov měl co dělat, aby udržel další dorážky před brankovou čarou.
     
    55:53
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, před malou chvilkou s o rychlé zakončení pokusil Justin Schultz. Avšak ani jeho střela nenašla správné umístění.
     
    55:16
    Po delší době v šanci také hosté, ale střela Klefboma neměla nakonec dostatečnou razanci. Minimálně ale Olejáři našetřili drahocenné vteřinky daleko od své klece.
     
    54:23
    Už hrají také Oilers, pochopitelně ne tolik útočně a střelecky aktivní ve třetí třetině. Hned zase u jejich branky Mitchell, jenž tefil betony Bachmana.
     
    53:53
    Alex Tanguay a Stuart se snažili kombinovat na hraci útočného pásma, pak už s celkem bez problémů dostali před branku. Bachman ale dále sebejistý.
     
    53:18
    Střela od modré čáry, kterou musel Semjon Varlamov řešit zákrokem betony. Ale zvládl do bez větších obtíží. Pokračovat se bude buly před jeho zraky.
     
    52:20
    Avalanche opět netušili, jak se jinak dostat do útočné třetiny než jednoduchým nahozením k zadnímu mantinelu. Ještě pak pracoval s kotoučem Ducehene u mantinelu.
     
    51:45
    Oilers unikali v přečíslení dva na jednoho, nakonec zakončoval Jakupov. Málem se trefil, ale jeho pokus orazítkoval pouze tyčku.
     
    50:59
    Tanguay se snažil protáhnout s pukem zpoza klece až před branku. Málem se mu to podařilo, jenže na poslední chvíli kotouč uskočil z jeho hole. Hra přerušena u Varlamova.
     
    50:21
    Dobrá rozehrávka Emonton Oilers z obranného pásma, do útoku už se ale hosté propracovat nedokázali. Je ale pravda, že se teď budou soustředit hlavně na defenzívu.
     
    50:01
    Dobrá možnost pro Colorado na dorovnání skóre, ale střelu od modré čáry Richard Bachman zastavuje. Buly proběhne po komerční přestávce právě před ním.
     
    48:35
    Justin Schultz se stihl vrátit k vlastní brance, aby tam vypomohl spoluhráčům v obranných funkucích. Ale Avalanche nejsou nyní tolik nebezpeční, jak by potřebovali.
     
    47:50
    Colorado se musí vrátit zpátky k Varlamovovi, aby tam mohlo rozehrát novou akci. Čas teď pochopitelně mužstvu Patricka Roye hodně rychla ubíhá.
     
    47:06
    Oilers už zpátky v útočné třetině, nejdřívě si posílali puk tam a zpátky za brankou. Jenže Laviny zavčas vystihly úmysl soupeře, alespoň nahazují do střední části pole.
     
    46:53
    Semjon Varlamov nedopustí další komplikace na svém brankovišti, přidrží kotouč a počká, až se po skončení komerční pauzy bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    46:08
    Nádherná nahrávka před polovinu prázdné branky, ale jeden z útočníků Avalanche nyní ve vyložené šanci minul. Richard Bachman by pravděpodobně nestihl zasáhnout.
     
    45:35
    Jan Hejda se velice poctivě vracel na svou obrannou pozici, aby nenechal příliš snadno proniknout Millera po pravém mantinelu. Český bek vše zvládl, získal touš pro Colorado.
     
    45:12
    Postavení mimo hru v podání kanadské organizace, vhazovat puk se tak pochopitelně bude v prostřední části hracího pole.
     
    44:39
    Nyní už mohou také Oilers dostřídat a začít po delším časovém úseku zakládat útočnou akci. Teď se jim ale nedaří dostat lépe ze střední třetiny.
     
    43:58
    Landeskog a Tanguay si dvakrát vyměnili puk za brankou, nakonec propracovali kotouč až na modrou čáru, kde čekal obránce Stuart. Rána posledního jmenovaného trefila jen zadná mantinel.
     
    43:31
    Znovu velice podobná situace, znovu brankář Edmonton Oilers nechtěl zbytečně riskovat a raději bude znovu pozorně sledovat buly po své levé ruce.
     
    43:10
    Richard Bachman má po náhlé akci Colorada kotouč v rukavici. Raději jej ještě přidržel a zařídil buly, aby se nemusel zbytečně strachovat.
     
    43:02
    Šance Edmontonu před brankou, ale tam se do celé záležitosti ještě na poslední chvíli stihl vložit Jarome Iginila. Ten zachránil situaci pro Laviny.
     
    42:26
    Rychlá lapačka Semjona Varlamova, ruský brankář ve službách Colorada má celkom pohodový zákrok, za chvilku se ale před ním bude opět vhazovat.
     
    41:59
    Davidson dobře odstavil protihráče od puku. Když ale potom chtěl poslat puk dopředu, byl hodně přesný. Nakonec kus černé pryže končí mimo mantinely.
     
    41:28
    Dobrá střela jednoho z hostujících útočníků z levé strany útočného pásma. Ale Semjon Varlamov se na ránu stihl dobře připravit, takže pohotově vyrazil.
     
    41:03
    Vahzování ve střední třetině, těsně předtím Edmonton Oilers v postavení mimo hru. Avalanche se zase provinili zakázaným uvolněním.
     
    40:36
    Nugent-Hopkins už s kotoučem v útočném pásmu, hned si snažil najít místo, kudy by mohl proniknout až do zakončení před brankou. Ale nepovedlo se.
     
    40:16
    Úvodní buly ve třetí třetina konec lépe zvládli Edmonton Oilers, i když se jednalo o těsným souboj na vhazování ve středovém kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Colorado Avalanche: 11

    Edmonton Oilers: 9
     
    Druhých dvacet minut zápasu nabídlo jediný gól, jeho autorem se stal hostující Justin Schultz, jenž získal vedení zpátky pro Edmonton Oilers. Avalanche tak budou nuceni ve třetí části dotahovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny, ještě jednou se Avalanche dokázali s pukem nebezpečně objevit před Bachmanem.
     
    38:59
    Domácí se snaží uklidnit hru za brankou, aby mohly na led naskočit všechny čerstvé síly. Závěr druhé třetiny se nese v útočném stylu.
     
    37:44
    Už ale mohlo být zase vyrovnáno. Zase jen tak najednou se před Bachmanem udělalo klubko hráčů, především skládající se z dorážejících Lavin. Ale gólman Oilers touš zastavuje.
     
    37:09
    Jan Hejda na nic nečekal a okmažitě odpaloval kotouč pryč z obranného pásma. Jeho týmu se zatím lepší útočnou příležitost založit nedaří, Olejáři dobře brání.
     
    36:35
    Jarome Iginla chtěl zase proniknout kolem levého mantinelu. Jenže na ledové ploše nyní strávil už hodně času, a tak už neměl příliš sil a nakonec zamířil vystřídat.
     
    35:50
    Avalanche vyhráli buly v útočném pásmu, však také Stuart okamžitě střílel od modé čáry. Zatím se ale Coloradu srovnat skóre nedaří, Bachman nadále pozorný.
    JUSTIN SCHULTZ - 1:2
     
    35:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe a Edmonton Oilers mají najednou své vedení zpátky. Colorado předtím několik vteřin dělalo pořádné problémy kolem klece Richarda Bachmana, jenže stačila jedna malá chybička a jsou to Olejáři, kdo může dnes podruhé slavit. Výbornou jízdu přes půl kluziště předvedl JUSTIN SCHULTZ, jenž nabral pořádnou rychlost a v samostatném úniku proti Semjonu Varlamovovi nezaváhal. Oklamal ruského strážce svatyně kličkou po ledě do bekhendu, ten už pak ani nejspíš netušil, kde se puk nachází. Výhodná pozice pro hosty chviličku před koncem druhé dvacetiminutovky. Asistence: Teddy Purccel.
     
    34:29
    Avalanche a jejich kostrbatá rozehrávka z obranné třetiny. Pak už ale Redmond a pokus o zakončení z dálky, stejně jako Jan Hejda chtěl střílet. Ani jednomu se nezadařilo.
     
    33:40
    Tyson Barrie zůstal nikým nehlídán úplně sám před brankou a měl na hokejce vedoucí branku. Kotouč se odrazil přímo k němu a jen těsně netrefil zařízení soupeře.
     
    33:05
    Už se zase domácí málem hnali ve třech směrem k brance Bachmana. Jenže tentokráte nezvládli situaci na modré čáře a dostali se do ofsajdové pozice, proto museli útok vyčistit.
     
    32:39
    Zakázané uvolnění Emdontonu, Colorado bude mít výhodu vhazování v útočné třetině.
     
    32:15
    Dennis Everberg se vydal na útočný výlet podél pravého mantinelu, ještě hledal naprvo někoho ze spoluhráčů. Ale nedočkal se, obrana Edmontonu výborně pokryla všechen prostor.
     
    31:36
    Hned po vhazování rychlý přechod kanadského celku do útočné třetiny, navíc k tomu nádherná klička jedno z útočníků Oilers. Ale hned vzápětí Edmonton o pryž přichází.
     
    31:18
    Střela a ještě malá teč kousek před Bachmanem. Gólman Edmonton Oilers zastavil puk zavčas mezi betony. Další buly se před ním odehraje po skončení komerční pauzy.
     
    30:08
    Richard Bachman si povyjel hodně ze své branky, aby mohl rozehrát kotouč. Puk totiž nedoklouzal nakonec až za branku, takže by se nejednalo o icing.
     
    29:25
    I nadále ovšem platí, že je Edmonton doposud střelecky aktivnějším mančaftem. Coloradu ale možná pomůže právě předchozí početní výhoda, která zvýšila tlak na klec Bachmana.
     
    28:43
    Edmonton kompletní, hosté zahajovací oslabení zvládli celkem obstojně, především bez inkasované branky. Avalanche ale ještě v pásmu s pukem zůstávají.
     
    28:00
    Nyní už ale první větší šance v přesilovce domácích, Ryan O'Reilly se pořádně napřáhl kousek vedle levého kruhu a vyprášil betony Semjona Varlamova.
     
    27:23
    Obdobná situace také o několik okamžiků později, zatím výborně kanadský klub zvládá své dnešní první oslabení a nepouští Colorado vůbec do zakončení.
     
    26:52
    Hned po buly u své branky se ale Olejáři osvobozují, kotouč letěl přes všechny čáry až ke kleci Varlamova. Ten pomohl spoluhráčům s návratem do pásma.
     
    26:40
    Těsně před polovinou základní hrací doby uvidíme vůbec první vyloučení dnešního utkání. Přesilovku si zahrají domácí Colorado Avalanche, jelikož Rob Klinkhammer (EDM) hákoval soupeře.
     
    26:15
    Signalizovaný ofsajd, ale Edmonton nakonec vše zvládl bez technického přestupku. Následně sice Oilers o touš přiliš, ale soka do šance nepustili.
     
    25:40
    Jan Hejda a jeho první dnešní vážnější střela, jenže český obránce nakonec nepropasíroval kotouč až k brance. Zblokoval jej totiž ještě dříve některý z bránících hokejistů.
     
    25:05
    O'Reilly z obranného pásma vyrazil na rychlou protiakci, v tu chvíli ale neměl po ruce nikoho ze spoluhráčů. Až proti střele Barrieho musel Bachman zasahovat.
     
    24:20
    Už delší časový úsek se nachází černá pryž ve střední části hracího pole. Pak hosté napálili touš na Varlamovu klec, jenže tenhle puk hbitého Rusa nemohl zaskočit.
     
    23:40
    Eberle a jeho nejistá rozehrávku z obranné třetiny, Oilers si snaží možná až moc hrát s kotoučem na hokejkách ve svém pásmu. Ale zatím zvládají druhou třetinu bez chyb.
     
    22:52
    Už kotouč poprvé ve druhé části také před klecí Richarda Bachmana. Jenže Avalanche se do zakončení vůbec nedostali, takže brankář Oilers může zůstat klidný.
     
    22:25
    Až nyní hráči z Denveru posílají kus černé gumy alespoň do střední třetiny, většina z domácí pětice tak může vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    21:45
    Nahození Klefboma od modré čáry, které nikdo nedokázal tečovat. Takže puk skončil pouze na zadním mantinelu a Avalanche se snaží co nejdříve osvobodit.
     
    21:07
    Trestuhodně zůstal Jakupov úplně sám na pravém kruhu, hodně dlouho nikým nehlídaný. Nakonec neváhal a pořádně tvrdě vystřelil, Semjon Varlamov ale na jeho pokus zavčas reagoval.
     
    20:29
    Druhá dvacetiminutovka začíná z domácího pohledu velice podobně jako ta první. Laviny odesílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    20:15
    Na zahajovacím buly druhé dvacetiminutovky si lépe vedli znovu Avalanche, ale jejich cesta dopředu skončila ještě před modrou útočnou čarou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Colorado Avalanache: 11

    Edmonton Oilers: 15
     
    Máme za sebou úvodní periodu v Denveru, na každé straně padlo zatím po jedné brance. Edmonton měl rychlý nástup a unikl do vedení, jenže ještě před vypršením zahajovací části Avlanche srovnali krok se sokem z Kanady. Více už v následující části.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Už se hraje poslední minua zahajovací dvacetiminutovky, šance ještě před Varlamovem, který dokázal zavčas vytěsnit kotouč ze svého brankoviště.
     
    18:49
    Puk na hokejkách hostujících obránců, jenže při pokusu o rozehrávku dopředu končí sražený pouze na domácí střídačce.
     
    17:39
    Kotouč skáče kolem klece Edmonton Oilers, mírně aktivnější jsou právě domácí hokejisté. Ale Olejáři se rozhodně nenechávají jen tak zalačit a snaží se útočně odpovědět.
     
    17:14
    Matt Duchene a jeho pokus z pravé strany. Bachman zadržel kotouč ve výstroji a další kotouč bude padat na ledovou plochu po skončení malé přestávky.
     
    16:36
    Také se zatím hraje hodně disciplinovaně, stále čekáme na první vyloučení utkání.
     
    15:45
    Šance pro Edmonton, skoro tutová. Ale výborný zákrok pravou rukou, který předvedl Semjon Varlamov. Ten nyní zachránil jeho mančaft od ztráty.
     
    14:57
    Hraje se nyní převážně ve střední třetině, ani jeden tým od vyrovnávacího gólu neměl větší možnost. Je ale pravda, že většá pozor dává Richard Bachman.
    RYAN O'REILLY - 1:1
     
    13:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Doposud žádné velké šance, ale hned první nebezpečnější příležitost Avalanche byla proměněna ve střelecký zásah. Colorado se dokázalo přesunout do útočné třetiny a rychle zakončit, střelu na bránu nejdříve docela pohotově vyslal Alex Tanguay, aby si pohotově k brankovišti sjel autor branky RYAN O'REILLY a překonal Richarda Bachmana. Dobrá pohotovost a práce na brankovišti O'Reillyho dodá mužstvu z Denveru určitě spoustu sil do dalších hracích minut. Asistence: Alex Tanguay, Nate Guenin.
     
    12:50
    Jan Hejda neměl moc možností, co s pukem udělat. Tak kotouč alespoň ze středního pásma napálil o zadní mantinel, polovina jeho formace zatím stihla dostřídat.
     
    12:08
    Další buly, na kterém byli úspěšnější Edmonton Oilers. Hned hráči v bílých trikotech vyrážejí kupředu, aby mohli ohrozit zařízení Semjona Varlamova.
     
    11:59
    Cliche dostal dobrou nabídku mezi kruhy, od tama v dobře nabrané rychlosti také pálil. Našel ale jen betony Richarda Bachmana, pokračování po komerční pauze.
     
    11:03
    Kotouč létá ze strany na stranu, ze své střelecké aktivity trochu polevil také Edmonton. Ale hned šance na druhé straně, Bachman musel vyrážet střelu zblízka.
     
    10:26
    Na druhé straně lapačka Richarda Bachmana, která přikryla kotouč a pro jistotu zařídila nové vhazování před brankou, aby nedošlo k trablím.
     
    09:59
    Eberle se vydal na odvážný výlet, nakonec se v útočném pásmu na chvíli ocitl úplně sám mezi čtyřmi hráči v dresu Avalanche. Ale ještě stihl vymyslet nahrávku, takže o puk nepřišel.
     
    09:32
    Následuje první komerční přestávka, pokračovat budeme samozřejmě hned po jejím skončení.
     
    09:05
    Hamilton dostal dlouhou nabídku do útočné třetiny, jenže neměl takovou rychlost, aby kotouš bez problémlů stihl. Daleko dříve byla u touše hostující defenzínva.
     
    08:10
    Podobná akce jako při první dnešní brance, teď se ale hostům nepodařilo tak dobře zakončit. Oilers ale tuší, jak správně založit útok, zatím vědí jak na Laviny.
     
    07:26
    Znovu vyhození na zakázané uvolnění a společně s ním i nová nepřesná rozehrávka Avalanche. Colorado potřebuje nejspíše na hokejky více jistoty.
     
    06:45
    Předchozí akce Colorada vypadala daleko více nebepečně, Mitchell už skoro zakončoval z místečka před brankou. Ale netrefil puk, takže bylo po brzy po šanci.
     
    06:05
    Už ale útočí také Laviny, přestože se domácí dostali do útočné třetiny jen na malý okamžik a zase už u puku Oilers. Bachman nemusel zasahovat.
    BRANDON DAVIDSON - 0:1
     
    04:49
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Zdá se, že Edmonton přijel dnes do Denveru s jasným cílem zasypat branku soupeře co nejvíce střelami. A zatím se to rozhodně vyplácí, protože za sebou ještě nemáme ani úvodních pět minut utkání a Oilers unikají do nějtěsnějšího vedení o jeden zásah. BRANDON DAVIDSON si výborně najel na levou stranu a obdržel precizní přihrávku na hokejku před brankoviště, takže už neměl takový problém trefit to správné místečko. Domácí Avalanche budou muset hned od začátku dotahovat. Jde o první gól Davidsona v NHL vůbec! Asistence: Anton Lander, Andrew Miller.
     
    04:10
    Marinčinova rozehrávka z obranné třetiny, pak střela jednoho z jeho spoluhráčů. Avšak ani tenhle pokus nepatřil mezy ty nejvíce nebezpečené.
     
    03:53
    Podruhé v krátkém časovém intervalu Avalanche vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění, ruský brankář Varlamov musí nadále dávat pozor.
     
    03:36
    Olejáři si vůbec nedávali pozor na svou rozehrávku před bránou, málem je to mohlo mrzet. Útočníci Colorada totiž zůstalivy sunutí a chtěli využít zaváhání soka.
     
    03:03
    Další střela Edmontonu kousek za modrou čarou, nyní ale kotouč vůbec netrefil zařízení. Následně se bude vhazovat na modré čáře, jelikož hosté v postavení mimo hru.
     
    02:25
    Už zakončili poprvé také hosté a Varlamov má zákrok. Jenže tento pokus mu starosti určitě dělat nemohl, protože puk dobře viděl a stačil se na střelu připravit.
     
    01:42
    Everberg propasoval kus černé gumy na branku z prostoru od modré čáry, ještě ale očekával teč některého ze spoluhráčů. A ta nepřišla, takže hrají Oilers.
     
    01:08
    Duchene se snažil, aby získal za brankou soupeře kotouč pro svůj tým. Nakonec střela Colorada z pravého kruhu, přestože ne tolik nebezpečná.
     
    00:36
    Po dalším buly, tentokráte před klecí Semjona Varlamova, pálil Klefbom. Ale jeho rána zblokována ještě dříve, než vůbec stihla doletět k brance.
     
    00:16
    Na prvním vhazování si lépe vedli domácí Colorado Avalanche, jenže k větší šanci to nestačilo. Hned svěřenci Patricka Roye vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Hishon, Hamilton, Caron

    Edmonton Oilers: Bachman – Schultz, Klefbom, Nikitin, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Nugent-Hopkins, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Miller, Lander, Hall – Fraser, Klinkhammer, Gazdic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, utkají se dva týmy ze Západní konference. Ani jeden z nich už sice nemá postupové ambice do play-off, přesto bude na co koukat. Colorado Avalanche přivítají Edmonton Oilers
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (1 + 12)
    Martin Marinčin (EDM) (1 + 1)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se potkaly teprve několik dní zpátky, konkrétně 25. března 2015. Edmonto Oilers přivítali Colorado na svém kluzišti a zvítězili těsným poměrem 4:3
     
    COLORADO AVALANCHE

    K postupu do vyřazovacích bojů mají v Denveru hodně daleko, vždyť Avalanche jsou úplně nejhorším mančaftem Centrální divize a oproti loňskému ročníku jen těžko srovnávat formu Lavin v dlouhodobé části. Navíc zranění talentovaného rychlíka Nathana MacKinnona vzalo hráčům kolem Patricka Roye poslední naděje na úspěch. Navzdory všemu zmíněnému, Avalanche zvládli urvat výhru v posledních dvou případech. Porazili v přestřelce Buffalo Sabres 5:3, ještě předtím trochu překvapivě dosáhli výhry v základní hrací době také proti Vancouver Canucks. Využije Colorado proti Edmonton Oilers výhody domácího prostředí?
     
    EDMONTON OILERS

    Už teď je jisté, že ani letos si fanoušci kanadského klubu neužijí pocitu postupu do play-off. Jejich oblíbenci patří mezi tabulkově nejhorší mužstva National Hockey League, přestože se Olejářům povedlo v pořadníku Pacifické divize přeskočit alespoň trápící se Arizona Coyotes. Edmonton celkem dobře zvládl poslední dvě odehraná utkání, nejdříve přehráli muži Oilers těsně 4:3 Colorado Avalanche, aby následně vynulovali Dallas Stars. Proti Hvězdám se Edmonton vytáhl 4:0. Dnes ale zajíždí k odvetě právě k Lavinám, kde nečeká modrooranžové jednoduchá práce. Potvrdí Olejáři formu z posledních zápasů a zlepší náladu svým příznivcům?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. O'Reilly (Tanguay, Guenin) – 5. Davidson (Lander, Miller), 36. Schultz, 58. Nikitin (Miller), 59. Hall (Miller, Marinčin)


    Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Hishon, Hamilton, Caron
    Edmonton Oilers: Bachman – Schultz, Klefbom, Nikitin, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Nugent-Hopkins, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Miller, Lander, Hall – Fraser, Klinkhammer, Gazdic

    Rozhodčí: Kimmerly, Romasko – Grandt, Cameron

    Diváci: 15 493
    bahis siteleri