TK k projektu McDonald´s Olympic Hopefuls (kon.) | TK s krasobruslaři Michalem a Eliškou Březinovými (kon.)
TK veslaře Ondřeje Synka před sezonou (kon.)
konec
Tisková konference s krasobruslaři Michalem a Eliškou Březinovými

Čtvrtek 02.04.2015, 10:19Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:15.
     
    Dobrý den, vítám vás z krasobruslařské haly na Křídlovické ulici v Brně. Tisková konference s Michalem Březinou a Eliškou Březinovou začne za malou chvíli. Oba krasobruslaři po MS v Šanghaji zhodnotí sezónu a promluví o plánech do budoucna.
     
    Oba krasobluslaři již dorazili, konference by měla každou chvíli začít.
     
    Tisková konference již začala.
     
    Předseda oddílu TJ Stadion Brno úvodní řečí vítá všechny přítomné a připomíná výročí krasobruslaře Karola Divína.
     
    Otec a trenér Rudolf Březina: "Michalovi nebylo po příletu na MS dobře, krátký program zvládl dobře, ale byla tam technická chyba. Eliška mělo dobrou jízdu, škoda axela na začátku. Škoda losování, startovací číslo 2 asi taky nebylo ideální."
     
    Michal Březina: "Musel to být nějaký virus, měli to i dva rozhodčí i rakouská závodnice, já byl vlastně jediný, kdo závod dokončil. Nebyl jsem v tom sám, ale nechtěl jsem o tom nikde mluvit a vymlouvat se na zdravotní problém. Nerad dávám najevo, že nejsem připraven na sto procent. Po krátkém programu, který jsem zvládl dobře, jsem se rozhodl závod dokončit a myslím, že na to, v jaké jsem byl situaci, jsem ho ještě zvládl docela dobře."
     
    Michal Březina: "Když vám celý týden není dobře, tak jízdu jedete s tím, že nechcete nic pokazit a zároveň ji zajet co nejlépe. Sil také nebylo mnoho, a tak jsem jízdu nemohl zajet na sto, sto padesát procent jak by jsem chtěl."
     
    Michal Březina: "Jen vyškrtnutím axela jsem ztratil 15 bodů, což by stačilo na 8. místo. Zajet jízdu jako v Moskvě, stačilo by to i na 6. příčku. Kromě ME jsem všude zajel jízdu přes 150 bodů, což byl můj standard. Bohužel právě tam, kde jsem chtěl zajet přes 150 ze všeho nejvíc, tak se mi to nepodařilo."
     
    Michal Březina: "Nemůžu se vymlouvat na rozhodčí, ani na nic jiného, prostě jsem jízdu nezajel tak jsem chtěl a to se projevilo na umístění."
     
    Michal Březina: "Trenér byl s mou jízdou spokojen, byl rád za to, jak jsem do závodu šel, i když s umístěním jsme spokojeni být nemohli. Byl spokojen s tím, jak jsme na závod byli připraveni. Udělali jsme všechno pro to, abych byl schopen jízdu odjet a abych ji zajel co nejlépe."
     
    Michal Březina: "Je to sport, nemůže se dařit každý den. Nedá se jezdit 10 let na vrcholu, bohužel u mě to vyšlo zrovna na ME a MS. I tak jsem ale se sezónou po té loňské spokojen. Zejména na začátku jsem podal dobré výkony a dokázal jsem, že dokážu předvádět dobré výkony. Nikdy jsem příliš nemluvil o tom, že bych chtěl být někde na bedně, každopádně ale nadhcázející ME v Bratislavě a následně v Ostravě pro mě budou velkou motivací, abych se na tu bednu dostal."
     
    Michal Březina: "Na oba závody (ME, MS) jsem přijel připraven na sto procent. Bohužel jsem na ME neunesl to tíhu, že jsem měl druhé místo na dosah a až moc jsem na to při volné jízdě myslel. Na MS to bohužel vyšlo tak, že první dva dny mi bylo opravdu hodně špatně, což se projevilo."
     
    Michal Březina: "Na začátku sezóny jsem se prostě postavil a jízdu odjel. Neměl jsem problém porazit lidi, kteří byli na MS čtvrtí. Mám na to, jen to musím předvést."
     
    Michal Březina: "Když se postavím na led a řeknu si, že zajedu to svoje, tak se mi to povede. Když moc přemýšlím nad tím, kdo má kolik bodů a jak to potřebuji zajet, tak se mi to nikdy nepovede. Bohužel jsem to takto udělal právě v těch nejdůležitějších závodech sezóny."
     
    Michal Březina: "V minulých dvou letech jsem často na konci jízdy umíral a neměl jsem sílu na poslední dva skoky. V tom vidím výrazný posun."
     
    Michal Březina: "Příští sezóna bude probíhat velmi podobně jako ta letošní. Nyní už vybíráme hudbu. Víme, v jakém žánru hledat, jen hledáme hudbu, která bude nejlépe sedět. Bude se dělat nová volná jízda ve Švýcarsku a trenér by chtěl, abych volný program dělal s Kurtem Browningem, na kterého sháníme kontakt a doufáme, že to vyjde."
     
    Michal Březina: "Dám si alespoň 14 dní volno, loni jsem neměl příliš času na regeneraci, potom začne příprava a v květnu začne i příprava na ledě a skládání nových programů."
     
    Eliška Březinová: "Já jsem se sezónou spokojená, škoda že nevyšlo MS. Když si ale shrnu celou sezónu, tak to výkonostně byla jedna z mých lepších sezón."
     
    Rudolf Březina: "Souhlasím, obhájení 15. místa je určitě úspěch. Pokud se podaří udělat nové programy, zapracovat na druhé známce, aby se s tím dalo dostat nahoru, tak to bude dobré. Oproti minulé sezóně byla smůla, že o půl bodu utekl postup do finále."
     
    Rudolf Březina: "Plánujeme (pro Elišku) minimálně jeden nový program, vybírá se hudba. Tým by měl zůstat, tak jak je."
     
    Eliška Březinová: "U žen je těžké, že máme jedno místo jak na ME, tak na MS, o které bojujeme čtyři holky. Vše se rozhoduje na mistrovství republiky, takže doufám, že to opět vyjde. Holky někdy zajedou čistě, já udělám chybu, pak je to těžké zvládnout psychicky i fyzicky, doufám, že to vyjde."
     
    Eliška Březinová: "Když udělám v programu chybu, hned začnu přemýšlet, abych neudělala podobnou chybu, jako Michal na MS. Psychicky jsem na tom docela dobře."
     
    Michal Březina na otázku sledování brněnské Komety: "Dokud jsem to sledoval, byl jsem ještě v Evropě. Sérii se Zlínem jsem sledoval. Vždy, když prohrávali, tak jsem trnul. Vše ale dotáhli vítězně. Bohužel jsem teď semifinále nesledoval, když jsem se vrátil do Česka, tak už série s Litvínovem byla na stavu 0:3."
     
    Michal Březina: "Do příští sezóny chceme zařadit čtverného tulupa, které zatím ještě nebyl úplně dobrý."
     
    Michal Březina: "Pokud by se to povedlo zajet, mohlo by se to pohybovat okolo 80 – 90 bodů. 90 bodová hranice by pak určitě byla na první šestku na MS.
     
    Eliška Březinová: "Už letos jsme to zkoušeli skokově posunout výš, ke konci sezóny jsme ale vsadili na jistotu. Příští sezónu bych ráda přidala složitější skoky."
     
    Rudolf Březina: "U Elišky chyběl trojitý flip, který ale v tréninku skáče velmi dobře. Kombinace v příští sezóně by při čisté jízdě mohla být i přes 60 bodů."
     
    Tisková konference skončila. (10:57:07)

    Jan Číhal

    bahis siteleri