Kanada – Finsko 8:4 (kon.) | Norsko – Švédsko 5:9 (kon.)
konec
Norsko – Švédsko

5:9

(0:3, 1:0, 2:0, 0:0, 0:3, 1:0, 0:3, 1:0, 0:0, x:x)

Neděle 05.04.2015, 21:07 • Scotiabank Centre, Halifax, Nové Skotsko, Kanada • Curling - MS mužů
Předzápasové kurzy
     
    Švédové se radují a přijímají gratulace k sedmému titulu mistrů světa v historii! Kompletují tak double v podobě titulu mistrů Evropy a mistrů světa v jedné sezóně, což se naposledy povedlo Skotům před 6 lety. Pro Švédy je to první double v historii!
    Poslední kámen zápasu, Ulsrudova exhibice

     
    9-15
    Ulsrud zahrál poslední kámen zápasu pro diváky a udělal malou show na závěr! Otočil kámen na bok a nechal ho kutálet. Norové uznávají porážku a Švédové se stávají mistry světa! Tento end bude počítán jako nulový.
     
    8-16
    Ulsrud vyráží nejlepší švédský kámen a získává jeden bod. Přestože snižuje pouze na 5:9 a výhoda jde na švédskou stranu, zápas nekončí! Norové to nevzdávají a pokusí se ještě o nemožné!
     
    7-16
    A to se děje! Edin trefil přesně, vyrazil norský kámen a získává další 3 body! Švédové vedou 9:4 a jsou velmi blízko zlatu! Výhoda jde na norskou stranu, ale ti již mají pramalou šanci se zápasem něco udělat.
     
    6-16
    Ulsrud lehký hod bez překážek zvládl a získává bod. To je ale pro Nory v celkovém součtu dost málo. Snižují na 4:6, navíc výhodu budou mít Švédové.
    Švédové si gratulují k dobře odvedené práci v 5. endu

     
    5-16
    Edin to zvládl! Použil své nejlepší kameny jako zarážku pro svůj poslední kámen a druhá trojka pro Švédy v zápase je na světě! Švédové utíkají do vedení 6:3 a opět mohou kontrolovat hru. Výhoda se přesouvá na norskou stranu.
     
    5-15
    Nevím, co Ulsrud zamýšlel, ale určitě se to nepovedlo. Posunul jeden švédský kámen z hradby do lepší pozice a jeho kámen v hradbě zůstal. Švédové mají stále dva nejlepší kameny. Edin bude útočit na trojku!
     
    4-16
    Stalo se. Edin bezpečně vyráží norský kámen a svým roluje mimo kruhy. Blank end, stav se nemění (3:3) a výhoda zůstává na švédské straně.
     
    3-16
    Ale Edin přehnal rotaci a nedokázal objet norský guard daleko od kruhů! Velká chyba švédského skipa znamená norskou dvojku proti a najednou je vyrovnáno, 3:3! Výhoda zůstává na švédské straně.
     
    2-16
    Ulsrud ale tentokrát těžkou situaci zvládl a skvělým kamenem dokázal odrazem přes jeden švédský kámen vyrazit nejlepší švédský kámen z pozice a zachraňuje bod pro svůj tým! Norsko snižuje na 1:3, výhoda se ale přesouvá na švédskou stranu.
     
    1-16
    Ulsrud to ale nezvládl! Neodhadl správně rotaci a nedokázal posunout svůj kámen do nejlepší pozice. Hned na úvod je tu trojka proti a Švédové se ujímají vedení 3:0! Norům zůstává výhoda, ale veselí rozhodně nebudou.
     
    1-15
    Ale ani Edin nepředvedl zrovna podařený kámen a nakonec dává šanci Norům uhrát v nepříznivé situaci bod. Ale chce to dokonale přesný kámen, jinak bodují Švédové a možná více body.
     
    1-14
    Ulsrud se pokusil odstranit některé švédské kameny pokusem z pravé strany, avšak docílil toho, že definitivně vyrazil veškeré své kameny a na kruzích jsou nyní v bodovací pozici tři kameny Švédů! Hned první end je skvělou podívanou!

    Libor Štěpán

    Sestavy
    Norsko
    Lead: Håvard Vad Petersson
    Second: Christoffer Svae
    Third: Torger Nergård
    Skip: Thomas Ulsrud
    ---
    Náhradník: Markus Snøve Høiberg

    Švédsko
    Lead: Christoffer Sundgren
    Second: Kristian Lindström
    Third: Oskar Eriksson
    Skip: Niklas Edin
    ---
    Náhradník: Henrik Leek


    Konečné pořadí MS v curlingu 2015

    1. Švédsko (Henrik Leek, Christoffer Sundgren, Kristian Lindström, Oskar Eriksson, Niklas Edin)

    2. Norsko (Markus Snøve Høiberg, Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergård, Thomas Ulsrud)

    3. Kanada (Thomas Sallows, Nolan Thiessen, Carter Rycroft, John Morris, Pat Simmons)


    4. Finsko
    5. USA
    6. Japonsko
    7. Švýcarsko
    8. Čína
    9. Česko
    10. Itálie
    11. Skotsko
    12. Rusko
    bahis siteleri