Gruzie – Bosna a Hercegovina 4:1 (kon.) | Turecko – Hongkong 10:1 (kon.) | KLDR – Lucembursko 5:2 (kon.)
konec
Turecko
10:1 (3:0, 5:1, 2:0)
Hongkong
Čtvrtek 09.04.2015, 15:00 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásný, dobrý večer. Vítám Vás u sledování dalšího ze zápasu Mistrovství světa 3. divize, kde se dnes střetne Turecko, které vyzve Hong Kong. Úvodní vhazování je naplánované na 15:00, tak u toho buďte s námi.
     
    Hong Kong

    Člen IIHF: od 30. 4. 1983
    Pořadí v žebříčku IIHF: 48.
    Celkový počet hráčů: 1 631 (z toho 514 mužů)
    Počet stadionů: 5 (všechny kryté, avšak pouze 1 má mezinárodně platné rozměry)

    Nejlepší hráči:
    King Ho – brankář, 13. 5. 1982, klub Hong Kong Tycoons
    Jin Hai "Yannick" Wong – obránce, 4. 9. 1989, klub Macau Aces
    "Jordan" Sun Jin Ho – útočník, 16. 7. 1995, klub Sheffield Bears

    Hokejová asociace byla v Hong Kongu založena v roce 1980. O tři roky později již byl Hong Kong přijat za člena IIHF.
    Na mezinárodní scéně se národní tým poprvé a na dlouhou dobu naposledy představil v roce 1987, kdy se v australském Perthu zúčastnil MS skupiny D. A byla to krutá zkušenost. Od Austrálie, Jižní Koreje a Nového Zélandu dostal Hong Kong v šesti zápasech dohromady 189 gólů, přičemž vstřelil jediný. Následovalo v podstatě ukončení aktivní činnosti až do poloviny devadesátých let, kdy probíhaly první pokusy o ustavení domácí ligové soutěže. Na mezinárodní scénu se Hong Kong vrátil až po roce 2000, kdy začal hrát přátelské zápasy s protivníky z regionu. Prvním velkým turnajem novodobé historie národního týmu byl hokejový turnaj v rámci Asijských her v roce 2007. Po třech porážkách tým skončil na 10. místě. Šancí na pravidelnou mezinárodní konfrontaci s týmy na podobné úrovni bylo v roce 2008 založení Asijského vyzývacího poháru, který se od té doby hraje každoročně a Hong Kong je stálým účastníkem. V roce 2011 se mu dokonce podařilo tento turnaj vyhrát a dosud jde o největší úspěch hongkongského hokeje. I díky tomu se národní asociace rozhodla hrát znovu mistrovství světa. Obnovenou premiérou bylo loňské MS III. divize v Lucembursku a Hong Kong se rozhodně nejel pouze zúčastnit. Po vítězstvích nad Spojenými Arabskými Emiráty a Gruzií skončil ze šesti účastníků na čtvrtém místě. Podobné budou ambice týmu i letos.
     
    Turecko

    Člen IIHF: od 1. 1. 1991
    Pořadí v žebříčku IIHF: 41.
    Celkový počet hráčů: 1 395 (z toho 69 mužů a 871 juniorů)
    Počet stadionů: 11 s mezinárodními rozměry (z toho 8 krytých)

    Nejlepší hráči:
    Erol Kahraman – brankář, 2. 1. 1983, Zeytinburnu Belediye SK
    Burak Savas Aktürk – obránce, 23. 5. 1989, Izmir BB
    Serdar Semiz – útočník, 15. 4. 1982, IFK Tumba

    Ač si Turecko představujeme hlavně jako cíl pro letní dovolenou, hornaté vnitrozemí zažívá tuhé zimy. Přesto se zde hokej začal hrát až počátkem 80. let na dvou venkovních kluzištích v Ankaře a Istanbulu. První hřiště mezinárodních rozměrů (dokonce v kryté hale) bylo postaveno v roce 1989 v Ankaře, odkud byl jen krok k odehrání domácího mistrovství a hokejového svazu. Obojí se stalo v roce 1990, ač byl svaz nejprve zařazen pod tureckou lyžařskou federaci. V roce 1991 se ledové sporty osamostatnily do vlastní federace a hokejisté byli přijati do IIHF. Události měly rychlý spád a již roku 1992 se turecký národní tým poprvé zúčastnil MS nejnižší divize. Samozřejmě skončil bez bodu poslední (skóre z 5 zápasů 11:89), avšak, na rozdíl od jiných zemí, to Turkům nevzalo elán a s výjimkou dvou ročníků se od své premiéry účastní MS každoročně. Prvního vítězství na MS se dočkali v roce 1998, udolali Nový Zéland a poprvé neskončili poslední. Pozvolný vzestup výkonnosti vygradoval v roce 2004, kdy se Turecko dočkalo svého prvního postupu z nejnižší divize. Od té doby patří mezi země na pomezí II. a III. divize. Po sestupu níže se podařil nejpozději do dvou let postup. Historickým úspěchem národního týmu je udržení se v II. B divizi v roce 2013, což se do té doby nikdy nepovedlo. Bohužel, o rok později Turci velmi smolně sestoupili a letos se na domácí půdě v Izmiru budou snažit o návrat. Nic jiného než postup pro Turecko neexistuje.
     
    Honk kong je na turnaji zatím stoprocentní. V tabulce mu po třech odehraných utkáních patří čtvrtá příčka za nasbíraných devět bodů. Hong Kong postupně porazil Spojené Arabské Emiráty 8:3, Bosnu a Hercegovinu 8:0 a v posledním utkání si poradili hráči Hong Kongu s Gruzií v poměru 11:3.

    Také domácí Turecko je zatím stoprocentní a v tabulce mu po třech odehraných utkáních patří s devíti body první místo v tabulce. První čtyři celky mají devět bodů a rozhoduje mezi nimi skóre, které má momentálně nejlepší právě hostitel letošního mistrovství. Turci začali turnaj vysokým vítězstvím nad Bosnou a Hercegovinou v poměru 11:0. Následovalo vítězství nad Gruzií 13:1 a v posledním utkání porazili vysoko Spojené Arabské Emiráty v poměru 15:0.
     
    Tabulka MS – 3. divize

    1. Turecko – 3 zápasy, 9 bodů
    2. KLDR – 3 zápasy, 9 bodů
    3. Lucembursko – 3 zápasy, 9 bodů
    4. Hong Kong – 3 zápasy, 9 bodů
    5. Spojené Arabské Emiráty – 4 zápasy, 0 bodů
    6. Bosna a Hercegovina – 4 zápasy, 0 bodů
    7. Gruzie – 4 zápasy, 0 bodů
     
    Nejproduktivnější hráči:

    Turecko:

    Alec Kocoglu 13 (7+6)
    Serdar Semiz 12 (6+6)
    Emrah Ozmen 11 (4+7)

    Hong Kong:

    Ho Kwong Terry Choi 9 (4+5)
    Alvin Cheuk Him Sham 8 (7+1)
    Chung Pan Justin Cheng 7 (6+1)
     
    Úvodní sestavy:

    Turecko: Ozbaydugan (Kahraman) – Ozturk, Gokalp Solak, Fatih Faner, Akturk, Baris Coskun, Islam, Emre Faner, Secer – Alec Kocoglu, Ozmen "C", Semiz, Gumus, Erdogan Coskun, Halil, Karakoc, Andy Kocoglu, Alper Solak, Bagcilar

    Hong Kong: Keung (King Chi King Ho) – Yin Hay Yannick Wong, Leung "C", Lam, Ma, Yeung – Jordan Sun Yin Ho, Choi, Fung, Kan, Park Lam Theophilus Wong, Cheng, Lo, To, Chim, Lau, Chan

    Rozhodčí: Barcelo (FRA) – Markizeti (SLO), Trandafir (RUM).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:03
    Domácí vlétli do utkání mnohem aktivněji a Keung již musel čtyřikrát zasahovat. Oproti tomu na domácího brankáře zatím nešla ani jedna střela.
     
    03:36
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Úvodní tlak Turci proměňují ve vedoucí branku, o kterou se postaral kdo jiný, než ALEC KOCOGLU. Asistence: Emrah Ozmen, Savas Akturk.
     
    05:06
    Hostům se naskytla šance na vyrovnání. Rozhodčí Barcelo vylučuje domácího Yavuze Karakoce (TUR) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    07:06
    Hong Kong svou šanci nevyužil. Karakoc je zpět na ledě a zapojuje se ihned do hry.
     
    09:44
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Domácí zvyšují své vedení na rozdíl dvou branek. Turecko je zatím jasně lepším mužstvem, což nyní dokázal EMRE FANER, který dokázal překonat Keunga v brance Hong Kongu. Asistence: Kerem Islam.
     
    11:24
    Je tu další šance pro hosty. Dvouminutový trest vyfasoval Emrah Ozmen (TUR) za nedovolené bránění.
     
    11:37
    Tak to je obrovská šance Hong Kongu na snížení. Na trestnou lavici odchází také Kerem Islam (TUR), který vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    13:24
    Domácí hrají ve čtyřech.
     
    13:37
    Hosté svou početní převahu o dva hráče nedokázali využít a stav je tedy stále 2:0 pro Turecko.
     
    14:38
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Hong Kong svou šanci nevyužil a za to přišel ihned trest z hole domácího SERKANA GUMUSE. Asistence: Erdogan Coskun.
     
    15:41
    Turecko udává tempo utkání. Domácí zatím vystřelili na branku celkem čtrnáct pokusů. Hosté prověřili Ozbaydugana pouze třikrát.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí Turecko ovládlo první třetinu po brankách Aleca Kocoglu, Emre Fanera a Gumuse. Hosté se téměř k ničemu nedostávají a jen sporadicky ohrožují domácího brankáře.
     
    Střely na branku: 19 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:31
    Začátek druhé třetiny začali aktivněji hráči Hong Kongu, kteří dvakrát prověřili pozornost Ozbaydugana. Ten je zatím ovšem stoprocentní.
     
    23:52
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Ovšem udeřili opět domácí, kteří si jdou rázně za čtvrtým vítězstvím na tomto turnaji. Tentokrát mířil přesnou ranou do černého YAVUZ KARAKOC. Asistence: Andy Kocoglu.
     
    26:12
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Aktivita domácích přináší další ovoce v podobě páté branky, kterou vstřelil YUSUF HALIL. Asistence: Serkan Gumus.
     
    27:14
    Turecko bude mít navíc k dispozici početní výhodu, když byl na dvě minuty vyloučen hostující Leoung (HKG) za podražení.
     
    27:56
    Domácí jasně opanují i druhou třetinu, ve které vedou zatím 2:0 a 13:2 na střely na branku.
     
    28:34
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turecko využívá početní výhodu. ANDY KOCOGLU zakončil přesně za záda Keunga a domácí utkání ženou spíše do exhibice. Asistence: Serkan Gumus, Emrah Ozmen.
     
    32:34
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Hosté se poprvé v utkání prosazují a snižují na rozdíl pěti branek. O první branku Hong Kongu se zasloužil CHI LOK LAU. Asistence: Hei Yu To.
     
    36:36
    Yavuz Karakoc (TUR) fauloval kolenem a je po právu vyloučen rozhodčím Barcelem na dvě minuty. Další možnost Hong Kongu ke snížení.
     
    38:21
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turecku se podařilo vstřelit sedmou branku a navíc ve vlastním oslabení. ALEC KOCOGLU se blýskl individuální akcí a v oslabení poslal kotouč za záda Keunga. Bez asistence.
     
    38:36
    Domácí jsou kompletní.
     
    38:50
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Brankové hody nekončí. Po přihrávce Aleca Kocoglu se prosadil YAVUZ KARAKOC, který před koncem druhé části přidává osmou tureckou branku. Asistence: Alec Kocoglu.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda dnešního utkání je již historií. Opět ji opanovali domácí hráči, kteří stále navyšovali skóre, které se po čtyřiceti odehraných minutách zastavilo na vysokých 8:1.
     
    Střely ve druhé třetině: 22 – 6

    Střely celkem: 41 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Domácí brankář Ozbaydugan přepouští na třetí třetinu své místo Kahramanovi.
     
    44:00
    Hostující Alvin Cheuk Him Sham (HKG) dostává za svůj faul trest na 2 + 10 minut a oslabuje tak svůj celek.
     
    46:00
    Domácí tentokrát početní výhodu nedokázali využít a Hong Kong hraje opět v plném počtu.
     
    46:41
    Domácí navíc půjdou do čtyř. Za nedovolené bránění usedá na dvě minuty na trestnou lavici Alec Kocoglu (TUR).
     
    48:41
    Domácí jsou opět kompletní.
     
    48:50
    Ovšem ne na dlouho. Gokalp Solak (TUR) se provinil proti pravidlům krosčekem a hosté tak budou pokračovat s jedním hráčem na ledě navíc.
     
    50:50
    Turecko hraje s plným počtem hráčů na ledě.
     
    51:07
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Sedmnáct vteřin poté, co skončil Solakovi dvouminutový trest domácí udeřili. YUSUF HALIL se dostal ke kotouči a neomylně ho poslal do sítě. Asistence: Erdogan Coskun, Serkan Gumus.
     
    52:06
    Je tu další vyloučení. Hostující Yu Hei To (HKG) vyfasoval od rozhodčích trest za hrubost. Na straně Turecka je za stejný přestupek vyloučen Serkan Gumus.
     
    53:15
    Třetí třetina je zatím nejslabší, co se týká střeleckých pokusů. Domácí vyslali na Keunga pět pokusů. Hráči Hong Kongu prověřili Kahramana celkem čtyřikrát.
     
    57:10
    Osobní desetiminutový trest stihl ještě před koncem zápasu vyfasovat Erol Kahraman (TUR).
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:03
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Necelé dvě minuty před koncem utkání načepoval tureckou desítku ERDOGAN COSKUN. Asistence: Gokalp Solak, Serdar Semiz.
     
    59:21
    Je tu další vzájemné vyloučení. Na straně domácích putuje za katr Andy Kocoglu na dvě minuty za hrubost. Na straně Hong Kongu si jde odpočinout Tony Leung za vražení.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Turecko si šlo od samého začátku utkání pro čtvrtou výhru v turnaji. Ve třetí třetině přidal branku ještě Halil a Erdogan Coskun, který završil desítku na domácím kontě.
     
    Počet střel ve třetí třetině: 10 – 4

    Počet střel celkem: 51 – 13 (17:08:21)

    Alan Šrámek

    Branky a nahrávky: 4. Alec Kocoglu (Ozmen, Akturk), 10. Emre Faner (Islam), 15. Gumus (Erdogan Coskun), 24. Karakoc (Andy Kocoglu), 27. Halil (Gumus), 29. Andy Kocoglu (Gumus, Ozmen), 39. Alec Kocoglu, 39. Karakoc (Alec Kocoglu), 52. Halil (Erdogan Coskun, Gumus), 59. Erdogan Coskun (Gokalp Solak, Semiz) – 33. Lau (To)


    Turecko: Ozbaydugan (41. Kahraman) – Ozturk, Gokalp Solak, Fatih Faner, Akturk, Baris Coskun, Islam, Emre Faner, Secer – Alec Kocoglu, Ozmen "C", Semiz, Gumus, Erdogan Coskun, Halil, Karakoc, Andy Kocoglu, Alper Solak, Bagcilar
    Hongkong: Keung (King Chi King Ho) – Yin Hay Yannick Wong, Leung "C", Lam, Ma, Yeung – Jordan Sun Yin Ho, Choi, Fung, Kan, Park Lam Theophilus Wong, Cheng, Lo, To, Chim, Lau, Chan

    Rozhodčí: Barcelo (FRA) – Markizeti (SLO), Trandafir (RUM)
    bahis siteleri