Estonsko – Velká Británie 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Litva 4:1 (kon.) | J. Korea – Nizozemsko 7:1 (kon.)
konec
Jižní Korea
7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Nizozemsko
Úterý 14.04.2015, 20:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí část nám nabídla dvě branky. Obě padly do sítě Nizozemska. Korea dnes předvedla velmi kompaktní výkon, který korunuje třemi body. S konstatováním, že Jižní Korea poráží Nizozemsko 7:1, se s Vámi loučím.

    Počet střel ve třetí třetině: 14 – 7

    Počet střel celkem: 37 – 18 (22:36:05)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Bude se vylučovat na obou stranách. Za hrubost je vyloučen domácí Wooje Sung (KOR). Na straně druhé putuje za katr Nick de Jong (NED) za stejný prohřešek. Oba hráči dostávají dvouminutový trest.
     
    59:03
    Hosté jsou kompletní a hrají opět s pěti hráči na ledové ploše.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:26
    Nizozemci hrají ve čtyřech. Korea tak pokračuje v klasické přesilové hře.
     
    57:03
    Hosté jdou do tří! Kevin Bruijsten (NED) si pomohl hákováním a Korea bude hrát ve dvojnásobné početní převaze třiadvacet vteřin.
     
    55:26
    Korea bude mít k dispozici další početní výhodu. Dvouminutový trest vyfasoval Ivy van den Heuvel (NED), který se provinil proti pravidlům držením.
     
    51:17
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Oosterwijk loví další kotouč ze své sítě po přesné střele MINHO CHOA. Asistence: Hyonho Oh.
     
    48:32
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Při hře 4 na 4 se dokázali prosadit domácí, kteří zásluhou DON KU LEEHO zvyšují své vedení o pět branek. Asistence: Sangwook Kim.
     
    46:42
    Bude se vylučovat. Hostující Mitch Bruijsten (NED) vyfasoval dvouminutový trest za hrubost. Na druhé straně dostal dvě plus deset Michael Owen Swift za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    40:01
    Ian Meierdres přenechal svou pozici v brankovišti na třetí třetinu Martinjnu Oosterwijkovi, který zaujímá jeho místo v brance Nizozemska.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je již historií. Korea se dostala postupně do vedení 5:0. Nizozemsko se nevzdalo a těsně před koncem druhé periody využil početní výhodu Kevin Bruijsten, který snížil na rozdíl čtyř branek.

    Počet střel ve druhé třetině: 9 – 7

    Počet střel celkem: 23 – 11
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko se těsně před koncem druhé třetiny prosazuje. Přesilovou hru využil KEVIN BRUIjSTEN. Bez asistence.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:49
    Za hákování už sedí na trestné lavici Woosang Park (KOR), který tak oslabuje své mužstvo.
     
    35:41
    Korea se ve druhé třetině trefila již třikrát. Zajímavostí ovšem je, že v prostřední části vystřelila pouze pětkrát.
     
    34:30
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Je tu další branka v síti Nizozemska. Tu přidává po individuální akci MICHAEL OWEN SWIFT, který se tak během krátkého časového sledu trefuje podruhé. Bez asistence.
     
    31:01
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    MICHAEL OWEN SWIFT využívá další přesilovou hru a posílá Koreu do čtyřbrankového vedení. Asistence: Minho Cho.
     
    30:17
    Navíc se bude vylučovat na nizozemské straně. Dax van de Velden (NED) vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.
     
    29:14
    Ani druhou přesilovou hru v krátkém sledu nedokázali hostující hokejisté využít. Korea je opět v plném počtu.
     
    27:14
    Ovšem ne na dlouho. Siyoung Choi (KOR) si jde po půl minutě opět sednout na lavici hříšníků. Tentokrát je vyloučen za vražení na hrazení.
     
    26:43
    Siyoung Choi je zpět na ledě a ihned se zapojuje do hry.
     
    24:43
    Přesilovou hru si také vyzkouší Nizozemsko. Za nedovolené bránění již sedí na trestné lavici Siyoung Choi (KOR). Početní výhoda Nizozemska právě začíná.
     
    22:13
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Tak to byla panečku rychlost. Korejcům trvaly přesně tři vteřiny k využití přesilové hry. Přesnou ranou se prezentoval DON KU LEE. Asistence: Michael Owen Swift.
     
    22:10
    Je tu první vyloučení v dnešním utkání, o které se zasloužil hostující Nick de Jong (NED), jenž je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u svého zdárného konce. Koreu poslal v páté minutě do vedení Sanghoon Shin, který přetavil úvodní tlak ve vedoucí branku. V šestnácté minutě přidal druhou branku Minho Cho, který uzavřel střeleckou listinu první periody.

    Počet střel na branku v první třetině: 14 – 4
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:22
    Nizozemci se zatím pouze brání, o čemž svědčí také poměr střel na branku. V tom vévodí Korejci, kteří vystřelili na branku již třináctkrát. Oproti tomu Nizozemsko prověřilo Sungje Parka pouze třikrát.
     
    15:30
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Je tu další gól v síti Nizozemska. O ten se postaral MINHO CHO, který navýšil vedení Korei na 2:0. Asistence: Michael William Testwuide, Sanghoon Shin.
     
    04:03
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Korea svůj úvodní tlak přetavila ve vedoucí branku. Tu vstřelil SANGHOON SHIN. Asistence: Michael William Testwuide.
     
    01:58
    Korea je zatím aktivnějším celkem, když Meierdrese domácí prověřili již třikrát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jižní Korea: Sungje Park (Kye Hoon Park) – Choi, Wonjun Kim, Don Ku Lee, Oh, Yoonhwan Kim, Hyeok Kim, Hyunsoo Kim – Cho, Sung, Swift, Young Jun Lee, Sanghoon Shin, Kisung Kim, Young Jun Lee II, Sangwook Kim, Radunske, Woosang Park, Ahn, Hyung Yun Shin, Testwuide

    Nizozemsko: Meierdres (Oosterwijk) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummers, ven Iersel, van Gestel – van den Heuvel, Kevin Bruijsten, Nagtzaam, Mitch Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Lijden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer.
     
    Tabulka Mistrovství světa – 1. Divize, sk. B

    1. Jižní Korea – 1. zápas, 3 body
    2. Litva – 1 zápas, 3 body
    3. Velká Británie – 1 zápas, 2 body
    4. Chorvatsko – 1 zápas, 1 bod
    5. Nizozemsko – 1 zápas, 0 bodů
    6. Estonsko – 1 zápas, 0 bodů
     
    Jižní Korea začala turnaj včerejším utkáním, kde vcelku jednoznačně porazila celek Estonska poměrem 7:3.

    Nizozemsko hrálo ve večerních hodinách proti Litvě. Ta se dostala do vedení již v jedenácté vteřině utkání. V tu chvíli nikdo nečekal, že to bude jediná branka v utkání, díky které bude brát Litva tři body.
     
    Nizozemsko

    ořadatelská země je momentálně na 24. místě žebříčku IIHF. Nejvýšího umístění Nizozemsko dosáhlo v roce 2004, kdy bylo 23. Nizozemské nejvyšší soutěže Eredivisie se účastní celkem pět týmů. Z toho jeden belgický – HYC Herentals. Poslední dva ročníky vyhrál tým Destil Trappers z města Tilburg. Tento tým má v nominaci kouče Chrise Eimerse celkem dvanáct hráčů, včetně dvou brankářů Denize Mollena a Iana Meierdrese, který by měl zaujmout místo jedničky týmu.

    Největšího úspěchu dosáhl nizozemský hokej v roce 1980, kdy se Nizozemsko účastnilo Olympijský her v Lake Placid. Nizozemsko se představilo v "červené divizi" a v šestičlenné skupině obsadilo patou pozici. Historické vítězství zaznamenaly "tulipány" v zápase proti Polsku, kde zvítězily 5:3. Zápas s Japonskem skočil 3:3, v dalších zápasech "Oranjes" neuspěli. V roce 1981 se Nizozemsko také účastnilo mistrovství světa v Göteburgu. Ve skupině A obsadilo Nizozemsko poslední pozici se skore 5:30 a žádným získaným bodem.

    V Holandsku se celkový počet registrovaných hráčů dostal již na číslo 2888. Mužskou část čítá 1465 hokejistů a 1194 juniorů. Ženský hokej v Holandsku není příliš rozšířen a je zde pouze 229 registrovaných hokejistek. V Niozemsku se nachází 26 krytých stadiónů a dva venkovní. Největší je aréna Thialf v Heerenveenu, ta ale určena hlavně pro rychlobruslení.
     
    Jižní Korea

    Člen IIHF od července 1960
    Počet registrovaných hokejistů: 1744
    Hodnocení IIHF: 23

    Ižní Korea dlouhých deset let pendlovala mezi I. a II. divizí. Od roku 2010 hraje Korea stabilně I. divizi, ve které podává přibližně stále stejné výkony. Uvídíme, jak jsou hráči připraveni na letošní šampionát. Tajně sní o postupu, nicméně v této skupině to bude mít hodně těžké.
     
    Krásný, dobrý večer. Vítám Vás u sledování dalšího ze zápasu Mistrovství světa – 1. Divize, sk. B, kde se dnes proti sobě postaví Jižní Korea a Nizozemsko. Úvodní vhazování je naplánováno na 20:30, tak u toho buďte s námi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Alan Šrámek

    Branky a nahrávky: 5. Sanghoon Shin (Testwuide), 16. Cho (Testwuide, Sanghoon Shin), 23. Don Ku Lee (Swift), 32. Swift (Cho), 35. Swift, 49. Don Ku Lee (Sangwook Kim), 52. Minho Cho (Oh) – 40. Bruijsten


    Jižní Korea: Sungje Park (Kye Hoon Park) – Choi, Wonjun Kim, Don Ku Lee, Oh, Yoonhwan Kim, Hyeok Kim, Hyunsoo Kim – Cho, Sung, Swift, Young Jun Lee, Sanghoon Shin, Kisung Kim, Young Jun Lee II, Sangwook Kim, Radunske, Woosang Park, Ahn, Hyung Yun Shin, Testwuide
    Nizozemsko: Meierdres (41. Oosterwijk) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummers, ven Iersel, van Gestel – van den Heuvel, Kevin Bruijsten, Nagtzaam, Mitch Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Lijden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer
    bahis siteleri