Tisková konference ke Zlaté tretře Ostrava 2015 (kon.) | TK ČFBU před Superfinále florbalu (kon.)
konec
Tisková konference ke Zlaté tretře Ostrava 2015

Úterý 14.04.2015, 11:25Tiskové konference
     
    Děkuji za pozornost a doufám, že nově potvrzená jména a sdělené informace vás ještě více navnadí k tomu, abyste Zlatou tretru 2015 navštívili a pomohli ji vyprodat. (11:52:33)
     
    Další otázky již nejsou, oficiální část tiskové konference končí.
     
    Alfons Juck dále odpovídá na otázku na program mítinku. Doufá, že aktuálně napsaný program disciplín je konečný a nebude se muset měnit.
     
    Alfons Juck odpovídá na otázku, na co v současnosti nejčastěji odpovídá. Samozřejmě jde o situaci ohledně Usaina Bolta. Má za sebou první dvoustovku sezóny, běžel ji v čase 20,22 s. O startu se stále jedná, čeká se na rozhodnutí Boltova trenéra.
     
    Pavel Maslák se jinak právě vrátil ze soustředění v Jižní Africe, v České republice je dvě hodiny.
     
    Pavel Maslák se zároveň velmi těší na nový stadion, věří, že bude skvělá atmosféra a vyhecuje ho to ke skvělému výkonu.
     
    Pavla Masláka čekají v blízké době pouze tréninkové závody (mj. v Sušici), prvním ostrým startem sezóny bude až třístovka na Zlaté tretře.
     
    Nyní probíhá telefonický rozhovor s Pavlem Maslákem.
     
    Alfons Juck: Na 1000 metrů je potvrzen start mistra světa na trati 1500 metrů, Keňana Asbela Kipropa. Bude mít s sebou svého dvorního vodiče, takže můžeme očekávat výborný čas. Půjde zároveň o jeho premiéru na 1000 metrů, dosud tuto vzdálenost nikdy oficiálně neběžel. Je tedy znám největší soupeř Jakuba Holuši.
     
    Alfons Juck: V mužském oštěpu pracujeme na tom, aby na Ztaté tretře startovala kompletní špička, jelikož časově nekoliduje s žádnou další oštěpařskou soutěží. Aktuálně můžeme potvrdit start Egypťana Ihaba Abdelrahmana (nejlepší světový výkon roku 2014) a Keňana Julia Yega, afrického šampióna a čtvrtého z MS 2013.
     
    Alfons Juck: Je potvrzen start všech tří oštěpařských maminek, tj. Barbora Špotáková bude mít za soupeřky jak Marii Abakumovovou, tak Christine Obergföllovou. Pokud Špotáková nepojede na mítink do Šanghaje, půjde o první vzájemný souboj po mateřských přestávkách.
     
    Alfons Juck: Jsme potěšeni, že první oficiální cesta nově zvoleného prezidenta Evropské atletické asociace, Nora Svein-Arne Hansena, povede právě na Zlatou tretru.
     
    Alfons Juck: Stadion bude jistě šokující podívanou pro všechny cizí závodníky, velmi se těším, až ho uvidí.
     
    Oldřich Zvolánek: Předprodej vstupenek stále běží. Tribuna B je téměř vyprodána. Dále jsou vyprodány sektory nejblíž soutěže tyčkařů. Na hlavní tribunu zbývá posledních 98 vstupenek. S předprodejem je spokojenost.
     
    Oldřich Zvolánek: Čokoládová tretra má za sebou první kolo, kterého se zúčastnilo ve Vyškově přes 400 dětí. Další kolo bude ve čtvrtek v Brně a účast bude opět hojná.
     
    Oldřich Zvolánek: Rekonstrukce stadionu bude dokončena v termínu, 30. 4. bude areál předáván k atletickému užívání. Od 23. 4. bude probíhat montáž 4 videotabulí. V průběhu května pak budou probíhat zatěžkávací zkoušky včetně testovacích závodů.
     
    Díky změn v kursu amerického dolaru vůči koruně bylo naplňování rozpočtu obtížnější, ale vše by mělo být i po této stránce v pořádku.
     
    Zlatá tretra 2014 byla vyhlášena jako nejlepší mítink ve své kategorii a organizátoři doufají, že letošní ročník nedopadne hůře.
     
    Důvodem pozdního začátku oficiální části konference bylo atletické představení části ženského tenisového týmu Fed Cupu na tréninkové ploše.

    Libor Štěpán