W. Brémy – Hamburg 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:0 (0:0)
Hamburger SV
Neděle 19.04.2015, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní "Nordderby" končí vítězstvím domácího Werderu Bremen nad Hamburgerem SV poměrem 1:0!

    První poločas "Nordderby" nabídl velmi bojovný a tvrdý fotbal. Od prvních minut jsme viděli zejména tvrdé zákroky. Po zákroku van der Vaarta musel střídat dánský stoper Vestergaard. O pět minut později už jsme viděli první velkou příležitost. Stieber střílel z hranice vápna, jeho rána těsně minula branku Casteelse. Za zmínku stojí také akce Werderu ze závěru poločasu, kde se dostal míč do vápna na Selkeho. Mladý útočník ale pálil úplně mimo!

    Ve druhém poločase jsme registrovali aktivnější hru od HSV. S blížícím se koncem se ale Hamburk zatáhl a Brémy měly velký tlak. Rozhodující moment přišel v 82. minutě, kdy dostal míč do vápna Junuzovic, kterého stáhl k zemi Behrami a Stark odpískal penaltu! Behrami navíc dostal červenou kartu! K penaltě se postavil Argentinec Franco Di Santo, který nedal Adlerovi šanci!

    Brémy si tak připisují velmi důležité vítěství a v tabulce se posouvají již na sedmé místo! Na šesté Schalke ztrácí tři body, Die Knappen ale právě hrají ve Wolfsburgu. Toto utkání můžete sledovat v onlajn reportáži na našem portálu! Hamburk nadále zůstává poslední!

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (17:35:30)
    Na Weserstadionu vypukla po úvodní brance opravdu velká radost
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Za zdržování hry vidí žlutou kartu ještě střídající Öztunali!
     
    90+3
    Gebre odvedl na pravé straně opět výbornou práci Ivica Olic se sice dostal za jeho záda, Chorvat si však nepohlídal ofsajdovou past, což výborně postřehl pomezní rozhodčí.
     
    90+3
    Dlouhý centr Kroosa zamířil pouze do rukavic Adlera, který ani na sekundu neváhal a poslal výkopem míč na útočnou polovinu.
     
    90+2
    Další ostrý zákrok má na svědomí Němec Lewis Holtby, který u postranní čáry zajel do domácího kapitána Fritze a po právu dostává žlutý kartonek!
     
    90+1
    Werder teď vyloženě tlačí čas. Na útočné polovině nevydržel "dribling" Kroose Reis, který zajel Kroosovi pod nohy a je odpískán faul!
     
    90
    HSV má čtyři minuty na vyrovnání stavu!
     
    90
    Ostrzolek dostal míč na levé straně a pádil vpřed. Místo konstruktivní rozehrávky ale zvolil dlouhý nákop do vápna. Jeho centr byl ale hodně přetažený a Casteels míč nechal doskákat do zámezí.
     
    89
    Výbroně to teď udělal Öztunali, který zavezl míč až na levou stranu k rohovému praporku, kde ušetřil spoustu času!
     
    88
    Junuzovic toho na hřišti předvedl opravdu hodně a hlavně zařídil penaltu, ze které skórval Di Santo. Rakušan právě odchází za velkého potlesku střídat, nahrazuje ho Felix Kroos.
     
    87
    Hosté jsou hodně aktivní a kombinují na útočné polovině. Teď jsou tím defenzivním týmem především Brémy, ale vzhledem ke stavu je to pochopitelné!
     
    86
    Hamburg na vedoucí branku Werderu reaguje velmi rychle! Ze hřiště jde středopolař van der Vaart, kterého nahrazuje Lotyš Rudnevs, který by měl zamířit na hrot!
     
    84
    Za nějaké slovní protesty dostává navíc žlutou kartu střídající Nicolai Müller!
    Franco Di Santo - 1:0
     
    84
    Werder právě vstřelil branku!
    K pokutového kopu se postavil Argentinec FRANCO DI SANTO, který se nemýlil a poslal míč do pravého růžku branky! Adler byl bez šance. Nejlepší střelec domácího Werderu navíc na své konto přidává již třináctou branku a dostává se na čtvrtou pozici v tabulce střelců! Důležitější ale je, že posouvá Werder k dnešní výhře!
     
    83
    Behrami se s Wolfagangem Starkem dlouze dohadoval o odpískané penaltě. Německý rozhodčí ale zřejmě na diskuzi neměl náladu a Švýcarovi ukázal červenou kartu!
    Penaltový zákrok
     
    82
    Míč se dostal až do vápna na Junuzovice, který si dělal místo ke střele. Behrami si ale vůbec nedal pozor, svého soupeře zatahal za dres, a ten spadl. Wolfang Stark si své rozhodnutí rozmýšlel, nicméně odpískal penaltu!
    Proti střele Öztunaliho výborně zasáhl Adler
     
    81
    Po levé straně podnikl krásný průnik Gálvez, centr mu nevyšel a míč se odrazil za vápno, kde se do míče opřel Öztunali. Jeho střela mířila k tyči, Adler však vytáhl parádní zákrok a míč vytěsnil na roh!
     
    80
    Obléhání vápna HSV pokračovalo, následně ale Gálvez poslal míč na levou stranu, kde však Junuzovic nebyl. Po pár vteřinách se ale míč vrátil na kopačky hráčů Brém!
     
    79
    Brémy se v posledních minutách opravdu snaží něco s bezbrankovým stavem něco udělat a za svou aktivní hru by si jistě branku zasloužily!
     
    78
    Öztunali teď vybídl k náběhu Selkeho na pravé straně. U mladého Němec byl velmi rychle Ostrzolek, od kterého se míč odrazil do autu.
     
    77
    Prödl házel z pravé strany další dlouhý aut. Míč propadl na hranici vápna k Bargfredemu, který vstoupil do cesty Holtbymu, a ten skončil na zemi. Stark samozřejmě odpískal nedovolený zákrok.
     
    76
    Výbornou práci teď odvedl na pravé straně Gebre, který stínoval Olice a následně mu míč vypíchl a Olic spadl. Jednalo se o čistý zákrok a Wolfang Stark odpískal až hru rukou chorvatského hráče.
     
    75
    Ve vzdušném souboji se ocitl van der Vaart a Prödl. Na zemi skončil Nizozemec, který upadl na záda a byli u něj také lékaři. Rafael se ale následně zvedl a je schopen pokračovat ve hře.
     
    74
    Werder je v posledních minutách daleko více na míči. HSV se ale zatáhlo do kompaktního obranného bloku a svého soupeře do nějakých šancí prakticky nepouští.
    Na zaplněném Weserstadionu je parádní atmosféra. Diváci si užívají také krásného počasí, které v Brémách panuje
     
    72
    Ve středu pole Olic ztratil rovnováhu a při pádu porazil Gebre Selassieho. Stark faul odpískal a Werder kopal další volný přímý kop. Junuzovicovo centr ale trefil hned prvního bránícího hráče.
     
    71
    Brémy zahrávaly ze středového kruhu volný přímý kop. Rozehrávky se ujal Junuzovic, jehož centr byl příliš dlouhý a Adler míč lapil do rukavic.
     
    70
    První střídání provádí i HSV. Ze hřiště jde dnes aktivní Zoltan Stieber, který je nahrazel Nicolaiem Müllerem!
     
    69
    Hra je ve druhém poločase hodně vyrovnaná a zejména Hamburk je již hodně zatažený a čeká hlavně na protiútoky!
     
    68
    HSV se teď po delší době dostalo do rychlého protiútoku, který táhl středem pole Lasogga. Německému útočníkovi se na pravé straně nabízel Stieber. Lasogga to ale vzal na sebe a před vápnem vystřelil, jeho ránu ale zablokoval Lukimya. Následně se ke střele dostal Holtby, ta ale mířila úplně mimo.
     
    67
    Brémy jsou v kombinaci opravdu velmi silné. Na malém prostoru se dobře orientovali Öztunali a Firtz. Druhý jmenovaný se pokoušel vyslat do úniku Selkeho. Na toho byl ale míč příliš dlouhý.
     
    66
    U postranní čáry teď zajel Ivica Olic do domácáho Fritze. Domácí lavička hned vystartovala, nicméně Wolfgang Stark faul samozřejmě odpískal.
     
    64
    Vše naštěstí dobře dopadlo a oba hráči jsou již zpět na hrací ploše!
     
    63
    Na levé straně zůstali ležet Ostrzolek a domácí Fritz. Oba šli proti sobě velmi ostře skluzem. Hůře je na tom hostující borec, který je v péči lékařů.
    Střela Di Santa Adlera nezaskočila
     
    62
    Di Santo se dostal k míči před vápně, dokázal se dostat z obležení protihráče a pohotově vystřelil. Jeho rána mířila k tyči, nicméně Adler byl pozorný!
     
    61
    Na levé straně předvedla hezkou akci dvojice Selke – Junuzovic a prvně jmenovaný upaloval po levé straně vpřed. Akci však zbzrdil a Werder se usazuje na útočné polovině.
     
    60
    Junuzovic byl na levé straně proti dvojnásobné přesile. Míč se po kontaktu odrazil za brankovou čáru. Wolfgang Stark ukázal na odkop od branky, čímž příliš nepotěšil domácí fandy!
     
    59
    Yildirim nám toho dnes na hřišti příliš nepředvedl a odchází ze hřiště již po necelé hodině! Na hřišti ho nahrazuje Öztunali!
     
    58
    Další ostrý záktok má na svědomí domácí Argentinec Di Santo, který se projel kopačkou po těle Behramiho!
     
    57
    Ostrzolek se pokoušel vysunout Rafaela van der Vaarta. Nizozemec už ale není tak rychlý a Lukimya-Mulongoti si ho v klidu pohlídal.
     
    56
    Kombinace Werderu na útočné polovině skončila po odmávaném ofsajdu Junuzovice. Do útoku se tak pouštějí hosté!
     
    55
    Z pravé strany teď do vápna přilétl pěkný centr od Fritze, na který si nabíhal Junuzovic. Těsně před ním však Westermann odehrál míč do zámezí!
    Momentky z dnešního utkání
     
    54
    Dle názoru pomezního rozhodčí se domácí Selke nacházel v ofsajdu. Opakované záběry však potvrdily opak!
     
    53
    Na druhé straně zahrával Hamburk volný přímý kop, kterého se ujal van der Vaart. Jeho centr byl přetažený, na pravé straně míč stihl Stieber, který poslal míč zpět do ohně. Ve vápně si však počínal nedovoleným zákrokem Lasogga.
     
    52
    Hodně nepřehledná situaci teď vznikla v pokutovém území HSV. Z pravé strany házel Prödl dlouhý aut a míč se vápně odrazil až k Junuzovicovi, který prodlužoval na Selkeho, ten však stál v ofsajdu.
     
    51
    Fritz udržel míč proti dvojici hladových vlků které měl na zádech a předal jej na pravou stranu pro Di Santeho. U toho byl však včas Westermann, který míč odkopl do zámezí.
     
    50
    Junuzovic se již zapojil zpět do hry a vypádá v pořádku. Brazilec Reis je také zpět na hřišti, ale jeho pohyb není ideální a je dost pravděpodobné, že uvidíme první střídání HSV.
     
    48
    Po vzájemném souboji zůstali na zemi ležet Cleber Reis a domácí Junuzovic. Hůře to vypadá s brazilským stoper, kterého musí lékaři ošetřit za postranní čarou. Uvidíme, zda-li bude schopen pokračovat.
     
    48
    HSV do druhého poločasu přímo vlétlo a je velmi aktivní. Na levou stranu dostal míč Ivica Olic, který nemarnil čas a poslal míč do vápna. Zde se ke střele dostal Stieber, jehož přízemní ránu ale Casteels lapil.
     
    47
    Junuzovic postupoval vpřed po levé straně. Rakušan si počkal na nábeh svého krajana Prödla, ten měl proti sobě Westermanna. Domácí borec spadl k zemi, faul se však nepíská, což je dle opakovaných záběrů správné rozhodnutí.
     
    46
    Lasogga teď zahrál míč rukou na polovině Werderu, což postřehl Stark a přerušil hru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas "Nordderby" nabídl velmi bojovný a tvrdý fotbal. Od prvních minut jsme viděli zejména tvrdé zákroky. Po zákroku van der Vaarta musel střídat dánský stoper Vestergaard. O pět minut později už jsme viděli první velkou příležitost. Stieber střílel z hranice vápna, jeho rána těsně minula branku Casteelse. Za zmínku stojí také akce Werderu ze závěru poločasu, kde se dostal míč do vápna na Selkeho. Mladý útočník ale pálil úplně mimo!

    Druhý poločas začne na Weserstadion přilbližně v 16:33!
    Hamburk zatím branku nevstřelil, nicméně Werderu je více než vyrovnaným soupeřem
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na pravé straně se snažil něco vymyslet Fritz. Toho ale dobře křižoval Ostrzolek, který domácího hráče dostal až k rohovému praporku, kde ho o míč obral.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Z levé strany přilétl do vápna centr z nohy Olice. Casteels šel ven z branky a míč lapil. Ve vzduchu se ale nepříjemně srazil s Lasoggou. Oba borci si chvíli poleželi na trávníku. Vypadá to, že budou v pořádku.
     
    44
    Stieber se pokoušel přihrávkou středem hřiště vysunout Lasoggou. Útočník HSV byl ale úplně bez pohybu a míč se stal kořistí pro Prödla.
    Promarněná příležitost Selkeho
     
    43
    Tak toto může domácí mrzet! Na pravé straně založil akci Junuzovic, který vyslal Di Santa, ten se nádherně vyhnul Ostrzolekovi a ve vápně našel úplně volného Selkeho. Mladý Němec si ale míč nezpracoval, střílel z první a míč skončil úplně mimo!
     
    42
    Teď se ukázala tvrdým zákrokem také domácí Prödl, který poslal k zemi na levé straně Olice!
    Atmosféra je při "Nordderby" parádní. Na hřišti zatím "tvrdí muziku" spíše hostující HSV!
     
    41
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil tradiční exekutor Junuzovic. Rakušan ale centru nedal potřebnou razanci a již na hranici vápna míč odhlavičkoval Ostrzolek.
     
    40
    Teď už ale Wolfgang Stark do píšťalky písknout musel. Na pravé straně Fritz nasadil jesličky Holtbymu, který ho následně poslal k zemi.
     
    38
    Cleber Reis teď nechával dojít míč do zámezí. Velmi rychle se k němu však dostal Junuzovic, který se chtěl míče zmocnil. Brazilec však ukázal "ostré lokty" a poslal Rakušana k zemi! Faul se však nepíská!
     
    37
    HSV je teď momentálně u míče a kombinuje na vlastní polovině. Tento obrázek se nám za dosavadní průběh zápasu nenabídl.
    Westermannovo "žlutý" zákrok
     
    36
    Hráči Hamburgeru se s tím opravdu nemažou. Na polovině hřiště teď předvedl velmi ostrý zákrok Westermann na Junuzovice. Zde už žlutá karta zkrátka příjít musela!
     
    35
    Junuzovic opravdu rozehrál standardní situaci. Ve vápně našel hlavu Selkeho, ten však nehlavičkoval v ideální pozici. Nicméně míč mířil na branku a Adler musel zasahovat.
     
    35
    Chorvat Ivica Olic si teď počínal nedovoleně u postranní čáry v souboji s Fritzem. Následuje volný přímý kop ke kterému se staví Junuzovic.
     
    34
    Rakušan Prödl teď měl velké štěstí, neboť jeho nepřesná přihrávka na Junizovice mířila k Stieberovi. Hráč HSV ale nebyl připraven a od něj se míč odrazil do autu.
     
    33
    Na pravé straně se protlačil do pozice Selke, který si na zádech udržel Ostrzoleka a odcentroval. Na přední tyči zakončoval Di Santo, jeho rána ale mířila nad branku Adlera. Jednalo se ale o první přímé ohrožení branky Reného Adlera!
     
    31
    Werder je opět u míče na své polovině. Prödl se snažil vysunout Yildirima, ten si ale míč špatně zpracoval.
     
    30
    Aktivní Stieber teď zajel u postranní čáry do Junzovice a domácí fanoušci už začali hodně silně pískat. Wolfgang Stark ale fanouškům radost neudělal a žlutou kartu neudělil!
    Střela Stiebera mířila těsně mimo
     
    28
    Následně si ale na levé straně výborně počínal Olic a Ostrzolek. Prvně jmenovaný poslal přízemní centr na hranici vápna, kde stál Stieber. Mladý Němec se opřel do míče a poslal přízemní ránu k tyči! Jeho střela ale minula pravou tyč jen o kousek! Casteels se jen ohlédl!
     
    28
    Na pravé straně si ale pro míč doběhl Stieber, kterému se podařilo i odcentrovat. Ve vápně ale míč nikdo z domácích nezasáhl!
     
    27
    Z levé straně teď posílal další centr Olic, na který si naběhl Lassoga. Měl ale proti sobě Prödla, jenž ho k hlavičce nepustil.
     
    26
    Ve středu pole teď zaváhal Yildirim, který vcelku lehce ztratil míč a poslal HSV do protiútoku. Ten táhl Ivica Olic, který ale akci hodně uspěchal, když se pokoušel vysunout Lasoggu. Jeho přihrávka byla hodně dlouhá a míč skončil u Casteelse.
     
    25
    Junuzovic si rychle předběhl na druhou stranu a rozehrál i druhý rohový kop. Jeho druhý centr ale nebyl tak povedený. Obrana HSV si tentokrát počínala dobře.
     
    24
    Rohový kop rozehrál Junuzovic, jehož centr prodloužil na přední tyči Gálvez. Na zadní tyči ale poslal míč na další roh Ostrzolek.
     
    23
    Tak pro Vestergaarda dnešní utkání opravdu skončila. Dánský fotbalista to ještě na pár minut zkusil, ale opravdu to nejde. Na hřišti ho nahrazuje Lukimya-Mulongoti!
     
    22
    Z levé stran házel aut opět Prödl, což značilo dlouhý aut do vápna. Ten také přišel a hostující obrana nezafungovala příliš dobře, neboť Reis poslal míč na roh.
     
    21
    Werder teď opět uklidňuje hru a kombinuje na své polovině. Gebre Selassie s Prödlem zapojují do své kombinace i Casteelse.
     
    20
    Švýcar Behrami se pokoušel najít za obranou Lasoggu. Německý útočník si však nepohlídal ofsajdovou linii, což velmi dobře postřehl pomezní rozhodčí.
     
    19
    Van der Vaart si opět koledoval. Na polovině hřiště zahrál vcelku jasně rukou. Wolfgang Stark mu dává poslední napomenutí!
     
    18
    Volný přímý kop rozehrál opět Junuzovic, který hledal ve vápně Di Santa. Našel však hlavu Reise, který byl lehce dezorientován a poslal míč na pravou stranu do autu.
     
    17
    Vestergaard už je zpět na nohou, ale není úplně v pořádku. Odchází společně s lékaži za postranní čáru. Uvidíme, zda-li Werder bude muset střídař, či se Dán zapojí zpět do hry.
    Ostrý faul van der Vaarta na Vestergaarda
     
    16
    Ve středu pole si předpíchl míč Vestergaard, kterého ostře dohrál van der Vaart. Zde dle mého názoru měla příjít jasná žlutá karta. hostující kapitán ale odchází nepotrestán!
     
    15
    Westermann teď zakombinoval na pravé straně s Lasoggou a dostal se k centru. Míč zamířil k Olicovi, který si však míč předkopl, a ten mu utekl do zámezí. Následuje odkop od branky Casteelse.
     
    14
    Právě Junuzovic rozehrál přímý kop, jehož centr letěl do vápna. Adler šel riskantně ven z branky a míč si ve vzduchu našel a vyboxoval jej za vápno.
     
    14
    Ve středu pole postupoval vpřed Junuzovic, kterého ale poslal k zemi Lasogga. Werder má k dispozici volný přímý kop.
     
    13
    Selke výborně zapracoval na pravé straně, kde se zbavil Ostrzoleka a mířil vpřed. Následně se pokoušel najít ve vápně Di Santa. Centr byl však nepřesný a Alder míč lapil.
     
    12
    Poprvé jsme viděli v akci chorvatského hráče Ivicu Olice, ten měl proti sobě Gebre Selassieho. Český zadák si ale počínal výborně a po vzájemném souboji se míč odrazil do zámezí. Vhazovat však bude Werder!
    Příchod obou týmů na zaplněný Weserstadion
     
    10
    Hamburk rozehrával volný přímý kop po faulu Vestergaarda. Van der Vaart ale rychle rozehrál na pravou stranu k Westermannovi, který si míč zasekl proti Gálvezovi a odcentroval. Jeho centr byl ale hodně přetažený a dolétl do zámezí.
     
    9
    Z levé strany teď házel dlouhý aut Gálvez. Míč propadl až na malé vápno, kam si však nikdo z domácích nenaběhl a pohotový Reis míč odkopl.
     
    8
    Velmi pohlednou akci teď předvedli hostující fotbalisté. Celou akci založila chyba Junuzovice, jehož přihrávku vystihl Behrami a následně si narazil vzduchem s Holtbym a poslal přihrávku na Stiebera, který vystřelil z první. Casteels byl ale pozorný a míč lapil!
     
    7
    Stoper Vestergaard se pokoušel vysunout Argentince Di Santa a posílal míč za obranu. Ten byl však příliš dlouhý a doletěl přímo do rukavic Adlera.
     
    7
    Teď se Bargfrede dostal do "smyčky" do protihráčů. Německý hráč situaci musel řešit zpáteční přihrávkou až ke gólmanu Casteelsovi.
     
    6
    HSV se ale nedokázalo u míče udržet příliš dlouho a momentálně už Brémy kombinují na polovině hřiště.
     
    5
    K rozehrávce se dostal Junuzovic, který se pokoušel překvapit Adlera na přední tyč. Ve zdi ale míč zablokoval Švýcar Behrami.
     
    4
    Hodně nešikovně si před vlastním vápnem počínal Westermann, který byl u míče pozdě a poslal k zemi Fritze. Pro domácí Werder je to první velká příležitost ke skórování!
     
    4
    Před vápnem HSV se snažil mladík Selke vysunout svého zkušenějšího kolegu Di Santa. Argentinec ale přihrávku nečekal a míč propadl až k Adlerovi.
     
    3
    Centr hostujícího kapitána mířil na hranici vápna. V tomto prostoru se ale provinil faulem Stieber a u míče budou opět Brémy.
     
    2
    Na polovině Werderu byla faulovaná hvězda HSV van der Vaart, kterého poslal k zemi Gálvez. Právě Nizozemec také rozehraje volný přímý kop.
     
    1
    Gebre Selassie byl teď na začátku pohledné kombinace na pravé straně. Domácí kapitán Fritz si ale nevšiml Ostrzoleka, od kterého se míč odrazil do autu.
     
    1
    Úvodní výkop "Nordderby" měli k dispozici fotbalisté domácího Werderu. Míč šel od Di Santo hned na stopera Prödla, který zakládá postupný útok z vlastní poloviny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již připraveni na hrací ploše. Za malou chíli začínáme!
    Rozcvička hráčů Werderu
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Werder Bremen: Casteels – Gálvez, Vestergaard, Prödl, Gebre Selassie – Bargfrede – Junuzović, Yıldırım, Selke – Di Santo.
    Náhradníci: R. Wolf – Lukimya-Mulongoti, Makiadi, Öztunali, Kroos, Ayçiçek, Sternberg.

    Hamburger SV: Adler – Ostrzolek, Rajković, Reis, Westermann – van der Vaart, Behrami – Olić, Holtby, Stieber – Lasogga.
    Náhradníci: Drobný – Jansen, Rudņevs, Jiráček, N. Müller, Götz, Kacar.

    Rozhodčí: Stark – Pickel, Petersen (vš. GER).
     
    Hezké nedělní odpoledne! Nejnavštěvovanější liga světa, německá Bundesliga má o tomto víkendu na programu 29. kolo. My se dnes společně zaměříme na "Nordderby" mezi týmy Werder Bremen proti Hamburger SV. Úvodní výkop je naplánován na Weserstadion v 15:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Velmi sledované "Nordderby" bude řídit velezkušený německý rozhodčí Wolfang Stark
     
    WERDER BREMEN
    Brémy jsou po 28 kolech momentálně na desáté pozici se ziskem 35 bodů. Svěřenci Ukrajince Viktora Skripnika předvádí v této sezóny velmi líbívý fotbal a brousí si zuby na účast v evropských pohárech. V případě dnešní výhry by Werder mohl poskočit na sedmou pozici. Na šesté Schalke momentálně ztrácí šest bodů. I Schalke ale své utkání 29. kola odehraje až dnes, představí se na půdě druhého týmu tabulky Wolfsburgu.

    Forma Brém je ale v posledních zápasech velmi kolísavá. Po reprezentační přestávce ale tým ze severního Německa ještě nevyhrál. Na domácím stadionu se Werder naposledy představil v utkání s Mohučí, které skončilo bezbrankovou remízou. Poslední utkání odehrály Brémy na půdě posledního Stuttgartu. VfB ale ukázalo, jak se má hrát o záchranu. Vítěznou branku na 3:2 dalo v samotném závěru. Werder se tak toto zaváhání bude snažit odčinit v dnešním utkání s Hamburkem.

    Hlavní ofenzivní silou Werderu je Argentinec Franco Di Santo, který se v této sezóně trefil již dvanáctkrát! Jeho parťákem v útoku je mladý Němec Davie Selke, který má na svém kontě již sedm přesných zásahů. V dnešním utkání se můžeme těšit také na českého zadáka Thea Gebre Selassieho, který pravidelně dostává důvěru od trenéra Skripnika na pravé straně obrany!
    Poslední trénink fotbalistů Werderu před utkáním s Hamburkem
     
    HAMBURGER SV
    Hamburg je na tom v této sezóně opravdu bídně. Výhra Stuttgartu v posledním kole odsunula na poslední místo právě SV. Hamburk má na svém kontě zatím 25 bodů. Na první nesestupovou pozici na které je aktuálně Hannover, ztrácí čtyři body. Dnešní výhra by se tak SV hodila, nicméně na půdě Werderu to bude mít sakra těžké!

    Hamburg svou současnou situaci řešil výměnou trenéra. Ze svého místa se "pakoval" Peter Knaebel, kterého nahradil Bruno Labbadia. Vedení Hamburku si tímto krokem slibuje jediné – záchranu! Labbadia nevstupuje do neznámého prostředí. V SV trénoval již v sezóně 2009/10. Na tiskové konferenci Labbadia uvedl: "Nemáme času nazbyt!". Vyjde německému trenérovi první utkání ve funkci a přiblíží Hamburk záchraně?

    Forma Hamburku byla v posledních zápasech opravdu otřesná. Po reprezentační pauze se SV představilo na půdě rozjetého Leverkusenu, který nasázel čtyři branky a vyhrál 4:0. Petera Knaebela stálo místo poslední utkání s Wolfsburgem. SV na vlastním stadionu prohrálo 0:2.

    Hra Hamburgeru se opírá především o Nizozemce Rafaela van der Vaarta, který diriguje hru a k tomu stihl nastřílet už čtyři branky. Vedení SV si před sezónou také hodně slibovalo od Lewise Holtbyho, který přišel z Tottenhamu. Očekávání ale zatím spíše nenaplnil. V Hamburku působí i dvojice Čechů. V brance pravidelně nastupuje Jaroslav Drobný, který "vyšoupl" z pozice jedničky Reného Adlera a v této sezoně odchytal už 23 utkání. Petr Jiráček se v této sezóně také může těšit z větší porce minut na hřišti. Odehrál již sedmnáct utkání. Uvidíme, zda-li na českého dříče vsadí nový trenér Labbadia a Petr se objeví v základní sestavě.
    "Staronový" kouč Bruno Labbadia se těší na své první utkání ve funkci trenéra SV. Na tiskové konferenci uvedl: "Impuls může přijít jedině od nás!"

    Jan Havlovic

    Branky: 84. Di Santo (pen.)

    Karty:   90+4. Öztunali (BRM) – 36. Westermann (HAM), 84. N. Müller (HAM), 90+2. Holtby (HAM)   83. Behrami (HAM)


    Werder Brémy: Casteels – Gálvez, Vestergaard (23. Lukimya-Mulongoti), Prödl, Gebre Selassie – Bargfrede – Junuzović (88. Kroos), Yıldırım (59. Öztunali), Fritz (C) – Selke, Di Santo.
    Náhradníci: R. Wolf – Lukimya-Mulongoti, Makiadi, Öztunali, Kroos, Ayçiçek, Sternberg.

    Hamburger SV: Adler – Ostrzolek, Rajković, Reis, Westermann – van der Vaart (C) (86. Rudņevs), Behrami – Olić, Holtby, Stieber (70. N. Müller) – Lasogga.
    Náhradníci: Drobný – Jansen, Rudņevs, Jiráček, N. Müller, Götz, Kacar.

    Rozhodčí: Stark – Pickel, Petersen (vš. GER)
    bahis siteleri