Atalanta BC – Empoli 2:2 (kon.) | Lazio – Chievo 1:1 (kon.) | Turín – Juventus 2:1 (kon.)
Parma – Palermo 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Sassuolo 3:2 (kon.) | Janov – Cesena 3:1 (kon.)
Fiorentina – Cagliari 1:3 (kon.) | Neapol – Sampdoria 4:2 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
1:0 (1:0)
U.S. Citta di Palermo
Neděle 26.04.2015, 15:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Parma FC nakonec uhájila své hubené vedení a U.S. Citta di Palermo porazila 1:0!

    Zápas začali aktivněji hosté, jako první však udeřili domácí. Gobbi si to namířil do vápna z levé strany a k zemi ho poslal Rispoli. Z penalty se nemýlil Antionio Nocerino, který poslal Parmu do vedení. Iniciativu poté převzalo Palermo. Velkou příležitost spálil Lazaar, který nechal vyniknout Miranteho. O dvě minuty později byl tváří v tvář Mirantemu i Čočev, ale i bulharský hráč skóre nesrovnal.

    Ve druhém poločase byli jasně aktivnější hostující hráči. Velkou příležitost měl v 66. minutě Belotti, ten však Miranteho nepřekonal. O čtyři minuty později mohl pečetit vítězství Parmy Jorquera. Výborný zákrok ale vytáhl Ujkani! V závěru vyslal hodně nebezpečnou střelu domácí Belfodia. Míč těsně minul branku. Více se již zápase nestalo a Parma své vedení uhájila!

    STATISTIKY UTKÁNÍ
    Držení míče – 48 – 52
    Střely na branku – 5 – 9
    Střely mimo branku – 3 – 4

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového textového onlajnu se na vás těším brzy nashledanou! (16:58:33)
    Parma navázala na dobré výkony z předchozích zápasů a porazila Palermo 1:0!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Z pravé strany nabíhal do vápna Dybala, který se rozhodl poslat centr do vápna. Mirante šel ven z branky a míč lapil do rukavic!
     
    90+5
    Gobbi teď ve vápně našel Belfodila. Ten měl na zádech Gonzáleze, který ho o míč připravil a hosté míří rychle na polovinu Parmy!
     
    90+4
    Domácí fotbalisté teď odvádí výbornou práci. Dvojice Gobbi Ghezzal drží míč na polovině Palerma a šetří cenné vteřinky!
     
    90+3
    Hosté si dali s rozehráním volného přímého kopu na čas. Rozehrávky se nakonec ujal Zouhair Feddal, který však napálil zeď. K míči se navíc dostal Nocerino, který vyváží míč za polovinu.
     
    90+2
    Rozehrávka rohového kopu se Belottimu příliš nepovedla a míč se dostal za vápno k Ghezzalovi. Domácí hráč si však při zpracování pomohl rukou a Palermo má k dispozici další standardní situaci!
     
    90+1
    Rozehrávky standardní situace se ujal Paulo Dybala, který zatočil svůj centr na malé vápno. Zde však domácí Ghezzal míč poslal na roh.
     
    90
    Nastavuje se pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Domácí kapitán Gobbi teď na pravé straně fauloval Dybalu a hosté mají k dispozici další standardní situaci!
     
    89
    A mohlo být rozhodnuto! Nocerino našel ve středu pole střídajícího Belfodila, který neotálel a poslal přízemní střelu na branku Ujkaniho. Střela Belfodila prošla těsně vedle pravé tyče!
     
    89
    Rozehrávka rohového kopu se Jorquerovi příliš nepovedla a do protiútoku se málem dostal Dybala. S útočníkem Palerma se však výborně vrátil Costa, který poslal míč raději do zámezí.
     
    88
    Nocerino teď velmi aktivně napadal mladého Quaisona, který nechtěně poslal míč za základní čáru a daroval rohový kop Parmě!
     
    87
    Kombinaci Palermo zastavil Nocerino, který za pomoci Feddala dostal míč na půlku. Domácí navíc u míče zůstanou, neboť Andelkovič si v souboji s Belfodilem počínal nedovoleně.
     
    86
    K přímému ohřožení Miranteho se teď dostal Dybala, který vyslal svou přízemní ránu z dobrých 25 metrů. Domácí gólman měl však dobrý výhled a předvedl jistý zákrok!
     
    85
    Poslední změnu provádí i Palermo! Ze hřiště odchází Fernando Vazquez, kterého na posledních pár minut nahrazuje Accursio Bentivegna!
     
    84
    Rohového kopu se ujal Paulo Dybala, který zakroutil svůj centr na malé vápno. Do vzduchu musel jít Ujkani, který míč vyboxoval a poslal za vápno.
     
    83
    Volný přímý kop rozehrál Lazaar, který hledal na malém vápně Gonzáleze. Nejvýše však vyskočil Costa, ten raději zahrál míč na rohový kop. Tlak Palermo se stupňuje!

    Jan Havlovic

    Branky: 23. Nocerino (pen.)

    Karty:   27. Costa (PRM), 76. Gobbi (PRM), 83. Lila (PRM)


    Parma Calcio 1913: Mirante – Feddal, Costa, Mendes (71. Lila) – Gobbi (C), Nocerino, Jorquera, Mauri, Varela (62. Cassani) – Ghezzal, Coda (55. Belfodil).
    Náhradníci: Iacobucci, Bajza – Cassani, Lila, Lucarelli, Belfodil, Palladino, Lodi, Santacroce, Mariga, Broh, M. Esposito.

    U.S. Citta di Palermo: Ujkani – Andelkovič (C), González, Vitiello – Lazaar, Čočev, Maresca, Bolzoni (56. Belotti), Rispoli (70. Quaison) – Vázquez (85. Bentivegna) – Dybala.
    Náhradníci: Sorrentino – Milanovič, João Silva, Makienok, Della Rocca, Terzi, Quaison, Ortiz, Rigoni, Daprela, Bentivegna, Belotti.

    Rozhodčí: Di Bello – Crispo, Prenna (vš. ITA)
    bahis siteleri