Bielefeld – Wolfsburg 0:4 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
0:4 (0:2)
VfL Wolfsburg
Středa 29.04.2015, 20:30 • SchücoArena (Bielefeld) • Německý pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný úterní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Německá pohárová soutěž dospěla již do semifinále, ve kterém se o postup do finálového boje střetnou DSC Arminia Bielefeld a VfL Wolfsburg. Utkáním, jehož úvodní výkop je na programu od 20:30, vás prostřednictvím textové online reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Tento třetiligový celek, který má nakročeno do druhé německé nejvyšší soutěže, se v prvním kole poháru utkal se Sandhausenem, jehož porazil 4:1. V dalším zápase udolali hráči Bielefeldu po penaltách Herthu Berlín (1:0) a do čtvrfinále pronikli po postupu přes Werder Brémy (3:1). O postup do semifinále se svěřenci kouče Meiera utkali s Monchengladbachem, který vyřadili až v penaltovém rozstřelu.
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg byl už v prvním kole na pokraji vyřazení, když po bezbrankové základní hrací době prohrával s Darmstadtem na penalty. Sérii pokutových kopů ale hráči Wolfsburgu dokázali otočit ve svůj prospěch, díky čemuž se v další fázi mohli utkat s Heidenheimem, který porazili 4:1. V následujících dvou utkáních udrželi svěřenci trenéra Heckinga čisté konto, když si 2:0 poradili s celkem RB Lipsko a jednobrankové vítězství si připsali v duelu s Freiburgem.
     
    Poslední vzájemná utkání

    21.03.09 Bielefeld – Wolfsburg 0:3
    18.10.08 Wolfsburg – Bielefeld 4:1
    02.02.08 Bielefeld – Wolfsburg 0:1
    11.08.07 Wolfsburg – Bielefeld 1:3
    21.04.07 Wolfsburg – Bielefeld 2:3
     
    Rozhodčí

    Nezbytnou součástí každého fotbalového utkání jsou bezpochyby rozhodčí. Tím hlavním bude pro dnešní zápas Tobias Welz, jemuž s řízením semifinálového duelu budou pomáhat asistenti Rafael Foltyn a Martin Thomsen. Funkci čtvrtého arbitra bude zastávat Peter Sippel.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Schwolow – Dick, Salger, Börner, Schuppan – Junglas, Schütz – Hemlein, Müller, Mast – Klos
    Náhradníci: Peters – Ulm, Lorenz, Brinkmann, Testroet, Hornig, van der Biezen

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Klose, Rodriguez – Luiz Gustavo, Arnold – Caligiuri, De Bruyne, Perišić – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Knoche, Guilavogui, Schürrle, Träsch, Schäfer

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Thomsen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku úvodního výkopu si vzali na starost fotbalisté Wolfsburgu hrající v zelených dresech. Domácí nastoupili k utkání v dresech modré barvy.
     
    2
    Hned v úvodu utkání se nedovoleného zákroku dopustil Manuel Junglas, přímý kop tak budou zahrávat hráči hostujícího celku.
     
    3
    Střelou ze střední vzdálenosti se prezentoval Naldo, neměl ale přesně srovnána mířidla a bránu Arminie netrefil.
     
    4
    Aktivita je od úvodních minut jednoznačně na straně favorizovaného Wolfsburgu, jehož hráči si vytvářejí územní převahu.
     
    5
    Domácí se pokusili proniknout kupředu pomocí dlouhého nákopu, který sice Mast zpracoval, ale vzápětí jej o míč připravila pozorná defenziva hostujícího týmu.
     
    6
    Na opačné straně se do pokutového území snažil protlačit De Bruyne, také on ovšem ztroskotal na připravé obraně, která jeho průnik v souladu s pravidly zastavila.
     
    7
    Bielefeld se pokusil zahrozit střeleckým pokusem z uctivé vzdálenosti, ale Benaglio proti ráně Manuela Junglase zasahovat nemusel.
     
    8
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Favorizovaný celek se v úvodu utkání ujímá vedení! Z hranice pokutového území napřáhl ke střele MAXIMILIAN ARNOLD, který svůj projektil nasměroval do horního rohu brány.
    Maximilian ARNOLD - 0:1
     
    10
    Ricardo Rodriguez se ve středu hracího pole provinil podražením, což postřehl hlavní arbitr, jenž v neprospěch Wolfsburgu odpískal přímý volný kop.
     
    11
    S Junglasovým centrem si ale obrana hostujícího celku bez potíží poradila a míč odvrátila do bezpečných míst.
     
    13
    Nedovoleného zákroku se dopustil také Müller, který pro změnu fauloval Luize Gustava.
     
    15
    Dick uprostřed hřiště nevybíravým způsobem zajel do jednoho z protihráčů a může být rád, že za svůj počin neviděl žlutou kartu.
     
    16
    Je za námi úvodní čtvrthodina hry, ve které hostující celek potvrdil své kvality vstřelenou brankou.
     
    17
    Fotbalisté Arminie se vydali kupředu, ale z důvodu útočného faulu o míč přišli.
     
    18
    Defenziva Wolfsburgu zastavila další útočnou akci Bielefeldu odkopem míče na roh. Dickův centr směřoval na Klose, který ale dokázal trefit jen obránce stojícího před sebou.
     
    20
    Hra se ustálila ve středu hřiště, v držení míče jsou hráči v zelených dresech, kteří se postupnýmipřihrávkami snaží dostat do hloubi pole.
     
    22
    Perišić se centrem ze strany pokusil v pokutovém území nalézt některého ze svých spoluhráčů, míč ale správného adresáta nenašel.
     
    23
    Fotbalisté Bielefeldu podnikli útočný výpad a po údajné ruce ve vápně se dožadovali odpískání pokutového kopu, hlavní arbitr byl ale jiného názoru a jeho píšťalka zůstala němá.
     
    25
    Domácí tým má stále více útočné choutky, nyní byl průchod hráčů v modrém zastaven jen za cenu faulu, k zemi byl sražen Klos.
     
    26
    Dickův následný přízemní centr však postrádal nápad, navíc byl proveden velice nepřesně, takže defenziva Wolfsburgu měla při jeho zneškodnění výrazně usnadněnou práci.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), který skluzem zastavil unikajícího soupeře.
     
    29
    Dlouhý nákop hráčů Bielefeldu do šestnáctky soupeře odvrátila pozorná defenziva hostujícího celku, která v utkání zatím odvádí velice poctivou práci.
     
    30
    Balon se nachází na kopačkách hráčů Wolfsburgu, kteří prozatím kombinují na vlastní polovině hřiště, odkud se pokusí rozvinout další ze svých útočných výpadů.
     
    32
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je již dvoubrankový! Po rozehrávce přímého volného kopu vznikla před brankářem Schwolowem skrumáž, na konci celé akce byl zakončující LUIZ GUSTAVO, který míč dopravil do sítě hlavičkou.
    Luiz GUSTAVO - 0:2
     
    34
    Hostující mužstvo stále disponuje výraznou územní převahou, kvalita je jednoznačně na jeho straně.
     
    36
    Dopředu se však po zisku míče vydali také domácí, k Mastovi ale vzdušný centr nepřilétl.
     
    37
    Kevin De Bruyne se v blízkosti středové čáry provinil proti pravidlům, když srazil k zemi jednoho ze svých protihráčů, což postřehl hlavní arbitr Welz.
     
    39
    Ofenzivní akci Bielefeldu zastavil další nedovolený zákrok, který měl tentokrát na svědomí Maximilian Arnold.
     
    40
    Střílený centr vyboxoval Benaglio mimo pokutové území, kde se k míči sice dostal hráč v modrém, celá akce se ovšem obešla bez střeleckého efektu.
     
    42
    U míče jsou fotbalisté Wolfsburgu, kteří se postupnými krátkými přihrávkami dostávají vpřed. Záložní řada Arminie zaujala obranné postavení.
     
    43
    Hostům se ale nevydařil přechod středem hřiště a kupředu pospíchaů Hemlein. Míč si ale příliš předkopl a ten skončil za postranní čárou. Zpět do hry jej tak uvedou fotbalisté Wolfsburgu.
     
    44
    Na opačné straně se centrem do vápna prezentoval Perišić, nikoho v zeleném dresu však v šestnáctce nenalezl a míč tímto územím tak pouze proletěl.
     
    45
    Hlavní arbitr se v úvodním poločase rozhodl nastavit jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je minulostí. V něm měl jednoznačně více ze hry Wolfsburg, jehož hráči po většinu času disponovali územní převahou. Favorizující celek se do vedení dostal v 8. minutě, kdy se prosadil Arnold. Krátce po půlhodině hry zdvojnásobil náskok prvoligového celku Luiz Gustavo a dvougólový náskok vydržel Wolfsburgu až do přestávky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Julian Börner, přichází Manuel Hornig.
     
    47
    Parádní trefou z nařízeného přímého kopu se prezentoval Florian Dick, jehož technická střela skončila na spojnici tyče a břevna, od níž se odrazila k nohám Klose, jenž měl před sebou prázdnou bránu, kterou ale trestuhodně přestřelil.
     
    49
    Až příliš agresivně si v souboji o míč počínal Stephan Salge, kterému Welz odpískal nedovolený zákrok.
     
    50
    Hra se v tuto chvíli přelévá ze strany na stranu se střídavým držením míče, který často mění svého majitele.
     
    52
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Hráči hostujícího celku odskakují svému soupeři na rozdíl tří branek! Wolfsburg podnikl útočný výpad po levé straně, ve vápně dostal míč Caligiuri, který jej po zemi okole brankáře poslal na bránu, za čáru jej poté ve skluzu doklepl IVAN PERIŠIĆ.
    Ivan PERIŠIĆ - 0:3
     
    54
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Josuha Guilavogui.
     
    55
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Kanonáda hostujícího mužstva nebere konce! Čtvrtý gól Wolfsburgu vsítil MAXIMILIAN ARNOLD, který po Caligiuriově odraženém centru nadvakrát propasíroval míč za Schwolowova záda.
    Maximilian ARNOLD - 0:4
     
    58
    Nedovoleným zákrokem se provinil Naldo, který za dres zatáhl jednoho ze svých spoluhráčů. Žlutá karta však nepřichází.
     
    60
    Ofenzivní výpad hráčů Bielefeldu končí odmávaným ofsajdovým postavením, ve kterém se nacházel Fabian Klos.
     
    61
    Na opačné straně vybojovali domácí rohový kop, centrujícím hráčem byl Maximilian Arnold, ale míč defenziva Arminie odvrátila do bezpečí.
     
    62
    Klose ve výskoku nedovoleným způsobem atakoval Hemleina a s míčem tak budou moci kombinovat fotbalisté domácího mužstva.
     
    63
    K nečekaně nebezpečnému zakončení se zpoza šestnáctky dostal střídající Hornig, po jehož nepříjemné ráně těsně před brankářem Benagliem míč poskočil. Strážce wolfsburgské svatyně však míč za svá záda nepustil, přestože proti ráně Horniga musel k zemi.
     
    65
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Christian Müller, přichází David Ulm.
     
    67
    Hráči Wolfsburgu kombinují na polovině soupeře, blízko jeho pokutového úzumí.
     
    68
    Hosté se nakonec prokombinovali až do šestnáctky, v ní byl ale od míče čistým způsobem odstaven útočník Dost.
     
    69
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Andre Schürrle.
     
    70
    Nyní se kupředu vydali fotbalisté v modrých dresech, výborným obranným zákrokem se však prezentoval Naldo, který dokázal přelstít jednoho z útočníků, jemuž odebral míč.
     
    72
    Útočnou akci fotbalistů Wolfsburgu zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, v ofsajdu byl přistižen Andre Schürrle.
     
    73
    Na hranici šestnáctky se ke střeleckému pokusu odhodlal Klos, ke kapitánovi domácího celku však přispěchal jeden z obránců, který jeho střelu zblokoval.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ricardo Rodriguez, přichází Marcel Schäfer.
     
    75
    Před námi je bez případného nastavení závěrečná čtvrthodina hry a hostující celek si jde v tomto utkání jednoznačně za vítězstvím.
     
    76
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Koen van der Biezen.
     
    78
    Domácí fotbalisté kombinují v předbrankovém prostoru, vytrvale napadáni vysunutými hráči Wolfsburgu, kteří se svým soupeřům snaží za každou cenu rozehrávku znemožnit.
     
    79
    Fotbalisté v modrých dresech přeci jen pronikli před pokutové území Wolfsburgu, odkud vypálil Christoph Hemlein. Hráč Arminie však mířil jen do středu brány, kde se nacházel připravený Benaglio.
     
    81
    Příznivci Arminie Bielefeld si zbytek zápasu naplno užívají, stejně tak jako jejich hráči na hrací ploše.
     
    82
    Po jednom ze soubojů se na hrací ploše v nezáviděníhodné pozici ocitl Marcel Schäfer, který musí být ošetřen. Hra je proto okamžitě přerušena.
     
    83
    Dnešní semifinálový duel sleduje v Bielefeldu 26137 diváků.
     
    85
    V této chvíli se hraje ve středu hracího pole, kde probíhají urputné souboje o míč, z nichž nakonec vycházejí jako vítězové fotbalisté bundesligového celku.
     
    86
    Míč se po odrazu jednoho z hráčů v modrém dresu dostal za postranní čáru a zpět do hry jej uvedou fotbalisté Wolfsburgu.
     
    88
    Čas semifinálového klání už se velice rychle krátí, nacházíme se v samotném závěru utkání. Míč je na kopačkách hráčů vedoucího týmu.
     
    89
    Domácím se ještě podařilo podniknout útočný výpad podél levé postranní čáry, ten ale defenziva Wolfsburgu dovoleným způsobem zastavila.
     
    90
    Naldo před pokutovým územím zastavil útočnou akci Arminie faulem, následná rána z přímého volného kopu však trefila pouze dobře postavenou zeď.
     
    90+1
    Hlavní arbitr ve druhém poločase nenastavil ani minutu a ihned po rozehrání standardní situace ukončil zápas.
     
    Je dobojováno! Do pohárového finále po jednoznačném průběhu postupuje VfL Wolfsburg, který svého soupeře deklasoval čtyřmi góly. Favorit se ujal vedení už v 8. minutě a krátce po půlhodině hry své vedení navýšil. Ve druhém dějství přidal Wolfsburg další dvě slepené branky a může se radovat z postupu do finále! (22:25:12)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 8. Arnold, 32. Luiz Gustavo, 52. Perišić, 55. Arnold

    Karty:   27. Bruyne (WOF)


    DSC Arminia Bielefeld: Schwolow – Dick, Salger, Börner (46. Hornig), Schuppan – Junglas, Schütz – Hemlein, Müller (65. Ulm), Mast – Klos (76. van der Biezen)
    Náhradníci: Peters – Ulm, Lorenz, Brinkmann, Testroet, Hornig, van der Biezen

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Klose, Rodriguez (74. Schäfer) – Luiz Gustavo, Arnold – Caligiuri, De Bruyne (54. Guilavogui), Perišić (69. Schürrle) – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Knoche, Guilavogui, Schürrle, Träsch, Schäfer

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Thomsen

    Diváci: 26137
    bahis siteleri