Velká cena Španělska Vítěz: N. Rosberg (kon.)
konec
Velká cena Španělska

Vítěz: N. Rosberg

Neděle 10.05.2015, 14:00 • Okruh: Barcelona, Katalánsko, Španělsko • Formule 1
     
    Máme za sebou Velkou cenu Španělska, kterou opanoval vítěz kvalifikace Nico Rosberg, jenž za sebou nechal Lewise Hamiltona a Sebastiana Vettela. Mercedes tak v Katalánsku slaví další double. Další podnik je na programu za 14 dní, kdy se pojede Grand Prix Monaka. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (15:58:04)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Španělska: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Vettel, 4. Bottas, 5. Räikkönen, 6. Massa, 7. Ricciardo, 8. Grosjean, 9. Sainz, 10. Kvjat. Závod nedokončili Fernando Alonso a Pastor Maldonado.
     
    Konec závodu.
     
    66
    NICO ROSBERG jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Španělska. Druhý dojel Lewis Hamilton a třetí Sebastian Vettel.
     
    66
    Carlos Sainz a Daniil Kvjat spolu v posledním kole svedli tvrdý souboj, při němž možná došlo i ke kontaktu. Sainz se posunul na deváté místo.
     
    66
    Jezdci najeli do posledního kola a Nico Rosberg si jede pro vítězství ve Velké ceně Španělska.
     
    65
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Vettel, 4. Bottas, 5. Räikkönen, 6. Massa, 7. Ricciardo, 8. Grosjean, 9. Kvjat, 10. Sainz.
     
    64
    Na samotném chvostu kroužící Will Stevens a Roberto Merhi jsou už o tři, respektive čtyři kola zpět.
     
    63
    Carlos Sainz atakoval svého týmového kolegu Maxe Verstappena, jehož předjel a dostal se desátou příčku, za kterou se připisuje jeden bod.
     
    62
    Pokud se nestane nic mimořádného, tak o složení stupňů vítězů je jasno. Stáj Mercedes si tak s největší pravděpodobností připíše další double.
     
    61
    Valtteri Bottas a Kimi Räikkönen předjeli jeden z vozů Manor Marussia, jenž jede o kolo zpět.
     
    60
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Vettel, 4. Bottas, 5. Räikkönen, 6. Massa, 7. Ricciardo, 8. Grosjean, 9. Kvjat, 10. Verstappen.
     
    59
    Stáj McLaren slibovaný progres nezaznamená ani ve Španělsku. Fernando Alonso předčasně skončil a Jenson Button je zatím až 16.
     
    58
    Okruh v Katalánsku neslouží jen pro potřeby formule 1. Konají se zde i závody silničních motocyklů a v roce 1992 v rámci LOH sloužila cílová rovinka pro časovku družstev na silničních kolech
     
    57
    Můžeme si připomenout, že v závodě už nepokračují Fernando Alonso a Pastor Maldonado.
     
    56
    Lewis Hamilton sice zajel nejrychlejší kolo závodu, jenomže na prvního Rosberga ztrácí 18 sekund.
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Vettel, 4. Bottas, 5. Räikkönen.
     
    53
    Po odstoupení Fernanda Alonsa mají španělští fanoušci už jen dvě želízka v ohni. Carlos Sainz momentálně krouží na 11. místě a Roberto Merhi je aktuálně poslední.

    Michal Šandor

    Průběžné pořadí:

    Nejrychlejší kolo: