Veselý – Nišikori 0:2 (kon.)
konec
Jiří Veselý
Jiří Veselý
0
63 5  
Kei Nišikori
Kei Nišikori (5)
2
7 7  
Středa 13.05.2015, 12:38ATP Řím - Internazionali BNL d'Italia (antuka) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré poledne přeji z dalšího textového přenosu tenisového zápasů z ATP Masters v Římě, kde se představí náš druhý zástupce, který ještě v soutěži zůstal a tím je Jiří Veselý. Ten však bude mít s postupem ze 2. kola těžkou práce, jelikož jeho soupeřem bude 5. nasazený Japonec Kei Nišikori. Přenosem vás budu provázet já, Dominik Špringer.
     
    Kei Nišikori

    25letý Japonec a nasazená 5. tohoto turnaje je v současném vydání žebříčku na 6. místě, ale jeho tenisovým maximem je dokonce 4. pozice, na kterou dosáhl v tomto roce.

    Rodák z Matsue v současné době pobývá na Floridě a zde v Římě bude útočit na svůj desátý titul mezi profesionály. Na antuce se mu navíc daří, stejně tak jako celou tuto sezonu. Největší zklamání zažil v Indian Wells, kde vypadl v osmifinále. Jinak v Brisbane a naposledy v Madridu vypadl v semifinále. Na Australian Open vyrovnal své maximum a vypadl ve čtvrtfinále, to samé ho pak potkalo i v Miami, ale jinak tu jsou již finálové účasti. V Acapulcu to nevyšlo, ale z Memphisu a Barcelony si Japonec odnesl titul.

    Zde v Římě startuje Kei teprve po třetí a jeho maximem je 2. kolo. Jedná se navíc o jeho první střetnutí s Jiřím Veselým.
     
    Jiří Veselý

    Stále ještě mladý 21letý Jiří je považován za budoucnost našeho tenisu a rodák z Příbrami to alespoň částečně potvrzuje, když mu v současné době patří 40. pozice. Mezi hráči do 21let se dokonce v žebříčku nachází Veselý na 2. místě hned za Australanem Kyrgiosem.

    Veselého sezona je v mnoha ohledech zajímavá. Představil se spolu s Římem na čtrnácti turnajích, ve kterých hned 9x vypadl v 1. kole, ale i přes tuto zdánlivě špatnou bilanci to má své pozitiva, když v Aucklandu vyhrál svůj premiérový titul na okruhu ATP, finále si zahrál i na antuce v Bukurešti a semifinále na dalším antukovém podniku v Casablance.

    Zde v Římě startuje Jiří poprvé v kariéře a v úvodním kole si poradil s Lotyšem Gulbisem, který také formu v této sezoně hledá.
     
    Právě nyní na Grandstand dvorci probíhá duel mezi Simone Halepovou a Alison Riskeovou, ve kterém Rumunka a velká favoritka tohoto duelu vede v 1. setu 5:1. Po tomto zápase se již na stejné antuce představí aktéři našeho zápasu.
     
    Zdá se, že Rumunka Halepová s klidem dokráčí k vítězství. Po první vyhraném setu v poměru 6:3 momentálně vede 3:0 a podává.
     
    Halepová nadělila v druhém setu své soupeřce kanára a postupuje tak do dalšího kola, to znamená, že obě hráčky nyní uvolňují kurt a na jejich místo nastoupí právě Jiří Veselý a Kei Nišikori.
     
    Oba hráči již nastupují na kurt a začíná předzápasová příprava.
     
    Na servisu začíná favorit tohoto zápasu, Japonec Kei Nišikori.
     
    Hráči jsou již připraveni na zápas a usedají na své lavice, za malý okamžik začínáme.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    První výměna se konala přes druhý Japoncům servis a začal lépe Veselý, který svého soupeře zatlačil dobrým returnem a následně Nišikori tvoří první nevynucenou chybu.
     
    15-15
    Ani na druhý pokus nezvládl Kei svůj první servis a opět byl ve výhodě Veselý, ovšem nyní kazí právě Čech a posílá svůj úder do autu.
     
    30-15
    Zatím zde máme zápas plný nepřesností, sice nyní Japonec trefil svůj první servis a zatlačil Jiřího do obrany, ale jeho pokus o vítězný forhend po lajně končí v autu.
     
    30-30
    První přímý bod z podání, return Veselého končí v autu.
     
    40-30
    Dokonce je tu šance na první brejk, Nišikori opět zkoušel úder po lajně, který tentokrát zastavila páska.
     
    1:0
    Nádherná výměna od Veselého, který si šel tvrdě pro brejk a to se mu daří, po skvělém forhendu ven z kurtu sice ještě Nišikori vrátil míček do hry, ale Jiří vzápětí zvládl těžkou smeč prakticky od základná čáry a nedal svému soupeři šanci.
     
    0-15
    Na servisu však špatně začíná i Čech, tentokrát Nišikori počkal na svůj return po druhém podání a následně Jiří posílá bekhend do sítě.
     
    15-15
    Už se zdálo, že Kei si dojde pro další fiftýn, ale Jiří viděl jeho náběh na síť a nádherným prohozem po lajně srovnává stav.
     
    30-15
    Tentokrát return Nišikoriho po druhém servisu našeho hráče zastavuje páska.
     
    40-15
    Navíc si Veselý pomohl dobrým servisem, po kterém naběhl na síť a do protipohybu svého soupeři ukončil tuto výměnu, jsou ty gemboly pro našeho hráče.
     
    40-30
    První však Kei zneškodňuje, když postupně bušil do našeho hráče tvrdými forhendy až nakonec Jiří sám posílá míček do autu.
     
    40-40
    Je tu shoda, Japonec teď trefil krásný bekhend cross, který dopadl přesně na lajnu.
     
    40-A
    Bohužel tu je brejkbol i pro Japonce.
     
    40-40
    Veselý zariskoval a trefil náramně svůj druhý servis, který Kei nedokázal správně returnovat.
     
    40-A
    Už se zdálo, že si Veselý připíše další gembol, ale nedokázal využít nabídnuté příležitosti a naopak se dostal do tlaku Nišikoriho, který postupně donutil Jiřího k chybě.
     
    1:1
    Druhou možnost už Nišikori mistrovsky proměňuje, Jiří sice naběhl na síť, ale Kei si toho včas všiml a svého soupeře jednoduše prohodil.
     
    0-15
    Dobrým servisem startuje 25letý hráč třetí gem.
     
    0-30
    Zdá se, že se dočkáme prvního udrženého servisu, opět totiž hned po podání byl ve výhodě Kei, který ji také dokázal forhendem využít.
     
    15-30
    Teď je tu však hrubka jako hrom od Japonce a Veselý je zpět ve hře. Jiřímu se nepovedl jeho kraťas, který soupeř doběhl a následně jej umístil přesně do míst, kde právě Čech stál a ten neměl problém svého soka prohodit.
     
    15-40
    Chybuje však i Veselý, ani Nišikori nezahrál dobrý kraťas a Jiří u něj byl včas, ale místo tvrdého zakončení chtěl oplatit stejnou mincí a trefuje pouze síť.
     
    1:2
    Následně se return Veselého nevešel do dvorce a to znamená, že Nišikori poprvé v zápase udržel svůj servis a otáčí vývoj úvodní sady.
     
    15-0
    Dobrý servis nyní zvládl i Veselého, následný return Nišikori skočil hodně do vzduchu a tak neměl náš hráč problém svým forhendem zakončit výměnu.
     
    30-0
    Navíc tu je nevynucená chyba od Nišikoriho, který svůj bekhend poslal pouze do sítě.
     
    40-0
    Vypadá to na rychlý gem od Veselého, return jeho soupeře totiž končí v autu.
     
    2:2
    Tentokrát return zastavila páska a Veselý tak rychle a hlavně klidně také získává první gem na svém servisu.
     
    0-15
    Oba hráči jsou nyní dominují na servisu, dobré podání ven z kurtu a následný bekhend do volného prostoru od Nišikoriho.
     
    15-15
    Avšak hned v zápětí je tu první dvojchyba v tomto zápase.
     
    30-15
    Nyní Kei zvolil druhý servis spíše na jistotu, ale i přesto se dostal ve výměně do ofenzívy, ale Jiří zahrál geniální kraťas, na který byl jeho soupeř krátký.
     
    40-15
    Další brejkboly pro Čecha, opět byl Nišikori ve výměně lepším hráčem, jenže zbytečně chybuje a jeho forhend končí za základní čarou.
     
    3:2
    Znovu bylo k vidění druhé podání spíše na jistotu, čehož Veselý využil svým returnem, dostal Japonce do obrany a následným forhendem po lajně znovu prolamuje servis svého soupeře.
     
    0-15
    Jiří teď běhal seč mu síly stačily, ale na konci výměny trefil míček rámem rakety a z vydřeného fiftýnu se tak raduje Nišikori.
     
    15-15
    Nejlepší možná odpověď, první eso od Veselého.
     
    30-15
    Nádherný druhý servis ven z kurtu, s kterým Kei nepočítal a následně jej posílá vysokým obloukem pouze do autu.
     
    40-15
    Ani tentokrát se výměna konat nebude, Nišikori opět nasměroval svůj return do autu.
     
    40-30
    Teď už Nišikori svůj return poslal přesně na lajnu, s čímž měl Veselý velké problémy a z těžké pozice trefuje pouze síť.
     
    4:2
    Tentokrát však už Jiří nedramatizuje tento gem a po dalším nádherném kraťasu potvrzuje získaný brejk.
     
    0-15
    Jiří bojuje, nyní zvládnul dobrý servis na kříž a i první smeč Nišikori, už se zdálo, že svého soupeře přelobuje, ale Japonec se natáhl a druhou smečí získává fiftýn.
     
    0-30
    Přímý bod z podání pro Nišikori.
     
    15-30
    Na Jiřího se teď usmálo štěstí, byl sice pod tlakem, ale svůj bekhend otřel o pásku a míček zapadl přesně na druhou stranu kurtu, Japonec byl bezmocný.
     
    30-30
    Přichází navíc další chyba Nišikoriho, který opět doběhl kraťas svého soupeře, ale následný úder poslal přesně do míst, kde stál připravený Veselý.
     
    30-40
    Dlouhá výměna, ve které již Jiří šahal po dalším brejkbolu nakonec končí výhrou Nišikori, který ji ukončil výstavním kraťasem.
     
    4:3
    Tentokrát již Nišikori na síti nechyboval a ukončil tvrdým bekhendem tento gem a snižuje tak stav úvodní sady. Ve výhodě je však stále Veselý.
     
    15-0
    Veselý však nehodlá určitě tuto výhodu ztratit a začíná dobrým servisem.
     
    15-15
    Následuje však dobrý return Nišikoriho po druhém podání našeho hráče a Veselý následný těžký bekhend posílá pouze do sítě.
     
    30-15
    Nyní však Veselému sedl servis a naopak Nišikori svůj return poslal do dalekého autu.
     
    30-30
    Chybuje i Čech, který měl nyní po dobrém forhendu po lajně připravenou pozici na zakončení výměny, ale míček trefuje rámem rakety a ten letí do autu.
     
    30-40
    Bohužel tu je brejkbol pro Nišikoriho, který doběhl kraťas Veselého a pak ještě následně zvládl těžkou smeč zády k síti, načež Jiří chybuje a tvrdý forhend napálil pouze do sítě.
     
    40-40
    Šance je zatím odvrácena dobrým servisem.
     
    40-A
    Jenže je tu další chyba od Veselého, který tentokrát zbytečně posílá do autu svůj bekhend a Kei má tak další šanci na brejk.
     
    40-40
    Avšak i druhou možnost Jiří odvrací výborným servisem.
     
    A-40
    Nyní už Jiří po dalším skvělém servisu udržel nervy na uzdě a tvrdými forhendy cross si vypracovává první gembol v tomto gemu.
     
    5:3
    Druhé podání ven z kurtu, které Japonec returnuje pouze do autu znamená, že Jiří zatím zvládl těžkou situaci a udržel tak znovu svůj servis. Navíc je nyní jediný gem od vítězství v úvodní sadě.
     
    15-0
    Opět Kei chybuje u sítě, když si opět vybral část dvorce, kde stál připravený Veselé, který jej následně prohazuje.
     
    15-15
    Ovšem je rychle srovnáno, Veselý zkoušel z těžké pozice zahrát vítězný úder po lajně, ten však končí o pár milimetrů v autu.
     
    30-15
    Smůla nyní na straně Japonce, který svůj bekhend cross opřel o pásku a ta následně míček katapultuje do autu.
     
    30-30
    K setbolům se zatím Jiří nedostává, dobrý servis na kříž a forhend do protipohybu od Japonce.
     
    40-30
    Přece jen je tu první možnost, druhá dvojchyba v ten nejméně vhodný moment.
     
    40-40
    Nádherně se teď z těžké pozice Kei dostává dobrým bekhendem po lajně.
     
    40-A
    Následuje navíc první eso od Nišikoriho!
     
    5:4
    Hned v rychlém sledu tu je druhé eso a Nišikori tak odvrací první setbol, ale podávat nyní půjde Veselý, který může zakončit tento set.
     
    0-15
    Možný poslední gem v úvodním setu začíná Veselý nevynucenou chybou.
     
    15-15
    Jiří reaguje nejlépe jak může, druhé eso.
     
    30-15
    Následuje další dobrý servis, který Nišikori returnuje pouze do autu.
     
    40-15
    Ani tentokrát se výměna nekonala, druhý servis Veselého totiž Japonec napálil pouze do sítě a jsou tu další dvě možnosti pro mladého Čecha.
     
    40-30
    Už se zdálo, že je set u konce, Veselý byl u sítě, ale volej nezahrál dobře a následně ho Kei lobuje.
     
    40-40
    Bohužel ani třetí možnost Jiří nevyužívá a jeho forhend končí v dalekém autu.
     
    A-40
    Riskantní druhý servis, který Nišikori nezvládl returnovat a je tu čtvrtá možnost pro Veselého na ukončení této sady.
     
    40-40
    Přichází však další nevynucená chyba ihned po returnu a Japonec ještě bojuje o tento set.
     
    40-A
    Nišikori bojuje parádně, nyní zatlačil svého soupeře dobrými údery a ukončil tuto výměnu tvrdým forhendem po lajně, který Veselý dokázal vrátit pouze do autu.
     
    5:5
    Kei vytáhl nádherný forhend z obtížné pozice, který dopadl přesně na základní čáru a bohužel tak prolamuje podání svého soupeře. Veselý nedokázal proměnit ani čtvrtý setbol a nyní je výhoda právě na straně 5. nasazeného hráče.
     
    0-15
    Současná světová šestka začíná dobře i další gem, vítězný forhend po lajně.
     
    0-30
    Return Veselého končí mimo kurt.
     
    15-30
    Ovšem ani Japonec není bezchybný a i jeho forhend končí v koridoru pro čtyřhru.
     
    30-30
    Další chyba od Nišikoriho, tentokrát jeho return zastavuje páska.
     
    30-40
    Kei však dalším esem odmítá prozatímní drama v tomto gemu.
     
    40-40
    Jenže Veselý toto drama svým skvělým returnem přivolává a je jeden fiftýn od brejkbolu.
     
    A-40
    Dokonce tu je brejkbol pro Veselého po další forhendové chybě jeho soupeře.
     
    40-40
    Brejkbol však končí v zapomnění, tentokrát totiž chybuje Jiří a zatím tak odmítá další dobrou šanci na zisk úvodní sady.
     
    40-A
    Následuje navíc dobrý servis Nišikori, po kterém tento hráč naběhl na síť a lehce svým forhendem zakončil.
     
    40-40
    Je tu však další dvojchyba od Japonce a tím je tu další shoda.
     
    40-A
    Avšak Kei opět vytáhl dobrý servis a má výhodu. Return Veselého končí v autu.
     
    40-40
    Další forhendová chyba od Nišikoriho a tím i další shoda. Opět byl Kei ve výhodě lepším hráčem, ale jeho forhend v poslední době nefunguje tak, jak by měl.
     
    40-A
    Momentálně si však Kei dokáže pomoci servisem, další eso.
     
    5:6
    Následuje těsný aut od Veselého a to znamená, že Kei po boji udržel svůj servis a naopak teď bude pod tlakem Jiří, který půjde servírovat na udržení se v úvodní sadě.
     
    0-15
    Ale i Veselý nyní posílá jeden forhende za druhým do autu, jinak tomu nebylo ani v tomto případě.
     
    15-15
    Teď však Jiřímu jeho těžký forhend vychází a dopadá přesně na postraní lajnu.
     
    30-15
    Navíc tu je třetí eso od Veselého.
     
    40-15
    Další eso a už jen jediný fiftýn dělí oba hráče od zkrácené hry.
     
    6:6
    Zkrácená hra je tu, Veselý si opět pomohl servisem, který sice tentokrát Nišikori dokázal returnovat, ale na následný forhend byl již krátký.
     
    1-0
    Nádherna od Veselého, který hned na úvod dokázal vzít servis svému soupeři a opět to byla chyba na síti od Nišikoriho, která umožnila Veselému svého soupeře lobovat.
     
    1-1
    Avšak o výhodu Jiří rychle přichází svou dvojchybou.
     
    1-2
    Bohužel přichází další forhendový aut od Veselého a ve výhodě je nyní Japonec.
     
    2-2
    Opět nedokázal Nišikori ukončit výměnu na síti, následně se znovu podařil Veselému jeho lob a nakonec ukončil tuto výměnu nádherným prohozem.
     
    2-3
    První udržení podání ve zkrácené hře míří na stranu Japonce, který po servisu nachytal Veselého forhendem do protipohybu.
     
    3-3
    I Veselý si nyní připisuje první bod po svém servisu, když smečí zakončuje tuto výměnu.
     
    3-4
    Ovšem po dalším servisu Veselého přichází parádní return jeho soupeře, který pak neměl problém uklidit míček do zcela prázdného kurtu.
     
    3-5
    Neskutečný return Japonce po lajně a to znamená, že pátý nasazený hráč se přibližuje vítězství v úvodní sadě.
     
    3-6
    Znovu si Kei pomáhá dobrým forhendem po lajně, který sice tentokrát Veselý doběhl, ale z obtížné pozice zahrává míček pouze do autu a první setbol má Nišikori.
     
    6:7
    První setbol Japonce je také proměněn. Na rozdíl od svého soupeře využívá Nišikori hned svou první možnost a po těžkém úvodním setu v něm slaví vítězství.
     
    0-15
    Začátek druhého setu zatím lépe sedl Nišikorimu, který zatlačil Veselého a donutil jej k chybě.
     
    15-15
    Teď však přichází dobrý servis a následný return do sítě.
     
    30-15
    Nádherná výměna od obou hráčů, kterou sice zakončil Veselý špatným kraťasem, ale Kei opět u sítě selhal a posílá míček do autu.
     
    40-15
    Ještě lepší úder od Veselého, který si bekhendem po lajně vypracovává gemboly.
     
    1:0
    Prvním esem ve druhém setu končí Veselý tento gem.
     
    0-15
    Nišikori však výrazně zpřesnil svůj forhend, což dokázal i nyní a nedal Veselému šanci.
     
    0-30
    Navíc tu je eso od Japonce, které sice nejdříve bylo ohlášené jako aut, ale hlavní sudí potvrdil, že míček se lehce otřel o lajnu.
     
    0-40
    Na lehký gem to vypadá i v podání Nišikoriho, return Veselého totiž končí v autu.
     
    1:1
    Další forhendová chyba od Jiřího znamená, že Kei udržel své úvodní podání ve druhém setu čistou hrou.
     
    15-0
    Po dobrém servisu zamířil Veselý na síť a lehce volejem ukončil tuto výměnu.
     
    30-0
    Další dobrý servis a následný forhend do volného dvorce.
     
    40-0
    Ani tentokrát tu nebylo dlouhá výměna, navíc přímý bod z podání pro Jiřího.
     
    40-15
    Čistou hrou však Veselý tento gem nezíská, další forhendová chyba od našeho reprezentanta.
     
    2:1
    Následně však chybuje i Nišikori, který včas doběhl míček a mohl zakončit tuto výměnu, ale trefuje jej pouze rámem a tak Veselý udržel i další svůj servis ve druhém setu.
     
    0-15
    Ani return Veselého se nyní nevešel do dvorce.
     
    15-15
    Teď však přišel na řadu nádherný úder od Veselého, který zahrál parádní stop volej u sítě.
     
    15-30
    Tentokrát si Kei u sítě poradil a bekhendem se znovu dostal do vedení v tomto gemu.
     
    15-40
    Jsou tu gemboly pro Nišikoriho, return Veselého totiž končí v autu.
     
    2:2
    Ve druhém setu zatím nemají oba hráči problémy se svým servisem. Dobrý servis ven z kurtu a následný forhend na druhou stranu ukončuje tento gem.
     
    0-15
    Chyba od Veselého, který byl včas na síti, ale smeč se mu nepovedla a Kei ho následně lehce prohazuje.
     
    15-15
    Jiří si však pomáhá svým servisem, který Kei nedokázal returnovat.
     
    30-15
    Nyní navíc Veselý zahrál parádní forhend po lajně a dostává se do vedení v tomto gemu.
     
    30-30
    Špatný kraťas od Jiřího a Nišikori je tak jediný fiftýn od brejkbolu.
     
    40-30
    Jenže přichází dělový servis a následný aut od Nišikoriho.
     
    3:2
    Gem je u konce, je tu další eso od Jiřího, který tak ani ve třetím případě nenabídl ve druhém setu brejkbol.
     
    0-15
    Nišikori je nyní na svém servisu doslova jiným hráčem, než v úvodním setu, nyní si opět pomohl dobrým podáním a následně svůj forhend uklízí přesně na základní čáru.
     
    0-30
    Další dobrý servis, po kterém následuje nechytatelný forhend cross.
     
    0-40
    Nyní ani nedokázal Veselý returnovat podání svého soupeře, vypadá to na další rychlý gem.
     
    15-40
    Tak přece jen to nebude čistou hru, Veselý si vypracoval smeč na síti, kterou také bez problémů proměňuje.
     
    3:3
    Jenže přichází další skvělý servis a následný forhend do volného dvorce a Kei rychle srovnává krok.
     
    0-15
    Japonec je nyní lepším hráčem a tlačil Veselého svými bekhendy, nakonec Jiří mírně podklouzl což pomohlo jeho soupeři zahrát vítězný fiftýn.
     
    15-15
    Alespoň servis stále Jiřímu funguje, další eso.
     
    30-15
    Po dlouhém době tu je nevynucená chyba od Nišikoriho, která ho může mrzet o to více, že přichází po skvělém returnu.
     
    30-30
    Veselý opět nabíhal na síť, jenže znovu si tento náběh Nišikori pohlídal a Jiřího lehce prohazuje.
     
    40-30
    Ani tentokrát se zatím Japonec nedostává k brejkbolu, další dobrý servis a následný return do autu.
     
    4:3
    Další gem bez brejbolů ve druhém setu, Jiří si opět pomohl servisem a následným forhendem nedal svému soupeři šanci.
     
    0-15
    Return Veselého končí v autu.
     
    0-30
    Následuje dobrý servis a ještě lepší forhend, po kterém Jiří posílá svůj míček do autu.
     
    15-30
    Po dlouhé době je tu dvojchyba od Japonce.
     
    15-40
    Jenže po dvojchybě je tu další eso od Nišikoriho.
     
    30-40
    Situace se znovu opakuje a je tu další chyba Nišikoriho u sítě.
     
    4:4
    Další dobré podání od Japonce a je tak znovu srovnáno.
     
    15-0
    Po dobrém servisu si nyní pro vítězný forhend došel Veselý.
     
    15-15
    Ovšem po dlouhé době je zde dvojchyba i od Veselého.
     
    30-15
    Oba hráči však i před lehká pochybení zatím na svém servisu doslova dominují a opět si nyní Jiří po dobrém podání došel pro vítězný fiftýn.
     
    30-30
    Jiří zkoušel to samé a opět mířil svůj forhend na postraní lajnu, jenže tentokrát to přehnal a nasměroval svůj úder do těsného autu.
     
    40-30
    Už se zdálo, že si Kei dojde pro první brejkbol, ale z těžké pozice vytáhl Jiří neskutečný úder a má tak gembol.
     
    5:4
    Znovu přišel dobrý servis, po kterém Veselý poslal svůj forhend na druhou stranu dvorce a znovu tak udržel své podání.
     
    0-15
    Dočkáme se vůbec ve druhém setu brejkbolu? Kei opět začíná brilantním servisem, po kterém následuje dobrý forhend cross.
     
    0-30
    Po dlouhé době byl Nišikori úspěšný u sítě a smečí ukončuje tuto výměnu.
     
    0-40
    Další skvělý servis a forhend cross a jsou tu tři gemboly pro Nišikoriho.
     
    5:5
    Gem je u konce, další eso pro Japonce a je tak znovu srovnáno.
     
    0-15
    Po dlouhé době je tu nevynucená chyba od Veselého a Nišikori získává úvodní fiftýn jedenáctého gemu.
     
    0-30
    Že by se přece jen dostal Kei k brejkbolům? Parádní bekhend do protipohybu a už 5. nasazenému hráči zbývá jediný bod k brejkbolu.
     
    15-30
    Štěstí se nyní překlonilo na stranu Veselého, jeho bekhend cross byl totiž milimetrový a spadl přesně na lajnu.
     
    30-30
    Jiří se alespoň částečně dostává z nejhoršího. Return Japonce totiž končí v síti.
     
    40-30
    Gembol má nakonec Veselý, jelikož bekhend Nišikoriho končí v těsném autu.
     
    40-40
    Tak ještě pokračuje boj o tento gem. Veselý také chybuje z bekhendu a je tu první shoda v tomto setu.
     
    40-A
    Po první shodě bohužel následuje i první brejkbol pro Nišikoriho.
     
    40-40
    Jenže je tu chyba od Japonce, který zbytečně riskoval a svůj return poslal pouze do pásky.
     
    40-A
    Kei má však šanci na reparát, tentokrát mu totiž jeho tvrdý return vyšel a byl po něm ve výhodě, kterou tvrdým forhendem využívá.
     
    40-40
    Nišikori je právem rozhněvaný. Měl nalitý vítězný fiftýn, ale rozhodčí jej zastavil a z následné opakované výměny se radoval Veselý.
     
    40-A
    Japonec má však třetí možnost.
     
    5:6
    Do třetice všeho dobrého nyní pro Japonce platí. Nišikori tvrdým forhendem cross ukončuje tento gem a nyní půjde podávat na vítězství v tomto zápase.
     
    0-15
    Další nevynucenou chybou startuje Veselý možná poslední gem tohoto zápasu.
     
    0-30
    Dobrý servis na kříž a následný fantastický forhend cross. Nišikori je dva míčky od vítězství.
     
    15-30
    Opět byl Nišikori na síti a opět měl nalitý míček na smeč, ale je tu další chyba od Japonce.
     
    15-40
    Bohužel to jsou mečboly, Veselý opět chybuje ze svého bekhendu a jsou tu šanci pro Nišikoriho.
     
    30-40
    První šanci Kei sám rychle odmítá svým bekhendem, který letí do autu.
     
    40-40
    Tentokrát je tu úder rámem rakety od Japonce a i druhý mečbol je fuč.
     
    A-40
    Navíc přichází brejkbol pro Veselého, který opět nachytal svého soupeře kraťasem.
     
    40-40
    Kei si však pomáhá dobrým servisem a následný return Veselého letí do autu, další shoda.
     
    40-A
    Přichází navíc osmé eso pro Japonce což znamená třetí šanci na ukončení tohoto zápasu.
     
    5:7
    Servis na kříž a následná smeč ukončuje tento zápas a 5. nasazený Nišikori postupuje do dalšího kola.
     
    Konec zápasu
     
    Po více než dvou hodinách je rozhodnuto a 5. nasazený Japonec Nišikori slaví postup do dalšího kola. Nutno podoknout, že to s naším Jiřím Veselým neměl vůbec jednoduchů.

    Mladý Čech měl dobře našlápnutu v úvodním setu, ve kterém měl dokonce čtyři setboly a ve zkrácené hře pak svými chybami věnoval tento set svému soupeři. Druhý set už byl festival dobrý servisů, ve kterém první vybočil Veselý a nechal v jednáctém gemu Nišikoriho brejknout, následně měl i Jiří jedno možnost poslat set do zkrácené hry, ale to se mu nepodařilo a po boji tak z turnaje v Římě vypadává.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, u dalších tenisových bitev se těším nashledanou a přeji příjemný zbytek dne. (14:55:39)

    Dominik Špringer

    Čas utkání: 2:10

    2. set: 0:55

    Veselý Nišikori
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    33 82 91 41
    Nejdelší série získaných bodů
    4 5 6 6
    Setboly
    0 4 4 3
    Mečboly
    0 0 3 3
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:22 0:47 0:34 0:12
    Esa **
    3 7 8 4
    Dvojchyby **
    1 2 4 1
    Udržená podání
    5 / 6
    83 %
    9 / 12
    75 %
    10 / 12
    83 %
    6 / 6
    100 %
    Odvrácené brejkboly
    2 / 3
    67 %
    5 / 8
    63 %
    3 / 5
    60 %
    1 / 1
    100 %
    Body při vlastním podání
    25 / 40
    63 %
    52 / 90
    58 %
    53 / 83
    64 %
    26 / 34
    76 %
    Body po 1. podání *
    37 / 57
    65 %
    38 / 52
    73 %
    Body po 2. podání *
    15 / 33
    45 %
    15 / 31
    48 %
    Úspěšnost 1. podání *
    63 %
    62 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    0 / 1
    0 %
    2 / 5
    40 %
    3 / 8
    38 %
    1 / 3
    33 %
    Body při soupeřově podání
    8 / 34
    24 %
    30 / 83
    36 %
    38 / 90
    42 %
    15 / 40
    38 %
    Body po příjmu 1. podání *
    14 / 52
    27 %
    20 / 57
    35 %
    Body po příjmu 2. podání *
    16 / 31
    52 %
    18 / 33
    55 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Jiří Veselý
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.07.1993
    Věk: 30 let
    Držení: levák
    Výška: 198 cm
    Váha: 90 kg

    Kei Nišikori
    Stát: Japonsko
    Datum narození: 29.12.1989
    Věk: 34 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 68 kg
    Nasazení: 5
    bahis siteleri