Kanada – Česko 2:0 (kon.) | USA – Rusko 0:4 (kon.)
konec
New York Rangers
2:1 (0:0, 1:0, 1:1) Stav série: 1:0
Tampa Bay Lightning
Sobota 16.05.2015, 19:00 • Madison Square Garden, New York • Play-off NHL • Finále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Střelec druhé branky Rangers, Dominic Moore trefil tyč prázdné brány!
     
    59:36
    Hagelin to zkusil od červené čáry, ale netrefil!
     
    58:55
    Ben Bishop míří na střídačku a Tampa to zkouší v šesti!
    Dominic MOORE - 2:1
     
    57:35
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže domácí hráče to nemusí vůbec mrzet. Kevin Hayes se dokázal vytočit zpoza brány, nahodil puk do brankoviště a zde puk do odkryté části brány nohou poslal DOMINIC MOORE. Jednoznačný pohyb proti puku vidět nebyl a tak se Rangers dostávají dovedení. Asistence: Kevin Hayes, Derik Brassard
     
    57:14
    Rangers šli tři na jednoho jenže poté přišla naprosto špatná zadovka a kotouč přebírají hosté.
     
    55:05
    Dominic Moore (NYR) dostává dvě trestné minuty za podražení.
     
    53:52
    Jenže místo tlaku domácího celku přišla velká šance Bolts. Na brankovišti se teď snažil dorazit puk Killorn, avšak ani jeho pokus ani dorážka Šustra ani dělovka Stralmana si cestu do brány nenašly.
     
    49:39
    Garrisonovu ránu srazila domácí obrana a hlavní rozhodčí se chystá vylučovat. Chris Kreider (NYR) jde na trestnou lavici za držení hole.
    Ondřej PALÁT - 1:1
     
    46:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo ubránit pokus o rychlý protiútok, vrátili se do útočného pásma a zde předvedli nádhernou kombinaci. Hedman našel na levé straně volného Johnsona a ten ještě vyšperkoval kombinaci přihrávkou přes celé pásmo, kterou parádní střelou z první proměnil v gól ONDŘEJ PALÁT. Asistence: Tyler Johnson, Victor Hedman
     
    45:44
    Ryan McDonagh (NYR) zasáhl vysokou holí Tylera Johnsona a domácí kapitán dostává dvě trestné minuty.
     
    41:29
    Filppula zadovkou hledal spoluhráče na brankovišti, ale puk se přes pár tečí dostal až do Lundqvistova brankoviště, kde neposedná guma nadělala brankáři Rangers nemalé problémy.
    Derek STEPAN - 1:0
     
    39:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže nakonec jsem velice rád, že jsem se zmýlil. Od modré čáry přiletěla dobrá střela, která byla sražena, stejně dopadla i rána z mezikruží a kotouč nakonec proskákal až k DEREKU STEPANOVI, který zblízka prostřelil rozhozeného Bena Bishopa. Asistence: Chris Kreider, Ryan McDonagh
     
    38:30
    Kreider se prosmýkl podél pravého mantinelu, naservíroval puk Fastovi, ale ten z hranice brankoviště puk netrefil a Bishop tak nemusel zasahovat!
     
    36:55
    Opět strhující chvíle na obou stranách. Hosté nejdříve nedokázali z velkého závaru před bránou dotlačit puk do brankoviště a následně se musel ohánět Bishop, který čelil ráně z mezikruží. Je opravdu nepochopitelné, že jsme dnes ještě neviděli branku.
     
    36:20
    Dobrou střelou to zkusil Palát. I on si vylámal zuby na skvělém Lundqvistovi. Tampa se však drží v útočném pásmu a tlačí domácí.
     
    28:41
    Domácí si konečně zahrají celou, dvouminutovou přesilovku. Na trestnou lavici putuje Nikita Kučerov (TBL), který odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:52
    Stamkos v útočném pásmu nic neudělal a byl z toho protiútok Jezdců. Hned tři domácí se valili na jednoho obránce Tampy, ale Derick Brassard z mezikruží minul!
     
    26:03
    Parádní zákrok Bena Bishopa teď opět zachránil Tampu. J.T.Miller měl na holi první branku utkání, avšak i on si vylámal zuby na skvělém gólmanovi hostujícího celku.
     
    24:50
    Neskutečné chvíle! Coburn se nejprve snažil před bránou najít Killorna, který minul bránu, a následně se do přečíslení dvou proti jednomu dostali domácí a poté i hosté. V obou případech zaúřadovali skvělí gólmani!
     
    24:10
    Jenže přesilovka Tampy velmi záhy končí. Ondřej Palát (TBL) u mantinelu podrazil Girardiho a i on míří na trestnou lavici.
     
    23:47
    Je tady první vyloučení zápasu! Vladislav Namestnikov se tlačil před bránu, J.T.Miller (NYR) mu sekl do hokejky a právě domácí útočník je potrestán dvěma minutami na lavici hanby.
     
    20:39
    Velmi pěkný začátek druhé třetiny. Stamkos našel přihrávkou od mantinelu volného Kilorna, ale ten z dobré pozice těsně minul Lundqvistovu bránu.
     
    19:16
    Jeden z domácích měl před sebou odkrytou bránu, ale netrefil kotouč a z protiútoku zahrozil Kučerov, který se protáhl až k Lundqvistovi. Ten Kučerovův bekhend vyrazil.
     
    17:22
    Jezdci nemají štěstí! Dvě obrovské šance opět nekončí gólem, neboť první rána skončila na tyči a druhý pokus skvělým zákrokem zlikvidoval Ben Bishop! Nutno říci, že první Nashovu šanci, zavinil právě gólman Tampy, který jednomu z domácích doslova namazal kotouč.
     
    10:32
    Obrovská šance Rangers! Hned dva domácí útočníci se ocitli v šanci proti jednou obránci Tampy, avšak zakončení těsně minulo Bishopovu svatyni.
     
    07:50
    Derek Stepan se zničehonic zjevil za zády obránců Tampy, postupoval sám na Bishopa, ale gólman Tampy jeho svižnou ránu dokázal levou rukou vytáhnout nad.
     
    04:58
    Druhá velká šance domácího celku! Carl Hagelin se prokličkoval až před Bishopa, hledal ještě přihrávkou volného St.Louise, ale tomu puk přeskočil hůl a zamířil do rohu.
     
    03:42
    Nash zavezl kotouč zpět do útočného pásma Rangers, přihrál pod sebe na Hayese a ten z výborné pozice trefil Bishopovu lapačku. To byla velmi dobrá šance domácích.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 40. Stepan (Kreider, McDonagh), 58. Moore (Hayes, Brassard) – 47. Palát (Johnson, Hedman)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – McDonagh, Girardi, Staal, D.Boyle, Yandle, Klein – Nash, Brassard, St.Louis – Kreider, Stepan, Fast – Hagelin, Moore, Hayes – Glass, Sheppard, Miller
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr – Palát, Johnson, Kučerov – Killorn, Filppula, Stamkos – Paquette, Namestnikov, Callahan – Morrow, Marchessault, Brown

    Rozhodčí: Steve Kozari, Dan O’Halloran – Greg Devorski, Michel Cormier

    Diváci: 18 006
    NY Rangers 3 4 Tampa
    #1 Sobota 16.05.2015 • 19:00
    NY Rangers - Tampa 2:1
    #2 Úterý 19.05.2015 • 02:00
    NY Rangers - Tampa 2:6
    #3 Čtvrtek 21.05.2015 • 02:00
    Tampa - NY Rangers 6:5 po prodl.
    #4 Sobota 23.05.2015 • 02:00
    Tampa - NY Rangers 1:5
    #5 Pondělí 25.05.2015 • 02:00
    NY Rangers - Tampa 0:2
    #6 Středa 27.05.2015 • 02:15
    Tampa - NY Rangers 3:7
    #7 Sobota 30.05.2015 • 02:10
    NY Rangers - Tampa 0:2
    bahis siteleri