TK FC Slovan Liberec před finále Poháru FAČR (kon.) | TK FK Baumit Jablonec před finále Poháru FAČR (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec před finále Poháru FAČR

Úterý 26.05.2015, 14:15Tiskové konference
     
    Po těchto slovech tisková konference Slovanu končí a krátce nato bude následovat konference druhého finalisty, Baumitu Jablonec. (14:26:28)
     
    David Pavelka: "V poháru je úplně jiný zápas, než liga. Není to dlouhodobá soutěž. Ale musíme se poučit ze zápasů, které jsme s Jabloncem odehráli, měli bychom na ně vlétnout už od začátku a hrát agresivně. Nic jiného k úspěchu nepovede."
     
    David Vavruška: "To, co kluci zvládli na jaře ve dvou soutěžích, se s evropskými poháry nedá vůbec srovnávat. Bojím se, že s takovýmto kádrem bychom asi Evropskou ligu nemuseli zvládnout."
     
    Kapitán týmu David Pavelka: "Naše motivace je obrovská. Za tuto sezonu bychom si snad Evropu ani nezasloužili, ale pro klub i fanoušky by to byla obrovská náplast. Vedení i všichni fanoušci by měli určitě hned větší chuť navázat na předchozí úspěchy našeho týmu."
     
    David Vavruška: "Jablonec bude určitě favoritem. Mají skvěle poskládaný kádr, na který koneckonců vydali i nějaké finance, je to zkrátka mužstvo, jehož jediným cílem je dosahovat na trofeje. My naopak můžeme do zápasu jít s chladnou hlavou."
     
    David Vavruška: "Když pominu dlouhodobě zraněné hráče, jako třeba Michal Obročník, měli bychom být po zdravotní stránce v pořádku."
     
    David Vavruška: "Na to, že jsem dříve působil v Příbrami, rozhodně nijak nemyslím. Mají sice skvělou sezonu, ale jde tady pouze o nás. Nemůžu se přeci ohlížet na předchozí týmy."
     
    David Vavruška: "Sestavu vám samozřejmě den předem neprozradím. Proti Teplicím nebo Třinci dostali šanci také hráči, kteří nenastupovali pravidelně v lize, tolik si tam nezahráli, a vsadil jsem na jejich hladovost. A zdá se, že se to vyplatilo."
     
    David Vavruška: "Je to obrovská motivace, vůbec jsem nikdy netušil, že by se moje kariéra mohla tímto směrem vůbec ubírat. Když jsem přišel k mužstvu a viděl jsem rozlosování, bylo jasným úkolem tým zachránit, a když jsem viděl vložené zápasy ve středu v poháru, nebylo mi dobře. Bylo to takřka navíc, komplikace v záchranářské misi, ale nyní, když jsme zachráněni, jsem velmi rád, že jsme se do finále probojovali."
     
    Tiskový mluvčí Slovanu, Lukáš Váňa všechny přivítal a předal slovo novinářům.
     
    Technika České televize je zprovozněna, tisková konference tedy může začít.
     
    Zdá se, že se čekalo na Českou televizi, jejíž štáb právě s drobným zpožděním dorazil. Nic by už tedy nemělo bránit zahájení.
     
    Zdá se, že z blíže nespecifikovaných příčin začne tisková konference o něco později. Většina aktérů je však již na místě.
     
    Za Liberec by na tiskové konferenci měli být přítomni trenér David Vavruška a kapitán týmu David Pavelka. Těsně po liberecké konferenci by pak měla následovat ta jablonecká.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Dominik Jakubec

    bahis siteleri