Tisková konference FK Viktoria Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference FK Viktoria Plzeň

Pondělí 01.06.2015, 12:00Tiskové konference
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji úspěšný vstup do nového týdne. (13:09:01)
     
    Nejdůležitějšími poznatky z dnešního tiskového setkání v plzeňské Doosan Areně je představení dvou nových posil, a sice Jana Suchana a Aleše Matějů z 1.FK Příbram. Oba hráči podepsali s Viktorií kontrakt do 30. 6. 2019.

    Další novinkou pak je prodloužení smlouvy s trenérem Miroslavem Koubkem, jehož nový konrakt vyprší s koncem sezony 2016/2017.
     
    13:05
    Tisková konference právě skončila.
     
    Tomáš Paclík: Osoba trenéra je v tomto z mého pohledu naprosto zásadní. My věříme, že fotbal dělají hráči na hřišti a trenéři. Pro to se na ně soustředíme.
     
    Tomáš Paclík: Můj největší sen je, abychom byli dlouhodobě stabilní. Když se podíváte do historie, tak většinou ty komety všech klubů, které se někdy dostaly na vrchol, trvaly v řádu několika let. Chtěl bych tedy, aby jsme hráli co nejvalitnější fotbal a lidi se jím mohli bavit v dlouhodobém horizontu.
     
    Tomáš Paclík: V první řadě chceme stadion dokončit. O zvětšování tedy v této době vůbec neuvažujeme. Není to na pořadu dne, byť by se to krátkodobě mohlo jevit jako dobré řešení.
     
    Tomáš Paclík: Určitě chceme zajistit to, aby měli držitelé permanentek jistotu vstupu na zápasy evropských pohárů.
     
    Adolf Šádek: UEFA teď trochu pozměnila požadavky. Z toho my budeme vycházet a v určité chvíli budeme muset zasáhnout, abychom byli schopní všechny ty požadavky naplnit.
     
    Tomáš Paclík: Obávám se, že prodej permanentek půjde tak dobře, že ho budeme muset po čase zastavit. Vypadá to, že se v Plzni pemanentky budou dědit.
     
    Tomáš Paclík: Považujeme se za městský fotbalový klub. Ten úspěch je úspěch celého regionu. Je to úspěch celého klubu, ale také našich partnerů, města, kraje i fanoušků. U nás to tak funguje, že je to komplex všech těchto věcí. Pro nás je těch deset nebo jedenáct tisíc na stadioně tou zásadní metou. Je to závazek, v tom je to možná těžší. Je to pro nás ale důležitější, než dosažení nějaké sportovní mety.
     
    Miroslav Koubek o oslavách: Tyto chvíle jsou vždy poměrně krátké, ale stojí za to. Člověk by je samozřejmě prožíval rád co nejčastěji, už jen z toho důvodu, že jsou tak krátké.
     
    Tomáš Paclík: Samozřejmě byl letošní rozpočet krytý z prostředků, které jsme vydělali v minulých sezonách.
     
    Tomáš Paclík: Rozpočet sestavujeme vždy bez účasti v evropských pohárech, protože si dobře uvědomujeme, že by to byla past. Viděli jste ale, že i když jsme evropskou soutěž nehráli, nechali jsme si široký kádr, který byl na ty tři soutěže koncipován. Je to pro nás zásadní spíše po sportovní stránce. Někteří hráči pak i raději chodí k nám než ke konkurenci. Je to výjimečná věc, protože jsme regionální klub. Tohle je tedy pro nás velice důležité. Navíc peníze z Evropy jsou pro jakýkoliv klub v českých podmínkách významné.
     
    Miroslav Koubek: Liga mistrů je další výzva. Vrátil bych se ale k tomu ocenění (trenér sezony). Je to výsledek dobré týmové práce a celkového klima v klubu. Hráči i moji spolupracovníci na tom mají svůj podíl. Přijde sice individuální cena, ale bez toho týmu by to člověk nezvládl. Champions League je výzva a pokusím se ji s týmem uchopit.
     
    Miroslav Koubek: Tady se vždy bude posuzovat Vrbova éra s tou po něm. Já dělám teď tu "dobu po Kristovi" a myslím si, že je těžší. Pavel je zasloužená modla a to srovnání tu vždy bude. Tomu se nikdo nevyhne.
     
    Miroslav Koubek o rostoucí podpoře fanoušků: Jsem rád. Samozřejmě je vždy lepší pozitivní ohlas než obráceně. Možná je to jako se ženou. Nejdřív se jí nelíbíte, ale po čase, když vás pozná, se to změní.
     
    Miroslav Koubek: Každé angažmá je dobrá zkušenost. Ve své kariéře jsem ještě nepracoval s týmem, ve kterém je tolik reprezentantů. Člověk tak měl o to vyšší pocit zodpovědnosti. Národní mužstvo do určité míry stojí na našich hráčích. Proto jsem měl i pocit zodpovědnosti za český fotbal, nejen za plzeňský.
     
    Tomáš Paclík: Trenér Koubek má smlouvu na dva roky a my s ním chceme dva roky spolupracovat. Ve fotbale je ale možné všechno.

    Adolf Šádek: Nemáme to nastavené, že když se nepodaří dostat do pohárů, tak trenér Koubek skončí. Tím se teď nezaobíráme. Tu situaci bychom řešili až v případě, že nastane.
     
    Tomáš Paclík: O evropských pohárech ta smlouva samozřejmě není, ale pochopitelně je to pro nás zásadní věc. Není to podmínka ve smlouvě a za sebe můžu říct, že ani v mojí hlavě.

    Marek Kratochvíl

    bahis siteleri