TK k Memoriálu Josefa Odložila (kon.)
konec
Tisková konference k Memoriálu Josefa Odložila

Čtvrtek 04.06.2015, 10:00Tiskové konference
     
    Miroslav Ševčík na závěr zve všechny diváky na mítink a doufá, že fanoušci vytvoří takovou atmosféru jako v O2 areně. (10:47:25)
     
    Holuša: "Vždycky mi po závodě přijde, že to bylo úplně v pohodě a příště musím běžet o dvě vteřiny rychleji. Jenže takhle to bývá, když se sejdou všechny podmínky. Myslím, že kdyby se to takhle v pondělí sešlo, tak rekord překonám."
     
    Jakub Holuša: "Bylo by super, překonat ten rekord na tomhle mítinku, na tomhle stadionu, bylo by to docela symbolické." Ševčík: "Byla by to satisfakce za těch 22 let co memoriál pořádáme a také by bylo krásné, že se toho dožil i trenér Josefa Odložila."
     
    Tomáš Dvořák: "Já Báře také věřím a přidal bych tradiční české přísloví, že zajíci se počítají až po honu."
     
    Miroslav Ševčík: "Já pevně věřím, že tam Báře na memoriálu alespoň 60 metrů padne a v Číně na MS pak i těch 70."
     
    Špotáková: "Po Eugene jsem měla velkou chuť závodit, potřebuji se v sektoru srovnat a kde jinde, než na domácím stadionu by se mi to mohlo povést? Znepokojená nejsem, naopak, kdybych házela 70 metrů, tak bych se více bála, jestli to vydrží do srpna. Natrénováno mám hodně a věřím, že se to bude zlepšovat, jako jsem to měla už dříve. Musím se teď hlavně nejvíc naučit odpočívat, to je podle mě největší problém."
     
    František Fojt: "Vadí nám chybná politika Evropské atletické federace, je těžké v České republice organizovat opravdu atraktivní závody, protože požadavky federace jsou příliš vysoké. Juliska je jeden z nejlepších stadionů v republice a jsem rád, že alespoň memoriál nám zůstal."
     
    Tomáš Dvořák: "Dnes nám začíná takový závodní čtyřden. Na Strahově se představí česká špička při mítinku Praga Academica, o víkendu se v Kladně koná TNT Express Meeting ve vícebojích a vše vyvrcholí v pondělí na Memoriálu Josefa Odložila. Doufáme, že na tribuny zavítají zástupy diváků a dají vzpomenout na březen a atmosféru v O2 areně."
     
    Jaroslav Priščák: "Podařilo se nám sehnat i ostatní sportovce, které spadají pod Armádní sportovní centrum Dukla – Jaroslav Kulhavý a Eva Samková, kteří budou hodinu před závodem mít na stadionu autogramiádu. Na PMEZ klubů jsme s Duklou o víkendu obsadili páté místo, chybělo nám ale hodně opor. Dohodli jsme se proto, že příští rok do toho půjdeme naplno a zkusíme urvat medaili."
     
    Miroslav Ševčík: "Jakmile se lidé dozvěděli, že Bára bude házet a Kuba poběží o rekord, tak se nám ihned potvrdilo účast několik významných hostů, jmenoval bych paní primátorku nebo bývalého prezidenta Václava Klause."
     
    Jakub Holuša: "Jsem rád, že pan Ševčík opět připravil mítink, kde patnáctistovka je hlavním tahákem mítinku a startovka je nabitá. Už o tom českém rekordu mluvíme dlouho a zrovna myslím, že tady v Praze by to bylo pěkný. Uvidíme jaký budou podmínky a jak to bude, ale kdo nic nezkusí, nic nezíská. Určitě se o český rekord chci pokusit."
     
    Slova se ujala Barbora Špotáková, která si na TK přivedla i syna a psa: "Rozhodla jsem se ze dne na den, přijde mi že ještě nejsem vyházená a tenhle mítink je pro mě ideální příležitost zaházet si na stadionu, který mám ráda. Doufám, že přidám nějaké metry navíc."
     
    "S Jakubem Holušou jsme domluveni na pokus o překonání českého rekordu, dokonce jsme vypsali i prémie, jak na český rekord, tak na rekord mítinku. Speciálně pro Báru Špotákovou tady také nabízíme bonus, pokud přehodí 63 metrů."
     
    Tisková konference začala a slova se ujal Miroslav Ševčík.
     
    Tisková konference probíhá v hotelu Pyramida za účasti ředitele mítinku Miroslava Ševčíka, atletů Jakuba Holuši a Barbory Špotákové, generálního sekretáře ČAS Františka Fojta, šéftrenéra ČAS Tomáše Dvořáka a Jaroslava Priščáka, ředitele Dukly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Jan Hlaváč

    bahis siteleri