Nominační TK ČR U21 (kon.)
konec
Nominační TK fotbalové reprezentace do 21 let
Mistrovství Evropy hráčů do 21 let v České republice (17.6. – 30.6.)

Neděle 07.06.2015, 14:15 • St. Florian, Kaprun (Rakousko) • Tiskové konference
     
    Oficiální část nominační tiskové konference byla ukončena. Novináři se nyní budou věnovat jednotlivým hráčům. Děkujeme za pozornost a budeme se těšit na šampionátu v Praze! (14:30:56)
     
    Jaroslav Kolář: Kdyby nový manažer Watfordu, který v době sestavování nominace v klubu ještě nebyl, trval na tom, aby byl Vydra povolán, zajímali bychom se o jeho nominování.
     
    Jaromír Šeterle: Český fotbal udělal vše pro to, aby byl Vydra nominovaný. Už se k tomu nebudeme vracet, soustředíme se pouze na současný tým.
     
    Jaromír Šeterle: Dnes do půlnoci musela být odeslána nominace 20 hráčů a tří brankářů na UEFA. Vůbec nepřicházelo v úvahu, že by byli nenominovaní nějak odsunutí. Vzhledem k tomu, že je do 16. června možná ještě nějaká změna, zůstávají všichni s námi a je šance, že se na mistrovství Evropy v případě zranění někoho z nominovaných dostanou.

     
    Jakub Dovalil: Každý dostal odůvodnění, proč nebyl povolán, ale určitě odehraje ještě část posledního přípravného zápasu v úterý opět proti Ukrajině.
     
    Jakub Dovalil: Petrák se Skalákem mají dobrá zranění, a ač nechci nic přivolávat, kdyby se něco stalo, někdo z těch čtyř nenominovaných hráčů bude povolán.
     
    Jakub Dovalil: Někteří hráči byli připravení na to, že jim řekneme, že nepojedou. To rozhodnutí prostě musí padnout. Apelovali jsme na ně, aby to přijali profesionálně, jejich fotbalový život tím nekončí.
     
    Jakub Dovalil: Nejtěžší rozhodování bylo u Jugase s Holešem, kteří měli podobné statistiky v reprezentaci, akorát Jugas měl povedenější sezonu.
     
    Jakub Dovalil: Včera dobře zahrál Kliment, ten mě přesvědčil na poslední chvíli výkonem v utkání s Ukrajinou.
     
    Jakub Dovalil: Poslední rok jsme hráli víceméně se třemi stopery, takže si myslím, že jsme dostatečně prověření a nakonec nám to bude stačit.
     
    Jakub Dovalil: V obraně jsou uprostřed možné alternativy, můžou tam hrát Petrák i Jugas. Z těchto důvodů si tito dva udrželi místa v nominaci.
     
    Jakub Dovalil: Dobré odpoledne. Nominaci jsme zúžili o čtyři hráče, to znamená, že vypadli Roman Polom, Robert Hrubý, Stanislav Vávra a Tomáš Holeš. Jinak v ní jsou jména, které jsme prezentovali již v širší nominaci.
     
    14:20
    Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace do 21 let, přivítal přítomné novináře na tiskové konferenci.
     
    V rakouském Kaprunu je vše připraveno k zahájení nominační tiskové konference české fotbalové reprezentace do 21 let.
     
    Nominační tisková konference byla posunuta o hodinu později, začne zhruba ve 14:15.
     
    Kouč Dovalil nechtěl včera po zápase o nominaci hovořit. Novinářům pouze sdělil, že Kliment si svým výkonem řekl o místo mezi vyvolenými. „Necháme to na zítřek, všechno se dozvíte po obědě,“ řekl.

    Jiří Čihák

    Radek Šamša