Ghana – Togo 1:0 (kon.) | Turecko – Bulharsko 4:0 (kon.) | Norsko – Švédsko 0:0 (kon.)
Dánsko – Černá Hora 2:1 (kon.)
konec
Dánsko
2:1 (0:1)
Černá Hora
Pondělí 08.06.2015, 20:00 • Energi Viborg Arena, Viborg • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    ČERNÁ HORA
    Černá Hora zvolila dnešní utkání jako ideální přípravu na nědělní utkání kvalifikace se Švédskem. Dánové hrají velmi podobný fotbal a výběr trenéra Branka Brnoviče si může vyzkoušet několik taktických variant.

    Černá Hora odehrála v tomto kalendářním roce pouhé jediné utkání. Doma přivítala v rámci kvalifikace na EURO Rusko a utkání pro domácí nedopadlo dobře. Řádění domácích fanoušků způsobilo, že utkání bylo kontumováno a Černá Hora prohrála 0:3!

    Černá Hora si tak výrazně zkomplikovala cestu za postupem. V tabulce skupiny G je momentálně až na čtvrté pozici se ziskem pěti bodů. Na třetí Rusko ztrácí tři body a na druhé Švédsko body čtyři. V neděli navíc hrají Černohorci na půdě Švédska a je jasné, že rozhodně nepůjde o jednoduché utkání!
     
    DÁNSKO
    Dánsko zvolilo dnešní utkání jako přípravu na nadcházející zápas kvalifikace o EURO 2016. Dány čeká v sobota domácí bitva se Srbskem.

    Reprezentace Dánska v leotošním roce odehrála pouze dva zápasy a oba přípravné. Nejdříve doma přivítala Spojené Státy Americké. Zápas se pro Dány nevyvíjel dobře a ještě v 83. minutě prohrávali 1:2, poté všam dvěma trefami dokonal hattrick Nicklas Bentner a rozhodl tak o vítězství Dánů v poměru 3:2. K druhému přípravnému duelu si Dány pozvala Francie. Na stadionu v Saint-Etienne Dánsko nepodalo dobrý výkon a prohrálo 0:2!

    Dánsko si zatím počíná v kvalifikaci o Euro velmi dobře. Ve skupině I jim zatím patří druhý pozice o skóre před třetí Albánií. Na první Portugalsko ztrácí svěřenci Mortena Olsena dva body!
     
    Hezké nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Klubová sezóna je již uzavřena, avšak na začátku června bude pokračovat kvalifikace na ME 2016. Týmy však využívají možnosti přípravných duelů. My se společně zaměříme na utkání mezi Dánskem a Černou Horou! Úvodní výkop je naplánován v Energi Viborg Arena v 20:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání bylo právě zahájeno! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Černé Hory.
     
    2
    Dánové momentálně kontrolují míč na vlastní polovině. Na dostřel branky Černé Hory se zatím nedostali.
     
    3
    Černá Hora se mohla dostat do rychlého protiútoku, nicméně Kascelan poslal míč Jovetičovi na dlouhou nohu.
     
    4
    Do zajímavé šance na pravé straně se dostal Jacobsen, který neodcentroval, avšak vybojoval první rohový kop.
     
    6
    Dánové mají momentálně daleko více ze hry, mají územní převahu, avšak do zakončení se však nedostali.
     
    7
    Středem hřiště podnikl pěkný průnik Hoejberg, jenže výborným obranným zákrokem se prezentoval Basa a Černá Hora může jít do protiútoku.
     
    8
    Tak to byla první vážnější šance! Na pravé straně se výborně uvolnil Jacobsen, který poslal míč do vápna. Od obránce Simice se míč dostal za vápno k Kvistovi, který se opřel do míče z první. Jeho střelu však tečoval Bendtner mimo branku.
     
    10
    Dánové Černohorce prakticky nepouštějí k balónu a momentálně kombinují na útočné polovině.
     
    12
    Poprvé v zápase se Černá Hora dostává do souvislejší kombinace. Z levé strany odcentroval Balic, nicméně obrana Dánska zafungovala na jedničku a Agger vyváží míč.
     
    13
    K zajímavé střele z hranice vápna se dostal Kron-Dehli, nicméně stoper Simič jeho pokus zablokoval!
     
    14
    Z levé strany poslal centr do vápna Boilesen. Na ten si naskakoval Bendtner, nicméně míč těsně netrefil!
     
    15
    Dánsko je v držení míče daleko aktivnější a Černá Hora stojí v obranné linii a čeká na dánský útok.
     
    16
    Simon Poulsen předvedl výborný obranný zákrok proti Vesovicovi a zastavil tak protiútoku Černé Hory.
     
    17
    Hodně špatnou zpáteční přihrávku vyprodukoval Kjaer, který protáhl gólman Schmeichela. Nakonec z toho bude rohový kop!
     
    17
    Černá Hora právě vstřelila branku!
    A Černá Hora jde překvapivě do vedení! Na přední tyči tečoval míč Mugosa, následně však míč vyboxoval Schmeichel. Míč se však dsotal přímo k nohám STEVANA JOVETIČE, který přesnou střelou propálil dánského gólmana!
    Stevan JOVETIČ - 0:1
     
    19
    Dánsko bude mít možnost velmi rychle odpovědět na branku Černé Hory. Před vápnem byl faulován Hoejberg a Dánsko má k dispozici standardku.
     
    20
    Rozehrávky se ujal Kron-Dehli, který se opřel do míče, nicméně jeho střela mířila vysoko nad branku Poleksiče.
     
    22
    Na druhé straně se provinil nedovoleným zákrokem Poulsen, který poslal k zemi Kascelana. Hlavní arbitr avšak žlutou kartu neudělil.
     
    24
    Simon Poulsen má zatím na pravé straně opravdu hodně práce. Boljevic je na pravé straně velmi aktivní, avšak levý obránce Dánska zatím dokonale odolává.
     
    26
    Na pravé straně provedl zajímavý průnik Jacobsen, který se vyhnul Balicovi a poslal do vápna centr. Ten však ve vápně zachytil Baša, který zakládá protiútoku Černé Hory.
     
    27
    A protiútoku se Černé Hoře opravdu povedl! Na pravé straně pronikl Zverotič, kterému se podařilo i odcentrovat. Na jeho centr si naskakoval Jovetič, avšak přesně před ním odhlavičkoval míč Agger.
     
    29
    Hlavní arrbitr nyní musí domlouvat Pierru Hoejbergovi, který velmi ostře zajel do Kascelana. Žlutá karta z toho není, pouze slovní domluva.
     
    30
    Dánové se s tím zatím opravdu nemažou. Další ostrý faul předvedl Daniel Agger, který zajel pod nohy Boljeviče. Žlutá karta z toho opět není.
     
    32
    Boljevič zůstal ležet na trávníku a po lékařském ošetření odchází za postranní čáru. Hra tak může po krátké pauze pokračovat.
     
    33
    Dánové se dostávají k postupné kombinaci na útočné polovině. Obrana Černé Hory je však velmi dobře zformovaná.
     
    34
    Na pravé straně se krásně uvolnil Poulsen, který nasadil jesličky Kascelanovi. Následně se pokoušel překvapit Poleksice střelou na přední tyč, avšak těsně minul!
     
    35
    Krásný míč za obranu poslal Kron-Dehli, na jehož centr si naběhl Poulsen. Problém byl, že se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    36
    Teď však kombinace Dánska lehce zaskřípala. Přihrávka Kvista do úniku na Hoejberga nevyšla a míč se dokutálel do zámezí. Následuje odkop od branky Černé Hory!
     
    37
    Z pravé strany poslal zajímavý centr Poulsen. Na jeho centr si nabíhal Bendtner, nicméně míč dolétl přímo na nohu stopera Simiče.
     
    38
    Nyní se na levé straně předvedl Boilesen, který obehrál Zverotiče a poslal do vápna přízemní centr. Míč zpracoval v záklonu Bendtner a vystřelil. Jeho rána však zablokoval Simič!
     
    40
    Dánové podnikají jeden útok za druhým, nicméně obrana Černé Hory zatím funguje na jedničku a hosté stále drží hubené jednobrankové vedení.
     
    41
    Po delší době se do kombinace dostala i Černá Hora. Dánové však hned po ztrátě míče velmi aktivně napadají a vybojovali si míč zpátky.
     
    42
    První poločas se pomalu blíží ke konci a Dánové se pokouší vyrovnat ještě před odchodem do šatny.
     
    43
    Černá Hora střídá překvapivě již nyní. Ze hřiště jde střelec úvodní branky Stevan Jovetič, kterého nahrazuje Nikolič. Útočník City pravděpodobně odchází kvůli nějakému drobnému zranění.
     
    44
    První žlutou kartu dostává Dán Nicklas Bentnder, který na útočné polovině poslal k zemi ostrým zákrokem Boljeviče.
     
    45
    Vzápětí však dostává žlutou kartu i hráč Černé Hory! Na pravé straně unikal Poulsen, toho však poslal k zemi Marko Bakič a žlutou kartu dostává po právu!
     
    45
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Dánov kombinovali na útočné polovině. Do zakončení se však nedostal, ale na levé straně vybojoval rohový kop Boilesen.
     
    45+2
    Rohový kop rozehrál Kron-Dehli, který našel ve vápně hlavu Poulsena. Jeho hlavička však mířila mimo!
     
    45+3
    Už to vypadalo, že v prvním poločase se nic nestane. Následně však poslal krásný míč za obranu Kjaer, na který si naběhl Poulsen. Pravý obránce Dánska se šance lehce lekl a jeho zakončení nebylo ideální!
    Velká šance Poulsena
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas v Energi Viborg Arena nabídl velmi zajímavý fotbal. Dánové byl od úvodních minut lepším týmem, avšak jako první se prosadila Černá Hora. Po rohovém kopu se míč odrazil na nohu Stevana Jovetiče, který si věděl rady a propálil Schmeichela. Dánové se snažili o vyrovnání, avšak jejich finální fáze není ideálně.

    Domácí Dánsko tak bude ve druhém poločas dohánět jendobrankovou ztrátu, ten začne přibližně v 21:03!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na levé straně podnikl hned zkraje poločasu průnik Poulsen, který se pokoušel projít přes Saviče. Právě od hostujícího stopera se míč odrazil do zámezí na rohový kop.
     
    47
    Z rohového kopu Dánové branku neohrozili, nicméně na pravé straně se dostal k míči Jacobsen, který našel ve vápně Hojbjerga, ten vystřelil z první, avšak branku minul!
    Střela Hojbjerga těsně minula branku
     
    48
    Černá Hora vstoupila do druhého poločas s jasně defenzivní taktikou a pouze nakopává míče na soupeřovu polovinu. Dánové momentálně kombinují na útočné polovině, uvidíme, zda-li se dostanou do zakončení.
     
    49
    Zajímavý pas dostal do vápna Jacobsen, který se však nacházel v těsném ofsajdovém postavení, což postřehl čárový rozhodčí.
     
    50
    Dánům se zatím nedaří dostat na dostřel branky Božoviče. Stále kombinují však kombinují na útočné polovině.
     
    51
    Christian Eriksen vybojoval ve vápně míč v souboji s Vukčevičem. Následně k němu přistoupil Simič, který poslal míč na rohový kop.
     
    52
    Rozehrávky se dostal Christian Eriksen, který rozehrál rohový kop na krátko s Krohn-Dehlim. Jeho následný centr však nikoho z domácích hráčů nenalezl.
     
    54
    Na trávníku zůstal ležet Simič, který zablokoval hlavou ostrý centr Eriksena. Po lékařském ošetření odchází stoper Černé Hory za postranní čáru.
     
    55
    Christian Eriksen je ve druhém poločase hodně aktivní a pokouší se vymyslet nějakou zajímavou akci. Teď se pokoušel záložník Tottenhamu projít do vápna přes střed. Zde ho však zastavil Baša.
     
    56
    Održažený míč se dostal na střed, kam si naběhl Eriksen, který se opřel do míče z první. Jeho střelu však zpomalil Savič a míč dolétl do rukavic gólmana Božoviče.
     
    58
    Na pravé straně podnikl výborný průnik Simon Poulsen, který nadýchaným centrem našel na "desítce" Hojbjerga, kterému však střela nevyšla a míč poslal nad branku!
    Pokažená střela Hojbjerga
     
    59
    Černá Hora provádí další ze svých střídání! Své působení na tránvíku zakončil Nikola Vukčevič, na jeho pozici nastupuje Boljevič.
     
    60
    Hojbjerg se pokoušel napravit své předešlé zaváhání a poslal zajímavý pas do vápna pro Poulsena. Pravý obránce však svůj náběh špatně načasoval a míč nezasáhl.
     
    63
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Vešovič, přichází Bečiraj.
     
    64
    Dánové vybojovali další rohový kop. Ten rozehráli na krátko a k míči se dostal Eriksen, který našel ve vápně volného Vestergaarda. Jeho hlavička skončila těsně nad brankou.
     
    65
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Mugoša, přichází Grbič.
     
    66
    Pravý obránce Poulsen podnikl na pravé straně opět zajímavý průnik a poslal míč do vápna na Bendtnera, ten si však míč špatně zpracoval.
     
    67
    Střídající Christensen dostal zajímavý míč do vápna, který okamžitě posílal na nabíhajícího Rasmussena, ten byl tísněn Simičem a do zakončení se nedostal.
     
    69
    Na levé straně zaváhal Poulsen si chtěl narazit míč s Krohn-Dehlim, avšak míč poslal příliš pomalu, a ten vypíchl Kašcelán. Středopoločař Černé Hory odcentroval, nicméně míče se zmocnil gólman Schmeichel.
     
    71
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Máme srovnáno! Dánové necelých dvacet minut před koncem utkání dávají na 1:1! Skvělý míč do vápna dostal Yussuf Yurary, který míč podržel a následně našel na hranici vápna CHRISTIANA ERIKSENA, ten i s trochou štěstí dostal míč do sítě!
    Christian ERIKSENA - 1:1
     
    72
    Dánové provádějí hned po vyrovnání střídání! Ze hry odchází Krohn-Dehli, kterého nahrazuje záložník Ajaxu Viktor Fischer!
     
    73
    Vzápětí přichází další střídání! Svůj pobyt na trávníku ukončil Simon Poulsen, kterého nahrazuje Durmisi.
     
    74
    Černá Hora je ve druhém poločase hodně pasivní a do útoku se prakticky nedostává. Kasper Schmeichel tak ve druhém poločase žádnou ošemetnou situaci řešit nemusel.
     
    75
    I Černá Hora střídá! Ze hřiště odchází Marko Bakič, který dnes příliš dobrý výkon nepředvedl. Na jeho pozici nastupuje Marko Vukčevič.
     
    76
    Dánové teď lehce uspali obranu svého soupeře a Hojbjerg posílal zajímavý centr do vápna na Yuraryho. Na poslední chvíli však míč ve skluzu zastavil Tomaševič!
     
    78
    Dánové se pokoušejí dostat do vedení, nicméně obrana Černé Hory náporům odolává. Po zisku míče se však Černohorci neodhodlají jít do protiútoku a pouze odkopávají míče.
     
    79
    Střídající Durmisi dostal zajímavý míč na levou stranu, ihned po zpracování poslal do vápna centr, který si zpracoval Christensen. Střídající hráč sklepl míč pro Eriksena, který však váhal a ke střele se nedostal.
     
    80
    Akce Dánska šla opět přes přes levou stranu, kde se nacházel Poulsen, jehož centr našel ve vápně hlavu Yuraryho, ten sklepl míč pro Viktora Fischera, avšak jeho střela mířila mimo.
     
    81
    Celá Energi Viborg Arena teď aplauduje Christianu Eriksenovi, který právě střídá. Na jeho post přichází mladý záložník Ajaxu Lukas Andersen.
     
    82
    Nyní jsme viděli poprvé ve druhém poločase Kaspera Schmeichela při práci s míčem. Zpáteční přihrávkou si pomohl stoper Bjelland.
     
    83
    Stoper Bjelland vyrazil do rychlého protiútoku a pokoušel se najít na hranici vápna Lukase Andersena. Ten byl však obsazený Simičem a k míči se nedostal.
     
    84
    Hlavní arbitr právě nařídil penaltu ve prospěch Dánska! Jacobsen si míč narazil s Andersenem a šel do vápna. Toho však poslal k zemi Vukčevič!
    Penaltový zákrok
     
    86
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko se dostává v závěru do vedení a otáčí vývoj utkání! K penaltě se postavil mladík VIKTOR FISCHER, který penaltu zkušeně proměnuje! Božoviče poslal na druhou stranu!
    Viktor FISCHER - 2:1
     
    87
    Druhou žlutou kartu Černé Hory dostává Kašcelan, který poslal k zemi Simona Poulsena.
     
    88
    Dánský tlak však neopadá a nyní budou domácí zahrávat i rohový kop!
     
    89
    Rozehrávky rohového kopu se ujal mladík Lukas Andersen. Na jeho nadýchaný centr si nabíhal Bjellan. Dánský stoper se však k hlavičce nedostal!
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Útok Černé Hory se nevydařil a míč po nepřesné přihrávce Tomaševiče končí u gólmana Božoviče. Již to vypadá, že Dánové si závěr pohlídají.
     
    90+2
    Dánsko bude mít navíc k dispozici volný přímý kop. Na polovině Černé Hory byl faulován Yurary.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! Dánsko dokázalo otočit utkání s Černou Horou a vítězí v přípravném utkání 2:1!

    První poločas v Energi Viborg Arena nabídl velmi zajímavý fotbal. Dánové byl od úvodních minut lepším týmem, avšak jako první se prosadila Černá Hora. Po rohovém kopu se míč odrazil na nohu Stevana Jovetiče, který si věděl rady a propálil Schmeichela. Dánové se snažili o vyrovnání, avšak jejich finální fáze není ideálně.

    Do druhé půle vstoupili daleko aktivnějí Dánové, kteří hned ve 48. minutě mohli udeřit. Střela Hojbjerga však mířila mimo. A6 v 71. minutě se fanoušci v Energi Viborg aréně dočkali, když vyrovnal s Christian Eriksen. V závěru Dánové vybojovali pokutový kop, který bezpečně proměnil Viktor Fischer.

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:54:14)

    Jan Havlovic

    Branky: 71. Eriksena (Yurary), 86. Fischer (pen.) – 17. Jovetič

    Karty:   44. Bendtner (DEN) – 45. Bakič (CHO), 87. Kašcelan (CHO)


    Dánsko: Schmeichel – Poulsen, Bjelland, Kjaer, Jacobsen – Kvist – Hojbjerg, Krohn-Dehli – Eriksen, Yurary – Bentner
    Náhradníci: L. Andersen, S.Andersen, Durmisi, Fischer, Christensen, Christiansen, Lössl, Rasmussen, Scholz, Sorensen, Vestergaard, Wass

    Černá Hora: Božovič – Tomaševic, Simič, Baša, Savic – Bakic, Vukčevič, Kašcelan, Veševovic – Jovetic (43. Nikolic), Mugoša
    Náhradníci: Balic, Beciraj, Boljevic, Grbic, Janjuševic, Marušic, Nikolic, Saveljich, Vujovic, Vukcevic
    bahis siteleri