Kamerun – Ekvádor 6:0 (kon.) | USA – Austrálie 3:1 (kon.) | Japonsko – Švýcarsko 1:0 (kon.)
Francie – Anglie 1:0 (kon.) | Španělsko – Kostarika 1:1 (kon.) | Kolumbie – Mexiko 1:1 (kon.)
konec
Japonsko
1:0 (1:0)
Švýcarsko
Úterý 09.06.2015, 04:00 • B. C. Place Stadium, Vancouver (kapacita 59.841 diváků) • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Příjemné úterní, i když velice brzké ráno vše příznivcům kopané a to obzvláště toho v podání žen. Dnes Vám totiž přinášíme online přenos z utkání Mistrovství světa žen, ve kterém se utkají reprezentační týmy Japonska a Švýcarska.
     
    Švýcarsko

    Švýcarské fotbalistky se v aktuálním žebříčku FIFA nachází na 19. pozici, což je jejich vůbec nejlepší umístění v historii.

    Pro reprezentantky země helvétského kříže se jedná o jejich premiérovou účast na světovém šampionátu. K letenkám do Kanady se však Evropanky probojovaly suverénním způsobem, když opanovaly svoji kvalifikační skupinu číslo 3, ve které si připsaly devět výher a jednu remízu. Za sebou pak nechaly ostatní týmy s velkým bodovým odstupem.
     
    Japonsko

    Hráčky z Asie jsou na tom co se světového pořadí o mnoho lépe než jejich soupeřky. Nachází se na čtvrté pozici a nejen proto budou v dnešním duelu favoritkami.

    Na letošní šampionát, který je pro japonské reprezentantky již sedmý v pořadí a především, kde obhajují zlaté medaile z posledního mistrovství před čtyřmi lety, kde senzačně ve finále přehrály výběr USA, se Japonky kvalifikovaly jako vítězný tým Asijského poháru žen v loňském roce, který získaly po finálové výhře 1:0 nad Austrálií.
     
    Dnešní utkání, které se odehraje na stadionu v kanadském Vancouveru, bude řídit jako hlavní sudí Lucila Venegasová z Mexika. Za asistentky na pomezí bude mít Kimberly Moreirovou z Kostariky a Shirley Perellovou z Hondurasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Yamaneová – Iwashimizuová, Kumagaiová, Sakaguchiová, Andová, Miyamaová "C", Sawaová, Ohnová, Utsugiová, Ogimiová, Ariyoshiová.

    Švýcarsko: Thalmannová – Rinastová, Maritzová, Moserová, Wältiová, Bachmannová, Dickenmannová, Crnogorcevicová, Abbéová "C", Hummová, Bernauerová.

    Rozhodčí: Lucila Venegasová (Mexiko) – Kimberly Moreirová (Kostarika), Shirley Perellová (Honduras).
     
    Hráčky obou týmů jsou již na travnatém pažitu. Nyní si vyslechnou hymny Švýcarska a Japonska.
     
    Hymny obou celků dozněly a utkání tak může pomalu, ale jistě začít.
     
    Japonky dnes nastupují v modrých dresech, jejich soupeřky v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První útočná akce Evropanek je zastavena ještě dřív, než pomalu vznikla a míče se tak ujímají obahujicí šampionky z posledního mistrovství.
     
    2
    Na pravé straně se jedna z hráček švýcarského týmu pokoušela projít přes Utsugiovou, tak si však počínala velezkušeně a svou soupeřku přes sebe nepustila.
     
    3
    S balonem u kopaček nyní japonské fotbalistky, které se jej snaží pomalu dostat k brance svých soupeřek.
     
    4
    Poměrně hodně nepřesností je k vidění v samotném úvodu tohoto utkání a tak se oba celky rovnoměrně střídají v držení balonu.
     
    5
    Japonky kombinovaly s míčem v okolí středové kruhu. Jejich následný pokus o vysunutí po levé lajně končí neslavně, kulatý nesmysl se ocitl za autovou čarou.
     
    6
    Bernauerová je faulována nějakých 35 metrů od branky Japonska. Na přímé ohrožená branky to asi nebude, ale i tak dobrá šance na úvod pro Švýcarky.
     
    6
    Jenže rozehra standardky se Evropankám vůbec nezadařila. Dickenmannová se pokusila naběhnout za obranu Japonska po levé straně, přízemní přihrávka ale byla o dost rychlejší než fotbalistka ze země helvétského kříže.
     
    7
    Japonkám se zatím nedaří dostat blíže k brance svých soupeřek, teď však po zásahu Maritzové na levé straně šestnáctky vybojovaly alespoň rohový kop.
     
    8
    Miyamaová poslala centr na vzdálenější tyč, míč byl však o trochu delší, než být měl, a tak to měla Andová se zakončením hodně těžké. Její hlavička tak vcelku pochopitelně končí vedle branky Švýcarek.
     
    9
    Evropanky se pokousily vymyslet něco s balonem před šestnáctkou svých protivnic, balon ale končí po dlouhém nákopu nalevo od branky a navíc v "zemi nikoho".
     
    10
    Thalmannová v brance Švýcarka nyní dobře přečetla hru a byla po centru z hloubi pole u balonu dříve, než jedna z japonských hráček.
     
    11
    Opět končí míč po nepřesné rozehrávce Japonek až u švýcarské brankářky. Jenže Švýcarky zatím také chybně rozehrávají a míč brzy přišly.
     
    12
    Bachmannová byla v dobrém náběhu za obranu Japonska a jen včasné vyběhnutí gólmanky Yamaneové zabránilo fotbalistce ze Švýcarska v lepším zakončení!
    Yamaneová včas vyběhla a zabránila Bachmannové v lepším zakončení!
     
    13
    Akce Švýcarska ještě chvilku pokračovala, než ji zastavil útočný faul v pokutovém území.
     
    14
    Poněkud překvapivě jsou v úvodu zápasu lepšími hráčkami ty z evropského kontinentu, Japonky se k zakončení zatím příliš nedostávají.
     
    15
    První trochu vážnější akce ze strany Japonska, na jejímž konci je však nepřesná a velice slabá střela zpoza šestnáctky v podání Miyamaové, kterou gólmanka Thalmannová v klidu kryje svým pohledem, jak míří vedle pravé tyče její branky.
     
    16
    Centr letěl před branku Japonska z pravé strany, k míči však měla ve vzduchu nejblíže gólmanka Yamaneová.
     
    17
    Japonky rychle přenesly na opačnou stranu hřiště, kde si to v pokutovém území v ostrém souboji rozdala Abbéová s jednou z Japonek, faul se po jejich souboji nepíská.
     
    18
    Další centrovaný míč letěl do vápna Švýcarek, Waltiová však v hlavičkovém souboji s Ogimiovou uspěla a balon navíc letí do zámezí od těla asijské fotbalistky, tudíž Švýcarky zůstanou u míče.
     
    19
    Japonky nyní kombinují ve středu hřiště a snaží se vymyslet něco, čím by překvapily zatím dobře hrající obranu svých soupeřek.
     
    20
    Švýcarky sice dobrým napadáním vybojovaly balon ve středu hřiště, po nepřesném pasu vpřed na Abbéovou ale i ony rychle přicházejí o míč.
     
    21
    Utsugiová je dnes neomylná u levé postranní čáry a opět před sebe nepustila jednu ze svých soupeřek. Švýcarky se ale pomalu přibližují k pokutovému území a navíc vybojovaly roh.
     
    22
    Balon však po centru od rohového praporku jen proletěl pokutovým územím a pak už se jej ujaly švýcarské fotbalistky.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Bachmannová (Švýcarsko).
     
    23
    Japonkám se zatím ve hře dopředu vůbec nedaří. Sawaová to tak vzala na sebe, ale její pokus levačkou z nějakých 23 metrů skončil daleko od branky Švýcarek.
     
    24
    Další tvrdý souboj v pokutovém území Švýcarska, po střetu Arimoshiové s gólmankou Thalmannovou se ale nepíská. Naopak, je to roh pro Japonsko.
     
    25
    Jenže standardní situace od rohového praporku žádným nebezpečím pro branku Švýcarska nekončí, míč proletěl skrz šestnáctku bez povšimnutí.
     
    26
    Japonky v posledních minutách přeci jen trochu přidaly na aktivitě a na jejich hře je to znát, nicméně do žádné větší šance je jejich soupeřky nepustily.
     
    27
    Další důrazný souboj předvedly Japonky v pokutovém území Švýcarska. Za nakopávaným balonem směrem k brance Thalmannové se vydala Andová, která však zasáhla balon jako první a poté ji už trefila gólmanka Švýcarska – penalta!
    Po souboji Andové s Thalmannovou je nařízen pokutový kop!
     
    29
    Žlutou kartu dostává Gaëlle Thalmannová (Švýcarsko).
     
    29
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    A japonská kapitánka se z penaltového puntíku nemýlí a posílá svůj tým do vedení! AYA MIYAMAOVÁ zamířila míč po zemi přesně k pravé tyči branky Švýcarska!
    Aya MIYAMAOVÁ - 1:0
     
    30
    Evropanky se po inkasované brance tlačí dopředu, Japonky si ale na jejich náběhy za obranu nyní dávají veliký pozor.
     
    31
    Centr z pravé strany dokázaly japonské hráčky odvrátit, následný další pokus zleva už končí vedle branky.
     
    32
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Kozue Andová, přichází Yuka Sugasawaová.
     
    33
    Thalmannová zachytila další pokus mířící na její branku, švýcarská gólmanka se tak po předchozím střetu s Andovou zdá se dostala do pohody. To její soupeřka kvůli zranění musela vystřídat.
     
    34
    Švýcarky ale zlobí směrem vpřed a hodně zaměstnávají defenzivu svých soupeřek. Tlak Evropanek je ale však spíše jalový, neboť je jejich soupeřky prozatím dokáží držet mimo pokutové území.
     
    35
    Japonky se ale snaží o větší držení míče, než tomu bylo před úvodní brankou.
     
    36
    Sakaguchiová dostala nadýchaný balon přesně na nohu až dovnitř pokutového území, na poslední chvíli však k ní přispěchala Abbéová a pokus o střelu japonské fotbalistky zastavila.
     
    38
    Thalmannová začíná další pokus svých spoluhráček o dobytí japonské branky. Asiatky ale po vstřelené brance přeci jen ožily a srovnaly hru se svými soupeřkami.
     
    39
    Japonky rozehrávají balon kolem středového kruhu a dopředu nikterak nespěchají.
     
    40
    Nová hráčka na hřišti Sugasawaová se snažila přidělat problémy švýcarské obraně, jenže bez balonu to jde těžko.
     
    40
    Ogimiová se perfektně uvolnila podél levé čáry a poslala centr před branku Švýcarek, kde operovala jedna z jejich spoluhráček. Byla však dobře hlídaná hned dvojicí soupeřek a tak neměla šanci na přesné zakončení. Balonu se tak opět ujme gólmanka Thalmannová.
     
    41
    Po dlouhé době si na míč sáhne i její kolegyně v japonské brance Yamaneová. Nic zásadního toho ale nebylo,Japonka pouze sebrala odražený míč mířící k její brance.
     
    42
    Japonky se snažily o rychlý kontr vpřed, postupovaly ale příliš pomalu a proti již zkonsolidované obraně Švýcarek neměly mnoho šancí na úspěch.
     
    43
    Asiatky již naplno přebraly otěže utkání do svých rukou, jejich velká zkušenost s těmito mezinárodními zápasy se pomalu začíná projevovat.
     
    43
    Další postup Japonek minimálně pro teď zastavuje píšťalka hlavní sudí po faulu Ogimiové.
     
    44
    Švýcarky se zničehonic dostaly do šance a rázem mohlo být srovnáno! Bachmannová využila nepřesnosti v rozehře Japonska, dostala se k míči a ze dvaceti metrů vypálil pravačkou na branku, balon však jen těsně minul pravou tyč!
    Bachmannová pálí jen těsně vedle!
     
    45
    Začala poslední minuta úvodní půle, uvidíme, zda sudí z Mexika něco málo přidá či nikoliv.
     
    45
    Je to tak, hrát se bude ještě šedesát sekund v první půli.
     
    45+1
    A uvidíme ještě jeden rohový kop, který si vybojovaly fotbalistky ze země vycházejícího slunce.
     
    45+1
    Po centru Miyamaová se k odraženému míči dostala na patnácti metrech Sakaguchiová a její střelu srazily Švýcarky na další roh.
     
    45+2
    Další centr od rohového praporku už ale Evropanky v pohodě odvrátily a první půle tak pomalu končí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas utkání MS žen mezi Švýcarskem a Japonskem končí a do šaten se lépe půjde hráčkám asijského celku, neboť zásluhou branky Miyamaové z pokutového kopu vedou 1:0. Nicméně předváděná hra Japonek až do okamžiku vstřelené branky nebyla bůhvíjaká, což bylo způsobeno i velice sympatickým pojetím ze strany Švýcarek, které byly svým soupeřkám minimálně vyrovnaným partnerem.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 05:02.
     
    Statistiky utkání po první půli

    Držení míče: 46% – 54%
    Střely na branku: 3 – 2
    Střely celkem: 9 – 4
    Fouly: 6 – 4
    Žluté karty: 0 – 2
    Rohové kopy: 4 – 3
     
    Vítejte zpátky při sledování online přenosu z Mistrovství světa ve fotbale žen, kde sledujeme duel mezi Japonskem a Švýcarskem.Druhý poločas začne již na malou chvíli, neboť hráčky se již pomalu vrací na hrací plochu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Fabienne Hummová, přichází Eseosa Aigbogunová.
     
    46
    Evropanky začaly s balonem druhou půli a pomalu se snaží prokousat japonskou obranou vpřed.
     
    47
    Aigbogunová začala celou akci Švýcarek dobrým protažením po pravé straně, po kterém se japonská obrana dostala pod tlak. Útočná snaha Evropanek ale záhy končí a to když Yamaneová sbírá ze vzduchu přetažený centr z levé strany.
     
    48
    Aigbogunová je od příchodu na trávník pro obranu Japonska hodně nepříjemná a jen její útočný faul na Utsugiovou ochránil Asiatky před dalším nebezpečím.
     
    49
    Dozadu si to Švýcarky nijak nekomplikují a v případě možného nebezpečí jen odpálí balon daleko pryč.
     
    50
    Do palebné pozice se však i přesto dostala Sugawasiová, její rána však neměla gólové parametry a končí daleko od branky.
     
    50
    A střílí se i na druhé straně, když se k míči na dvaceti metrech dostala Bernauerová, ta však o kousek přestřeluje branku Japonska.
     
    51
    A opět vedle. K odraženému balonu se již na opačném konci hřiště dostala Ohnová, ale i její pokus končí mimo, balon proletěl nad spojnicí pravé tyče a břevna.
     
    52
    Nepřesnosti v rozehrávce Japonska dávají míč fotbalistkám z Evropy, Abbéová ale byla při rozehře před vlastní brankou hodně pod tlakem a musela si dávat velký pozor na případnou chybu.
     
    53
    Jenže švýcarské fotbalistky se u míče dlouho neohřály a po jejich nepřesné kombinaci se balonu ujme gólmanka Yamaneová.
     
    54
    Švýcarky jsou v úvodu druhé půle častěji u míče, Japonky ale vypadají, že hrají přesně to, co potřebují.
     
    55
    Velké sólo od půlící čáry předvedla Bachmannová, která se s notnou dávkou štěstí dostala přes čtyři soupeřky až před branku Japonska. Její poslední kličku ale vystihla brankářka Yamaneová a po následném pokusu o zaseknutí balonu již Japonky posílají balon alespoň na roh!
    Velké sólo Bachmannové gólem nekončí!
     
    57
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Homare Sawaová, přichází Yuri Kawamuraová.
     
    58
    Švýcarky zvyšují aktivitu před brankou soupeřek a výsledkem je pokus z kopačky Moserové, ten však končí mimo. Na můj vkus jsou však Japonky až příliš zalezlé a to by se jim proti dobře hrajícím Švýcarkám mohlo krutě nevyplatit.
     
    59
    No tak Asiatky si opravdu hodně koledují a v posledních minutách hry jen balony odkopávají od své branky.
     
    60
    Nyní od své branky vykopává Yamaneová, uvidíme, zda se alespoň nyní udrží její spoluhráčky u míče po delší dobu.
     
    61
    Rohový kop pro Japonsko.
     
    61
    Po rohovém kopu se dostala ke střele jedna z Japonek, její ránu zpoza pokutového území ještě hlavou trefila jedna z jejích spoluhráček a to byla chyba, byla totiž v ofsajdovém postavení.
     
    62
    Další průnik Bachmannová, kterou Japonky nechaly hrát s míčem až na spodní hranici pokutového území, na poslední chvíli však přeci jen odkoply balon alespoň za brankovou čáru. Je to roh.
     
    63
    Na centr od rohového praporku si dobře naskočila Abbéová, její hlavička však postrádala razanci a navíc mířila přesně do míst, kde stála brankářka Yamaneová, která neměla s jejím pokusem nejmenší potíže.
     
    64
    Další útočnou snahu Evropanek zastavuje praporek jedné z pomezních rozhodčích, je to ofsajd.
     
    65
    Dvacet minut druhé půle mají fotbalistky obou týmů za sebou a aktivnějším týmem jsou rozhodně Švýcarky, které se tlačí za vyrovnáním, zatím se jim to však nedaří.
     
    66
    Ariyoshiová společně se svou partnerkou z obrany zastavuje možný útok Švýcarek. Japonky ale posléze rychle ztrácejí balon a opět se musí bránit.
     
    67
    Bernauerová zahrála rukou a tak se bude kppat proti švýcarské brance, jeto však hodně daleko na přímé ohrožení.
     
    68
    No ale trocha nebezpečí z toho přeci jen bylo. Po centru do vápna vznikl malý závar před brankou, s tím si ale švýcarská obrana nakonec přeci jen poradila.
     
    69
    A mohlo to být zničehonic o dvě branky pro Japonsko! Do ojedinělé šance Asiatek ve druhé půli se dostala Sugasawaová, jejíž rána pravačkou zpoza vápna však končí pouze na levé tyči švýcarské branky!
    Rána Sugasawaové končí na levé tyči!
     
    70
    Dopředu se již ale opět ženou zástupkyně evropského kontinentu, zatím je to však bez nějaké možnosti střeleckého zakončení.
     
    71
    Švýcarky se však přeci jen dostaly ke střele, když zpoza vápna z levé strany vypálila Rinastová a donutila Yamaneovou k zákroku, japonská brankářka však byla na zemi včas.
     
    72
    Následný pokus japonských fotbalistek na druhé straně hřiště kryje do svých rukavic gólmanka Thalmannová.
     
    73
    Japonky se dopředu rozhodně nehrnou v nějaké velké palebné síle a podle toho i útoky Asiatek vypadají, proti švýcarské přesile jsou takřka bez šance.
     
    74
    Miyamaová skluzem zastavuje pokus Crnogorcevicové z praví strany, roh pro Švýcarsko.
     
    75
    A s centrem od rohového praporku měla velké potíže gólmanka Yamaneová, která neudržela míč ve svých rukavicích, k jejímu štěstí ji ale vydatně pomohly její spoluhráčky, které ubránily svou branku.
     
    76
    Japonské fotbalistky chybují i v jednoduchých přihrávkách a zadarmo odevzdávají míč svým soupeřkám. Jenže ani Švýcarky se chybám nevyhýbají a balon tak posléze opět mění své dočasné majitelky.
     
    78
    Další zakončení Bachmannové, která pálí u malého vápna,její pokus srazily Japonky mimo.
     
    79
    Nene, Japonky se dopředu dnes již nepohrnou a takřka celý druhý poločas brání hubené vedení.
     
    80
    Další ztráta japonských hráček a možnost rychlého brejku pro Švýcarky.
     
    80
    Ty sice zpomalily svůj postup, přesto jejich akce končí střelou Rinastové, ta ale pálí mimo.
     
    81
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Martina Moserová, přichází Cihnia Zehnderová.
     
    82
    Bachmannová dnes hraje skvěle. Nyní se napravo od šestnáctky prohnala kolem dvou svých soupeřek a zamířila si to k brance Japonska, její rána z ostrého úhlu ale končí jen v boční síti.
     
    83
    Souboj Bachmannové s Utsugiovou v rohu pokutového území posouzen jako nedovolený ze strany švýcarské fotbalistky.
     
    83
    Japonky zatáhly míč podél levé postranní čáry k brance Švýcarska, to je ale z jejich strany vše, balon končí v autu a vhazují Evropanky.
     
    84
    Zehnderová sestřelila Ogimiovou u středového kruhu, Japonky zůstanou u míče s možností jeho rozehrání směrem k brance Thalmannové.
     
    85
    Rozehru Asiatek po zemi ale vystihly fotbalistky v bílém a hra se opět otáčí na druhou stranu hřiště.
     
    86
    Švýcarky již hodně otevírají hru a brání pouze ve třech hráčkách. Japonky jsou na tom ale velice podobně co se ofenzivní části hry týče a tak se žádné přečíslení nekoná.
     
    87
    Crnogercovicová teď zbytečně přichází o balon, když příliš dlouho váhala s jeho rozehráním před pokutovým územím Japonska. Následný brejk Asiatek ale končí odpískaným offsidem. U míče tak opět jsou fotbalistky z Evropy.
     
    88
    Přetažený centr Bachmannové z pravé strany adresáta ve vápně nenašel, poté navíc následuje útočný faul Aigbogunové.
     
    89
    Švýcarky se pokusily o kolmici mezi za japonskou obranu, tu však jejich sokyně vystihly.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doba, chystá se střídání na straně Japonska.
     
    90
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Shinobu Ohnová, přichází Nahomi Kawasumiová.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+1
    Švýcarky už opět dobývají branku svých soupeřek, budou to mít ale hodně těžké, Asiatky brání již se všemi hráčkami.
     
    90+2
    Tak tohle se Wältiové nepovedlo a zbytečně připravuje svůj tým o balon, když její rána či pokus o centr nalevo od vápna končí daleko vedle branky.
     
    90+3
    Bachmannové dnes není souzeno. Nakopávaný balon do vápna jedna z Japonek nedokázala dostatečně odvrátit, bačež se míč odrazil přímo proti pravačce švýcarské fotbalistky, ta jej však posílá nad brankun
    Bachmannová opět pálí mimo, dnes jí prostě není souzeno!
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Caroline Abbéová (Švýcarsko).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Právě skončilo utkání základní skupiny C Mistrovství světa ve fotbale žen, ve kterém Japonsko poráží soupeřky ze Švýcarska nejtěsnějším možným rozdílem, 1:0. O výhře obhajujících světových šampionek rozhodla jedinou brankou utkání Aya Miyamaová, která v 29. minutě proměnila pokutový kop. Švýcarky však byly Asiatkám po celou dobu utkání minimálně vyrovnanými soupeřkami a ve druhé půli je značně přehrávaly, kýženou vyrovnávací branku a zasloužený bod z tohoto utkání však nevydolovaly.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 45% – 55%
    Střely na branku: 3 – 3
    Střely celkem: 15 – 13
    Fouly: 10 – 11
    Žluté karty: 0 – 3
    Rohové kopy: 5 – 6
    Ofsajdy: 2 – 2
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný start do nového dne. Nashledanou. (05:56:29)

    Daniel Kubelka

    Branky: 29. Miyamaová (pen.)

    Karty:   23. Bachmannová (SUI), 29. Thalmannová (SUI), 90+3. Abbéová (SUI)


    Japonsko: Yamaneová – Aryioshiová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Utsugiová – Ohnová (90. Kawasumiová), Sawaová (57- Kawamuraová), Sakaguchiová, Miyamaová – Ogimiová, Andová (31. Sugasawaová).
    Náhradníci: Fukumutová, Kaihoriová – Kingaová, Sameshimaová, Kawasumiová, Kamionobeová, Tanakaová, Sugasawaová, Iwabuchiová, Kawamuraová, Nagasatová, Kitaharaová.

    Švýcarsko: Thalmannová – Maritzová, Abbéová "C", Wältiová, Rinastová – Hummová (46. Aigbogunová), Moserová (81. Zehnderová), Bernauerová, Crnogorcevicová – Bachmannová, Dickenmannová.
    Náhradníci: Michelová, Oehrliová – Remundová, Betschartová, Kusterová, Zehnderová, Kiwicová, Ismailiová, Bürkiová, Aigbogunová, Schwarzová, Deplazesová.

    Rozhodčí: Lucila Venegasová (Mexiko) – Kimberly Moreirová (Kostarika), Shirley Perellová (Honduras)
    bahis siteleri