Česko – Finsko 2:1 (po pr.) | USA – Česko 1:2 (kon.)
konec
USA
1:2 (0:2, 1:0)
Česko
Sobota 13.06.2015, 23:45Mistrovství světa v inline hokeji žen • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:45.
     
    Úplně naposledy vás zdravím z prvního týdne mistrovství světa v inline hokeji organizace FIRS. Je opravdu radost být u toho, co česká výprava v Argentině předvádí – po juniorech se totiž do finále dostaly i hokejistky! V boji o zlaté medaile je čeká výběr Spojených států, který obhajuje světový titul. Všechno, nebo nic!
     
    Včera jsme tady v Rosariu prožívali neuvěřitelné nervy. Finky se v semifinále zabetonovaly a vyrážely do nebezpečných brejků, český tým s nimi měl plné ruce práce. Na otevírací trefu Studentové odpověděl soupeř ve druhé polovně vyrovnáním a duel dospěl až do prodloužení. V něm si svou chviku slávy užila nejmladší hokejistka týmu Kristýna Kaltounková, jež po čtyřech minutách vystřelila Češkám finále!

    Česká republika – Finsko 2:1 pp. (1:0, 0:1 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 12. Studentová (Mrázová), 44. Kaltounková (Vonková) – 30. Tuominenová (Airolaová).
    Věra Pančáková: Na stříbro vůbec nemyslíme. Společně máme jeden cíl a jsme k němu hrozně blízko!

     
    Americké hokejistky měly v základní skupině o jeden zápas víc, ale bilanci mají podobnou jako náš tým: Jen jednou remizovaly, v ostatních zápasech vyhrály. Zaváhání přišlo hned na úvod, kdy proti nim Finky ubojovaly výsledek 3:3.

    Čtvrtfinále proti Kolumbii tým USA kontroloval a zvítězil 5:1. Ale semifinále se Španělskem přineslo skoro stejné drama jako to naše. Američanky sice od třetí minuty vedly, ale další gól za celou hrací dobu nepřišel a bylo z toho fotbalové vítězství 1:0.
     
    Už je dobojováno v zápase o bronz. Finky odehrály proti Španělkám další drama s prodloužením, ale podruhé ho nezvládly! Španělsko zvítězilo 4:3 gólem v 11. minutě nastaveného času a stejně jako loni slaví třetí místo.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Millerová (Rackleffová) – Eraová, Nicholsonová, Veharantaová, Garveyová, Mooreová, Sinningová, Bellová, Giannová. Trenér: Charile Sgrillo.

    Česko: Šmardová (Nenadálová) – Jančová, Mrázová "C", Studentová, Mlýnková – Němcová, Pančáková, Vonková, Kaltounková – Vojtěchová, Řepková, Zelenková, Pipková – Erbenová. Hrající trenérka: Věra Pančáková.
     
    Našim holkám se nemohlo dostat lepšího dopingu – samozřejmě toho povoleného – než vidět obrovskou radost svých juniorských kolegů, kteří před několika minutami dohráli finále s Francií a po vítězství 2:0 se vrátili na trůn mistrů světa. Teď už myslíme jenom na to, abychom vám do Česka dovezli ne jednu zlatou medaili, ale dvě!!
     
    Do pole dnes opět nastoupí i trenérka Věra Pančáková, která svými zkušenostmi vnáší klid především do zadních řad. Plánujeme točit všech třináct hráček, Magda Erbenová by měla ze začátku alternovat za Kristýnu Kaltounkovou. Ale vývoj utkání samozřejmě může taktiku kompletně pozměnit.
     
    V ochozech už jsou i čeští junioři, kteří si společně s hokejistkami zazpívali českou hymnu. To byla nádhera! A můžeme jít do boje!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Američanky se ke kotouči dostaly jako první, ale nezadařilo se jim a dopředu přejela Natálie Mlýnková. Obránkyně jí obětavě padla do střely.
     
    01:20
    Nyní se v pásmu soupeřek drží naše druhá formace, za brankou bojovala Kristýna Kaltounková. Ale ke střele to nevedlo.
     
    01:44
    Holky výtečně dojely situaci a Tereza Němcová hned pálila z levé strany. Gólmanka Rackleffová poprvé zasahuje.
     
    02:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól, vedeme!! Jenom dvě minuty stačily českým hokejistkám, aby otevřely skóre finálové bitvy! Ze střední vzdálenosti vypálila KATEŘINA MRÁZOVÁ a její přízemní střela překvapila americkou brankářku natolik, že se stačila jenom ohlédnout, jak jí kotouč mizí za zády – 0:1! Asistence: Simona Studentová.
     
    02:53
    Včasným vyjetím pomohla našemu týmu Petra Šmardová, na druhé straně potom nebezpečně pálila Věra Pančáková. Dokonce i Italky hlasitě vyvolávají její přezdívku, naši trenérku znají opravdu všude.
     
    03:34
    Po většinu času se stále hraje na polovině Američanek, ale ty se teď brání velmi úspěšně a nepouštějí nás k žádnému pokusu.
     
    04:24
    Pipková se Zelenkovou ujely dopředu do přečíslení, ale první jmenovaná neprocpala puk přes ležící americkou obránkyni.
     
    05:02
    A tak zase měla práci Šmardová. Skákavý puk vyrazila před sebe, ještě ho dojížděla jedna ze soupeřek, ale v těžké pozici nezvládla dorážku do volného koutu branky.
     
    05:44
    Další práci pro Jettu Rackleffovou zajistila naše kapitánka Katka Mrázová, tentokrát brankářka na střelu dobře viděla a zasáhla.
     
    06:26
    Zatím hrajeme výborně. Aktivně, a přitom nezmatkujeme. Ale chce se to dál držet na kotouči a především nepouštět soupeře do protiútoků.
     
    06:59
    Tak jako teď, Američanky měly dvojici obrovských šancí! Tu první vychytala Veharantaové Šmardová, ve druhé nás zachránil špatný odskok.
     
    07:33
    A na druhé straně zůstala úplně volná Monika Řepková. První střelu jí gólmanka vychytala a z dorážky mířila naše 44letá matadorka jenom o kousek vedle!
     
    07:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, v trochu nervóznější pasáži je na světě druhý gól českých hokejistek!! Naše holky to předvedly výborně už ve vlastním pásmu, kde se zrodilo přečíslení. V něm posunula Míša Jančová puk na levou stranu SIMONĚ STUDENTOVÉ, a naše Sojka tvrdou ranou nedala gólmance sebemenší nárok – 0:2! Asistence: Michaela Jančová.
     
    07:59
    Američanky reagují na situaci oddechovým časem. Tohle nečekaly, možná ani my sami jsme to nečekali.
     
    08:42
    Hra se trochu zklidnila, na kotouči se drží hokejistky Spojených států. Pochopitelně od nich očekáváme, že se zlepší.
     
    09:11
    No a Američanky vymyslely moc chytrou přihrávku na Nicole Gianniovou. Ta naštěstí minula bližší růžek, kde by to Šmardová měla hodně těžké.
     
    09:58
    Od druhé branky jsou naše soupeřky aktivnější. Snažíme se spíš vyčkávat a držet pevný postoj s jednou napadající hokejistkou.
     
    10:47
    Jednak naši junioři, jednak italské reprezentantky mohutně ženou český výběr dopředu. I inline hokej je stejně jako každý jiný sport o přátelství mezi různými národy.
     
    11:01
    Oddechový čas si tentokrát vybírá česká lavička. Ale porada trvala jen nějakých deset sekund z "nabízené" minuty.
     
    11:27
    Číhající Natálka Mlýnková dostala před brankou drobný políček a nemohla hrát, nicméně česká střela stejně letěla hodně mimo.
     
    12:00
    Teď si přiznejme, že nám trochu pomohla i rozhodčí. Přerušila hru, přestože Šmardová nejspíš neměla puk pod úplnou kontrolou. Dorážka Gianninové do prázdné brány přišla naštěstí nazmar.
     
    12:39
    Ale vzápětí inkasovala Věra Pančáková u hrazení zákrok, který by byl na hraně i v ledním hokeji. Jedeme dál.
     
    13:31
    Češky po celý turnaj výborně blokují střely. Teď se to povedlo Míše Jančové, která poslala do rohu švih Mooreové.
     
    14:02
    Za americkou obranou si počkala Natálie Mlýnková, rychle se otočila k brance, ale v klíčovém momentu jí puk ujel z hokejky!
     
    14:38
    Čeští junioři prozpěvují Vysoký jalovec, italská výprava se zase stará o mexické vlny. Teď už se do ní přidali i naši borci.
     
    15:13
    Čtrnáctiletá Natálie Mlýnková předvádí v Rosariu výborné výkony, i teďka si zaslouží jednoznačnou pochvalu. Vynutila si totiž faul, Nicole Gianninová (USA) je vyloučena za hákování.
     
    15:33
    Na první pohled bláhové, na druhé neskutečně chytré. Studentová vrátila puk Mrázové do velkého úhlu, která pořádně provětrala gólmanku u pravé tyčky!
     
    16:18
    Aktivní přesilová hra první formace pokračuje dál. Mlýnková se poroučela na zem, ale znovu se vylučovat nebude.
     
    16:38
    Rána Terezy Němcové, která nastoupila na mistrovství světa z mateřské dovolené, prosvištěla vedle druhého růžku.
     
    17:06
    Mlýnková se dostala k dorážce Mrázové, ale zblízka nedokázala najít mezeru v postoji Rackleffové. Ale vybojovala aspoň další faul, to je obrovská šance!
     
    17:06
    Joy Garveyová (USA) – 2 minuty za hrubost.
     
    17:17
    Ale teď už je druhá vyloučená hráčka zpátky na ploše a bohužel přichází i první trest pro český tým. Tereza Němcová (CZE) – 2 minuty za podražení.
     
    17:48
    Simona Studentová to vzala na sebe a přesnou střelou přes obránkyni polechtala Rackleffovou na vyrážečce.
     
    18:00
    A ze stejného místa to zkusila i Katka Mrázová. Ani ona nenašla mezeru v postoji gólmanky.
     
    18:21
    Alisson Eraová se dobře zbavila české hráčky a vypálila na druhou tyč. Petra Šmardová zasáhla betonem a bleskurychle dokázala puk ještě přikrýt.
     
    18:46
    A další americká rána minula vzdálenější růžek naší branky. Soupeřky ve hře tři na tři tvoří hru.
     
    19:19
    Ale v rychlém sledu už jsou oba týmy kompletní, teď to chce udržet stav do sirény.
     
    19:36
    Simona Studentová na sebe natáhla faul a máme ponechanou výhodu!
     
    19:57
    Moc nechybělo, aby se tečovaná střela Mrázové dostala do branky.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Souběžně se startem druhé části bude vyloučena Laura Veharantaová (USA) za podražení.
     
    Skvělý první poločas v podání českých hokejistek. Prostě skvělý. Naše hra jde na turnaji nahoru a není náhoda, že vedeme. Na Američanky jsme nastoupili aktivně, znovu si troufnu zopakovat, že vítězství juniorů našim hokejistkám po psychické stránce hodně pomohlo. Na umělou plochu to dokázaly okamžitě přetavit a díky gólům Mrázové se Studentovou vedeme 2:0!

    Ale i Američanky jsou hodně nebezpečné, znovu nás drží Petra Šmardová. Bez jakýchkoli pochybností si troufám tvrdit, že na mistrovství není žádná lepší gólmanka. Ještě jí čeká hodně práce, jestli chceme dojít tam, kam chceme...
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:37
    Přesilovková kombinace první lajny...
     
    20:57
    ...končí pro tuto chvíli zblokovanou ranou Kateřiny Mrázové z pravé strany. Odtud už na turnaji pár gólů dala. Elitní útok zůstává i po přerušení.
     
    21:29
    Rána Studentové branku minula celkem o velký kus. Znovu to musíme postavit.
     
    21:48
    Američanky se osvobodily a Rackleffová potom musela zasáhnout lapačkou proti Mrázové.
     
    22:22
    Američanky už jsou kompletní, ale naše hokejistky měly dvě neskutečné šance! Do prázdné branky nejdřív nezakončila Simona Studentová, a potom ani Natálie Mlýnková, které dorážku neuvěřitelně vychytala Rackleffová! To je škody.
     
    22:41
    A teď zase štěstí i um na druhé straně. Ránu Sinningové vykopla Šmardová, dorážka Mooreové prošla pod její výstrojí, ale minula druhou tyč.
     
    22:49
    Z amerického kontru plyne české oslabení. Martina Vonková (CZE) – 2 minuty za podražení. Tohle musíme přežít.
     
    23:20
    Výtečnou práci odvedla česká trojka. Dvě americké zadačky si chtěly naši sestavu roztáhnout, ale byly z toho jenom dvě střely, na které Šmardová viděla.
     
    23:53
    Naše skvělá gólmanka se pokusy z větší vzdálenosti prostě nenechá zaskočit! Její betony jsou v plné permanenci, bráníme se značnému tlaku.
     
    24:28
    Na hrotu české trojice teď bojovala Natálie Mlýnková, jež nemohla vyhodit puk, protože byla hákována. Ale bráníme se líp.
     
    25:02
    A česká sestava už je kompletní. Hodně důležité oslabení jsme dokázali přestát, čas je už zase o dvě minuty dál. A blíž zároveň.
     
    25:52
    Velkou vřavu za českou klecí musela rozhodčí po delší chvíli přerušit, náš první útok to zvládl velmi dobře.
     
    26:04
    Přečíslení Mrázové s Mlýnkovou výtečně vyklekla americká obránkyně. V těchhle situacích se nám moc nedaří zakončovat.
     
    26:44
    USA právě vstřelilo branku!
    Ale ne, to je obrovská škoda. Po sedmi minutách druhého poločasu Američanky snižují na nejtěsnější rozdíl. LAURA VEHARANTAOVÁ projela velký kus hřiště a vyslala strojově přesnou střelu do českého růžku, kam Šmardová svou vyrážečkou nedosáhla – 1:2.
     
    27:04
    Tentokrát šel americký švih do dolní části branky, a tam si Petra Šmardová poradila. Střílela Alisson Eraová.
     
    27:51
    Spojené státy se dál tlačí do zakončení. Obrovskou bojovností jsme teď dokázali zastavit nebezpečnou dorážku Bellové.
     
    28:28
    U hrazení vybojovala kotouč Kaltounková, Češky následně přejely dopředu. Ale tam se jim nezadařilo.
     
    28:48
    Neuvěřitelná Petra Šmardová! První Američanka naštěstí puk před prázdnou brankou minula, Eraová už ho bekhendem trefila. Ale naše gólmanka ji vystavila famózní stopku!
     
    29:19
    Američanky se tlačí za vyrovnáním, nejlepší možnou mincí na to chtěla odpovědět Katka Mrázová. Její střelu na druhou tyč vytahuje Rackleffová lapačkou.
     
    29:54
    Ani tečující Mlýnková neuspěla, puk je znovu na amerických hokejkách.
     
    30:13
    Ale jen na chvíli, než ostrou ránu ze svého repertoáru vytáhla Mrázová. Obětavý blok poslal kotouč půl metru vedle branky.
     
    30:47
    Naše soupeřky se pokoušejí rozehrát, ale přes dobře zformovanou českou sestavu se jim to nedaří.
     
    30:57
    A úspěšný forčeking vedl i ke střele z velkého úhlu, kterou si Rackleffová pohlídala.
     
    31:05
    Hned po buly zůstala za obranou Studentová, její střela o kousek přeletěla americkou klec!
     
    31:16
    Kotouč skončil mimo hrací plochu. Trenérka Věra Pančáková už stojí v čele střídačky, pro rozhodující okamžiky turnaje dává důvěru svým hokejistkám.
     
    31:50
    Martina Vonková s Kristýnou Kaltounkovou nejsou zrovna hráčky, proti kterým byste u mantinelu chtěli bojovat. Jejich zásluhou získáváme útočné vhazování pro první lajnu.
     
    32:18
    Šmardová dobře viděla na dalekonosnou ránu a pravým betonem ji poslala do rohu.
     
    32:44
    Rozhodčí odpustila oběma stranám jeden evidentní faul, ale další zákrok Američanek už musela potresat.
     
    32:44
    Joy Garveová (USA) – 2 minuty za vražení na hrazení. I tuhle přesilovku vybojovala Natálka Mlýnková, se kterou si Američanky zkrátka neví rady.
     
    32:44
    Druhý oddechový čas pro střídačku české reprezentace.
     
    33:13
    Moc dobrá rána na bližší tyčku v podání Terezy Němcové. Ale Rackleffová se nenechala zaskočit.
     
    33:36
    Němcová protlačila puk na volnou Mlýnkovou, ale ta byla ve velké tísni, aby se jí povedla dorážka.
     
    34:04
    A teď byla hrozně blízko Simona Studentová. Mrázová ji přiťukla puk do gólové pozice, ale po zemi nebylo zkrátka místo!
     
    34:29
    Další kombinace našich dvou tahounek, tentokrát Studentová minula branku a rozhodčí vykazují hru do středového kruhu.
     
    34:50
    Spojené státy hrají v plném počtu. Přesilovku jsme nevyužili, ale pořád máme navrch a čas běží!
     
    35:24
    Kaltounková se Studentovou bojovaly v útočném rohu, povedlo se jim získat puk na české hokejky.
     
    35:42
    A další přesilovka! Tu už musíme využít! Joy Garveová (USA) krosčekovala Kristýnu Kaltounkovou na svou gólmanku, jdeme na další hru čtyř proti třem.
     
    36:16
    Češky nikam nespěchají, jako vždy tradičně rozestavují svůj vzorec.
     
    36:26
    A stejně tradičně to vedlo k pokusu Katky Mrázové z pravého puntíku. Rackleffová má kotouč ve své moci.
     
    36:46
    Mrázová by mohla střílet do odkryté klece, ale prudký pas nezpracovala.
     
    37:07
    V protiútoku vytáhla střelu Veharantaové ramenem Petra Šmardová!
     
    37:28
    A neuspěly ani naše hokejistky. Studentová po přihrávce Mrázové netrefila prázdnou branku!
     
    37:51
    Americké hokejistky jsou kompletní. Ale už jenom dvě minuty.
     
    38:19
    Němcová minula americkou klec, nyní je hra přerušena po mele u mantinelu. Vhazování ve středovém kruhu.
     
    38:31
    Šmardová zasahuje, hra se stěhuje před její klec.
     
    38:31
    Lavička Spojených států si vybírá oddechový čas. Naše soupeřky už nemají na co čekat, jestli ještě chtějí zabojovat o zlato.
     
    38:31
    Jde se na buly. Rackleffová zatím zůstává ve své brance.
     
    38:56
    Kristýna Kaltounková padla na puk v rohu americké třetiny, hra je vykázána do středového kruhu.
     
    39:10
    Američanky odvolaly gólmanku, ale u hrazení inkasovala zákrok Kateřina Mrázová. Hra je přerušena, s naší kapitánkou to nevypadá nejlépe.
     
    39:10
    Teď už Mrázová za pomoci Studentové a našeho manažera Jana Řivnáče odjíždí na střídačku. Do závěru zápasu bohužel nezasáhne.
     
    39:10
    Ale musíme to vybojovat i pro Katku! Americká branka je prázdná!
     
    39:20
    Další tahanice u mantinelu, další přerušení a buly po levici Šmardové. Uteklo deset sekund.
     
    39:30
    A ještě jednou navlas to samé. Dalších deset pryč!
     
    39:41
    Šmardová chytá americkou teč!
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    Je to krásný, neuvěřitelný a bláznivý sen!!! Po českých juniorech se v argentinském Rosariu také naše hokejistky stávají MISTRYNĚMI SVĚTA PRO ROK 2015!!!!
     
    To je opravdu neskutečné. Junioři jsou už teď na naší strřídačce a holkám děkují. Moc nemám, co bych vám k tomu řekl, a pomalu už přestávám vidět na monitor. Přál bych vám u toho být, u celé cesty našich reprezentací v posledních deseti dnech. Prostě neuvěřitelné.
     
    Na ploše už slaví oba naše týmy společně a já se s vámi rozloučím. Další zpravodajství si určitě nenecháte ujít na webu inlinehokej.cz nebo na facebooku Czechinline. Na Onlajnech se s vámi těším na počtenou zase v úterý, kdy tady rozjedeme turnaj mužů. A to si pište, že uděláme všechno pro to, abychom vám dovezli třetí titul!

    KRÁSNOU ZLATOU NOC DO ČESKÉ REPUBLIKY!!! (01:04:15)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 27. Veharantaová – 3. Mrázová (Studentová), 8. Studentová (Jančová)


    USA: Rackleffová (Millerová) – Eraová, Nicholsonová, Veharantaová, Garveyová, Mooreová, Sinningová, Bellová, Giannová. Trenér: Charile Sgrillo.
    Česko: Šmardová (Nenadálová) – Jančová, Mrázová "C", Studentová, Mlýnková – Němcová, Pančáková, Vonková, Kaltounková – Vojtěchová, Řepková, Zelenková, Pipková – Erbenová. Hrající trenérka: Věra Pančáková.
    bahis siteleri