Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
konec
Tisková konference HC Kometa Brno

Pondělí 15.06.2015, 09:35 • DRFG Arena • Tiskové konference
     
    To byla tedy tiskovka klubu HC Kometa Brno. Díky za pozornost a přeji pěkné pondělí. (09:55:45)
     
    Tisková konference právě skončila.
     
    Tomáš Kaberle: Budu hrát s číslem 7, které jsem měl už v národním týmu. Petr Kuboš bude mít i nadále číslo 15. Zatím jsem s ním nemluvil, ale sedmička mi bude vyhovovat.
     
    Alois Hadamczik: Jak už jsem řekl na minulé tiskovce, nechtěli jsme výrazně zasahovat do kádru a nějak razantně ho měnit. Je důležité, že současní kluci mají ke Kometě dobrý vztah, mají tento klub rádi a rádi za něj hrají. Za doplnění kádru jsem každopádně spokojen.
     
    Alois Hadamczik: Není tajemstvím, že jsem se sešel s Petrem Tonem, který projevil zájem v Brně hrát. Teď už je to jen na něm a na klubu, zda se domluví na podmínkách smlouvy. Je možné, že přijde ještě jeden útočník, pakliže se nedohodneme s Petren Tonem. Ale jinak se dá říct, že by kádr měl být uzavřen.
     
    Alois Hadamczik: Hráče čeká dřina, budeme jezdit na kole, budou se běhat kopce, ale samozřejmě budeme hrát i kolektivní sporty, aby se kluci trochu odreagovali. Hlavním cílem je však nabrat kondici.
     
    Alois Hadamczik: Z přípravy máme velmi dobrý pocit, na Slovensku budeme pokračovat. V červenci čeká hráče dovolená a pak se pozvolna přesuneme na led.
     
    Alois Hadamczik: Jsem rád, že jsme takřka v kompletním složení, bohužel chybí obránce Dujsík, který musel jít na operaci. Jinak jsou všichni v přípravě. Dnes odjíždíme do Tater, kde budeme trénovat sedm dnů a třífázově.
     
    Alois Hadamczik: Hráči mají k přípravě velmi dobrý přístup. Je to největší dřina, ale je vidět, že je tady konkurence a hráči chtějí hrát a vyhrávat. Složka kondice hodně rozhoduje.
     
    Tomáš Kaberle: Kometa neměla dobré přesilovky. Samozřejmě jsem zde od toho, abych ji v tomto pomohl. Důležité je postoupit do play-off a pak se uvidíme. Poslední léta dokazují, že mančafty jsou vyrovnané a hodně také rozhoduje štěstí. Ale jak říkám, rád bych tady vyhrál.

     
    Tomáš Kaberle: Vycházel jsem s každým trenérem, pana Hadamczika znám, ale to byla ta hlavní věc, proč jsem šel do Brna. Chci tady něco dokázat.
     
    Tomáš Kaberle: S rodinou se plánujeme přestěhovat do Brna.
     
    Tomáš Kaberle: Mám podepsanou smlouvu na jednu sezónu a pak uvidíme, co bude dál. Byl jsem teď v Americe, kde jsem trénoval, od dnešního dne budu trénovat na Kladně, kde se budu individuálně připravovat. Od července půjdu v Brně na led a určitě bude dobré se poznat s kluky a sehrát se na ledě.
     
    Tomáš Kaberle: Diváci jsou zde nejlepší v extralize, už v dresu Kladna jsem tady zažil parádní atmosféru. Vždycky jsem si to užíval, na vyprodaný zimák se těším.
     
    Tomáš Kaberle: Znám dva až tři kluky, například Kubu Koreise a Frantu Ptáčka, jinak všechny hráče budu muset poznat, ale to by neměl být žádný problém. Ke kádru se připojím koncem července.
     
    Tomáš Kaberle: Kometu jsem delší dobu sledoval, vím o její síle, vím jaké má ambice. Kometa má velkou historii a rád bych udělal v tomto městě úspěch. V play-off hrála v posledních letech velmi dobře, jen krůček jí chyběl k tomu, aby se dočkala vytouženého cíle.
     
    Je tedy jasné, že novou posilou klubu se stává zkušený obránce, mistr světa z roku 2005 a vítěz NHL Tomáš Kaberle.
     
    Tomáš Kaberle: Kometě mě oslovila, vím, že má velké ambice, ty mám i já. Chtěl bych v Brně udělat úspěch. Měl jsem ještě nějaké nabídky z Evropy, ale nakonec jsem se rozhodl jít do Brna.
     
    Alois Hadamczik: Tomáš Kaberle je výborný obránce, znám ho dlouho, zažil jsem ho v národním týmu, sledoval jsem jeho zápasy v NHL. Je to tvořivý hráč, je silný v přesilovkách. Přichází něco dokázat a ne jen si zahrát. Svými zkušenostmi bude přínosem i v kabině.
     
    Tiskovka právě začala.
     
    Za pár chvil odstartuje dnešní tiskovka. Přítomni jsou: Alois Hadamczik (trenér Komety) a nová posila klubu – obránce Tomáš Kaberle.
     
    Hezký den, vítejte u tiskové konference klubu HC Kometa Brno, která má sdělit novinky v tomto extraligovém celku, ať už ohledně přípravy nebo případných posil.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:35.

    Roman Zajíček