Lotyšsko – Česko 1:3 (kon.) | Francie – Česko 1:2 (po pr.)
konec
Lotyšsko
1:3 (1:0, 0:3)
Česko
Neděle 21.06.2015, 01:30 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Semifinále
Partner:
     
    Výsledek znamená jediné: Česká reprezentace si na mistrovství světa v inline hokeji organizace FIRS zahraje finále proti Francii! Zápas startuje v nedělních 18:40 místního času a 23:40 českého času. Myslím, že tohle si nenechá ujít nikdo z vás.

    Junioři i ženy už tady zlaté medaile vybojovali, schází nám tak poslední stupínek k dovršení argentinské pohádky a ovládnutí celého světa letošního inline hokeje. Pro dnešek už se s vámi loučím, ale zítra to v Rosariu ještě jednou roztočíme.

    Už to bude naposledy a celá naše výprava moc věří, že na konci bude stát ta nejsladší tečka pro Českou republiku. Děkuji vám za pozornost, přeji vám dobrou noc a zítra u toho buďte s námi! (02:50:14)
     
    Tak na tenhle večer jen tak nezapomeneme. Čeští inline hokejisté přestříleli Lotyšsko 55:13, přesto až do 26. minuty prohrávali. Ale pak vyrovnali a když už se zdálo, že o vítězi bude muset rozhodnout prodloužení nebo nájezdy, dvakrát se trefil Patrik Šebek a poslal nás do finále šampionátu v argentinském Rosariu.

    Možná bychom sami nevěřili, jak moc se budeme z výhry 3:1 nad Lotyšskem radovat, ale na skóre se opravdu nikdo neptá. Nikdo. Daniel Brabec gratuluje svému protějškovi Renarsu Kazanovsovi k fenomenálnímu brankářskému představení, on jemu zase k vítězství. Kazanovs se dneska mohl stát největším hrdinou krátké lotyšské inlinové historie, ale nestal. Naštěstí pro nás.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak PATRIK ŠEBEK si to schovával až na samotný závěr a teď už si troufám říct, že posílá českou reprezentaci do finále mistrovství světa! Lotyši na nic nečekali, zkusili hru bez brankáře, ale kotouč jsme jim vypíchli a náš inlinový matador ho zkušeně dovezl na místo určení – 1:3! Asistence: Michal Šimo.
     
    38:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Za minutu dvanáct! Ne, za vteřinu dvanáct! Čeští hokejisté se ze své 51. střely utkání KONEČNĚ dostávají do vedení a do konce základní hrací doby už chybí opravdu málo! Michal Šimo vybídl famózní přihrávku PATRIKA ŠEBKA, který už před prázdnou bránou prostě NEMOHL zaváhat a vedeme – 1:2!! Asistence: Michal Šimo, Marek Loskot.
     
    38:19
    Miks Lipsbergs byl se spoluhráček sám proti českému bekovi, který puk na poslední chvíli zastavil.
     
    37:14
    Lotyši hrozí dlouhým přihrávkami na rozjeté hráče, ale daří se nám je sbírat a nepouštět soupeře do šancí.
     
    37:00
    A hra se okamžitě přesunula před lotyšského gólmana, jenž si poradil se švihovkou Davida Šebka přes obránce.
     
    36:48
    Zbloudilý kotouč se teď hodně nebezpečně odrazil až před Brabce. Edgars Lipsbergs ho trefil z první, ale českou klec přestřelil.
     
    36:11
    Jubilejní padesátou střelu českého týmu vyslal Michal Šimo, rozklek Kazanovse poslal puk do rohu pásma.
     
    35:55
    Kotouč byl zašlápnut u hrazení, opakuje se buly po pravé ruce Renarse Kazanovse.
     
    35:48
    Druhý oddechový čas pro lotyšskou reprezentaci.
     
    35:48
    Kameš i na zemi vypíchl Lotyšům puk a Tomáš Rubeš uháněl dopředu. Kazanovs rozhodně nestál dobře, u druhé tyče měl moře místa, ale všechno zachránil dalším exkluzivním zákrokem lapačkou!
     
    35:11
    Po dlouhém souboji v rohu pásmu si na kotouč počkal Vladimír Kameš. Z hokejky mu však ujel a musel rychle kvapit dozadu.
     
    34:33
    Pavel Strýček i bez rukavice rozehrál kotouč, který jsme následně vrátili kolem střídačky. Hodně to zavánělo hrou v pěti, ale puk jsme nehráli, což nás zachránilo.
     
    33:50
    A když si brousil zuby na gól Michal Šimo, napálil Pavla Strýčka, jenž velmi úspěšně clonil gólmanovi.
     
    33:17
    Přečíslení dva na jednoho vzal Jakub Cik na sebe, určitě to nebylo špatné řešení. Střelu ale poslal vedle růžku! O chvíli později Kazanovs lapačkou nedal šanci Davidu Šebkovi.
     
    32:49
    Patrik Šebek poslal po levé straně Michala Šima, ten viděl místo u bližší tyčky. Tohle občas zkouší, jenže Kazanovs zase fantasticky máchl vyrážečkou a puk schoval pod rukou!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Pujats (E. Lipsbergs) – 26. L. Novák (Rubeš), 39. P. Šebek (Šimo, Loskot), 40. P. Šebek (Šimo)


    Lotyšsko: Kazanovs (Seiksts) – Cimermanis, Durdins "C", Purvinš, Galkins, E. Lipsbergs, Zelubovskis, Pujats, Golubovich, Batraks, Ogorodnikovs, Maslovskis, M. Lipsbergs. Trenér: Pablo Navarro.
    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Cik, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.
    bahis siteleri