Anglie – Itálie 1:3 (kon.) | Portugalsko – Švédsko 1:1 (kon.)
konec
Portugalsko
1:1 (0:0)
Švédsko
Středa 24.06.2015, 20:45 • Uherské Hradiště • Mistrovství Evropy U21 • Skupina B
Předzápasové kurzy
    Simon TIBBLING - 1:1
     
    89
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost v Uherském Hradišti, SIMON TIBBLING totiž výrazně přiblížil švédský výběr k postupu do semifinálových bojů mistrovství Evropy! Poskakující balon skončil na jeho noze, on se neunáhlil, ještě zasekl a na vzdálenější tyč prostřelil portugalského gólmana – 1:1!
    Guidetti nedokázal po zasekávačce srovnat stav dnešního utkání.
    87. Guidetti (SWE)
     
    87
    Tak to může Švédy mrzet! Konkrétně měl vyrovnávací branku na noze Guidetti, který hodně šikovně zasekl a zůstal naprosto sám před brankářem Sá! Jeho střelu po zemi ale portugalská jistota bravurně zlikvidovala!
     
    83
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Abdullah Khalili, přichází Robin Quaison.
    Gonçalo PACIÊNCIA - 1:0
     
    82
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    To se ale severskému týmu hrubě nevyplatilo, což jim zhruba deset minut před koncem přináší výrazné postupové komplikace! Medeiros našel na hranici vápna přesným pasem GONCALA PACIENCIU, který ranou po zemi k tyči nedal Carlgrenovi šanci zasáhnout – 1:0!
     
    80
    Zraněného Baffa nahradil na trávníku Helander.
     
    77
    Na brankové čáře byl o balon čistým způsobem obrán Baffo, Sérgio Oliveira poslal míč na nového muže na hřišti – Medeirose, který technickou ranou donutil Carlgrena k důležitému zákroku!
     
    73
    Poslední výměna na portugalské straně. Pro dnešek má padla Ricardo, jeho místo na hrotu převezme Iuri Medeiros.
     
    65
    Sérgio Oliveira zastavil vznikající protiakci soupeře nedovoleně, rozhodčí neváhal a ukázal mu kartu žluté barvy.
     
    58
    Prudký centr z levé strany přinesl po sklepnutí Guidettiho pěknou střeleckou pozici pro Khaliliho! Mladý švédský forvard stál však zády k brance, zakončení ze vzduchu sice vypadalo nadějně, zamířilo ale pouze do míst, kde stál dobře postavený Sá!
     
    57
    Jeho odkop dává možnost Portugalcům vystřídat. Cavaleira nahradí na hrací ploše Paciência.
     
    52
    Švédský kouč připravil po sedmi minutách druhého poločasu úvodní změnu. Končí Brahimi Hrgota, na jeho místo v sestavě se postaví Simon Tibblng.
    Kiese Thelin hlavou netrefil mezi tři tyče.
    51. Thelin (SWE)
     
    51
    Tak to byla první opravdu výborná příležitost pro švédský mančaft! Guidetti si tentokrát sběhl až k pravé postranní čáře, odkud vymyslel milimetrový centr na hlavu Kiese Thelina! Švédský forvard hlavičkoval o zem těsně nad branku brankáře Sá!
     
    50
    Pohledná portugalská akce znovu nekončí vedoucí brankou! Ricardo na středu hřiště šikovně sklepl míč na nohu kapitána Sérgia Oliveiru, který však z první nevypálil úplně přesně. Balon nabral vnější rotaci a nakonec mezi třemi tyčemi neskončil!
     
    30
    Z ničeho nic se mohl stát hrdinou Portugalec Ivan Cavaeiro, jehož centr k překvapení všech nebyl tečován a velmi tak vystrašil Carlgrena! Švédský gólman měl co dělat, aby míč vyrazil z prostoru tří tyčí!
     
    29
    Vynucené střídání na portugalské straně. Kvůli zranění hrací plochu opouští Ilori, místo něj dostane v možná rozhodujícím zápase o bytí a nebytí Tobias Figueiredo.
     
    28
    K její exekuci se postavil Augustinsson, jeho centr našel v pokutovém území hlavu Lindelöfa, který z hranice malého vápna hlavičkuje nad branku!
     
    18
    Lewicki v krátké době předvedl dva hodně ostré zápasnické chvaty, sudí mu to zřejmě sečetl a ukázal mu okamžitě žlutou kartu.
    Ricardo střílel příliš vysoko.
    16. Ricardo (POR)
     
    16
    Portugalské sevření začíná každou minutou gradovat! Trochu prostoru dostal ve středu hřiště Ricardo, který toho dokázal dokonale využít! Nakonec z toho bylo prudké zakončení levou nohou, které, bohužel pro něj a všechny portugalské fanoušky, nabralo příliš velkou výšku a mezi tři tyče se nevešlo!
    Oliveira prudkou ranou těsně minul břevno.
    14. Oliveira (POR)
     
    14
    Silva hodně šikovně vymotal na levé straně jednoho ze švédských obránců, následně poslal míč přímo na nohu Sérgia Oliveiry, jenž vytáhl ze svého repertoáru opravdu kvalitní střelu! Prudká rána proletěla pouze centimetry nad břevnem!
    William Carvalho nedotáhl svoji kličku do zdárného konce.
    8. Carvalho (POR)
     
    8
    William Carvalho se po výstavní narážečce ocitl úplně sám před švédským brankářem, volil ještě kličku, jenže z důvodu malé rychlosti mu pod nohy skočil Carlgren a stoprocentní příležitost Portugalska tím pádem zlikvidoval!

    Petr Dejnožka

    Branky: 82. Paciência (Medeiros) – 89. Tibbling

    Karty:   65. S. Oliveira (POR) – 18. Lewicki (SWE)


    Portugalsko: Sá – Esgaio, P. Oliveira, Ilori (29. Figueiredo), Guerreiro – William – Mário, B. Silva, S. Oliveira (C) – Cavaleiro (57. Paciência), Ricardo (73. Medeiros).
    Náhradníci: Fernandes, Varela – R. Silva, Paciência, Medeiros, Cancelo, Figueiredo, Venâncio, Neves, Horta, Tozé, Mané.

    Švédsko: Carlgren – Lindelöf, Milošević, Baffo (80. Helander), Augustinsson – Hrgota (52. Tibbling), Hiljemark (C), Lewicki, Khalili (83. Quaison) – Kiese Thelin, Guidetti.
    Náhradníci: Linde, Rinne – Helander, Zeneli, Olsson, Tibbling, Larsson, Holmén, Quaison, Konate, Gustafsson.

    Rozhodčí: Clemént Turpin – Frédéric Cano, Nicolas Danos
    bahis siteleri