Tisková konference SYNOT ligy (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
konec
Tisková konference FC Fastav Zlín

Čtvrtek 23.07.2015, 14:00 • Letná, Zlín • Tiskové konference
     
    To je z Letné dnes vše, Onlajny se z tohoto místa přihlásí opět 1. srpna, kdy Zlín hostí Jihlavu.

    Za pozornost Vám děkuje Jakub Kudláč. Přeji hezký zbytek dne. (14:51:24)
     
    Otázka! Může Holý chytat proti Spartě?

    Bohumil Páník: "Za určitých podmínek může. Je tam nějaká klauzule."
     
    Otázka! Kdo bude brankářská jednička?

    "Bohumil Páník: "Bylo by špatné, kdybych neměl jasno. Já jsem říkal před začátkem přípravy, že pokud má přijít gólman, tak chci, aby byl zkušený. Ono došlo k nějaké situaci, kdy se nabídl právě Tomáš Holý. Já jsem reagoval, že ano. Je to jiný gólman, než tu máme. Chci ale podotknout, že máme vyrovnanou dvojici. Každý brankář je na jinou hru. Takže se mohou točit podle soupeře."
     
    Milan Plesar: "Co se týče kolize s hokejem, to budeme řešit s Patrikem Kamasem (jednatel hokejového klubu). Řekli jsme si, že bychom to chtěli nějak propojit, zasahuje to přece jenom každého občana tohoto města. Těžko ale budeme hýbat s televizními přenosy."
     
    Milan Plesar: "Je náš zájem, aby zápasy Zlína a Slovácka se nekřížila. Jde jak o krizové složky, tak o fanoušky, aby mohli navštívit oboje utkání. Upozorňujeme na to Svaz, protože je to tam asi dvakrát. My jako týmy se domluvíme, ale toto má v hrsti Svaz."
     
    Milan Plesar: "Ceny vstupného jsou stabilní, je jedno jaký celek přijede. Ceny jsou příznivé, pohybují se v rozmezí 80 až 150 korun."
     
    Bohumil Páník: "Stav Živuličova kotníku není v pořádku, hráč pociťuje bolesti. Ale je silný a nyní s námi absolvoval týden přípravy."
     
    Otázka! Nechoďme okolo horké kaše, jaká výhra v Ďolíčku uspokojí?

    Lukáš Železník: "Musíme respektovat sílu soupeře, ale nemáme se čeho bát a věřím, že se nám podaří vyhrát."
    Jakub Jugas: "Mě bude stačit 1:0, gól v poslední minutě."
     
    Lukáš Železník: Druhou ligu bych už asi nechtěl hrát, takže jsem strašně rád, že jsme postoupili. Měl jsem nabídky hrát za týmy v Synot lize, teď si ji zahraji za Zlín."
     
    Milan Plesar: Za klub nyní můžu hrdě říci, že všichni lidi v klubu dělají dennodenně maximum a toho postupu si velice vážíme. Ta práce zde není lehká, ale hráči na trávníku odevzdali vše, vedení se také snažilo. A vyšlo to."
     
    Bohumil Páník: O tom, jak by ten klub vypadal, kdyby se nepostoupilo, to nevím. Mnoho hráčů mělo ambice odejít, postupem jsme je ale udrželi."
     
    Milan Plesar: "Nyní jsme vydali 1200 permanentek, což je nádhera. Velice to předčilo naše očekávání a my tímto lidem děkujeme. Chodili zde i majitelé firem a kupovali třeba dvacet permanentek pro své zaměstnance. Tímto nám dost pomáhají. Ve Zlíně je po fotbalu tedy opravdu hlad."
     
    Milan Plesar: Doděláváme kamerové systémy, turnikety, sociální zařízení a renovujeme tribuny."
     
    Milan Plesar: "My počítáme s tím, že se rozpočet musí navýšit. Stále probíhají jednání se sponzory. Koupíme si to, na co máme. Na co ne, nekoupíme. Tým nikomu nic nedluží, což je ve Zlíně krásné. Zlínský fotbal má nyní rozpočet mezi 40 až 45 milióny korun. Zájem od sponzorů tady je. Co se týče města, tak to je velice dobrý společeník. Posílají nám částky v řádech milionů korun. Také nám výraznou měnou pomohlo s rekonstrukcí stadionu."
     
    Jakub Jugas: "Nic se tu od mého odchodu skoro nezměnilo, jen je tu opět Synot liga."
     
    Lukáš Železník: "Za hráče mohu o přípravě říci, že byla dobrá. Nebyla dlouhá, dolaďovali jsme taktické věci. Nějaké větší zranění není, takže to hodnotím kladně."
     
    Bohumil Páník: "Přípravu jsme trochu přizpůsobovali tomu, jestli budeme hrát v první nebo druhé lize. Ta příprava byla dle mě únosná, nepouštěli jsme se do nějakých riskantních věcí. Hráče jsem odhalil již v zimě, takže nyní jsme zkoušeli nové hráče. To, co jsme přivedli, má svoji kvalitu. Z těch pěti nových hráčů můžou být i čtyři v základu. Nechali jsme si hráče, které jsme chtěli, a to je základ týmu. Máme pouze dva nebo tři hráče starší než třicet let, budeme se tak opírat o mladí."
     
    Nyní je promítáno video, které připomíná postup Ševců do nejvyšší soutěže.
     
    Milan Plesar: "Já vás tady vítám. Vyjadřují přání, abychom předváděli kvalitní fotbal a byli čestným soupeře."

    Jakub Kudláč

    Hosty tiskové konference jsou:
    Bohumil Páník (hlavní trenér)
    Milan Plesar (ředitel FC Fastav Zlín)
    Lukáš Železník (kapitán)
    Jakub Jugas (příchozí hráč)
    bahis siteleri