konec
Velká cena Maďarska

Vítěz: S. Vettel (Ferrari)

Neděle 26.07.2015, 14:00 • Okruh: Hungaroring, Budapešť, Maďarsko • Formule 1
     
    Všichni tři jezdci, kteří byli na stupních vítězů, věnovali tento závod a své úspěchy zesnulému Julesu Bianchimu.


    Formuli 1 čeká tradiční měsíční letní přestávka. Další závod se totiž pojede až 23. srpna, kdy je na programu GP Belgie. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezké léto. (16:17:56)

     
    Během závodu se na trať dokonce dostal safety car, který vyjel po nehodě Nica Hülkenberga, jenž po ztrátě předního přítlačného křídla skončil v bariéře z pneumatik. V dalších kolech se Nico Rosberg potýkal s defektem levé zadní pneumatiky, což ho stálo lepší umístění.


    Vítězství si z Maďarska nakonec odveze Sebastian Vettel, životní výsledek zajel Daniil Kvjat, jenž skončil druhý a stupně vítězů pak uzavřel Daniel Ricciardo.

     
    Je za námi hodně zajímavá a divoká Velká cena Maďarska, která se svým způsobem zapíše do dějin královny motorsportu. Je to po 21 letech první závod, který se uskutečnil po smrti jezdce.


    Mercedesy zpackaly start, čehož využili Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen, kteří se hned dostali do čela. Räikkönen však závod nedokončil, protože kvůli problémům s KERS musel odstoupit. Lewis Hamilton po nepovedeném startu nasadil ke stíhací jízdě, kterou navzdory penalizaci a dalším obstrukcím zakončil na šestém místě.

     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Maďarska: 1. Vettel, 2. Kvjat, 3. Ricciardo, 4. Verstappen, 5. Alonso, 6. Hamilton, 7. Grosjean, 8. Rosberg, 9. Button, 10. Ericsson. Závod nedokončili Hülkenberg, Pérez, Räikkönen, Sainz.
     
    Konec závodu.
    Vettel věnuje vítězství Bianchimu
     
    69
    SEBASTIAN VETTEL jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Maďarska. Druhý dojel překvapivě Daniil Kvjat a třetí Daniel Ricciardo.
     
    69
    Jezdci najeli do posledního kola a Sebastian Vettel si jede pro vítězství ve Velké ceně Maďarska.
     
    68
    Sportovní komisaři mezitím udělují další penalizace jak na běžícím páse.
     
    66
    Incident mezi Rosbergem a Ricciardem je vyšetřována sportovními komisaři.
     
    65
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Kvjat, 3. Ricciardo, 4. Verstappen, 5. Alonso, 6. Grosjean, 7. Hamilton, 8. Rosberg, 9. Button, 10. Ericsson.
    Jak Rosberg k defektu přišel...
     
    64
    Tvrdý souboj spolu svedli Daniel Ricciardo a Nico Rosberg, mezi kterými došlo ke kontaktu, po němž přišli k újmě oba jezdci! Australan si poškodil přední přítlačné křídlo a Němce potkal defekt levé zadní pneumatiky! Oba tak musí do boxů.
     
    63
    Ještě v polovině závodu to vypadalo, že v Maďarsku by mohli dojet do cíle všichni jezdci, ale v posledních kolech začali postupně odpadávat.
    Špička závodu

     
    62
    Dalším jezdcem, který předčasně odstupuje, je Carlos Sainz.
     
    61
    Lewis Hamilton nepodlehl skepsi a stále se tlačí dopředu. Teď předjel Felipeho Nasra a prodral se na desáté místo.
     
    61
    Pastor Maldonado je znovu vyšetřován sportovními komisaři za to, že předjížděl v době, kdy byl na trati safety car.

    Michal Šandor