Wolfsburg – Bayern 1:1 (5:4 po pen.)
po penal. (5:4)
VfL Wolfsburg
1:1 (0:0)
Bayern Mnichov
Sobota 01.08.2015, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německý superpohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    První ostrý zápas pro Wolfsburg a Bayern začíná první sprnový den v roce 2015. První a druhý celek minulé sezóny, respektivě vítěz Bundesligy a vítěz DfB Pokalu se utkají proti sobě v rámci Německého Superpoháru.

    Utkání ve Volkswagen Areně začíná v půl deváté. Textový přenos vám zajistíme zde na onlajnech.
     
    Bayern Mnichov se po dvouleté vládě Borussie Dortmund opět vrátil na absolutní vrchol Německa. Téměř neporazitelný celek z Bavorska vyhrál klubovou soutěž třikrát zasebou. Letošní sezónu jim hodně nebezpečně konkuroval právě Wolfsburg, ale Mnichov to nakonec zvládl a slavil zlatý hattrick.

    Přípravné zápasy
    Bayern 1:2 Augsburg
    Monchengladbach 1:0pp. Bayern
    Bayern 4:1 Valencia
    Bayern 1:0 Inter Milán
    Bayern 0:1 Guangzhou
    Bayern má s Wolfsburgem opravdu výbornou bilanci! Ze čtyřiceti vzájemných zápasů vybojoval 30 výher a 6 remíz.

     
    VfL Wolfsburg zažil povedenou sezónu, ve které se mu povedlo získat DfB Pokal a umístit se na druhé pozici v Bundeslize. Wolfsburg si tedy zahraje Ligu mistrů, ve které bude chtít s ambiciózním kádrem uspět.

    Přípravné zápasy
    Lechia 1:1 Wolfsburg
    Ajax 1:1 Wolfsburg
    Wolfsburg 4:2 Zürich
    Wolfsburg 1:2 Villarreal
    Arsenal 1:0 Wolfsburg
    Fotky z tréninku Wolfsburgu, jehož hráči se pilně připravují na večerní Superpohár

    Dnes se hraje hned dvojice zápasů v rámci Superpoháru

    Dnes se odehrají dva Superpoháry, které stojí za připomenutí! V tom německém přivítá na svém hřišti VfL Wolfsburg úřaduj...

    Posted by Fotbal on 31. červenec 2015
    Pohár pro dnešního vítěze už je připraven na svém místě

    Aktéři dnešního mače už jsou přítomni ve Volkswagen Areně



     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Vierinha, Naldo "C", Klose, Rodriguez – Guilavogui, Arnold – Caligiuri, De Bruyne, Perišić – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Schäfer, Kruse, Träsch, Schürrle, Knoche

    Bayern Mnichov: Neuer – Benatia, Boateng, Alaba – Lahm "C", Xabi Alonso, Thiago, Douglas Costa – Müller, Lewandowski, Robben
    Náhradníci: Ulreich – Rafinha, Bernat, Götze, Rode, Vidal, Kimmich

    Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim (všichni Německo).
    Manuel Neuer bere rozcvičku zodpovědně. Dovede dnes Bayern k první trofeji této sezony?

    Před zápasem byli za své výkony v loňské sezoně ocenění Kevin De Bruyne, jakožto nejlepší hráč uplynulé sezony a Dieter Hecking, jenž byl zvolen trenérem ročníku Bundesligy 2014/15.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Dovolte mi, abych Vás ještě jednou přivítal u sledování online přenosu z Německého superpoháru! Favoritem dnešního utkání je pochopitelně mnichovský celek, který dnes do Wolfsburgu přicestoval s nejčerstvější posilou, tedy s Arturem Vidal. Vlci ale mají výhodu domácího prostředí. Uvidíme, jakou formu si do dnešního klání přinese Belgičan Kevin De Bruyne, jenž minulou sezonu předváděl neskutečný fotbal. Zhruba za patnáct minut utkání odstartuje, tak si ho nenechte ujít!
     
    Stadion je dle prvního pohledu velice slušně zaplněn, převahu mají pochopitelně domácí zelené barvy, ale fanoušků Bayernu je ve Volkswagen Areně také požehnané množství. Hráči obou týmů už jsou připraveni v tunelu.
     
    Aktéři dnešního střetnutí právě přicházejí na travnatou plochu. Domácí budou dnes hrát v bílých dresech, hosté zvolili tradiční červenou barvu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se chopili domácí hráči, Rodriguez však chyboval v kombinaci, aut pro Bayern.
     
    2
    Poprvé v utkání mají míč ve svém držení hosté, Alaba kombinuje na vlastní polovině s Boatengem.
     
    2
    Boatengův dlouhý nákop zachytil Douglas Costa, prodral se s ním až do vápna, kde hledal Lewandowského, jenž ale neprostřelili hráz těl domácích obránců. Následná Alonsova střela končí mimo branku Vlků.
     
    3
    Casteels musel vyběhnout před dotírajícím Robbenem, který byl u míče později než brankář v barvách Wolfsburgu. Nizozemský fofrník ale byl v ofsajdu.
     
    4
    Douglas Costa je v úvodu dnešního mače nadmíru aktivní! Jeho centr z levé strany jen těsně minul hlavu Thomase Müllera. Akce pokračovala, tentokráte zprava centroval Robben, po sérii odrazů inkasoval tvrdou ránu balonem do hlavy Vierinha. Obránce Vlků se ale zvedá a je připraven pokračovat.
     
    5
    Perišić trochu se štěstím přešel přes hostujícího kapitána Lahma, na hranici vápna se ale utopil ve vlastních kličkách.
     
    6
    Po Dostově nepřesné hlavičce se dnes poprvé míče dotýká nejlepší brankář planety Manuel Neuer.
     
    6
    Vierinha se snažil na pravé straně získat alespoň roh pro domácí, ale proti dvojici Alaba – Douglas Costa nakonec nepochodil.
     
    7
    Lewandowski se pokusil o samostatnou akci, které ale velice ráznou stopku vystavil kapitán Wolfsburgu Naldo.
     
    8
    Robben vybojoval pro Bayern první roh utkání. Alonso našel svým centrem Thiaga, který hlavičkoval přesně na nohu Boatenga, jenž nastřelil horní tyč domácí svatyně!
    8. Boateng trefil po rohovém kopu jen břevno
     
    9
    Wolfsburg mohl zahrozit z protiakce, ale proti byl Neuer, který svým typickým výběhem zastavil akci Vlků. Přesně na takové kousky jsme od německé reprezentační brankářské jedničky zvyklí.
    9. Manuel Neuer se vydal na výlet a výborným zákrokem zabránil šanci Wolfsburgu
     
    11
    Nadýchaný pas mířící na Müllera má po včasném výběhu ve své náruči Koen Casteels, který posílá míč dlouhý výkopem zpět do hry.
     
    12
    Hráči Wolfsburgu vepředu opět přišli o kulatý nesmysl, který mají ve svém držení hosté. Dá se očekávat, že to budou právě hráči Bayernu, koho u míče uvidíme častěji.
     
    13
    Wolfsburg si vytvořil ofenzivní zámek okolo vápna svého soupeře. Míč se nakonec dostal k Vierinhovi, který nádhernou střelou jen o vlásek minul horní tyč branky Manuela Neuera!
    13. Jedovatá rána letěla mimo tři tyče Neuerovy svatyně
     
    14
    Dost si v souboji s Boatengem počínal nedovoleně, volný přímý kop pro Bayern Mnichov.
     
    15
    Casteels si všiml rozběhnutého Perišiće a dlouhým výkopem ho poslal směrem kupředu. Chorvatský křídelník ale nepřešel přes Alabu a z akce domácích Vlků tak nic převratného nevzniklo.
     
    16
    Hráči mnichovského velkoklubu velmi aktivně napapdají rozehrávku svého oponenta, Müller pořádně zatopil Rodriguezovi, ten však nakonec vše s pomocí brankáře Casteelse dokázal vyřešit.
     
    17
    Benatia si v souboji s Basem Dostem počínal ne zrovna úplně čistým způsobem, rozhodčí však zůstává klidný. Nizozemský útočník se s bolestivou grimasou zvedá ze hřiště, uvidíme, zda bude v pořádku.
     
    18
    Boatengův dlouhý pas na Douglase Costu byl velice nepřesný, autové vhazování pro domácí.
     
    19
    Douglas Costa zezadu fauloval Vierinhu, čehož si rozhodčí všiml a píská. Sám postižený se ujímá rozehrávky volného přímého kopu.
     
    20
    Robben si potáhl míč do lajny, pokusil se odcentrovat, jenže proti byl Ricardo Rodriguez, který skvělým obranným skluzem odvrací míč na roh.
     
    20
    Z rohového kopu se žádná vážnější šance nenarodila. Müller však pro svůj tým vybojoval další kop od rohového praporku...
     
    21
    ... jenže s tím to dopadlo stejně jako v předchozím případě. Následnou protiakci Wolfsburgu zastavil faulem Douglas Costa, za což je odměněn žlutou kartou.
    Arturo Vidal po přestupu z Juve místo v základní jedenáctce Bayernu zatím nemá

     
    22
    De Bruyne se utrhl po pravé straně, všiml si na středu volného Perišiće a přihrál mu. Střela chorvatského záložníka nepostrádala rasanci, ale přesnost ano, Neuer si se střelou doprostřed branky v pohodě poradil.
     
    24
    De Bruyne vybojoval první rohový kop pro Vlky. Míč do vápna pošle Rodriguez.
     
    24
    A byla z toho velice slibná šance! Rodriguez našel přesně hlavu Ivana Perišiće, který zamířil jen kousek vedle levé tyče Neuerovy branky!
    24. Perišićova hlavička letěla těsně vedle brány
     
    25
    V souboji s Müllerem si Daniel Caligiuri pomohl rukama – volný přímý kop pro svěřence kouče Guardioly.
     
    26
    Gólová příležitost i na druhé straně! Lewandowski obehrál Nalda, přihrál Costovi, který mu jeho pas vrátil zpět, ale v této situaci měl možná volit zakončení, jelikož před Lewandowskim míč odkopl vracející se Naldo!
     
    27
    Téměř půlhodinka utkání je za námi. Zatím jsme viděli dobré příležitosti na obou stranách, hraje se ve velice vysokém tempu. Uvidíme, kdo vstřelí první branku dnešního mače.
     
    28
    Do rozehrávky hostí se zapojil i Neuer, který však svým odkopem nabídl Wolfsburgu šanci na skórování. Ovšem vše nepřesným centrem zazdil Guilavogui.
     
    29
    De Bruyne vybojoval pro své spoluhráče autové vhazování v dobré vzdálenosti od branky soupeře. Vypadá to na dlouhý aut v podání Vierinhy.
     
    30
    Taky že ano. Vierinha poslal dlouhý aut až na zadní tyč Neuerovy pokladnice, kde čihal Caligiuri, který si ale bohužel pro domácí zpracoval balón rukou, což nemohl hlavní sudí ponechat bez povšimnutí.
     
    31
    Na levé straně se ocitl úplně volný Douglas Costa, na jehož centr si však počíhal Koen Casteels.
     
    32
    Perišićův centr tečoval Mehdi Benatia směrem k Neuerovi, který musel vytáhnout velice dobrý reflexivní zákrok. Stopku pokračující akci domácích vystavil hlavní sudí, který viděl faul ze strany Arnolda. Upřímně si myslím, že to bylo spíše obráceně a faulu se dopustil Xabi Alonso.
    32. Neuer zachránil praktický jistý vlastní gól
     
    34
    Boateng neměl komu nahrát, a proto do kombinace zapojuje i Neuera, který se tradičně nachází v nemalé vzdálenosti od vlastní branky.
     
    35
    Perišić je v posledních minutách hodně vidět. Jeho další centr odhlavičkoval do bezpečí Boateng.
     
    35
    Guilavogui nedovoleně zastavil Thomase Müllera, za což ho sudí „odměňuje“ žlutým kartónkem.
     
    36
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Xabi Alonso, ale trefil jen ve zdi stojícího Caligiuriho, od jehož pravé nohy se balón odráží až ke středu hřiště.
     
    37
    Robben se dral do slibné šance, ale zhruba na hranici vápna nechal míč za sebou, čehož využil Klose a vyváží kulatý nesmysl pryč od Casteelsovy branky.
     
    38
    Na Alonsův pas přes polovinu šířky hřiště neměl šanci dosáhnout ani takový rychlík, jakým je bývalý hráč Šachťaru Doněck Douglas Costa. Aut pro Wolfsburg.
     
    39
    Další nepřesnost ve finálové fázi akce bavorského týmu, tentokráte si nerozuměl kapitán Lahm s Thomasem Müllerem. Bayern musí do svých akcí vnést trochu více klidu.
     
    40
    Třetí velice nepřesná přihrávka v krátkém časovém sledu. Boatengův pas nenašel nikoho ze spoluhráčů, autového vhazování se zhostí Ricardo Rodriguez.
     
    41
    Arnold si poradil s Thiagem, ale neměl k dispozici nikoho ze svých spoluhráčů, proto volí přihrávku až dozadu na Casteelse.
     
    42
    Na hranici ofsajdu si nabíhal De Bruyne. Manuel Neuer špatně vyběhl a před talentem belgické kopané zívala úplné prázdná branka, ale ofenzivní záložník Wolfsburgu v této stoprocentní šanci nepochopitelně selhal!
    42. De Bruyne si poradil s Neuerem, ale poté netrefil prázdnou bránu
     
    43
    Za Vierinhovým dlouhým nákopem se vydal De Bruyne, ovšem v souboji s Benatiou si pomohl ofenzivním faulem, čehož si rozhodčí nemohl nevšimnout.
     
    44
    Na trávníku se lehce přiostřuje. Perišić si u lajny počíhal na Douglase Costu a zákrokem na hranici pravidel ho poslal k zemi. Rozhodčí píská faul, ale žlutou kartu udělovat nebude.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní sudí Fritz se nakonec rozhodl nenastavit ani jednu minutu, první poločas je tedy u konce. Zatím bylo rozhodně na co se dívat, jediné, co dnešnímu mači chybí, jsou branky. Šancí ale bylo k vidění opravdu požehnaně, vše odstartoval v osmé minutě Boateng, který trefil břevno. Ve zbylém průběhu úvodních pětačtyřiceti minut byli překvapivě aktivnější domácí, jejichž největší příležitost doslova spálil De Bruyne, když netrefil naprosto prázdnou svatyni Bayernu! Druhá půle začne přibližně ve 21:36 a k jejímu sledování jste všichni srdečně zváni!
    První poločas nám žádnou branku nenabídl, ale rozhodně jsme se nenudili. Uvidíme, s čím přijdou hráči v nadcházejících pětačtyřiceti minutách.

     
    Druhá půle se blíží, hráči se vrací zpět na travnatou plochu. Uvidíme, zda dostane příležitost Arturo Vidal. Na svou šanci na střídačce čeká i Mario Götze, v týmu soupeře může být impulsem do zbytku utkání např. André Schürrle nebo nová ofenzivní posila Max Kruse.
     
    Vše je připraveno, můžeme začít!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozehrávky se logicky ujali hráči mnichovského celku, kteří se zatím nikam neženou, Benatia si parkrát vyměnil míč se svým parťákem Boatengem.
     
    46
    Douglas Costa zatlačil na Guilavoguiho, který zazmatkoval a zahrál míč jen za postranní lajnu.
     
    47
    Brazilský šikula opět v akci! Tentokrát šikovnou uličkou vyslal vpřed Alabu, ale u míče byl dříve dobře vyběhnuvší Casteels.
     
    48
    V úvodních minutách druhé půle kontrolují balón hráči Bayernu, nyní Müller zatlačil na Nalda, kterému nezbylo nic jiného než kulatý nesmysl odkopnout do hlediště.
     
    49
    Bayern právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního klání! Akce opět začala u Douglase Costy, jenž na levé straně hřiště utancoval Vierinhu. Jeho přízemní centr nedokázal Casteels zachytit, míč se poté odrazil přesně k ARJENU ROBBENOVI, který nekompromisně rozvlnil síť domácí svatyně!
    49. Arjen ROBBEN - 0:1
     
    50
    Douglas Costa se zdá býti neúnavný. Založil další akci hostí, která tentokráte slavně neskončila, proti byl Timm Klose.
     
    51
    Robben přes celou šířku hřiště nalezl Costu, jenž se odhodlal ke střele levačkou, ale trefil pouze clonícího Nalda, od nějž se míč odráží do bezpečné vzdálenosti od branky Vlků.
     
    52
    Dost si ve vápně Bavorů pomohl nedovoleným zákrokem, rozhodčí píská faul, míč zpět do hry pošle Neuer.
     
    53
    Před dotírajícím Dostem odhlavičkoval Alaba míč jen na rohový kop.
     
    54
    De Bruyne našel přesně hlavu Timma Kloseho a Manuel Neuer se teď musel pěkně natáhnout, aby míč vůbec vyrazil na další rohový kop.
     
    54
    Z druhého rohu pranic nevzniklo, Caligiuri poté napřáhl z úctyhodné vzdálenosti, ale pouze udělal radost fanouškům sedícím někde v patnácté řadě nad brankou.
     
    55
    Vierinha si nerozuměl s Casteelsem a lehce vylekal domácí příznivce, belgický gólman ale vše v klidu a zkušeně vyřešil.
     
    56
    Thiagův centr z pravé strany Naldo pouze promáchl, čímž překvapil Robbena, který skákající balón nezasáhl. Zřejmě ale ještě došlo k teči, protože Robben už si staví míč u rohového praporku.
     
    57
    Domácí jsou v druhé půli prozatím neviditelní. Názorným příkladem jejich aktivity a přesnosti budiž Arnoldova přihrávka do země nikoho.
    Velká gólová radost hráčů bavorského celku

     
    58
    Tak jsem to zakřikl! Dost se řítil téměř sám na Neuera, kterého prověřil tvrdou ranou levačkou, ale německá brankářská jednička byla připravena a předvedla jistý zákrok!
    58. Bas Dost pohrdl stoprocentní šancí na vyrovnání
     
    59
    Robben si svým typickým způsobem potáhl míč ke středu, ale už se dostal ze střeleckého úhlu, proto zvolil přihrávku na nabíhajícího Thiaga, který z dobré pozice přestřelil.
     
    60
    Opět v akci Robben, jenž si vyměnil míč s Lahmem. Na centr mnichovského kapitána si ale počíhal Casteels, který z následného výkopu nechtěně trefil do zad Roberta Lewandowského, za což se polskému střelci ihned omlouvá.
     
    61
    Alaba proti trojici protivníků vytěžil to nejlepší co mohl – autové vhazování pro Bayern Mnichov.
     
    62
    Volný přímý kop rozehráli hosté na krátko. Costa se snažil odcentrovat, jenže proti byl Vierinha, který navíc vybojoval autové vhazování pro svůj mančaft.
     
    63
    První střídání dnešního utkání. Caligiuriho střídá německý záložník André Schürrle.
     
    64
    Robben si v souboji s Rodriguezem počínal možná až příliš důrazně, za což je od domácích fanoušků odměněn hlasitým pískotem. Rozhodčí však zůstává ledově klidný.
     
    65
    Lewandowski s Müllerem teď vykombinovali celou akci ve dvou, dokázali se dostat až ke Casteelsovi, ale druhý jmenovaný belgického brankáře nedokázal ani natřikrát prostřelit!
     
    66
    Neuer si musel v rozehře dávat pozor před dotírajícím Dostem, ale brankář Bayernu je v těchto situacích velice jistý, což potvrdil i nyní.
     
    68
    Domácí měli po dlouhé době míč na svých kopačkách po více než minutu. Celá akce ale ztroskotala na Perišićově nepřesném pasu, jehož adresátem měl být Kevin De Bruyne.
     
    69
    Vierinha velice chytrou přihrávkou vyslal dopředu Guilavoguiho, který se snažil odcentrovat, avšak s dobrým obranným zákrokem přispěchal Boateng.
     
    70
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Dost, přichází Bendtner.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Perišić, přichází Kruse.
     
    71
    Na nervovou soustavu mnichovských fanoušků nyní pořádně zabrnkal Mehdi Benatia, který dvakrát za sebou dostal do lehce svízelné situace Manuela Neuera, ten si ale se vším zkušeně poradil.
     
    71
    Domácí kapitán Naldo zatáhl za dres Lewandowského, za což mu sudí uděluje výstrahu v podobě žluté karty.
     
    72
    První střídání si přichystal i Pep Guardiola. Roberta Lewandowského na hrací ploše nahradí Rafinha.
     
    73
    Vierinha se po svém dravém průniku dostal až téměř k Neuerovi, ale obranná zeď jménem Mehdi Benatia jeho slibný průnik nekompromisně zastavila.
     
    73
    Své první minuty v dresu mnichovského celku si odkroutí Arturo Vidal, který nahrazuje Thiaga.
    73. Střídajícího Vidala čekají premiérové soutěžní minuty v dresu Bayernu Mnichov

     
    74
    Domácí kombinují na vlastní polovině a snaží se vykoumat nějakou kloudnou akci směrem dopředu. Pomůže Vlkům nasazení dvou útočníků Bendtnera a Kruseho?
     
    75
    Douglas Costa lehce „přibrousil“ Vierinhu – volný přímý kop pro Wolfsburg. Karta se udělovat nebude.
     
    76
    Nyní rozhodčí domácí poškodil, když neodpískal dva jasné fauly na hranici vápna, za což si rozhodně nevysloužil sympatie fanoušků Wolfsburgu.
     
    77
    Ivan Perišić, který už nějakou tu minutku sedí na střídačce, neudržel nervy na uzdě a vztekle zahodil balón. Rozhodčí vytahuje žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    78
    Rychlý brejk hostí zakončil tvrdou ranou Arturo Vidal, míč ovšem dokázal zablokovat Timm Klose a Casteels tak nemusel zasahovat.
     
    79
    De Bruyne nezvládl souboj s Benatiou, dožadoval se alespoň autového vhazování, ale sudí opět přisoudil míč Bayernu.
     
    80
    De Bruyneho centr odkopl Alonso jen k Vierinhovi, jehož rána byla pořádně štiplavá, ale Neuer předvedl dobrý zákrok a podržel svůj tým!
    80. Manuel Neuer si poradil i s Vierinhovou přízemní střelou
     
    81
    Hosté mohli vést už 2:0, ale Philipp Lahm teď prováhal ideální střelecký moment a jeho následný pas nenašel ve vápně ani jednoho ze spoluhráčů.
     
    82
    Vidal nejprve zasáhl balón, přes který poté přepadl Arnold. Sudí je ale tentokráte nekompromisní a uděluje Chilanovi žlutý kartónek.
     
    83
    Poslední střídání Bayernu a také celého zápasu. Thomase Müllera nahradí Mario Götze.
     
    84
    Alaba přešel půl hřiště s balónem přilepeným k noze, poté zvedl hlavu a našel Robbena, který si potáhl míč na střed hřiště, ale jeho následná technická střela zamířila nějaký ten metřík nad horní tyč Casteelsovy brány.
     
    86
    Po nepovedeném odkopu belgického gólmana se míč dokutálel až k jeho brankářskému oponentovi na druhé straně hřiště, a ten už rozhodně nikam spěchat nebude.
     
    87
    Vidalův centr doplachtil až k Robbenovi, který z velice dobré pozice trefil jen před sebou stojícího Kloseho. Obrovská škoda pro Bayern, s tímhle si nizozemský záložník mohl poradit daleko lépe.
     
    88
    Costa šikovně vyslal vpřed Alabu, jehož následný centr ale pouze posloužil jako pobavení pro domácí fanoušky. Wolfsburg má k dispozici autové vhazování.
     
    89
    Z nějakých pětadvaceti metrů se ke střele odhodlal André Schürrle, ale Neuer byl opět připraven!
     
    89
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Zápletka je na světě! Z Guilavoguiho šikovného pasu mohl těžit Kevin De Bruyne, který nacentroval míč do vápna, kde ho za Neuerova záda tečoval NICKLAS BENDTNER!
    89. Nicklas BENDTNER - 1:1
     
    90
    Hlavní sudí bude nastavovat dvě minuty!
     
    90+1
    Nicklas Bendtner ze vstřelené branky načerpal velké množství sebevědomí, což prokázal, když hezkou kličkou obešel Alonsa. Akce pokračovala a domácí vybojovali roh.
     
    90+2
    Arnold se ke konci druhé půle ještě odhodlal vystřelit, ale jeho pokus se dá zařadit pouze do skupiny propagačních.
     
    90+2
    Druhý poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Druhý poločas je za námi! Bayern byl po celou dobu této části hry lepším týmem, což využil hned v úvodu, když se prosadil Robben. Domácí začali tlačit až v samém závěru a za svou snahu byli odměněni! V devětaosmdesáté minutě se prosadil střídající Nicklas Bendtner a poslal tak utkání do penaltového rozstřelu!
     
    Začínat bude hostující Bayern, konkrétně Arturo Vidal!
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Vidal zamířil přesně k tyči – 1:0 pro Bayern!
     
    1. série
    1:1
    Rodriguez poslal Manuela Neuera na druhou stranu a vyrovnává!
     
    2. série
    1:1
    Zkušeného Španěla vychytal akrobatickým zákrokem Casteels!
    Xabi Alonso svou penaltu neproměnil
     
    2. série
    2:1
    De Bruyne bez problému proměňuje, Neuer opět netrefil stranu.
     
    3. série
    2:2
    Robben dává gól, Casteels se po jeho ráně natahoval marně.
     
    3. série
    3:2
    Schürrle s ledovým klidem zavěsil k pravé tyči, Wolfsburg je stále o jednu branku napřed!
     
    4. série
    3:3
    Hostující kapitán Lahm drží nervy na uzdě a proměňuje!
     
    4. série
    4:3
    Neuer ani napočtvrté netrefil správně stranu! Kruse zvyšuje na 4:3
    .
     
    5. série
    4:4
    Douglas Costa těžkou situaci zvládl a drží Mnichov ve hře!
     
    5. série
    5:4
    Nicklas Bendtner je hrdinou! Svou penaltu poslal nekompromisně pod víko a Wolfsburg vítězí!
    Hrdina Nicklas Bendtner proměnil penaltu a rozpoutal oslavy Wolfsburgu
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Wolfsburg vítězí na penalty a poprvé v historii tak vítězí v Německém superpoháru! Sledovali jsme skvělé utkání, hra měla spád a skvělé tempo. Pojďme si postupně projít jak se dnešní výsledek zrodil!

    V úvodu byli lepším celkem hosté, jejichž aktivita vyústila v Boatengovu ránu do horní tyče! Postupem času přebírali iniciativu Vlci, ale jak Vierinha, tak Perišić zamířili jen o kousek vedle. Největší příležitost první půle měl na své kopačce Kevin De Bruyne, který ale nevyužil Neuerova zaváhání a netrefil úplně odkrytou branku!

    Lepší vstup do druhého poločasu měli opět hráči Bayernu a tentokráte ze svého tlaku vytěžili i úvodní branku, když Casteelse překonal Arjen Robben. Hráči bavorského velkoklubu poté měli ještě několik tutových příležitostí, ale žádnou z nich neproměnili, čehož mohou nyní velice litovat. Wolfsburg poslal do hry další dva útočníky Bendtnera a Kruseho a byl to právě dánský útočník Nicklas Bendtner, kdo se v devětaosmdesáté minutě postaral o vyrovnání!

    V penaltovém rozstřelu se jediným nepřesným střelcem stal Xabi Alonso, jehož fantastickým zákrokem vychytal Koen Casteels. Rozhodující penaltu proměnil Nicklas Bendtner, hrdina dnešního utkání, a Wolfsburg tak začíná letošní sezónu na výbornou!
    Radost hráčů Wolfsburgu byla opravdu obrovská!

     
    Na připravené pódium postupně přichází všichni hráči Wolfsburgu, mezi nimi i zranění Diego Benaglio a Luiz Gustavo. Jako poslední jsou na řadě kapitán Naldo a hlavní trenér Dieter Hecking.
     
    Brazilský kapitán Wolfsburgu Naldo zvedá nad hlavu trofej pro vítěze letošního Německého superpoháru!
    Vítězem Německého superpoháru se stává VfL Wolfsburg!
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost, přeji hezký zbytek víkendu a někdy příště u online přenosů se budu těšit na počtenou! (22:52:59)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 89. Bendtner – 49. Robben

    Karty:   35. Guilavogui (WOF), 71. Naldo (WOF), 77. Perišić (WOF) – 21. Costa (BAY), 82. Vidal (BAY)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Vidal (BAY)
    1:1   Rodriguez (WOF)
    2. série:
    1:1   Xabi Alonso (BAY)
    2:1   De Bruyne (WOF)
    3. série:
    2:2   Robben (BAY)
    3:2   Schürrle (WOF)
    4. série:
    3:3   Lahm (BAY)
    4:3   Kruse (WOF)
    5. série:
    4:4   Douglas Costa (BAY)
    5:4   Bendtner (WOF)


    VfL Wolfsburg: Casteels – Vierinha, Naldo "C", Klose, Rodriguez – Guilavogui, Arnold – Caligiuri (63. Schürrle), De Bruyne, Perišić (70. Kruse) – Dost (70. Bendtner)
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Schäfer, Kruse, Träsch, Schürrle, Knoche

    Bayern Mnichov: Neuer – Benatia, Boateng, Alaba – Lahm "C", Xabi Alonso, Thiago (73. Vidal), Douglas Costa – Müller (83. Götze), Lewandowski (72. Rafinha), Robben
    Náhradníci: Ulreich – Rafinha, Bernat, Götze, Rode, Vidal, Kimmich

    Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim (všichni Německo)
    bahis siteleri