Šumperk – Třebíč 4:3 (2:0 po s.n.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 3:2 (2:1 po s.n.)
Martin – Trenčín 5:4 (2:1 po s.n.) | Nitra – Cracovia 8:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (0:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Pardubice 3:6 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 3:1 (kon.) | Jihlava – Slavia 4:3 (2:1 po s.n.)
Třinec – Olomouc 0:2 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:2 (kon.) | HC Slovan – Kometa Brno 5:4 (2:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Olomouc
Úterý 04.08.2015, 18:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Přeji vám příjemné srpnové odpoledne, vítejte při sledování textového online přenosu z dalšího přípravného hokejového utkání. Týmy jsou v plné přípravě před startem mistrovské sezony a takřka každý den můžete na našem serveru sledovat nekončící množství přátelských duelů. V tomto přenosu se budeme podrobně věnovat souboji mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Olomouc, tradičními rivaly z přípravných zápasů.

    Obě mužstva mají za sebou již první přípravné duely a co se týče výsledků, zvládla je rozdílně. Třinečtí v notně okleštěné sestavě přivítali účastníka KHL, Dinamo Minsk, a podlehli mu 2:4. Olomouc hostila brněnskou Kometu, stáhla během zápasu dvoubrankové manko a nakonec moravského soka porazila na nájezdy. Zatímco Třinecké v letním přípravném cyklu posílil jediný hráč, v Olomouci došlo v kabině hned k několika změnám. Přípravný duel odstartuje v třinecké WERK ARENĚ v 18:00. Pokud nebudete na stadionu, ale zajímá vás výsledek a průběh utkání, sledujte online přenos, kterým vás bude provázet Ondřej Zoubek. Jste srdečně zváni!
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Oceláři vstupovali do předchozí sezony s novou WERK ARENOU a hned s několika posilami zvučného jména. Základní část Tipsport extraligy suverénně opanovali, na záda jim trochu šlapal pouze Litvínov, pozdější mistr. V play-off svěřenci trenéra Jiřího Kalouse nejprve vyřadili Mladou Boleslav, v semifinále pražskou Spartu, až nakonec v nejdelším možném finále podlehli Litvínovu. V konečném hodnocení tak Třinec obsadil 2. místo a vedení označilo sezonu za povedenou. Avšak v novém ročníku budou Oceláři znovu útočit na mistrovský titul, který budou chtít získat zpět po pěti letech.

    Změny v kádru

    Bývalo zvykem, že kabinu Ocelářů zasáhlo v letní přestávce vždy značné zemětřesení, spoustu hráčů odešlo a mnoho nových do Třince přišlo. Letošní rok je však výjimkou. Slezanům se podařilo udržet hlavní hvězdy, jakými jsou Šimon Hrubec, Rostislav Klesla, Zbyněk Irgl, Jakub Klepiš nebo Vladimír Dravecký. Klub z východního cípu republiky postihly pouze tři odchody, z nichž nejvýraznějším oslabením se stal přestup obránce Vladimíra Rotha do ruského Novosibirska. Další bek Marek Trončinský zamířil do Mladé Boleslavi a slovenský útočník Štefan Ružička už si také hledá angažmá jinde. V podstatě jedinou posilou Třince se stal do té doby vítkovický útočník Vladimír Svačina, jenž v Třinci podepsal víceletou smlouvu.

    Letní příprava

    Oceláři absolvovali letní přípravu tradičně pod vedení bratří Sajlerů, kondičních expertů. Podle slov Pavla Sajlera se jednalo o nejkratší, ale nejintezivnější přípravu za jeho působení v Třinci. Slezané trénovali tři týdny ve vlastní posilovně, na soustředění v Turecku se zaměřili především na intervalové běhy, v Tatrách zase jezdili hlavně na kolech. Jistým okořeněním přípravy se stalo začlenění tréninků thajského boxu.

    Přípravná utkání

    Čtvrtek 30. července, 17:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – HC Dinamo Minsk 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
    Branky a asistence: 43. Polanský (TS), 53. Adamský (Dravecký, Polanský) – 12. Bailen (Michaljov), 28. Drozd (Linglet), 51. Matěruchin (Usenko, Znacharenko), 56. Vesce (Badun).
    Diváci: 2907 (56 % celkové kapacity).
    TRI: Šimboch (Hlaváč) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Hrabal, Foltýn, Adámek – Adamský (A), Polanský (C), Dravecký – Rákos, Kreps, Hrňa – Chmielewski, Kovařčík, Christov – Rufer, Matuš, Cienciala. Trenér: Václav Varaďa.

    Út 4.8., 18:00: Třinec – Olomouc
    Čt 6.8., 18:00: Frýdek-Místek – Třinec
    Út 11.8., 17:30: Třinec – Nižnij Novgorod
    Čt 13.8., 18:30: Třinec – Košice
    Pá 14.8., 18:30: Třinec – Vítkovice

    Poslední tři utkání odehrají Oceláři v rámci druhého ročníku domácího turnaje Steel Cup.
     
    HC OLOMOUC

    Olomouc dokázala na druhý pokus projít barážovými úskalími a v sezoně 2014/2015 se po patnácti letech stala účastníkem Tipsport extraligy. Úvodní část základní části se Moře docela vyvedla a dlouho figurovala v první desítce. Následně však přeci jen přišla krize a konečná 13. pozice před pražskou Slavií. Potřetí v řadě musela Olomouc do baráže, poprvé z pozice extraligisty. Nervy drásající souboje zvládli Kohouti skvěle, v barážové tabulce skončili první a extraligu uhájili. V druhém extraligovém ročníku by se Hanáci baráži určitě chtěli vyhnout.

    Změny v kádru

    První výrazná změna přišla už po úspěšné baráži, a to, když v dubnu nahradil trenéra Petra Fialu Zdeněk Venera. Zkušený kouč podepsal v Olomouci jednoletou smlouvu. Do týmu přivedl osm nových hráčů. Přišli brankář Branislav Konrád z Trenčína, obránce Tomáš Valenta ze Zlína a útočníci Tomáš Török z Martina, Petr Kafka z Banské Bystrice, Tomáš Mikúš z finského Hokki, Jan Eberle z Kladna a Robin Soudek ze zámořské ECHL, z týmu Evansville Icemen. Na hostování dorazil útočník Adam Zeman z Jihlavy.

    Jenže mnoho klíčových opor Olomouc také opustilo. Na hostování do Jihlavy odešel útočník Richard Diviš, do Karlových Varů přestoupil Tomáš Rachůnek, do Zlína zase Slovák Martin Cibák. Skončili i další útočníci Ondřej Švaňhal s Radkem Dlouhým. Kohouti budou muset najít náhradu za svého nejproduktivnějšího hráče v loňské základní části Rostislava Marosze (Karlovy Vary) a zkušené trio Jiří Trvaj, Ivan Majeský a Pavel Patera, které už v Olomouci také nepokračuje. Trvaj s Paterou oznámili konec kariéry.

    Letní příprava

    Kohouti se na novou sezonu připravovali pod vedení nového kouče Venery především v Olomouci. Sedm týdnů polykali náročné tréninkové dávky na hřišti, v tělocvičně, na plaveckém stadionu, na in-line dráze a v posilovně. Zatímco za trenéra Fialy se hodně jezdilo na kolech, kouč Venera od tohoto způsobu upustil. Po dovolené vyjeli hokejisté Olomouce 20. července na led. První přípravné utkání odehráli po osmi dnech proti Kometě Brno.

    Úterý 28. července, 17:00, Olomouc:
    HC Olomouc – HC Kometa Brno 4:3 sn (1:2, 2:1, 0:0)
    Branky a asistence: 16. Soudek (Jergl), 33. Eberle (Skrbek, Vyrůbalík), 35. Pekr (Vodný), rozh. náj. Herman – 6. Vondráček, 13. Ton (Honejsek), 26. Stehlík.
    Diváci: 3500 (64 % celkové kapacity).
    OLO: Konrád (Urbisch) – Vyrůbalík (C), Skrbek, Rašner, Houdek, Jaroměřský, Škůrek, Valenta, Ondrušek – Eberle, Zeman, Kafka – Vodný, Herman, Pekr – Matai, Holec, Zuzin – Soudek, Jergl, Török. Trenér: Zdeněk Venera.

    Út 4.8., 18:00: Třinec – Olomouc
    Čt 6.8., 17:00: Olomouc – Vítkovice
    Út 11.8., 17:00: Olomouc – Poprad
    Čt 13.8.: Hradec Králové – Olomouc
    Út 25.8., 18:00: Trenčín – Olomouc
    Čt 27.8., 17:00: Karlovy Vary – Olomouc
    Út 1.9., 17:00: Olomouc – Trenčín
    Pá 4.9.: Kometa Brno – Olomouc
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    V loňské sezoně se Třinec s Olomoucí potkal hned pětkrát. Čtyři zápasy se odehrály v rámci základní části Tipsport extraligy, jeden v rámci letní přípravy. Mora v srpnu v Třinci zvítězila a stala se historicky prvním celkem, který novou WERK ARENU vyloupil. V důležitějších zápasech základní části však vzala Třineckým jen dva body, a to na domácím kluzišti.

    Pátek 1. srpna 2014, letní příprava, 11:00, Třinec:¨
    HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
    Branky a asistence: 41. Kreps (Rufer) – 18. Houdek (Kucharczyk), 19. Knotek (Pekr).
    Diváci: 2228 (43 % celkové kapacity).

    Neděle 14. září, 2. kolo, 15:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 6:1 (2:1, 2:0, 2:1)
    Branky a asistence: 6. Kreps (Klesla, Roth), 8. Irgl (Adamský, Polanský), 32. Adamský (Polanský, Irgl), 33. Plíhal (Kreps), 43. Plíhal (Orsava, Kreps), 52. Plíhal (Irgl, Roth) – 1. Hrňa (Laš, Patera).
    Diváci: 5036 (97 % celkové kapacity).

    Pátek 24. října, 15. kolo, 18:00, Olomouc:
    HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 5:4 pp (2:0, 0:2, 2:2 – 1:0)
    Branky a asistence: 12. Houdek (Buc, Patera), 16. Laš (Herman, Houdek), 41. Cibák (Marosz, Rác), 48. Hrňa (Herman, Laš), 62. Hrňa (Rác) – 32. Žejdl (Roth, Trončinský), 39. Plíhal (Polanský, Irgl), 55. Trončinský (Žejdl, Rákos), 60. Roth (Trončinský, Rákos).
    Diváci: 5500 (vyprodáno).

    Neděle 7. prosince, 28. kolo, 15:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
    Branky a asistence: 21. Orsava, 24. Hrňa (Adamský, Klepiš), 26. Adamský (Hrňa, Polanský), 42. Adamský (Polanský, Roth), 57. Rákos (Linhart, Klepiš) – 12. Matai.
    Diváci: 5200 (vyprodáno).

    Neděle 25. ledna, 41. kolo, 17:20, Olomouc:
    HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
    Branky a asistence: 56. Rachůnek (Herman), 59. Rác (Marosz, Jergl) – 17. Hrabal (Polanský), 34. Nosek (Doudera, Polanský), 39. Klesla (Dravecký, Adamský), 55. Klesla (Hrabal).
    Diváci: 4431 (81 % celkové kapacity).

    ABSENCE

    Třineckým hokejistům chyběli proti Minsku ze zdravotních důvodů dva útočníci, Lukáš Žejdl a Vladimír Svačina. Druhý jmenovaný kvůli zlomenému lokti nestihne ani ostrý začátek sezony. Na reprezentačním srazu v Jihlavě zase byli brankáři Šimon Hrubec s Miroslavem Svobodou, obránce Milan Doudera a útočníci Jakub Orsava s Markem Růžičkou. Nyní jsou zpět a připraveni do hry, stejně jako asistent reprezentačního trenéra Vůjtka, Jiří Kalous, kterého v duelu s Dinamem zastupoval Václav Varaďa. Uvidíme, koho kouč Kalous proti Olomouci postaví. V prvním duelu totiž hráli hlavně mladší hráči, opory jako Rostislav Klesla, Lukáš Galvas, Tomáš Plíhal, Zbyněk Irgl či Jakub Klepiš měly volno.

    Ani Kohouti nenastoupili proti Kometě v plné síle. Odpočíval brankář Tomáš Vošvrda nebo obránci Jakub Bartoň s Robinem Staňkem. V útoku se představily nové olomoucké posily, když spolu v první formaci nastoupili Eberle, Zeman a Kafka. Na ledě se neukázali Jan Knotek, Roman Rác, Marek Laš ani Radim Kucharczyk.

    Je jisté, že v zápase neuvidíme třineckého útočníka Lukáše Jaška a olomouckého beka Alexe Rašnera. Tito mladíci jsou totiž v Kanadě, kde se hraje turnaj reprezentací do 20 let.

    ZAJÍMAVOSTI

    Proti svému bývalému týmu by mohlo nastoupit hned několik hráčů. Tak například Erik Hrňa. Nejlepší střelec základní části loňského ročníku Tipsport extraligy začínal minulou sezonu právě na hostování v Olomouci, kde se rozstřílel a pomohl Moře nasbírat hodně důležité body.

    V kádru Olomouce zase najdeme zkušeného obránce Tomáše Houdka, třineckého rodáka a odchovance, nebo útočníka Radima Kucharczyka, jenž rovněž strávil podstatnou část kariéry mezi Oceláři.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému utkání mezi Třincem a Olomoucí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Dudáček) – Klesla (C), Nosek, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Galvas – Rufer, Plíhal, Irgl – Rákos, Růžička, Matuš – Orsava, Kreps, Cienciala – Chmielewski, Christov. Trenér: Jiří Kalous.

    HC Olomouc: Vošvrda (Konrád) – Vyrůbalík (C), Houdek, Valenta, Ondrušek (A), Jaroměřský, Škůrek – Jergl, Mikúš, Kafka – Buc (A), Knotek, Laš – Eberle, Řípa, Pekr – Soudek, Holec, Török – Ostřanský. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Pavel Mikula, René Trombik – Martin Konvička, Jiří Ganger.
     
    Třinečtí podle předpokladů proměnili sestavu oproti prvnímu přípravnému duelu s Minskem a nechali odpočívat zase jiné hráče. Do branky se vrací Šimon Hrubec a jeho náhradníkem dnes bude devatenáctiletý junior Milan Dudáček. Na ledě uvidíme také Rostislava Kleslu, Lukáše Galvase a Milana Douderu.

    Útočné řady vyztužili Tomáš Plíhal, Zbyněk Irgl, Marek Růžička a Jakub Orsava. Volno dal trenér Kalous obráncům Tomáši Linhartovi s Michaelem Foltýnem, nenastoupí ani útočníci Jakub Klepiš, Jiří Polanský, Erik Hrňa, Martin Adamský či Vladimír Dravecký.
     
    Hanáci udělali oproti zápasu s Kometou Brno změnu na postu brankáře. Od první minuty totiž nastoupí Tomáš Vošvrda, dvojkou je Branislav Konrád, Jakub Urbisch si dnes nezachytá. Vzadu bude hrát Mora na šest obránců, kromě mladého Alexe Rašnera, jenž v Kanadě plní reprezentační povinnosti, schází také zkušený Pavel Skrbek.

    Nejvíce změn však provedl kouč Venera v útočných řadách. V Třinci se představí Tomáš Mikúš, Dávid Buc, Marek Laš, Jan Knotek, Jiří Řípa a Milan Ostřanský, kteří proti Brňanům nehráli. Naopak do Třince s týmem nemuseli forwardi Adam Zeman, Jakub Herman, Michal Vodný, Jakub Matai a Peter Zuzin. Ani proti Brnu, ale ani dnes si nezahrají obránci Jakub Bartoň s Robinem Staňkem a totéž platí pro útočníky Romana Ráce a Radima Kucharczyka.
     
    Půlhodinky před úvodním buly probíhá v Třinci rozbruslení obou mužstev. Na sedačky už se také trousí první fanoušci. Chladná WERK ARENA pro ně mimo jiné znamená oázu a úkryt před dnešním parným počasím.
     
    Na stadionu jsou čteny sestavy a po ledové ploše již krouží kvarteto rozhodčích. Vypadá to, že diváků dnes dorazí méně než na zápas s Minskem, kdy se jich sešlo 2907.
     
    Oba týmy vyznávají kombinaci bílé a červené barvy. A zatímco Oceláři vyjíždějí na led celí v červeném, Kohouti odehrají utkání v bílých dresech. Svůj sektor již obsadila také skupinka nejvěrnějších fanoušků z Olomouce.
     
    Třinečtí diváci zdraví Zbyňka Irgla skandováním jeho jména, fenomenální útočník nastupuje v přípravě poprvé, proti Minsku chyběl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Utkání bylo rozehráno a s prvním útokem se snaží přijít Oceláři. Plíhal po přihrávce od Noska nahazuje mimo Vošvrdovu branku.
     
    00:50
    Irgl se při průniku do útočného pásma vyhnul olomouckému útočníkovi, pak ho ale o puk obral Vyrůbalík. Týmy střídají.
     
    01:29
    Ondrušek zachytil Růžičkovu přihrávku na modré čáře, ale ani útok Olomouce neměl dlouhého trvání. Rozehrávají znovu Oceláři.
     
    01:53
    Řípa ve spolupráci s Jaroměřským dostali puk z obranné třetiny, první jmenovaný pak přihrál Eberlemu, jenž střílel zleva těsně vedle.
     
    02:34
    V souboji dvou sedmiček v rohu kluziště vyzrál na Holce Nosek a rozehrál na Růžičku. Hra má spád a hraje se bez přerušení.
     
    02:57
    Na druhé straně Oceláři zamkli Moru před Vošvrdou a snaží se dostat ke střele. Chmielewski dostal přihrávku mezi kruhy, puk ale ideálně netrefil.
     
    03:25
    Noskovu ránu zase olomoučtí obránci přizvedli mimo Vošvrdovu branku. Nápor Třince ještě chvíli trval, pak už se Kohouti osvobodili.
     
    03:48
    Oceláři stihli vystřídat, ubránili protiútok Olomouce a znovu se tlačí do útoku. Jmenovitě je to Růžička.
     
    04:28
    Hru poprvé přerušuje zákrok Hrubce. Ten nejprve vyrazil střelu Jergla, později ho zaměstnal další člen olomoucké elitní formace Mikúš.
     
    04:53
    Hrubec nemusel zasahovat proti nebezpečné Lašově střele, na opačné straně zavrávoral při přechodu do útočné třetiny Cienciala.
     
    05:14
    Díky Ciencialově zaváhání mohli dopředu Hanáci! Laš v přečíslení dvou proti jednomu přihrával na vzdálenější tyč Bucovi, který zakončit nedokázal!
     
    05:58
    Oceláři v útoku neuspěli, totéž můžeme říct o Olomouci, a tak rozehrávali domácí znovu zpoza branky. Nosek ale o kotouč přišel.
     
    06:28
    Holec si to z vlastního obranného pásma individuální akcí přes střed hřiště namířil až k Ocelářům, přešel přes Christova a střílel těsně vedle.
     
    06:54
    Kreps u mantinelu ustál souboj se Soudkem a Slezané jsou nastěhovaní v útočném pásmu. Ke střele se ale nemohou dostat.
     
    07:31
    Hra se nám teď přelévá ze strany na stranu. U třinecké střídačky uklidnil hru Rufer, podržel puk a přihrál dozadu Irglovi.
     
    07:48
    Jaroměřský se řítil po pravém křídle do zajímavé šance, sjel si středovou osu hřiště a přes Kleslu vystřelil pouze mimo Hrubcovu branku.
     
    08:26
    Rozhodčí posoudili jako správný přechod do útočného pásma v podání dvojice Laš a Knotek. A proto jsou teď Hanáci před Hrubcem.
     
    08:50
    Střelu od modré čáry se snažil umístit za Hrubce lehkou tečí Buc, avšak bránu minul. Třinečtí vyvážejí kotouč do střední třetiny.
     
    09:31
    Olomouckým byla odpískána přihrávka rukou. Po buly se puk dostal ke Kleslovi, jehož nahození Vošvrda vyrazil před sebe a odrazil kotouč hokejkou.
     
    09:47
    Olomouckou snahu o útok maří ofsajd. Na vhazování ve středním pásmu změří síly domácí Plíhal s hostujícím Mikúšem.
     
    10:06
    Jaroměřský chyboval na modré čáře a pustil Třinecké do protiútoku! Chmielewski zakončil jen do Vošvrdy, puk se pak odrazil před Christova, jenž dorazil do prázdné branky! Mezitím však došlo k posunutí konstrukce, a tak gól neplatí!
     
    10:06
    Výsledkem celé akce je však vyloučení Davida Škůrka (OLO), který fauloval při úniku Chmielewského a odsedí si dvě minuty za držení protihráče.
     
    10:49
    Oceláři zatím hrají povedenou přesilovku a ještě nepustili Moru z jejího obranného pásma. Střel je ale zatím málo, tu Kleslovu zablokovali hostující beci.
     
    11:27
    Nyní už se Kohoutům přeci jen dýchá lépe. Po třineckém ofsajdu mohli vystřídat, zpoza Vošvrdovy branky teď puk vyhodil dopředu Valenta.
     
    11:55
    Olomouc se opět osvobodila a znovu stihla vystřídat. Závěr třinecké přesilovky se snaží rozjet svým průnikem po levé straně Rákos.
     
    12:25
    Hosté už jsou v plném počtu a kromě úvodních desítek sekund přečkali oslabení bez problémů. Novou akci Třince rozjíždějí Galvas s L. Douderou.
     
    12:47
    Kreps neuspěl na vhazování před Vošvrdou a Olomouc unikala do brejku. U mantinelu ale Kafku důrazným způsobem odzbrojil L. Doudera.
     
    13:16
    Chmielewski našel vtipnou přihrávkou v útočném pásmu na modré čáře Kleslu, jehož dělovku z prvního doteku bolestivě schytal Vyrůbalík.
     
    13:49
    Noskovi se nepodařila rozehrávka a Hrubec se musel mít na pozoru. Střelu Buce ale v pohodě zachytil, puk mu nevypadl ani před dojíždějícím Knotkem.
     
    14:31
    Hrabal rozehrál na Irgla, který postupoval s Růžičkou proti jedinému obránci! Místo střely zvolil Irgl přihrávku a trefil Valentu do brusle!
     
    14:47
    Valenta vykrýval prostor přihrávky na Růžičku, a tak mohl Irgl spíše zakončovat. Ocelářům nevyšla ani následná dorážka.
     
    15:30
    Matuš zachytil přihrávku Jaroměřského a po levém křídle se probojoval až ke střele. Tu ovšem do ochranné sítě přizvedl další obránce Mory Škůrek.
     
    15:50
    Vyrůbalík přihrál na modrou čáru ke střele Jerglovi, mladý olomoucký útočník nastřelil jen Ciencialu, od nějž se puk odrazil do rohu kluziště.
     
    16:18
    Laš na vhazování před Vošvrdou porazil Růžičku, ale Olomouc se z obranného pásma nedostala. O puk se tak okolo její brány stále bojuje.
     
    16:49
    Po buly před třineckou brankou nahazoval po mantinelu Škůrek. Oceláři ale získali puk na své hole a L. Doudera jej posunul alespoň do střední třetiny.
     
    17:08
    Török vystřelil přes bránícího M. Douderu a Hrubec se musel pořádně natahovat, aby jeho ránu betonem vykopl do rohu.
     
    17:36
    Úspěšný zákrok si připsal také Vošvrda, když ve svém brankovišti pokryl volný kotouč. Po vyhození Jergla se píská podruhé v krátkém časovém sledu zakázané uvolnění Kohoutů.
     
    17:52
    Nosek už se dostával do zajímavé střelecké pozice, když rozhodčí přerušili hru. Potrestaným hráčem je Marek Růžička (TRI), který bude dvě minuty pykat za hákování proti Mikúšovi.
     
    18:16
    Třinečtí začali oslabení nejlépe, jak mohli. Vzali Olomouckým kotouč, chvilku jej podrželi a L. Doudera nakonec vyhazuje až za Vošvrdu.
     
    18:49
    Asi na třetí pokus se Moravané dostali do útočného pásma. Ondrušek střílel z voleje jen do clonícího Hrabala, a tak vymýšlejí hosté jiný způsob kombinace.
     
    19:31
    Běží poslední minuta první třetina a zároveň druhá minuta olomoucké přesilovky. Jenže kotouč drží znovu domácí, Nosek vyhazuje.
     
    19:58
    Slezané už jsou v plném počtu, třetina se dohrává před Hrubcem. Jaroměřský na modré čáře nabil Škůrkovi, jehož střela byla tečována nad branku Třince.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Je za námi úvodních dvacet minut přípravného duelu mezi Třincem a Olomoucí. Nutno podotknout, že zatím diváci ve WERK ARENĚ nesledují příliš pohledný hokej a branku ještě neviděli. První zajímavou šanci měli hosté z Olomouce v šesté minutě. Laš řešil přečíslení dvou na jednoho přihrávku na Buce, který však jeho nabídku za Hrubce neumístil.

    Nejvíce vzrušení přinesla jedenáctá minuta. Chmielewského střelu vyrazil Vošvrda před sebe a Christov dorazil do prázdné klece. Jenže gól nebyl uznán pro posunutí branky. Oceláři nevyužili následnou přesilovku a v další možnosti selhal Irgl, když místo střely přihrával Růžičkovi a trefil do brusle bránícího Valentu. Hru v početní výhodě nepřetavili v gól ani Kohouti na konci úvodní třetiny, a tak je stav bezbrankový. Snad se gólů dočkáme už ve druhém dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Druhou část začínají aktivněji Oceláři, kteří se usadili v útočné třetině. U mantinelu manévruje s kotoučem Plíhal.
     
    20:43
    Od modré čáry střílel nebezpečně Klesla, ale střela se odrazila od chumlu těl před Vošvrdou, navíc došlo znovu k posunutí olomoucké brány.
     
    21:18
    M. Doudera byl stíhán Knotkem, ale rozehrávku od branky nakonec zvládl dobře. Matuš později z pravé strany vystřelil na Vošvrdu, který stačil puk vyklepat a rozehrát.
     
    21:49
    Puk padající z velké výšky trochu překvapil Galvase, který pouze odevzdal soupeři. V boji za Hrubcovou brankou tak pokračuje Eberle.
     
    22:36
    Christov s Chmielewským dostali do nesnází hostující beky, když agresivně napadali jejich rozehrávku. Výsledkem měla být Noskova střela, ale třinecký obránce byl ubráněn.
     
    22:48
    Vošvrdu prověřil až pokus Plíhala z levého křídla. Střela však byla zpomalena a olomoucký brankář neměl větší potíže s pokrytím puku.
     
    23:14
    To rána Hrabala od modré čáry po vhazování byla o poznání jedovatější, Vošvrda se v brankovišti roztáhl a betonem kotouč vykopl.
     
    23:29
    Olomouc se v útočném pásmu dlouho neudržela, jenže Třineckým pak nevyšla rozehrávka. Zakázané uvolnění Ocelářů znamená buly před Hrubcem, kde zkříží hole Růžička a Knotek.
     
    24:09
    Oceláři se po buly znovu dostali do středního pásma, olomoucké naděje na útočnou akci zase o chvilku později navýšil svým nahozením Buc.
     
    24:45
    Třinečtí chybovali ve středním pásmu a Hrubec pak musel zasahovat proti hodně nepříjemné ráně Pekra. Když vyrazil také dorážku v podobě Mikúšovy dělovky, mohli si domácí fanoušci konečně oddychnout.
     
    25:17
    Hra je teď přerušována častými technickými prohřešky. Za nahozením Škůrka spěchal obránce Hrabal, avšak zavadil o Hrubcovu branku, a proto se po úpravě bude vhazovat před ní.
     
    25:40
    Hrabal vyslal bekhendovým pasem do úniku Plíhala, který se ještě snažil přihrávat na dalšího spoluhráče. Poslední nahrávku už ale zablokoval bránící Škůrek.
     
    26:17
    Nepřesnost v olomoucké rozehrávce se snažil rychlým založením protiútoku potrestat Cienciala, jenže také on o puk přišel. Hraje se ve středním pásmu.
     
    26:46
    Do brejku zamířili hokejisté Olomouce, Pekr přihrál Jerglovi, který kotouč nahazoval před branku. Trefil ovšem jen domácího kapitána Kleslu.
     
    27:33
    Rozháranou pasáž hry přerušil zákrokem lapačkou Vošvrda. Olomoucký brankář pokryl lehkou střelu Noska od modré čáry.
     
    27:48
    Souboj M. Doudery s Bucem už byl zbytečný, rozhodčí totiž Moře signalizovali ofsajd. Na buly jdou proti sobě Kreps a Knotek.
     
    28:18
    Jaroměřský to vzal na sebe a zkušeně zavezl puk do útočného pásma. Následně pálil od modré čáry Ondrušek, jenže střelu tečoval někdo z domácích vedle.
     
    28:49
    L. Doudera nevyužil menšího zaváhání Pekra u mantinelu, protože se mu nepovedla následná přihrávka na Matuše.
     
    29:08
    Na dvě minuty je vyloučen Daniel Rákos (TRI), který si v přemíře útočné snahy pomohl hákováním. Olomouc tedy začíná svou druhou přesilovou hru zápasu.
     
    29:50
    Mikúšovi se nepovedlo po zatáhnutí udržet puk v útočné třetině. Cienciala vyhodil až za Vošvrdu a Oceláři mohou v pohodě vystřídat.
     
    30:24
    Mora se už usadila v útočném pásmu, avšak Škůrek střílel mimo Hrubcovu branku. Prudký kotouč pak na modré čáře zachytil Ondrušek.
     
    30:54
    Třinečtí stíhají vyhazovat z obranného pásma a střídat. Olomouci se ani druhá přesilovka v zápase příliš nedaří. A čas se krátí.
     
    31:10
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Ale dvě sekundy po vypuštění Rákose z trestné lavice se Olomouc prosazuje! Eberle ukořištil ve středním pásmu kotouč a zatáhl jej do útočného pásma. Tam předal pod sebe MATĚJI PEKROVI, který měl dost času zacílit a trefil se do pravého růžku – 0:1! Asistence: Jan Eberle.
     
    31:55
    Oceláři tak i ve druhém přípravné utkání prohrávají a Olomouc navíc pokračuje v útoku. Probudit domácí borce se snaží třinečtí fanoušci.
     
    32:38
    Galvas posunul puk do středního pásma na Irgla, který ale pouze odevzdal protihráčům. Olomouc je znovu v útočné třetině.
     
    32:56
    Třineckým se nedaří dostat puk pod kontrolu a bojuje se o něj před Hrubcem. Přesněji tedy v rohu kluziště u mantinelu.
     
    33:30
    Slezané znovu jen vyhodili z obranného pásma a jsou rádi za vystřídání. Rozehrávku dalšího útoku Mory obstarává Valenta.
     
    33:56
    Domácí příznivci si skandováním žádají vyrovnání. Oceláři napadají olomouckou rozehrávku, Valentovi činí problémy Matuš.
     
    34:20
    Po zakázaném uvolnění Kohoutů by se Oceláři přeci jen mohli usadit před Vošvrdou. Uvidíme, jak dopadne vhazování mezi hole Plíhala a Knotka.
     
    34:29
    Olomouc se probojovala do středního pásma, tam ovšem přišel faul Jana Knotka (OLO). Ten je vyloučen na dvě minuty za podražení a dává Třinci šanci na vyrovnání.
     
    34:45
    Olomouci vychází začátek oslabení a Pekr vyhazuje až na Hrubce. Původně to měla být přihrávka do jízdy Eberlemu, který by však musel disponovat delší holí.
     
    35:29
    Klesla neudržel útočné pásmo, předal puk Noskovi a odjel vystřídat. Nosek však chyboval, odevzdal kotouč Holcovi a Hrubec musel zasahovat proti střele z úhlu v podání olomouckého forwarda.
     
    35:51
    Třinci se přesilovka nedaří, vůbec se nemůže usadit v útočné třetině, natož aby ohrozil Vošvrdu. Hrabal se prodral přes Ondruška, Ocelářům byl ale odpískán ofsajd.
     
    36:27
    Hrabalův další průnik po pravé straně zastavil Jaroměřský, sebral puk, vyhodil a vystřídal. Do návratu Knotka zbývají už jenom sekundy.
     
    36:39
    Defenzivní obránce Klesla se pustil do útočení a mohlo být vyrovnáno! Třinecký kapitán si zprava nabruslil na střed a přes Houdka dokázal vystřelit. Vošvrda se blýskl povedeným zákrokem a puk udržel.
     
    37:03
    A Vošvrda podržel Hanáky i o několik chvil později. Bezprostředně po buly před jejich brankou totiž pálil Irgl pouze do lapačky olomouckého gólmana, který navíc stihl i rozehrát.
     
    37:53
    Matuš s Ruferem se prodrali do útočného pásma, ale puk tam pod kontrolu nedostali. Kleslu o něj totiž obral bránící Török.
     
    38:32
    Po delší době musel zasahovat také Hrubec. Po levém křídle pronikl Soudek a vypálil, třinecký brankář vyrazil puk do ochranné sítě za bránou.
     
    38:53
    Kafka zachytil vyhození Ocelářů po mantinelu a okamžitě vracel kotouč před branku na Jergla. Ten ale puk nezkrotil a nedokázal zakončit.
     
    39:34
    Chmielewského rána zazvonila o spojnici tyčí a Olomouc tak nadále vede! Polský útočník vystřelil zprava přes Jaroměřského a zacinkání slyšela celá aréna!
     
    39:57
    Hanáci následně vyvezli kotouč do útočného pásma, ale třetinu tam nedohrají. Růžička ještě pronikl po pravé straně, avšak střílel vedle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:33.
     
    Druhá třetina už branku nabídla, a to jednu na straně Olomouce, která tak po dvou částech trochu překvapivě v Třinci vede. Na přelomu první a druhé poloviny druhé periody hráli Kohouti přesilovku, kterou sice nevyužili, ale z branky se radovali dvě sekundy po návratu vyloučeného Rákose. Rozjetý Eberle předal puk pod sebe Pekrovi, který se trefil přesně nad rameno gólmana Hrubce. Hanákům se pak dařilo držet Oceláře daleko od Vošvrdy, oni sami však další větší šance neměli.

    Třinečtí se protrápili přesilovou hrou po vyloučení Knotka, tři minuty před druhou sirénou ale mohl srovnat Klesla. Pronikl po pravé straně, sjel si na střed, jeho ránu přes Houdka ale zkrotil bezchybný Vošvrda. Ten chytil do lapačky také další nebezpečný pokus Irgla, v poslední minutě druhého dějství mu pomohlo štěstí. Chmielewski totiž otřel svou ránu tahem o spojnici tyčí a kotouč se odrazil daleko od olomoucké klece. Po dvou třetinách má Olomouc jednobrankový náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Kafka u hrazení zachytil Plíhalovo nahození a posunul puk do středního pásma. Oceláři jej rychle vracejí zpět.
     
    40:54
    Třetí třetinu začínají domácí aktivněji než soupeř, ale v útočném pásmu se zatím usadit nemohou.
     
    41:24
    Na opačné straně střílel z úhlu vysoko nad branku Buc, Olomouc však nadále zůstává před Hrubcem a snaží se o zakončení.
     
    41:50
    Před Vošvrdou nadělal domácím obráncům při rozehrávce problémy Růžička, jenže ani po jeho snaze se Oceláři ke střele neprotlačili.
     
    42:12
    Teď však budou hrát přesilovou hru. Jiří Ondrušek (OLO) fauloval na obranné modré čáře a byl potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    42:43
    Oceláři se usadili v útočné třetině a Vošvrda si už připsal během oslabení první zákrok. Irgl dále kombinuje s Ruferem a M. Douderou.
     
    43:27
    Oceláři jsou v útočném pásmu, ale do zajímavé možnosti se ne a ne dostat. Plíhal nabil na modrou čáru M. Douderovi, jehož ránu zablokoval Soudek.
     
    43:54
    Noskovu bombu po nabídce od Matuše zase před Vošvrdou schytal Laš. Ale Olomouc se osvobodila a Laš může jet ledovat ránu na střídačku.
     
    44:30
    Hanáci jsou v plném počtu, oslabení bez větších potíží přestáli. Po mantinelu teď nahazuje Knotek a sám spěchá za kotoučem.
     
    44:53
    Olomouc se drží v útočném pásmu a snaží se prokombinovat ke střele. Zatím ale nemá puk pod kontrolou, Valenta znovu jen nahazuje.
     
    45:32
    Olomouci se nepovedla rozehrávka, na modré čáře zachytil puk M. Doudera. Jenže jej jen odevzdal, a tak to Ondrušek zkusí znovu.
     
    45:53
    Oceláři se snaží o nápor, ale nemohou se před Vošvrdou dostat ke kotouči. Olomouc se nakonec osvobozuje posunutím puku do středního pásma.
     
    46:21
    Hrabal rozehrál jen na zakázané uvolnění a pak se Slezané museli bránit. Hrubec vyrážel střelu Škůrka od modré čáry.
     
    46:52
    V útoku je Třinec ve třetí části zatím bezzubý, teď navíc mohl inkasovat! Kleslovi pláchl s pukem na holi Holec, Hrubce však tváří v tvář nepřelstil!
     
    47:06
    David Nosek (TRI) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Nosek se faulem snažil přibrzdit olomoucký protiútok a teď se kvůli tomu jeho mužstvo bude muset bránit.
     
    47:28
    Holec zvítězil na buly před Hrubcem, který musel ihned zasahovat proti ráně Soudka. Puk udržel, Oceláři se později osvobodili a další olomoucký útok zastavil ofsajd.
     
    48:02
    M. Doudera si v obranné třetině našel Jaroměřského přihrávku, srazil puk na hrazení a pak jej vystřelil do střední třetiny.
     
    48:34
    Moře se přesilová hra příliš nedaří, ale aspoň drží Třinecké daleko od Vošvrdovy branky. Jaroměřského rozehrávku se vydává napadat Irgl.
     
    49:16
    Domácí už jsou zase v pěti, ale musí se nadále bránit. Po Lašově přihrávce si Olomoučtí úplně nerozuměli mezi kruhy a nadějná situace střelou Škůrka neskončila.
     
    49:56
    Chmielewski poslal přesnou přihrávku do jízdy Christovovi, který se však ke střele nedostal. U mantinelu pak v souboji s Valentou upadl, ale faul se nepíská.
     
    50:35
    Matušovo nahození sebral za brankou Houdek a posílá puk do středního pásma. Jak se Třinečtí snaží založit nový protiútok, sleduje 1489 diváků.
     
    50:55
    Delší snaha Růžičky a Rákose v útočné třetině vyvrcholila střelou Růžičky a dorážkou Rákose. Vošvrda kotouč pokryl, vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    51:31
    Snahu o vyrovnání komplikuje Ocelářům vyloučení. Na dvě minuty musí na trestnou lavici Adam Rufer (TRI), který si odpyká trest za hákování.
     
    51:51
    Orsava vytáhl puk na začátku oslabení do útočného pásma. Škůrkovo následně nahození míří na rozjetého Kafku.
     
    52:21
    Olomouc je v útočné třetině, kombinuje a čeká na možnost ke střele. Po modré čáře přihrál Valenta na Škůrka, kterému puk uskočil.
     
    52:50
    Lašovu přihrávku zpoza brány na Knotka Oceláři zachytili a odrazili puk do středního pásma. Zatím se tedy brání bez potíží.
     
    53:20
    Na chvilku se dokonce podívali před Vošvrdovu branku a nadále drží Olomouc pryč z jejího útočného pásma. Do návratu Rufera už moc nezbývá.
     
    53:47
    Irgl pronikl po levé straně a bekhendem prověřil Vošvrdu. Ten kotouč vyrazil, přerušuje se až po chvilce, když puk opustil kluziště.
     
    54:32
    Chmielewski si udělal v útočné třetině prostor, otočil se kolem bránícího Řípy a příklepem vypálil. Vošvrda kotouč udržel ve výstroji.
     
    54:53
    Teď bylo vyrovnání hodně blízko! Střela M. Doudery byla tečována jen těsně vedle, Irgl se pak zpoza brány snažil zasunout puk za Vošvrdu, který za pomoci štěstěny a obránců svatyni uhájil!
     
    55:32
    Krizový moment tedy Olomoučtí přestáli. Napadání Ocelářů teď při rozehrávce úspěšně čelí Mikúš s Lašem a dostávají puk do středního pásma.
     
    55:47
    Třinečtí fanoušci vytrvale povzbuzují, ale do konce třetí třetiny už Třinci mnoho času nezbývá. Olomouc má teď puk pod kontrolou.
     
    56:11
    Aleš Jergl (OLO) byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a dává tak Ocelářům další možnost. Jenže třinecké přesilovky byly dnes zatím doslova bídné.
     
    56:47
    Tuto přesilovku odstartovali domácí docela dobře. Noskovu ránu musel vyrážet Vošvrda, Irgl naposled pálil vedle, puk alespoň zachytil jeho spoluhráč Chmielewski.
     
    57:32
    Olomouc se již několikrát osvobodila a Oceláři pokračují v trápení. Irglovu přihrávku na M. Douderu tečoval do středního pásma Valenta.
     
    57:49
    Ocelářům utíkají poslední sekundy přesilové hry a stále se nemohou udržet v útočné třetině. Mora vyhazuje a střídá.
     
    58:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc je v plném počtu, navíc přidává druhou branku a zdá se, že je rozhodnuto! Ondrušek vyslal do úniku ALEŠE JERGLA, který pronikl do rozhozené obrany Ocelářů, přebruslil Hrabala a střelou do levého rohu překonal také Hrubce – 0:2! Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    58:53
    Třinec se ještě snaží tlačit do útočného pásma, ale z utkání vyjde zřejmě vítězně Olomouc. Hanáci v Třinci zvítězili v rámci letní přípravy i loni.
     
    59:36
    Po zakázaném uvolnění Olomouce se vhazuje před Vošvrdou. Hrubec odjel na střídačku a domácí to zkoušejí v šesti!
     
    59:45
    Nosek se dostal na modré čáře k puku a nahodil před Vošvrdu. Kotouč se odrazil k Rákosovi, tomu se ale zakončit nepodařilo.
     
    Konec zápasu.
     
    Přípravné utkání mezi Třincem a Olomoucí je u konce, vítězí hostující Mora. Ve třetí třetině se Třinečtí křečovitě snažili o dotáhnutí jednobrankového manka, jenže pořádný nápor si vytvořit nedokázali. V sedmačtyřicáté minutě mohl náskok Kohoutů navýšit Holec, ten ujel Kleslovi, ale Hrubce neprostřelil. Nejblíže k vyrovnání měl pět minut před koncem Irgl, když zpoza brány dorážel střelu M. Doudery. Vošvrda ale s porcí štěstí a za pomoci obránců udržel puk před čarou.

    Čtyři minuty před koncem dostali Oceláři možnost přesilové hry, avšak k pořádné příležitosti už se nepropracovali. Naopak jejich šance na remízu dvě minuty před koncem úplně pohřbil Jergl. Olomoucký obránce přešel přes Hrabala a přesnou střelou nedal Hrubcovi šanci. V závěrečných sekundách to Slezané zkusili se šesti bruslaři, Vošvrdu však o čisté konto nepřipravili. Olomouc proto vítězí i ve druhém přípravném duelu, Třinec si připisuje druhou porážku.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Domácí fanoušci poděkovali Ocelářům za dnešní výkon, gólu se však nedočkali. Skupinka olomouckých fanoušků slaví cenné vítězství a vyvolává jméno brankáře Vošvrdy, jenž udržel čisté konto. K dalším přípravným zápasům nastoupí obě mužstva již za dva dny. Ve čtvrtek 6. srpna se od 18:00 na ledě druholigového Frýdku-Místku představí Oceláři. Bude to souboj Třince s jeho farmářským celkem z okresního města, navíc v nové hale Polárka. Olomouc přivítá od 17:00 dalšího extraligového rivala z Vítkovic.

    Ode mě je to pro dnešek všechno a děkuji vám za pozornost. Doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni, a loučím se s vámi. Přeji příjemný večer, u dalších přenosů se těším. Na počtenou! (20:11:29)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 32. Pekr (Eberle), 59. Jergl (Ondrušek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Dudáček) – Klesla (C), Nosek, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Galvas – Rufer, Plíhal, Irgl – Rákos, Růžička, Matuš – Orsava, Kreps, Cienciala – Chmielewski, Christov. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Olomouc: Vošvrda (Konrád) – Vyrůbalík (C), Houdek, Valenta, Ondrušek (A), Jaroměřský, Škůrek – Jergl, Mikúš, Kafka – Buc (A), Knotek, Laš – Eberle, Řípa, Pekr – Soudek, Holec, Török – Ostřanský. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Pavel Mikula, René Trombik – Martin Konvička, Jiří Ganger

    Diváci: 1489 (29 % celkové kapacity)
    bahis siteleri