Tisková konference ČOV k projektu Olympijský rok (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference CSKA Moskva (kon.)
TK k cyklistickému závodu Czech Cycling Tour (zruš.) | Tisková konference Maccabi Tel Aviv (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Úterý 04.08.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Hezké úterý z fotbalové Plzně. Dnes jsou na programu tiskové konference jak českého mistra FC Viktorie Plzeň, tak také jeho izraelského protějška – Maccabi Tel Aviv před odvetným utkáním 3. předkola mistrovské části letošního ročníku Ligy mistrů.
     
    Harmonogram pro dnešní den je následující.

    13:00 Tisková konference FC Viktoria Plzeň

    18:30 trénink FCVP
    19:30 tisková konference Maccabi Tel Aviv
    20:00 trénink Maccabi Tel Aviv

    Podrobnosti z druhé části dnešního dne můžete sledovat v tomto přenosu.
     
    Do tiskové místnosti dorazil hlavní trenér Miroslav Koubek a kapitán David Limberský.
     
    David Limberský: „Měl jsem trošku problém s přitahovačem, ale od včerejška trénuji naplno, takže bych měl být připravený na sto procent.“
     
    David Limberský: „Ta naše osobní zkušenost z minulého zápasu je nejlepší přípravou. Maccabi je silný tým na míči a ještě není nic rozhodnutého, my ale věříme ve vlastní síly.“
     
    David Limberský: „Těžko se to hodnotí, ale na míči jsou opravdu extrémně silní. Na druhou stranu mají nějaké skulinky. Co se týče držení míče, tak patří k těm top mužstvům, které jsme potkali.“
     
    David Limberský: „To volno bylo nedobrovolné. Chtěl jsem hrát, ale nebyl jsem stoprocentně fit. Odpočinul jsem si, nabral jsem síly a zítra snad budu připravený.“
     
    David Limberský: „Zaujaly nás hlavně individuality vepředu. Jejich kapitán mě zřejmě zaujal nejvíce, má skvělý výběr místa a je to mašina na góly.“
     
    David Limberský: „Teplo bude obdobné, ale už nebude taková vlhkost. Doufám, že večer už to teplo nebude takové, aby to byl náš handicap.

    Karty jsou rozdané, vyhráli jsme venku 2:1 a víme, jaký výsledek nás posouvá dál. Před tím zápasem jsme nikdy necouvali, chtěli jsme postoupit a to platí i nadále.

    Máme nějaké plány, ale to si necháme na hřiště. O taktice tady určitě mluvit nebudeme."
     
    David Limberský: „Nebudeme určitě hrát na 0:0. Už jsme si to jednou vyzkoušeli proti Trondheimu a ukázalo se, že to není náš šálek kávy. Budeme se snažit vyhrát."
     
    David Limberský: „Na Dukle jsme selhali v koncovce, herně ale kluci hráli dobře. Ten zápas jsme hodili za hlavu a už se soustředíme jen na Ligu mistrů."
     
    Miroslav Koubek: „Já jsem byl ten, kdo inicioval to hození za hlavu. Bylo třeba okamžitě přepnout na ten zítřejší zápas."
     
    Miroslav Koubek: „O sestavě a taktice určitě mluvit nebudeme. V tuto chvíli pro to ještě není prostor."
     
    Miroslav Koubek: „I lékaři říkají, že David by měl být v pořádku. V tom případě schází po zdravotní stránce jen Vašek Pilař."
     
    Miroslav Koubek: „Víme, co musíme uhrát. Média neustále chrlí, o kolik se hraje "míčů". Je to tedy důležitý zápas a my to tak vnímáme."
     
    Miroslav Koubek: „Vidím jako pozitivní jev, že máme široký kádr. Někteří hráči, co nastoupli na Dukle, měli předtím herní praxi jen v Juniorské lize. Zatím se nedali do hry všichni, ale i to, že jsme dostali do hry další hráče, beru jako pozitivní jev."
     
    Miroslav Koubek: „Zítra to bude asi pátý zápas v nějakých sedmnácti dnech. Bylo třeba ty síly rozložit. Navíc se hrálo v Izraeli v náročných podmínkách a některým hráčům to pochopitelně vzalo hodně sil. Nechali jsme tedy některé hráče odpočinout."
     
    Miroslav Koubek: „V Tel Avivu jsme byli produktivní, když jsme ze tří šancí vstřelili dva góly. Teď to bylo obráceně, tak jsme si to snad vybrali."
     
    Miroslav Koubek o zápasu Maccabi s Hapoelem: „Ten zápas byl ve velkém tempu, městské derby. Pro ně je to plus, slouží jim to k rozehranosti. Oni potvrdili svou úroveň, vyhráli 3:1. Pěkný zápas."
     
    Miroslav Koubek: „Ten zápas neodhalil nic překapujícího. Spíš se snažíme najít rezervy na naší straně. Viděli jsme tam i ve druhé půli některé další hráče, kteří předtím třeba proti Hibernians nehráli."
     
    Miroslav Koubek: „Určitě nás stále můžou překvapit. David už mluvil o tom, že mají nadstandardní dovednosti pokud jde o ovládání míče. Vždycky někdo může trefit šibenici z pětadvaceti metrů. Pokaždé se ten soupeř může prosadit, i když jej znáte."
     
    Miroslav Koubek: „Oni jsou vysoce profesionální tým. Je to vysoká třída. My jsme si přivezli nadějný výsledek a věřím, že jsme schopní to s podporou domácích fanoušků dokázat."
     
    Miroslav Koubek: „Nemají už kam couvnout. Budou hrát určitě s velkým odhodláním. Jestli jim sázkové kanceláře nevěří, beru to jako víru v naše síly a tu my máme taky."
     
    Miroslav Koubek: „Tlak je vždycky. Nepociťuji, že by to bylo odlišné od běžných ligových zápasů. Pokud bych si připouštěl, že je to jinak, udělal bych něco špatně."
     
    Tisková konference týmu FC Viktoria Plzeň je u konce!
     
    Pokud vás dění před odvetným utkáním zajímá, nezapomeňte sledovat i tiskovou konferenci týmu izraelského šampióna Maccabi Tel Aviv. (13:28:45)
    Předzápasový trénink FC Viktoria Plzeň

    Marek Kratochvíl

    bahis siteleri