Tisková konference fotbalové reprezentace U21 (kon.)
konec
Tisková konference fotbalové reprezentace U21

Úterý 11.08.2015, 11:00Tiskové konference
     
    Tímto tisková konference končí. Na závěr je připomenuto utkání proti Maltě, které se uskuteční 4. záři v Jablonci. Tímto se s vámi loučím, děkuji za pozornost a někdy příště opět na počtenou. (11:30:49)
     
    Co říkáte na kritiku tohoto ročníku, že bude slabší než ten minulý?
    Vítězslav Lavička: "Je to pro nás motivace, abychom kádr stmelili na tolik, abychom tato mínění změnili. Nechci slibovat, ale věřím, že naděje, aby jednadvacítka byla úspěšná, tu je."
    Jaromír Šeterle: "Ten minulý tým završil svojí práci po dvou a půl letech, tenhle tým je teprve na začátku. To prostě nelze srovnávat."
     
    Kolik jste stihl navštívit zápasů od začátku sezóny?
    Vítězslav Lavička: "My si vždy na začátku týdne uděláme rozpis s realizačním týmem, kdo na jaký zápas pojede, abychom měli co nejširší rozptyl. Mě to vyjde zhruba dva až tři zápasy za víkend a k tomu i něco v televizi, ale chci to spíše vidět na vlastní oči."
     
    Mohl byste jmenovat osu týmu?
    Vítězslav Lavička: "Volba kapitána je důležitá. Buď jej určí hráči volbou nebo já jako trenér rozhodnu. To je věc, kterou chceme vyřešit do zářijové kvalifikace. Patrizio Stronati se dobře prezentoval už v Baníku, poté jsou tam hráči zkušenější jako Trávník s Hrubým a nováčci, kteří se dobře prezentují, třeba Čermák."
    Nový realizační tým

     
    Jak se tvořil realizační tým?
    Vítězslav Lavička: "Volba na Václava Jílka padla proto, že jsem měl možnost s ním již pracovat a poznat ho i mimo pracovní území. Máme stejný pohled na fotbal a to byl hlavní důvod."
    Jaromír Šeterle: "Je složen ze dvou částí a to z minulé jednadvacítky, kteří odváděli práci perfektně a zbytek byl na doporučení Víti Lavičky, který je zná. Máme tam lidí, které tam chceme mít.
     
    Proč není v nominace Takács?
    Vítězslav Lavička: "Mluvil jsem s trenérem Vavruškou a ptal jsem se i na tohoto hráče, který se nacházel v takovém stavu, že jsme se rozhodli jej nenominovat a pár dní na to se přesunul na hostování."
     
    Stihli jste se s hráči zkontaktovat?
    Vítězslav Lavička: "S velkou částí první kontakt proběhl, byť telefonický. Ale to hlavní poznávání přijde během následujících dvacetičtyř hodin."
     
    Jak těžká bude práce s nováčky a jaké jsou reference na hráče ze zahraničí?
    Vítězslav Lavička: "Je pravda, že většina týmu je nová, kromě Michala Trávníka a Roberta Hrubého. Pro nás teď bude hlavní úkol se poznat a připravit se na zápas. S hráči ze zahraničí jsme v intenzivním kontaktu a oni si v týmech budují místo. Sám jsem zvědavá v jakém přijedou stavu."
     
    Nyní přichází prostor pro dotazy.
     
    Jaromír Šeterle: "Prvním úkolem bylo dát dohromady čtrnáctičlenný realizační tým. Jsme potěšeni, že se nám podařila takřka všechny hráče na tento sraz dostat. Pokud vím, tak všechny kluby nám vyhověli a nejsou zde pouze dva hráči, kteří mají v klubu v týdnu povinnosti."
     
    Vítězslav Lavička: "Chtěl bych poděkovat vedení FAČRu, který nám umožnil absolvovat tento krátý dvoudenní kemp. Další poděkování míří do klubů, které uvolnili své hráčů nad rámec termínů, které UEFA má. Chceme si nastínit fungování spolupráce a aby hráči slyšeli, jakým způsobem se chceme prezentovat v utkáních. Jsme si vědomi, že za pár týdnů nás čeká ostrý start proti Maltě a posléze v Lotyšsku. Chceme využít každou příležitost, abychom se co nejlépe připravili."
     
    Tisková konference je zahájena. Na úvod je připomínán nový cyklus, který bude zahájen v září a zakončen v Polsku.
     
    Krásné dopoledne u dnešní tiskové konference, která se uskuteční s představiteli fotbalové reprezentace do 21 let trenérem týmu Vítězslavem Lavičkou a manažerem Jaromírem Šeterlem. Tématem setkání budou informace ohledně nového realizačního týmu a také komentář k první nominaci výběru, který se právě dnes a zítra sejde na prvním soustředění. Již 4. září se čeští mladíci utkají v Jablonci v prvním kvalifikačním utkání s Maltou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Nikol Kuncová

    bahis siteleri